• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden kaçıcam sanırım

Ailenin onayını al... Yarın ne olacağı belli olmaz. "Sevenin gözü kördür,sevdiğinin hatalarını gözü görmez" derler,öyle de.

Sanki kendi hayatımı okudum. 5 yıl çıktım ailem eski yaşantısı yüzünden istemedi. Ağladım tehdit ettim ailemi annem ayaklarima kapandı ama ben istiyorum dedim . En son baktı ben vazgecmiyorum ne kadar istememelerine rağmen taktilar yüzüğü ve ne olursa.olsun kaçmayı düşünmedim sende düşünme ne olursa olsun. Iyiki öyle bir hata yapmamisim dedim. Neden mi 1 yıl sonra evlilik bana göre değil ben özgürlüğüme düşkün biriyim rahata alismisim dedi çekti gitti. Eski hayatlarına alıştığı zaman sıkıya gelemiyorlar oyüzden ailenin rızası olmadan asla birşey yapma derim.

aile onayı olmadan saadet bulmayı mı düşünüyorsun ..

hata ediyorsun .. ne olursa olsun otur babana anlat durumu .. onay al ve öyle evlen .. acele etme ..

Elin oğlu 2gün sonra değisir. Gemileri yakar gidersen dönemezsin ve arkanda kimsenin olmadğını bi erkeğin bilmesi.. felaket vicdanına kalırsın... mutszluğa mahkum olursun. Yasak olduğu için asilik ediosn belkide. Onların rızası olmalı senin ğöremediğini onlar görür cnm.

Merhabalar. Benim 5 yıldır bir ilişkim birbirimizi çok seviyoruz. İyi kötü doğru yanlış 5 senedir tabi ki hatalarımız oldu fakat şu anki yaşımızla bilinçlendiğimiz için olaylara daha farklı bakıyoruz yani olmaması gerekenlerin olduğunu düşünüyoruz fakat her şeye rağmen çok seviyoruz . Yaşı daha küçük iken erkek arkadaşımın yapmadığı denemediği şey kalmamış hayat tecrubesi çok fazla ve gördükleriyle artık kendine çeki düzen vermiş birisi ailem de bu yüzden eski halini bildikleri için bu konuda çok katılar kesinlikle kıyamet kopsa olmaz diyorlar . Sürekli bana laf sokucu şeyler söylüyorlar. İş çıkışlarımda hep babam beni almaya geliyor. O çocuğu bulayım ağzından gelene kadar dövücem senide yanında görmeyim diyip duruyor. Ailemizde kim bana baksa sanki kötü bir şey yapıyormuşum gibi hissediyorum. Erkek arkadaşımın eski olaylarını bilerek sürekli karşı çıkmalarından bıktım usandım 5 yıldır hep aynı hele annem ve babam bundan 2 yıl önceye kadar kaç kere boşanmanın eşiğinden döndüler ne zaman bu olay oldu birbirlerine kenetlendiler beni dışladılar. Şehir dışında okuyorum ben normalde ama oraya kadar yetişiyorlar. Boğuluyorum artık. Erkek arkadaşımda işinde gücünde birisi. Artık gözüm ne okul görüyor ne aile o dereceye geldim . Bir anne ve baba evladının her daim yanında olması gerekmez mi. Bana tek söyledikleri eğer o o.... ile evlenirsen bizi unut yalnız kal hayatta biz yokuz bu eve de yarın öbür gün birşey olursa gelemezsin diyorlar. Deliricem artık yardım edin ..? :KK43:

Buraya arkadaşlar zaten bir sürü yorum yapmışlar. Benim de bundan fazla söyleyecek bir şeyim yok. Ama sana şunu söyleyebilirim. Yıllarca çocuk suçluluğuyla ilgili çalıştım. Vakıf bünyesinde pek çok olayla karşılaştım. Bakırköy'de, Amatem'de, Umatem'de yüzlerce bağımlı gördüm. Şunu söyleyebilirim uyuşturucunun ömür boyu tedavisi yok. Yani on yıl kullanmadıktan sonra da kullanmaya devam edebilir bir kere uyuşturucuyla tanışmış bir insan.

Hayatlarını bu yolda mahfedenlerle geçti çalışma hayatım. Bu uğurda karısın, kız kardeşini hatta annesini erkeklere pazarlayanlar gördüm. Bunu bırak hiçbir şekilde homoseksüel eğilimi olmadığı halde kendisini pazarlayan erkekler gördüm. Uyuşturucu yüzünden kendi kızını satan kadınlar gördüm.

Emin ol çok yanlış yoldasın. Şu an hayatın daha başındasın. 15 yaşından 20 yaşına kadar bu çocukla birlikte olmuşsun ama bunlar zaten ikinizin de çocukluk yılları. Yani asıl karakteriniz bundan sonra şekillenecek. Bırak on yıl sonrasını iki yıl sonra bile bambaşka insanlar olacaksınız. Sen şu anda işi gücü olmayan, uyuşturucu bağımlısı bir çocuk için aileni bırakıp gitmeyi düşünüyorsun ama otur bir düşün bu çocuğun her şeyini bir kenara bıraksan bile sana ayrı ev açacak gücü yok. Annen baban bile sana batarken evine gittiğin kayınvaliden batmayacak mı? Bak bu sitede hiç böyle sorunları olmadığı halde kayınvalidesiyle birlikte oturduğu için boşanmayı düşünen kadınlar var. Sence niye? Bir kadını babası, kocası, sevgilisi değil sadece sadece kendisi kurtarır. Bunun içinde okulunu bitirmen, işe girmen, kendi kendine yeten bir insan olman lazım. Yoksa geleceğini görmek için inan bana falcılara lüzum yok. Ben buradan görebiliyorum. İki belki daha fazla çocukla, yokluk yoksulluk içinde, kayınvalidenin hizmetçisi olarak, kocandan dayak yiyerek ve (inşallah olmaz ama) yukarıda saydığım vakalardaki gibi belki de kocanın uyuşturucu parası için bedenini satarak yaşayan bir kadın olacaksın. İnşallah şuraya yazılanlar birazcık olsun beyninde yer eder de şu hatadan vazgeçersin. Ne diyeyim Allah yardımcın olsun.

Kendi anne babanın sana lafından,sözünden şikayetçisin tamam peki;öz annen babana güvenmiyorken elin oğlunun seni el üstünde tutacağından nasıl emin olursun ?

Bu dünyada tutmak için bir el arıyorsan dön sağ elinle sol elini tut.Sana senden başkasının faydası olmaz.Oku okulunu bitir mesleğini al,ayakları yere bassın sonra düşün bu işleri.

Evden kacan kizlar eger istediklerini yapabilmislerse ailelerini yine herturlu hice sayiyorlar.Ama isler istedigi gibi gitmemisse iste ozaman ailesinin kapisinda aliyorlar solugu..Tamamen nankorluk bana gore evden kactiginda bak kactim ama istedigim hersey oldu pisman degilim diyip,pisman olduklarinda kuyruklarini kistirip geri gelmeleri aileye yapilan nadide nankorluklerdendir!sonrada gelip burada konu açarlar ailemi dinlemedim pişmanım diye. Bu da yetmez birde çocuğun hayatına malolurlar.

Hiçbir anne baba evladının kötülüğünü istemez. Muhakkak vardır ailenin bir bildiği. Hiçbir anne baba kızının turşusunu kurmayı düşünmüyor. Ben bunu bilir bunu söylerim. Şu an daha küçücüksün . Belli ki seviyorsun ,gözünü de inat bürümüş, ailen karşı çıktıkça giderek bağlanmışsın. Ne demek canım gözüm okul görmüyor ? Neyine güvenerek söylüyorsun bunu? Buralarda ne konular açılıyor, işsiz güçsüz, çocuğuyla ortada kalmış, gidecek kapısı olmayan nice kadınımız var burada. Onlara dahil olmayacağına seni ne inandırıyor? Senin en güzel yaşların bunlar ,okuluna git, arkadaşlarınla gez eğlen, kendini yetiştir ,kendi ayaklarının üstünde dur. İnsan beyninin en verimli olduğu yıllar 20-30 yaş arasıdır biliyor musun ? Senin beynin şu an: ,sevgili, sevgiliye kavuşmak, gerekirse okul bırakmak, evden kaçmak vs.düşünüyor. Ben sana şefkat gösteremeyeceğim yavrucuğum. 20 yaş bir insanın kendi kararını vermesi için yeterli. Aileni de düşünme ,bir ağlar iki ağlar. Sonra acıları diner. Bakalım senin o saatten sonra çektiklerini kim dindirecek :KK66:

çok cesursun, yaşın çok küçük. az bekle, bu düşüncelerin hep değişecek.

Arkadaşım bir de evden kaçacağım gibi şeyler yazmışsın.
Yapma!
Bu adamın yarın öbür gün kaçıp evlendiğinde yeniden esrara uyuşturucuya başlamayacagının garantisi yok, aldı uyusturucuyu senin agzını burnunu kırdı ne yapacaksın? ailen de yüzüne bakmaz. ömür boyu kulu kölesimi olacaksın.
Ailen sonuna kadar haklı ve eger istemiyorlarsa asla mutlu olamazsın. rızaları olmadıgı kişi ile evlenirsen burnundan gelir hele ana baba ahı almak. değer mi ???

Sana söyleyebileceğim tek şey bi adam yedisinde neyse yetmisindede odur..kaldı ki asıl bu saatten sonra hayatı şekillenecek..göz göre göre kendini ateşe atıyorsungibime geliyor.Çok klişe olcak ama bende iki çocuk annesiyim,anne olunca anlarsın derler ya hah ışte tamda olay bu...rabbim doğru kararlar vermeni nasip etsin..ne olursa olsun annenizle babanıziyere vurmayın..evleniceksende sabret telinle duvaginla çıkki ömür boyu içinde ukteler kalmasın...esinde arkanda bir ailen olduğunu hep bilsin..rabbim yar ve yardımcın olsun kardeşim...(bu arada sen sen ol okulundan vazgeçme.annem ıngilizce ögrt. Bırakıp babama kaçmış 19 yaşında,şimdimi annem 53 yaşında ve 37 yaşında dul kaldi..halâ okuluna yanar.koca için okul bırakılmaz güzel kardeşim...)

Back
X