• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evden nasıl ayrılacağım..

esiy

Her aşk ölümü tadacakk..
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2012
137
32
323
İstanbul
evet arkadaşlar umarım biraz yardımcı olursunuz. Ben bu sene üniversite sınavlarına girdim ve istediğim bazı yerler tutuyor puanımla ama hepsi İstanbul. Bu yaşıma kadar hiç evimden başka yerde kalmadım ailemden ayrı kalmadım ve yaşadığım şehri bırakmak içimi sıkıyor böyle daraltı geliyor resmen :43: erkek arkadaşımdan da ayrılacağım haliyle her şeyi bırakıp İstanbul'a gitmek ürkütücü geliyor birde çok pahalı olduğunu söylüyor herkes nasıl yapacağım bilemiyorum... :43:

Ahhh İstanbul önce nefret ettiren sonra asla terk edemeyecek kadar asik ettiren İstanbul kirazin kilosu 14 TL olan ama tadindan yenmeyen İstanbul

istediğim bölüme puanım İstanbul'da tutuyor

İstedigin bolumse gideceksin
Baslarda zorlaniyorsun ama sonra alisiyorsun
Simdi dusunsen de zamanla alisirsin
İlk sene zor gecer sonra rayina oturur

Şuan da evden biri gitme dese vazgeçebilirim resmen o kadar kötü hissediyorum kendimi.. Sanki her şeyimi bırakıp tek başıma orda kalacakmışım gibi geliyor

Yok benim istediğim bölüm burslu tutuyor o yüzden puanıma göre en uygun yer İstanbul benim için ama İstanbul'un kalabalıklığı falan beni çok etkiledi

hiç ayrılmadıysan zor tabi ama tecrübe olur senin için.
Ben ailemin yanında okuyorum üniversiteyi ama içimde kaldı hep ayrı bi şehirde okumak.
İstanbulda yaşamak zordur tabi ama yerinde olmak isterdim yine de :)

hiç ayrılmadıysan zor tabi ama tecrübe olur senin için.
Ben ailemin yanında okuyorum üniversiteyi ama içimde kaldı hep ayrı bi şehirde okumak.
İstanbulda yaşamak zordur tabi ama yerinde olmak isterdim yine de :)

Okulum bitmeden önce bende şehir dışına gideyim evdekilerden uzak kalayım canım istediğinde bir yere gideyim diye düşünüyordum bana özgürlük gibi geliyordu ama iş ciddiye binince içime bir sıkıntı oturdu ki nasıl olacak diye
Ayrıca orda yurtta kimle denk gelirim nasıl olur anlaşır mıyım diye tedirginim yeniden bir arkadaş ortamı zor geldi yani anlayacağın :)

Son düzenleme:
ailen hangi şehirde yaşıyor?başlarda zorlanacaksın illaki ama zamanla alışacaksın ve bu sefer memleketine gidip,ailenle özlem giderdikten sonra kendin sıkılmaya başlayıp İstanbul'a dönmek isteyeceksin.bneim ailemden uzak 4.yılım hala ayrılırken duygulanırım ama ilk yılı,özellikle ilk dönemi atlatırsan daha rahat edersin

Canım bende aynı şehirde olmamıza rağmen teyzemde bile kalmazdım. Hep evde ailemin yanındaydım. Onlarsız yapamam vs derdim ve il dışına çıkmak bana çok korkutucu gelirdi. Ben kocaeli okulum ıspartada düşün aradaki mesafeyi :37: Böyle korkuların olması normal. Bende ilk gittiğimde 3 ay hatta 4 ay boyunca bunalımdaydım resmen. Okulu bırakıp eve gelmek istedim. Çok ama çook zorlamdım. Zor zamanlar geçirdim ailemden uzakta. Ama insan alışıyor zamanla. Zaman geçtikçe daha iyi anlıyorsun her şeyi. Evden ayrılmak istemeyen ben bile alıştıysam herkes alışır diyorum. Ve şuan iyi ki böylesi uzak bir şehirdeyim diyorum. Bence üniversite aileyle aynı ortamda olmaz. Olmamalı. Çünkü üniversite çok ayrı bir yer (yanlış anlaşılmasın özgürlük vs açısından kesinlikle değil) hayatı öğreniyorsun orada. Farklı insanlar görüyor keşfediyorsun. Ailenin kanatları altında olmamalısın ki hayatı daha iyi tanıyabilesin. İş hayatından önceki son düzlük orası. Bu yüzden kendi ayakların üzerinde durabilmeyi öğrenmelisin. Şuan çok zor geliyor sana biliyorum aynı şeyleri bende yaşadım ağlaya ağlaya gittim okulu donduracağım istemiyorum dedim. Aylarca kaçıp evime ailemin yanına gelmek istedim. Ama şimdi öyle düşüncelerim yok ailemi özlemiyor muyum özlüyorum tabi ama hayatım boyunca onların kanatları altında duramam hayatı da öğrenmeliyim yalnız da yaşayabileceğimi kendime kanıtlamalıyım diyorum. Zor bir dönem senin için allah kolaylık versin ama her şey yoluna giriyor bana güvenebilirsin bnu bir zamanların anne kuzusu ev kuşu söylüyor alışıyorsun zamanlaa :34:

Son düzenleme:
ailen hangi şehirde yaşıyor?başlarda zorlanacaksın illaki ama zamanla alışacaksın ve bu sefer memleketine gidip,ailenle özlem giderdikten sonra kendin sıkılmaya başlayıp İstanbul'a dönmek isteyeceksin.bneim ailemden uzak 4.yılım hala ayrılırken duygulanırım ama ilk yılı,özellikle ilk dönemi atlatırsan daha rahat edersin

Bursa'da çok uzak olmasa da yine de bana dünyanın öbür ucu gibi geliyor maalesef..

Canım bende aynı şehirde olmamıza rağmen teyzemde bile kalmazdım. Hep evde ailemin yanındaydım. Onlarsız yapamam vs derdim ve il dışına çıkmak bana çok korkutucu gelirdi. Ben kocaeli okulum ıspartada düşün aradaki mesafeyi :37: Böyle korkuların olması normal. Bende ilk gittiğimde 3 ay hatta 4 ay boyunca bunalımdaydım resmen. Okulu bırakıp eve gelmek istedim. Çok ama çook zorlamdım. Zor zamanlar geçirdim ailemden uzakta. Ama insan alışıyor zamanla. Zaman geçtikçe daha iyi anlıyorsun her şeyi. Evden ayrılmak istemeyen ben bile alıştıysam herkes alışır diyorum. Ve şuan iyi ki böylesi uzak bir şehirdeyim diyorum. Bence üniversite aileyle aynı ortamda olmaz. Olmamalı. Çünkü üniversite çok ayrı bir yer (yanlış anlaşılmasın özgürlük vs açısından kesinlikle değil) hayatı öğreniyorsun orada. Farklı insanlar görüyor keşfediyorsun. Ailenin kanatları altında olmamalısın ki hayatı daha iyi tanıyabilesin. İş hayatından önceki son düzlük orası. Bu yüzden kendi ayakların üzerinde durabilmeyi öğrenmelisin. Şuan çok zor geliyor sana biliyorum aynı şeyleri bende yaşadım ağlaya ağlaya gittim okulu donduracağım istemiyorum dedim. Aylarca kaçıp evime ailemin yanına gelmek istedim. Ama şimdi öyle düşüncelerim yok ailemi özlemiyor muyum özlüyorum tabi ama hayatım boyunca onların kanatları altında duramam hayatı da öğrenmeliyim yalnız da yaşayabileceğimi kendime kanıtlamalıyım diyorum. Zor bir dönem senin için allah kolaylık versin ama her şey yoluna giriyor bana güvenebilirsin bnu bir zamanların anne kuzusu ev kuşu söylüyor alışıyorsun zamanlaa :34:

ayy şuan bile duygulandım inşallah canım ya umarım söylediğin gibi olur çok teşekkürlerr :)

benim ailem ist a çok uzak bir şehirde ki ben aşırı duygusal anneci bir tipim :) ben bile alıştıysam ve memleketime gittiğimde 1 hafta sonra sıkılıyorsam emin ol sen de alışırsın.bursa çok yakın hem ihtiyaç duydukça gidersin ailenin yanına alışana kadar.ist da kendine göre bir hayatın olacak yeni arkadaşların,okulun,yeni bir çevre..alışana kadar tabi ki zorlanacaksın ama dediğim gibi ilk dönemi atlatmaya bak sonra kendiliğinden oluyor zaten.

benim ailem ist a çok uzak bir şehirde ki ben aşırı duygusal anneci bir tipim :) ben bile alıştıysam ve memleketime gittiğimde 1 hafta sonra sıkılıyorsam emin ol sen de alışırsın.bursa çok yakın hem ihtiyaç duydukça gidersin ailenin yanına alışana kadar.ist da kendine göre bir hayatın olacak yeni arkadaşların,okulun,yeni bir çevre..alışana kadar tabi ki zorlanacaksın ama dediğim gibi ilk dönemi atlatmaya bak sonra kendiliğinden oluyor zaten.

umarım öyle olur canım ya içimi rahatlattın biraz cidden çok teşekkür ederim bu arada sana sormak istediğim bir kaç şey var mesela yurtta kaldin mi nasıl oluyor yada arkadaş bulmakta zorlandın mı?

ayy şuan bile duygulandım inşallah canım ya umarım söylediğin gibi olur çok teşekkürlerr :)

Öyle oluyor gerçekten güven bana :) Ben ki ailesinden bir dk ayrılamayan kız gittim türkiyenin öbür ucuna :1: Hiç bir şey ailenin yanındaki gibi kolay olmuyor. Hem okul hem yurt ortamın olsun çok zorluyor seni. Sudan çıkmış balığa dönüyorsun. Ama zamanla alışıyorsun. İyi arkadaşlıklar kurabilirsen yurt ortamında olsun okulda olsun daha az can sıkıcı olur orası alışman daha kolay olur. Ama kimseye de kolay kolay güvenme çünkü hiç görmediğin kadar farklı insanlar çıkacak karşına farklı şehirlerden garip huylu kimi melek gibi kimi şeytan kolla kendini tabi bu biraz işin şakası çokta gözün korkmasın :52: Ama oraya gittiğinde bir süre sonra derdin ailenden uzakta bilmediğin bir şehirde olmak olmuyor. Okul hayatı liseden çok başka ve çok daha zor. O yüzden kendini okula ve derslerine verirsen bu sıkıntılı zamanları çabuk atlatırsın. Hemde sınav zamanlarında zorlanmazsın. :34:

Back
X