• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evden nasıl ayrılacağım..

Bende Ankara gibi bir yerde büyüdüm ve İç Anadolunun küçücük bir yerine gittim okumaya .
Başlarda çok üzüldüm pişman oldum ama bitirip döndüğümde iyiki ailemden uzakta okumuşum da hayatı öğrenmişim dedim .
İstanbul'a gelince ; Benim çok ciddi bir önyargım var İstanbulla ilgili :)
 
umarım öyle olur canım ya içimi rahatlattın biraz cidden çok teşekkür ederim bu arada sana sormak istediğim bir kaç şey var mesela yurtta kaldin mi nasıl oluyor yada arkadaş bulmakta zorlandın mı?

evet ilk sene özel bir yurtta kaldım şansıma çok iyi oda arkadaşları denk geldi.hala görüşüyoruz :16: sorunlu tipler yok değil.elbette ki çeşit çeşit insan var ama zamanla sabretmeyi,takmamayı öğreniyorsun.o kadar kişi arasından illa ki kafa dengi birilerini bulursun merak etme.yurt hayatına alışmak başta zor oluyor ama zamanla alışıyorsun.yurtta çok zorlanırım diye düşünüyorsan apart tarzı yerleri de tercih edebilirsin.netten görmekle kalma git kendin gez ortamı gör içine sinerse kaydını yaptır
 
Öyle oluyor gerçekten güven bana :) Ben ki ailesinden bir dk ayrılamayan kız gittim türkiyenin öbür ucuna :1: Hiç bir şey ailenin yanındaki gibi kolay olmuyor. Hem okul hem yurt ortamın olsun çok zorluyor seni. Sudan çıkmış balığa dönüyorsun. Ama zamanla alışıyorsun. İyi arkadaşlıklar kurabilirsen yurt ortamında olsun okulda olsun daha az can sıkıcı olur orası alışman daha kolay olur. Ama kimseye de kolay kolay güvenme çünkü hiç görmediğin kadar farklı insanlar çıkacak karşına farklı şehirlerden garip huylu kimi melek gibi kimi şeytan kolla kendini tabi bu biraz işin şakası çokta gözün korkmasın :52: Ama oraya gittiğinde bir süre sonra derdin ailenden uzakta bilmediğin bir şehirde olmak olmuyor. Okul hayatı liseden çok başka ve çok daha zor. O yüzden kendini okula ve derslerine verirsen bu sıkıntılı zamanları çabuk atlatırsın. Hemde sınav zamanlarında zorlanmazsın. :34:

Bursu kaybetmemek için sadece derslere yoğunlaşmam gerekiyor zaten bakalım inşallah kolayca atlatırım çok sağol canım :16:
 
Bende Ankara gibi bir yerde büyüdüm ve İç Anadolunun küçücük bir yerine gittim okumaya .
Başlarda çok üzüldüm pişman oldum ama bitirip döndüğümde iyiki ailemden uzakta okumuşum da hayatı öğrenmişim dedim .
İstanbul'a gelince ; Benim çok ciddi bir önyargım var İstanbulla ilgili :)

ne gibi ön yargıların var? Ben daha önce pek gitmediğim için bilmiyorum
 
Canım bende izmirden antalyaya geldim. İnanır mısın İzmir'den kimseyle görüşmüyorum. Burada erkek arkadaşımla yaşıyorum ve çok mutluyum.
Not: Bende hiç şehir dışına çıkmamıştım
 
Canım bende izmirden antalyaya geldim. İnanır mısın İzmir'den kimseyle görüşmüyorum. Burada erkek arkadaşımla yaşıyorum ve çok mutluyum.
Not: Bende hiç şehir dışına çıkmamıştım

ben erkek arkadaşımı burada bırakıp gideceğim maalesef..
 
Ben de ailemden ve sevgilimden uzakta okuyorum. İlk yılımda iki üç haftaya bir sürekli memleketime gelirdim hiç alışamamıştım ama sonradan alışıyor insan bir şekilde. 3. yılım bitti memleketimden uzakta. Öncelikle tek başına yaşamayı öğreniyorsun, aileni özlemek onları daha iyi anlamanı sağlıyor. Aranızdaki ilişki daha güçlü oluyor. Çünkü onların yanında olmasa bile hep var olduklarını yanında olduklarını hissediyorsun. Hayatında birçok şeyi tek başına başarabileceğini görüyorsun. Mesela ben en ufak hastalanmam da bile ailemle doktora giden bir insandım. Tek başına olunca asla tek başıma gidemem deyip çekindiğim yerlere tek başıma gidebilir oldum. Her daim yanında göreceğin bir sürü arkadaşın oluyor her biri ayrı bir heyecan. Yeni tanıştığın insanlarla hiç bozulmayacak yeni dostluklar kuruyorsun. Yeni insanlar, yeni kültürler öğreniyorsun. İstanbul büyük ve çok güzel bir şehir. Çekinmeyi üzülmeyi düşünme bence İstanbul'u keşfedebildiğin kadar keşfet :) İş hayatına atıldığında üniversite yılların kadar güzel zamanlar geçmeyebilir eline. Bu güzel yılları çok iyi kullan. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun üniversite hayatın. Allah yolunu açık etsin.:46:
 
Bende seneye gideceğim ve şimdiden ben gidince annem ne yapacak,ben onsuz ne yapacağım soruları var kafamda düşündükçe üzülüyorum :( anneme soruyorum anne ne yapacaksın ben gidince diye o da çok üzülürüm ama alışırız diyor.Bakıcaz artık herkes yaşıyor bunları alışıyor biz neden alışmayalım ki..Hem inşallah istediğimiz yerleri kazandıktan sonra hayallerimize kavuşup mutlu olduktan sonra ailemiz de mutlu olur..Bir yandan da resmen hayata merhaba diyeceğiz kendi başımızın çaresine bakmayı öğreneceğiz güzel şeyler bunlar.. Birde bakarsın eve gelmek istemeyiz güzel ortam olursa :)
 
canım İstanbul iyisiyle kötüsüyle harika bir şehir... keyifli, kalabalık ama bir süre sonra kendine alıştırır. istanbulda üniversite okumak gibisi var mı? benim adanadan hatta yurt dışından gelip yurtta kalan arkadaşlarım var hepside ailelerine çok düşkün ama memlekete gitmemek için bahaneler yaratıyorlar. istanbul bebektir bebek severimm:))

ayrica istedigin bolumu okumak inan bana cekenilecegin maksimum hasretten, erkek arkadaşından ayrı kalmaktan çok daha önemli. geleceğin söz konusu. insan her şeye alışıyor bir yerde. zorluklarla sabredecek ve bu şahane şehirde kendini bulacak büyüyeceksin gör bak:) kötü şeyler düşünme. her şeyin üstesinden gelirsin. bizlerde burdayiz. ben her daim yardımcın olurum buralarda:))
 
yazdıklarınızı okudukça biraz daha kendimi iyi hissettim ama galiba içimde ki o karartıyı tamamen atabilmek için yaşayıp atlatmam gerekiyor sanıırım güzel dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim beni rahatlattınız :) :16:
 
evet arkadaşlar umarım biraz yardımcı olursunuz. Ben bu sene üniversite sınavlarına girdim ve istediğim bazı yerler tutuyor puanımla ama hepsi İstanbul. Bu yaşıma kadar hiç evimden başka yerde kalmadım ailemden ayrı kalmadım ve yaşadığım şehri bırakmak içimi sıkıyor böyle daraltı geliyor resmen :43: erkek arkadaşımdan da ayrılacağım haliyle her şeyi bırakıp İstanbul'a gitmek ürkütücü geliyor birde çok pahalı olduğunu söylüyor herkes nasıl yapacağım bilemiyorum... :43:

Puanin istanbula bile yetiyorsa diger sehirlere de tutar yaa. Istanbul daha yuksek diye bilyorum diger sehirlerdeki okullara gore ama?
 
ne gibi ön yargıların var? Ben daha önce pek gitmediğim için bilmiyorum


İstanbulda duygusal anlamda olumsuz şeyler yaşamıştım ondan seneleeer önce :)
Yok o işin esprisiydi ya.
İstanbula aşık olan 15 günde bir dayanamayıp giden çok arkadaşım var
 
İstanbul, sonu olmayan şehir.
İstanbul'unu bilemeyeceğim ama ailenden başka bir şehre gitmek ve kendi ayakların üzerinde durmak gerçekten büyük bir deneyim ve her bireyin yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Yurtta kalırsan eğer tanıyacağın bin bir çeşit insan, eve çıkarsan bir evi geçindirmek falan. Erkeklerin askerliği gibi bir şeydi benim için, olgunlaştırır, büyütür. Güzeldir. Kendini keşfedersin.
 
Son düzenleme:
Bence sizi aileden cok erkek arkadas faktorunuz etkikicek.cunku genelde boyle asklarin sonu husran oluyor.istanbul guzel hatta mukemmel bir sehir o kadar sanslisin ki aslinda gidince anlicaksin ne demek istedigimi.bende ailemden uzakta okudum universiteyi ve gercekten benim icin harika bir tecrubeydi her insanin yasamasi gereken bir durum bu bence.bide birseyi merak ettim erkek arkadasin universite okudumu? Okumadiyda seni cok kisitlicaktir ve anlayissiz davranicaktir.senin ordaki arkadaslarin ve hayatin ona sacma gelicektir bunlar tecrubeylede sabittir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Bence sizi aileden cok erkek arkadas faktorunuz etkikicek.cunku genelde boyle asklarin sonu husran oluyor.istanbul guzel hatta mukemmel bir sehir o kadar sanslisin ki aslinda gidince anlicaksin ne demek istedigimi.bende ailemden uzakta okudum universiteyi ve gercekten benim icin harika bir tecrubeydi her insanin yasamasi gereken bir durum bu bence.bide birseyi merak ettim erkek arkadasin universite okudumu? Okumadiyda seni cok kisitlicaktir ve anlayissiz davranicaktir.senin ordaki arkadaslarin ve hayatin ona sacma gelicektir bunlar tecrubeylede sabittir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Erkek arkadasim kazanamadii canim ne yapacaagini bilmiyorum daha doğrusu kendi de bilmiyor. Ve bizim bir sure önceden başladı bu sorunlarimiz sen daha önce yasadin sanirim bu sureci nasil atlattin yada atlattiniz?
 
Erkek arkadasim kazanamadii canim ne yapacaagini bilmiyorum daha doğrusu kendi de bilmiyor. Ve bizim bir sure önceden başladı bu sorunlarimiz sen daha önce yasadin sanirim bu sureci nasil atlattin yada atlattiniz?

Canim bizim ki aldatmayla sonuclandi malesef.etrafimdaki orneklerde hep bu sekilde malesef .ama bu sizin askinizin gucuyle ilgili birsey birbirinizi ne kadar cok sevdiginizin sinavi bu.ben daha cok baglanmistim universiteye gittigimde ama o gidince ortami gordukleri karakterini dahi degistirdi.ama bu dedigim gibi sizle ilgili bir mesele.erkek arkadasini sen taniyorsun sonucta ama sana tek bir tavsiyem olur oda hic bir erkek icin icine kapanma,eve kapanma,cik,gez,dolan bak ben o istemiyor diye kendime sadece onunla bir dunya kurmustum ama o universiteye gidince beni birakip kendine kocaman bir dunya kurdu birtek buna cok pismanim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Canım üniversite yıllarımda senin gibi çok arkadaş gördüm ben 4. yılın sonunda ayrılmamak için alttan ders bırakanlarda vardı içlerinde :)
demem o ki ilk zamanlar alışma evresinde zorlanıyorsun bu kaçınılmaz ama alışınca hele hele İstanbul'da öğrencilik gerçekten çok güzeldir doğru arkadaş ve doğru tercihlerle tabi..
iyi yönlerini düşün milyon tane insan var seninle aynı durumu yaşayan tek sen olmadın olmayacaksında yani :34:
 
Ben o Üniversiteyi bitirmemek için 7yıl okudum sonuç bu yıl mezun oldum ve ailemin yanına döndüm :(:(
Sende ilk zamanlar zorlanırsın ama sana 2hafta veriyorum ,bak bakalım tekrar dönmek isteyecekmisin :):)
 
Heleki erkek arkadaşını düşünüp sakin vazgeçme,hiç bir zaman geleceğini,ideallerini biri için erteleme,nelerini görürsün orada :):)
Erkek arkadaşını bile unutursun :D
 
Back
X