eve gelen bakıcı mı evine götürmüş olduğum bakıcı mı karasız kaldım?

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
Bebeğime şu an bir hanfendi evinde bakıyor .bebeğim beş aylık daha .sabahları kendim hazırlan bebeği hazırla arabayla 10 dakikalık bir mesafe de oturuyor.tabi şimdi yaz kışın kar kış memleketindeyiz araba evlerinin bulunduğu yere girmediği oluyor.ve kadın bir yıl sonra gidecek kesin.
bebeğimi şimdilik arka koltuğa yatırabiliyorum araba koltuğu malesef arabam eski olduğu için uyumlu değil.ilerleyen süreçte emeklediğinde ne yapabilirim onu düşünüyorum.eşimin iş saatleri bakıcıya bebeği bırakmak için uygun değil.bir kadınla tanıştım.40 lı yaşlarda bir oğlu dışarda okuyor bir kızı evli iki kızı var lisede bir de 5 yaşında cocugu var.o çocugu da kreşe gidiyormuş.eve gelirim evde bakarım diyor.evime davet ettim geldi.tanıştık konuştuk evine de gittim ama içim bir türlü ısınmadı.
belki maddi açıdan ihtiyacı var ondan ısrarcı.paramı yazın tatile vs gittim deyip kesmeyin dedi.700 lira gibi bir ücret konuştuk.evime kamera da yerleştiririm gerçi ama şimdiki kadın da allah için iyi bakıyor.fotoğraflarını gönderiyor sabah evinin kapısında bizi bekliyor.bu kadına da ayıp hadi olmadı ben başkasını buldum demek ..napmaliyim :KK43:

Sabahtan akşama kadarsa 700 tl normal , önemli olan bu kadın iyimi
Yazında tatile giderseniz aylarca kalmazsınız zaten ? kesmenizi istemediyse kesmeyin çok bişey değil
Ama içiniz ısınmadıysa ona mecbur değilsiniz.

içinizin ısınmamasının bi sebebi vardır mutlaka. hatır gönülden ziyade kendi bildiğinizi ve hissettiğinizi yapın. öncelik bebeğiniz.

Bu bakıcı işleri çok zor olsa gerek ya.
Nasıl güvenilir ki çocuk emanet etmek için bilemiyorum.
İçiniz ısınmadıysa boşverin bence.

İçiniz ısınmadıysa vermeyin.

Ben de cocuğun kendi evinde bakılması taraftarıyım (bakıcı ise) ama sizin durum ortada

Bence evde bakılmalı. Sizin için de daha rahat olur.
Ama kadını gözünüz tutmadıysa baştan vazgeçin.
Bi iş arkadaşım da kime "gözüm tutmadı ama baktırayım deneyeyim" dediyse bi sıkıntı çıkmıştı.
Ona has bi şey miydi bilemicem.

Bebeğime şu an bir hanfendi evinde bakıyor .bebeğim beş aylık daha .sabahları kendim hazırlan bebeği hazırla arabayla 10 dakikalık bir mesafe de oturuyor.tabi şimdi yaz kışın kar kış memleketindeyiz araba evlerinin bulunduğu yere girmediği oluyor.ve kadın bir yıl sonra gidecek kesin.
bebeğimi şimdilik arka koltuğa yatırabiliyorum araba koltuğu malesef arabam eski olduğu için uyumlu değil.ilerleyen süreçte emeklediğinde ne yapabilirim onu düşünüyorum.eşimin iş saatleri bakıcıya bebeği bırakmak için uygun değil.bir kadınla tanıştım.40 lı yaşlarda bir oğlu dışarda okuyor bir kızı evli iki kızı var lisede bir de 5 yaşında cocugu var.o çocugu da kreşe gidiyormuş.eve gelirim evde bakarım diyor.evime davet ettim geldi.tanıştık konuştuk evine de gittim ama içim bir türlü ısınmadı.
belki maddi açıdan ihtiyacı var ondan ısrarcı.paramı yazın tatile vs gittim deyip kesmeyin dedi.700 lira gibi bir ücret konuştuk.evime kamera da yerleştiririm gerçi ama şimdiki kadın da allah için iyi bakıyor.fotoğraflarını gönderiyor sabah evinin kapısında bizi bekliyor.bu kadına da ayıp hadi olmadı ben başkasını buldum demek ..napmaliyim :KK43:

tam olarak şöyle yapın diyemem
söyleyebileceğim tek şey şu: zaten 1 sene sonra gidecek bir bakıcıya bir bebeği alıştırmak bana hiç doğru gelmiyor. bile bile çocuğa "terkedilme" duygusunu yaşatacaksınız.
sonra çocuk o küçücük beyniyle en yakınındakileri, belki sizi bile sorgulayacak
2,5-3 yaş olur yine bir derece çünkü konuşarak anlatabilirsiniz belki birinin "gitmesini" ama anladığım kadarıyla sizinki çok küçük

10 DAKİKALIK mesafedeyse kadın neden size gelmiyor da 5 aylık bebeği getirtiyor kendi ewine anlayamadım o kısmı...

eve gelip giden kadın sessiz sakin aslında .yani evde peynir ekmek te olsa yerim çok ihtyacımız var kredimiz var oğlum okuyor dedi yani hepimiz ihtiyaçtan dolayı çalışıyoruz orası doğru ama bebeği sevmek işini severek yapmak ayrı bir şey.kadın eve geldiğinde hemen kucağına aldı gözünde akıntı problemi vardı sordu ama özellikle uyku düzenini sordu .yani sanki dur ben geleyim eve bakayım ne de olsa bebek uyuturum sürekli diye düşündü gibi geldi bana .sonrasında ben hep böyle kalamyacak emekleyince asıl sorun başlar abla dedim olsun ben beş tane çocuk büyüttüm çoçuktur dedi.bakarım diyor.sabah erken gel ben işe geç kalmayayım dedim gelirim dedi.

ben olsam biraz daha beklerdim. belki içine sinen bir bakıcı bulursun 1 seneye kadar.
belki de güzel bir kreş , oyun grubu..
hem bebeğine iyi bakıp fotolarına kadar çekip atıyormuş diğeri. araba imkanın var sonuçta. 10 dk da kısa bir süre bırakılabilir çocuk..

bebeğimi şimdilik arka koltuğa yatırabiliyorum araba koltuğu malesef arabam eski olduğu için uyumlu değil.ilerleyen süreçte emeklediğinde ne yapabilirim onu düşünüyorum.

çok tehlikeli :KK43:

oto koltuklarında bile belli sertifikalara sahip olmayanlar can güvenliğini tehdit ederken çocuk hareket etmiyor diye koltuğa yatırmanız gerçekten çok tehlikeli...
duran arabanıza birisi hafifçe çarpsa bile çocuğu bir başkası kucakta taşısa bile çok ciddi yaralanmalar söz konusu olabilir

Bebek evde bakilmali.yedi yüz tl.tam gün mü?ne kadar ucuz...bes yasinda çocugu olan kadin.yarin obur gun ariza cikarir,soylemedi demeyin...baska birini arayin ...

eve gelip giden kadın sessiz sakin aslında .yani evde peynir ekmek te olsa yerim çok ihtyacımız var kredimiz var oğlum okuyor dedi yani hepimiz ihtiyaçtan dolayı çalışıyoruz orası doğru ama bebeği sevmek işini severek yapmak ayrı bir şey.kadın eve geldiğinde hemen kucağına aldı gözünde akıntı problemi vardı sordu ama özellikle uyku düzenini sordu .yani sanki dur ben geleyim eve bakayım ne de olsa bebek uyuturum sürekli diye düşündü gibi geldi bana .sonrasında ben hep böyle kalamyacak emekleyince asıl sorun başlar abla dedim olsun ben beş tane çocuk büyüttüm çoçuktur dedi.bakarım diyor.sabah erken gel ben işe geç kalmayayım dedim gelirim dedi.

Konu sahibi arkadaşım bende aynı hataya düştüm vakti zamanında, için ısınmadıysa boşver.

Başlığa cevabım tabii ki evinde bakılsın idi

Ama zaten şu an bakıcın var ve alternatifiniz çok da iyi değil

Kadının küçük çocuğu var bu hastalık taşınması riskini artırır
Çocuğu hasta olunca okul tatil vs olunca da size getirecek o da riskli

Başka alternatiflere bakın

Ayrılacak bakıcıdan be kadar erken ayrılırsanız da o kadar iyi oğlumun bakıcısı 16 aylık iken ayrıldı

O aşamada çocuk konuşmuyor ama her şeyi biliyor düzeni bozuluyor yeni birine alışması çok zor oluyor

Ben işi bırakıp kendim baktım ama herkesin bu imkanı yok o nedenle mümkünse ek gıdaya başlamadan yeni bakıcıya alıştırın

Bîr de iyi bakması foto atması olarak nitelemişsiniz de 5 aylık çocuğun bakımında ne fotosu atıyor ki

Neden kendi evinde bakıyor bir de ek gıdaya geçince o mu pişirecek kendi işini yaparken çocuk ile ne kadar ilgilenecek misafir geliyor mu gibi delice sorular sorabilirim

Araba koltuğuna gelince de isofix olmasa bile koltuklar kemer ile sabitleniyor her arabaya olur yani ihmal etmeyin

Bîr frende uçar yavrucak

Sağlıkla büyütün

Çok uzun olmuş kusura bakmayın

Şimdiki bakan bayan eve gelmez maalesef kendi evinde bakıyor okumaya filan gittiğimde götürürum agir biraz bebek arabasi istedi.iyi bakiyor ama ek gidaya geçince ben yapip goturucem.herkesin kullan diği yagi vs bilemedigim icin içim rahat etmez .

Ay valla okurken yüreğim sıkıştı. Tam çalışmak istiyoruuuum diye krize girmişken böyle konular çıkageliyor. Azla yet in çocuğunla kendin ilgilen diyorum .

Allah yardımcınız olsun. Ama iki seçeneğide sevmedim ben.

X