Eve gelen misafir ve sonrası

dün bende annemlerdeydim maç izlemeye misafirler geldi.. 3 yaşında küçük bir de çocuk var, çocuk ablamın şemsiyesini aldı annesi bir güzel açtı çocuk duvarları çize çize o şemsiyeyle arada gezdi sonra getirdi odanın ortasına koydu demirlerine bastı ben aaaa ama öyle yapmıyoruz falan dedim çocuk tabi ki umursamadı annesi bir iki oğlum yapma dedi ama çocuk anne ya oofff yapacam dedi kadın geri döndü muhabbet etmeye başladı :işsiz: sanırım bir de ben müdahale ettiğim için bana bozuldu..

Ben bu konularda tersim, açık açık da söylerim. Evime gelen çocuklar dağıttıkları oyuncakları toplamadan gidemez. çikolata soslu, kısır gibi dağılan dökülen şeyler yapmam. Odaların kapılarını kilitlerim, almaması gereken birşey alırsa tepkimi koyarım. Gelen herkese de söylerim. Ben evimde, kendi çocuğuma tanımadığım özgürlüğü kimsenin çocuğuna tanımam. Evime bazen kalabalık çocuklu komşular geliyor, birkaç gün sonra rastlayınca uzun bir süre toplanmayalım diyorum. Kimsede alınmıyor.

Çocuğum var, evime de sık sık çocuklu misafir gelir. Bulundukları her yer de batar. Umrumda da değil. Çocuk onlar. Ayrıca annelerine de tek laf etmem hatta bırak rahat olsunlar derim. Ev dediğin şey müzeye koymak için değil, içinde yaşamak içindir. Kirlenir, batar... bazen eşyalar kırılır. Önemli olan içindekiler mutlu vakit geçiriyor mu. Arkadaşlarım da bana karşı öyleler. Zaten yapacagimiz tek is etrafi dagitmasinlar diye cocuklarimizin pesinden kosmak olacaksa neden toplaniyoruz. Herkes evinde otursun. Yalnızlıktan asosyal olup depresyona girelim. Her allahın günü bdv de bir çocuklu misafir evimi mahvetti konusu var. Almayın madem evinize. Siz gitmeyin gelmek isteyene de bahane uydurun. Üç beş geri çevirmeden sonra eşek değillerse anlarlar niyetinizi. Sizlerde pırıl pırıl pırıl evlerinizde bir basiniza oturursunuz.
+1000

Ben ikaz ederim cocugu.
gezerek yeme.
gerekirse 10 kere.
gerekşrse kızarım.
o zaman anne üstüne alnır ve sahip olur.

aaa ay nı ben
benımde hiç tahammulum yok cunku benım kızım gittiğimiz kımsenın evini batırmıyor
ozaman bana gelende çocuguna sahip çıkacak ,

Çocuğum var, evime de sık sık çocuklu misafir gelir. Bulundukları her yer de batar. Umrumda da değil. Çocuk onlar. Ayrıca annelerine de tek laf etmem hatta bırak rahat olsunlar derim. Ev dediğin şey müzeye koymak için değil, içinde yaşamak içindir. Kirlenir, batar... bazen eşyalar kırılır. Önemli olan içindekiler mutlu vakit geçiriyor mu. Arkadaşlarım da bana karşı öyleler. Zaten yapacagimiz tek is etrafi dagitmasinlar diye cocuklarimizin pesinden kosmak olacaksa neden toplaniyoruz. Herkes evinde otursun. Yalnızlıktan asosyal olup depresyona girelim. Her allahın günü bdv de bir çocuklu misafir evimi mahvetti konusu var. Almayın madem evinize. Siz gitmeyin gelmek isteyene de bahane uydurun. Üç beş geri çevirmeden sonra eşek değillerse anlarlar niyetinizi. Sizlerde pırıl pırıl pırıl evlerinizde bir basiniza oturursunuz.
Çok şükür yalnız değilmişim. Evime gelen kişiler çok sevdiğim arkadaşlarımdır, onların çocuklarını da çoçuğum görürüm. O sebeple yorulsam bile şikayet etmem. Şikayet edecekler de evlerine neden çağırıyorlar anlamıyorum.

Ev oturmasında insanlar neden hala ısrarcı anlayamıyorum.

Pahalı, temizliği, ağırlaması, gittikten sonra temizliği vs vs çok ağır.

Kişibaşı 50 lira verseniz Yemeği çayı çorbası tatlısı bilmem nesi olur. Kahvaltıya gitseniz ortalama bir yerde kişibaşı 35 verirsiniz. Çayınız kahveniz her şeyiniz de olur.

Çocuklarda oyun alanında oynar.

Evinize geldiklerinden 50 den çol masraf yapıyorsunuz. Bence bunu değerlendirin.

Misafirin eve gelmes devri bitmeli artık, maksat görüşmekse dışarda da gayet buluşulabilir.

elinde yemekle gezerken siz müdahale edin annesi ilgisiz diye bir çocuk için 2 günlük temizliğe katlanamam (çocukların var d,ye 2 gün alır dedim)

Şuan yapacağın bir şey yok, böyle bir şey söylenmez de bence, bir daha çağırmazsın evine.

Evime gelen insanı huzursuz etmem aslında çok da rahatımdır.
Deli gibi ev temizleyen bir kadın değilim zaten. Ama evine gittiğimiz insanları huzursuz etmemek için oğlumun peşinden ayrılmam.

Misafirlikte de neredeyse hiç oturmam o yüzden çok yorucu oluyor benim için.

Bu kadar titiz kadınlar evine misafir kabul etmesin sorun çözülsün. Pür pak eşyalarınıza bakıp konuşun.

Sanırım bu konuda en geniş ve en rahat benim :halay:

yeğenlerim, arkadaşlarımın çocukları hep küçükler.

evimde hiç bir odanın kapısını kapatmam.
yatak odam da ki makyaj malzemelerimden takılarımdan tutun, mutfak, koltuklar, kırıntılar ohhoooo :KK53:

asla ses etmem. anneleri de uyarmam. oturur bir güzel hoş sohbet ederim.
Herkes gittikten sonra da büyük bir keyif ve iştahla, hazır her yer bombok olmuşken dip köşe temizlik yaparım :KK55:

evet eşya vs.. kolayına alınmıyor ama iki hoş sohbetten ve gerçek dosttan kardeşlikten öte değiller.

hiç bir zaman eşyalara çok anlam yükleyen bir insan olmadım.

Bu arada çok temiz ve düzenliyimdir. fakat adı üstünde çocuk...

Back
X