Eve Kapanmak Çare Olmadı

Bulyon

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
105
0
0
Gümüşhane
Ben daha önce sıkıntımı burada paylaşmıştım..evlenen eski sevgilimle aynı ilçede yaşıyorum..merak edenler okuyabilirler o konumu..burdan gitme seçeneğim yok denecek kadar az..ve ben onu görmeyeyim diye kendimi eve kapattım..ama çare olmadı..bu kez de evden çıkma fobim oluştu..işe gidip geliyorum ve evden adımımı atmaktan korkuyorum görcem diye..ee gör nolcak demeyin..ben çok rahatsız oluyorum..ama böyle de o kadar mutsuzum ki..bekar arkadaşlarım hep geziyolar biyerlerde oturuyolar..cafelerde filan..beni de çağırıyolar ama ben gidemiyorum bu korkudan..o da oralarda geziyo..otobüsle geçerken arabasını görmüştüm bikaçkez..ben de hayatımı yaşamak istiyorum..belki yeni biriyle tanışmak eğlenmek istiyorum..lütfen bi fikir verin nasıl başarcam bunu?

Canım öncelikle seni dışarı davet eden arkadaşlarını sen evine çağır,bu sayede zamanla sosyal fobini yenmiş olursun.

çağırdım hep ama onlar sen dışarı çıkmaktan kaçıyosun..olmaz böyle sen gel bizimle dedi.aslında sosyal biriyim ama onu görme ihtimalimin olduğu yerlere gitmekten çok korkuyorum..ona göre yaşamaktan bıktım..

Evlenmiş gitmiş bence eski sevgilinden de öte o artık tamamiyle sana uzak ve yabancı biri... kendini bu kadar kısıtlamana gerek yok eğer sıkıntın onu görünce üzülücem ise yüzüne bakmazsın olur biter ya da şimdilik arkadaşaların ile dışarı çıkabilirsin.

bu kadar korkak olma..eski sevgilinse sevgilin ee nolmuş yani görünce nolucak? eğer bundan gerçekten korkuyosan önce bu korkunla yüzleşmen lazım.bi kere görünce çok üzülürsün belki, belki ikincide de..ama emin ol zamanla bişey hissetmezsin.bu dünyanın sonu değil insanlar neler atlatıyo.bence siz kendinize sorun arıyosunuz gidin gezin dolaşın insan sırf eski sevgilimi görürüm diye evde oturur mu.hadi size zarar vermeye çalışan bi tip olsa anlarım da bu baya enteresan geldi...

çok haklısın..ama o öyle yabancı biri gibi davranmıyo işte böyle gıcık gıcık bakıyo dikkat ekmeye çalışıyo ya bildiğiniz rahatsız etmek için elinden geleni yapıyo..

o çok istemişti benimle evlenmeyi..şimdi beni yalnız görünce aa bak ben evlendim sen hala yalnızsın diye düşüncek sinir oluyorum bu ihtimale..ki onun nasıl evlendiğini de yazmıştım ben burda..

Hiç umursama, yokmuş, görmemiş gibi davran, rahatsızlığını
belli etme ki sende tamamne bittiğini, bir önemi kalmadığını anlasın.
Bu sefer yaptığı hareketlerden kendi rahatsız olacaktır.
Eve niye kapanıyorsun ki.
Arkadaş grubuyla çıkmak daha iyi olur bari tek karşılaşmazsın.
Bunu yenmek zorundasın yoksa yeni adımlar atamazsın.

ben bu süreci yaşamaktan korkuyorum işte..her gördüğümde eve gelip ağlıcam..ama bi arkadaşın da dediği gibi bi üzülürüm iki üzülürüm sonra biter..bi de o benim eve kapanmamdan mutlu oluyomuş..bi kere ayrıldığımızda öyle söylemişti..dışarlarda gezmeni istemem demişti..şimdi onun istediğini yapmış olmak da çok rahatsız ediyo beni..

Profesyonel bir yardım almayı düşündünüz mü hiç bi doktora gitseniz belki daha kolay atlatabilirsiniz bu durumu.

evden çıkmadıkça kafanızı dağıtamazsınız, kafanızı dağıtmadıkça unutamazsınız. böyle sürer gider, görme ihtimaline rağmen çıkın, gezin, arkadaşlarınızla buluşun.

Ondan etkilendiğini hissettikçe üstüne gelecektir.
zamanla sokakta gördüğün bir yabancıdan pekte bir farkı kalmayacak.
Ama bu noktaya gelmen için çaba göstermen, korkularının üstüne gitmen lazım.
Hayattan elini eteğini çekip münzevi gibi yaşayanazsın ki.
Hem o karısının hayatına karışsın, birinin dışarı çıkmasını istemiyorsa karısını
oturtsun evde.

ee tamam işte sen de çık neşeli ol arkadaşlarınla gül eğlen.niye başka biri için kendini eve kapatacaksın ki.alış bence onu görmeye.yoksa hala seviyor musun? öyle birşey varsa da görmeye alıştır kendini ve onu artık aklından sil,bitmiş gitmiş artık.

daha önce başka sebeplerden almıştım..ilaçlar filan bağımlı hale getirdi beni..bi süre sonra her derdimde ilaç arar oldum..özgüvenim de sarsıldı kendim halletmek istiyorum sorunlarımı..

Bunu kendine neden yapıyorsun?.. Sen bi silkelen bence..

Arkadaşlarını eve çağır kız kıza birşey yapın Evde sonra bir kaç üstüne birşeyler al. giyin ve arkadaşlarınla çık O evlendi canın acıdı ama bunu kendine yapma..

Çokmu umrunda o senın ne halde oldugun bazıları iiçin ?.. Bunu düşün kendine gel...

Evlenmiş barklanmış herkes yoluna gitmiş.
Sen neden yerinde sayıyorsun ki...
Sen de çiz kendi yolunu.
Asosyalleşmek sana zarar verir hem.
Şimdi dışarı çıkıp gezmenin kafanı dağıtmanın tam zamanı.
Gezeceksin ki kafan dağılacak.Meşguliyetlerin artacak değişecek.
Gezmek gibisi var mı be
Kış gelince zor gezersin bak benden söylemesi
Bian evvel at kendini dışarı

o çok istemişti benimle evlenmeyi..şimdi beni yalnız görünce aa bak ben evlendim sen hala yalnızsın diye düşüncek sinir oluyorum bu ihtimale..ki onun nasıl evlendiğini de yazmıştım ben burda..

Aşkla meşkle alakası yok işte.
Kendi kendine girdiğin ego savaşının sonucu bu.
Eziklik hissediyorsun çünkü. Ama hiç de ortada ezik bir durum yok.
Çok yanlış bir düşünce içindesin.
Nefretinden kurtul. Çünkü sadece sana zarar veriyor.
Sevgi enerjisiyle donat kendini.
Şükret, affet, kendini sev. Nette bu tarz konularla alakalı siteler, yazılar var; onlara bak.
Ruhunu iyileştir.

Son düzenleme:
Çok tatlısınız arkadaşlar..Allah hepinizden razı olsun..kendimde güç buluyorum sayenizde..o sorunlu biriydi zaten..kendince rahatsız olur ben dışarı çıkınca..ve bunu da belli eder..mesela okuldan bi erkek arkadaşımın arabasıyla eve giderken öne oturdum diye yolda ters ters bakmıştı..eminim dışarı çıkınca da rahatsız etcektir bakışlarıyla davranışlarıyla.evli ama evindce oturmaz o..hasta ruhlu zaten sakın kimseyle evlenme ben boşancam gelcem senle evlencem durmam ben onla diye diye gidip evlenmişti..istemiyorum seni dedim..numaramı değiştirdim heryerden engelledim..aramızda geçmişte büyük bi sevgi vardı..ama bende şimdi sadece pişmanlık var.

Sen bu kadar güçsüz ve korkak mısın ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…