Eve misafir çağırmaya üşeniyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi yeos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yeos

Bslngc:90 Gncl:84,9 1.Hdf:79
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2014
1.665
2.788
63
38
Kızlar merhaba, 5 senelik evliyim, 5,5 aylık bir bebeğim var. Sorun başlıktan da anlaşılacağı üzere eve misafir çağırmaya üşeniyorum.

Kendime göre sebeplerim; Bebek varken (bebek yokken de kimseyi çağırdığım yoktu gerçi, anca Ramazan'da iftara. Bu sene hamileyim diye o da olmadı) Nasıl hazırlık yapıcam yine evi bir temizlenmem gerekcek, alışveriş de yapmam lazım, sonra pis olcak bir daha toplayıp temizlemem lazım... En zoru hazırlık yapması....

Yurt dışından tr ye yerleşen çok yakın bir akrabam var. Onları çağırmam lazım ama üşeniyorum valla... Ne demişlerse annem de babaannem de x leri bir gün evine çağır dedi. Ama ben hala çağırmadım....

Kuzenim evlendi onu da almam Lazım ama ona da yok...

Ben gidiyorum millete ama kimseyi çağırdığım yok...

Bu durumu Nasıl yıkıcım bilmiyorum. Ben mi çok tembelim?? Aynı sorunu yaşayan var mı? Siz Nasıl yapıyorsunuz? Aşıyım artık şu durumu yaaa

Evi temizlemek için bir yardımcı gelsin temizliği o yapsın siz de mutfak işlerini yapın. Çok abartmadan sade bir menü oluşturabilirsiniz. Ya da temizliğe kadın alın yemekleri de catering firmaları oluyor onlardan destek alın bir gün sonra teslim ediyorlar genellikle siparişleri.

Bana da çok zor geliyor benim de kızım var. Kahvaltıya çağır pratik oluyor. Hazır börek alıyorum. Ortaya bir kaç şey hazırlıyorum sıcak. Bir de kahvaltılıklar çok pratik oluyor. Bir gün önce de kek hazırlamış oluyorum. Temizlik zor geliyorsa gündelikçi al.

Evi temizlemek için bir yardımcı gelsin temizliği o yapsın siz de mutfak işlerini yapın. Çok abartmadan sade bir menü oluşturabilirsiniz. Ya da temizliğe kadın alın yemekleri de catering firmaları oluyor onlardan destek alın bir gün sonra teslim ediyorlar genellikle siparişleri.
Biraz cimriyşm galiba o konuda paraya kıyamıyorum. Evim 2+1 çok büyük değil. Aslında temiz de şuan. Yemeği hiç catering den söylemedim. Ya çağırsam kahvaltıya da olur aslında o daha kolay

Bari biraz gaza geliyim de çağırıyım ya. Baksanıza laf etmişler çağırmıyorum diye

Biraz cimriyşm galiba o konuda paraya kıyamıyorum. Evim 2+1 çok büyük değil. Aslında temiz de şuan. Yemeği hiç catering den söylemedim. Ya çağırsam kahvaltıya da olur aslında o daha kolay

O zaman çocuğu bahane edip gitmeyin davet edenlere. Ayıp çünkü böyle gidip gidip almamak.

Çok temiz olmaya çalışmayın basit temizlik yeter siz hergün yaşarken ne kadar temizse o kadar

Misafir gidince bulaşık çıkar eğer misafirin arkasından tüm evi tekrar kaldıranlardansanız o alışkanlığı bırakın

Bebek var ev yemeği yapan yerlerden sarma vs alın pastaneden poğaça pasta kek işte ne isterseniz

Yanına da çay meşrubat tamam

Derseniz ki hazır alamam bütçem yok anlarım

Bebek uyuyunca kek çırpın atın fırına o pişerken de serin yufkaları tepsiye oldu börek

Islat bulguru iki yeşillik oldu kısır

Turşu vs de varsa onu da çıkar

Yeşil mercimek haşla maydanoz doğra baharat yağ limon oldu salata fasülye nohut da olur aynen

oluyo bazen öyle isteksizlik ama bi gelip gittikten sonra da amaaan bunun için mi bunca zaman ertelemişim diyorsun.
ikiz bebeklerin varken kimse senin temizliğini incelemez özellikle şu anında gelen gelsin ki hak versinler sana nasıl koşturduğunu görüp o dilden dile de dolaşır yeos misafir çağıramıyo haklı kadın çocuklara mı bize mi koşsun bilemedi gibi...

Çok temiz olmaya çalışmayın basit temizlik yeter siz hergün yaşarken ne kadar temizse o kadar

Misafir gidince bulaşık çıkar eğer misafirin arkasından tüm evi tekrar kaldıranlardansanız o alışkanlığı bırakın

Bebek var ev yemeği yapan yerlerden sarma vs alın pastaneden poğaça pasta kek işte ne isterseniz

Yanına da çay meşrubat tamam

Derseniz ki hazır alamam bütçem yok anlarım

Bebek uyuyunca kek çırpın atın fırına o pişerken de serin yufkaları tepsiye oldu börek

Islat bulguru iki yeşillik oldu kısır

Turşu vs de varsa onu da çıkar

Yeşil mercimek haşla maydanoz doğra baharat yağ limon oldu salata fasülye nohut da olur aynen
Ne evi kaldırması ayol. Yıkanmış bulaşığı kaldırmayı bile sevmiyorum:KK49:
Ne pratik kadınsın sen öyle maşallah darısı başıma

oluyo bazen öyle isteksizlik ama bi gelip gittikten sonra da amaaan bunun için mi bunca zaman ertelemişim diyorsun.
ikiz bebeklerin varken kimse senin temizliğini incelemez özellikle şu anında gelen gelsin ki hak versinler sana nasıl koşturduğunu görüp o dilden dile de dolaşır yeos misafir çağıramıyo haklı kadın çocuklara mı bize mi koşsun bilemedi gibi...
İkiz Bebek mi???! Yoksa ikinci hamileliğim ikiz mi olcak, Allah mı söyletti :skandal:

Ne evi kaldırması ayol. Yıkanmış bulaşığı kaldırmayı bile sevmiyorum:KK49:
Ne pratik kadınsın sen öyle maşallah darısı başıma

Yok pratik değil tembelim ben

Evinde az eşya var temiz titiz değilim ama az eşya olunca iş de çabuk bitiyor

Mesela mutfakta şimdi bulaşıklar yığılı canım isteyince toplayacağım bebeğim varken bunu da yapmazdım

Ama hızlı yemek vs öğrendim

Mesela bir pratik tarif daha kavur şehriyeyi arpa ya da yıldız 3 dk sürmez üstüne bire bir ölçü su 6-7 dakikada çeker

O arada dereotu yıka doğra bir tutam

Az bezelye Mısır haşla mesela benim buzlukta var azıcık haşlıyorum hemen

Şehriyeleri al servis kabına karıştır hepsini isteğe göre Tuzla baharatla bir çeşit daha

Esasen o yeşillikleri mesela bir gün önce yıkayıp süzdür at dolaba

Doğra çeşitlere kat bir çok çeşit olur ama tek seferde yıkanıp doğrandığı için emek az olur

Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş benim biri 1 yaşında biri 2 yaşında 2 çocuk var evi akşama kadar zor topluyom misafirliğe gitmiyorum gelende olmuyor mis akşam yemeğimi zor yapıyom

Back
X