• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve serh koyma

Fistiklicikileta

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2012
5.037
7.526
398
Merhaba herkese . Bir yakinim icin soru sormak istiyorum. Avukat arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim.

Tanidigimizin deprem oncesi yapilan , bir tane evleri vardi. Bu evi satip, sifir ev aldilar. Aradaki fiyat farkini ,kadinin ailesinden borc aldilar. Resmi bir sey yok ama şahitleri var.

Ve kadinin ailesinin evinde oturarak ,yeni evi kiraya verdiler. Borcu cabuk odemek icin .
Borc bitmedi henuz .

Aile arasinda anlasmazlik var suan . Bosanma durumu olursa , bu borc sahitlerle ispat edilip ,adamdan talep edilebilir mi?

Ev adamin uzerine , evi kadinin haberi olmadan satabilir mi? Serh koydurmak gerekir mi?

Adamin hesabinda gizlice biriktirdigi para oldugunu düşünüyorlar. Bu paraya da ,kadin el koydurulabilir mi? Sonucta o da evlilik sonrasi edinildigi icin esit oluyor sanirim .
.
Yardimci olursaniz sevinirim

Üzerine olan tüm mallara tedbir konabilir. Ödemelerin banka dekontlarıyla açıklama kısmına da şu adres evin borcu diye belirtilmiş olması gerekiyor diye biliyorum.
Malesef borc , altin olarak elden verildi

İnternette serh koydurmak icin o evin muhtarina gidip belge almak gerek yaziyor.

Ev biraz uzakta. Farkli bir yolu var mi?

Malesef borc , altin olarak elden verildi

İnternette serh koydurmak icin o evin muhtarina gidip belge almak gerek yaziyor.

Ev biraz uzakta. Farkli bir yolu var mi?
aile mahkemesine dilekçe ile başvuruluyordu bir kaç yıl öncesinde belge filan olmadan. İnternette dilekçe örnekleri de var. bir araştır istersen

bir de kadın eğer çalışıyorsa yarı yarıya olur çalışmıyorsa 3 te 1 i kadına veriliyor diye biliyorum. rica ederim.
Oyle mi ilk defa duydum . Evlilik sonrasi edinilen mallar ikiye bolunuyor diye biliyorum. Kadin calismiyor . Fakat evde calisiyor ve cocuklara bakiyor.

Mesela bende calismiyorum . Cocuklara bakici ve temizlik vs icin yardimci tutsam 1 maas kadar rahat eder. Kendim bakmayi tercih ettim .

Oyle mi ilk defa duydum . Evlilik sonrasi edinilen mallar ikiye bolunuyor diye biliyorum. Kadin calismiyor . Fakat evde calisiyor ve cocuklara bakiyor.

Mesela bende calismiyorum . Cocuklara bakici ve temizlik vs icin yardimci tutsam 1 maas kadar rahat eder. Kendim bakmayi tercih ettim .
benim annem ile babam ayrılık yaşadılar mahkemeden döndüler o süreçte kaç avukata gittikse aynı şeyi söylediler her iki tarafta sigortalı çalışıyorsa o yarı yarıya kuralı geçerli kadın çalışmıyorsa eğer malesef 3 te 1 dedi tüm avukatlar.

boşanma esnasında tüm mallara taşınır taşınmaz herşeye ihtiyadi tedbir konulabilir mahkeme aracılığı ile.
Şuan ortada mahkeme yok ama mahkeme olmadan direkt şerh koydurmak istiyorlar onun içinde o evde ikamet şartı vardı intErnette okumustum

Back
X