Eve sığamıyoruz imdat !

bal_hatun

Meleğimi Sen Koru Rabbim <3
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012
1.733
429
173
Kızlar nasipse 19 Ekimde düğünümüz var. Aslında 31 Ağustostu ama kayınvalidem vefat edince erteledik. Eşyaları taa nisan ayında aldık. Evi de geçen ay tuttuk. Sorun şu ki annemin istekleri oldu hep:( Yani benim ve eşimin istemedği ama almazsak da annemin burnumuzdan getireceği gereksiz tonla eşya aldık. Örneğin gümüşlük konsol fazladan oturma odası için 2 çekyat vs... Tuttuğumuz ev 90 metre kare sanırım. ölçüyü tam bilmiyorum ama eşyalar hep üst üste oldu ;) Yatak odam sığmadı geri yollayıp başka seçtim ama adamlar ısrarla bu da büyük dedi. neyse artık büyük falan kabullendik. ama asıl sorun şu ki misafir odası dediğimiz salona eşyalar çok geldi. Aldığım koltuklar büyük biraz aşağıda resimleri var. yemek masası konsol vitrin falan çok kapattı odayı ben o odaya sadece yemek masası istiyordumçzaten konsol şuan açıkta bilmiyorum ne yapacağımızı ne olur bana akıl verin evin resimlerini yükledim. Her fikire açığım.:(

Salon ya böyle olacak dedik

IMG-20140810-WA0007[1].webp

ya da böyle

IMAG1330[1].webp

Burası da salonun diğer kısmı yemek masası ve vitrin. Eğer Salon ikinci resimdeki gibi olursa iki tane üçlünün arasına vitrini koyup konsolu da vitrinin yerine koyacam.
IMAG1328[1].webp

ya da o lanet konsolu bu hole tepiştirecem :(

IMAG1093[1].webp

ki holde yer kalmayacak... kafayı yiyicem ya :eek:

Şeytan diyor at hepsini ya :(:( Akıl verin lütfeeennnn:confused:

Bu arada evim tam yerleşmedi perdeler vs idareten takılan eski perde.

merhaba canım önce sakin ol...
hep olur böyle şeyler düğün arifesi. ilk resim 2. resimden daha iyi.
ama konsol nerede olucak ilk resimdeki gibi olursa oda?
evin kaç oda 2 oda ise konsolunu ve vitrinini oraya koyabilirsin. tv sehpan ve koltuklar salonda kalır sade olur ve kalabalık durmaz bence

merhaba canım önce sakin ol...
hep olur böyle şeyler düğün arifesi. ilk resim 2. resimden daha iyi.
ama konsol nerede olucak ilk resimdeki gibi olursa oda?
evin kaç oda 2 oda ise konsolunu ve vitrinini oraya koyabilirsin. tv sehpan ve koltuklar salonda kalır sade olur ve kalabalık durmaz bence
Ahhh ahh 2+1 ama malesef bir de oturma odası yaptık ayrıca.:( . o odaya da iki çekyat ve tv ünitesi koyduk.

Şimdi eşimle konuştuk da eğer ailem kabul ederse vitrin ve konsolu annemlerin evine getirecez geniş bir yere çıkınca da tekrar alıcaz. Sence de olur mu ?

olabilir tabi neden olmasın. güzelce paketlet yeni yeni kalsın. geniş bir eve çıkınca alırsın
iyi gelmiş aklınıza :):)

Ahhh ahh 2+1 ama malesef bir de oturma odası yaptık ayrıca.:( . o odaya da iki çekyat ve tv ünitesi koyduk.

Şimdi eşimle konuştuk da eğer ailem kabul ederse vitrin ve konsolu annemlerin evine getirecez geniş bir yere çıkınca da tekrar alıcaz. Sence de olur mu ?

olabilir tabi neden olmasın. güzelce paketlet yeni yeni kalsın. geniş bir eve çıkınca alırsın
iyi gelmiş aklınıza :):)

%20 kesinti yapıyorlar. üstelik vitrin kurulduğu için almıyorlar sadece konsolu verebiliriz onda da %20 kesiyorlar.

%20 kesinti yapıyorlar. üstelik vitrin kurulduğu için almıyorlar sadece konsolu verebiliriz onda da %20 kesiyorlar.

anladım canım başka geçici olarak bırakabileceğiniz biri ya da dükkan falan var mı onu düşünün
yoksa bile üzme tatlı canını her haliyle yeni ev hep güzeldir

anladım canım başka geçici olarak bırakabileceğiniz biri ya da dükkan falan var mı onu düşünün
yoksa bile üzme tatlı canını her haliyle yeni ev hep güzeldir

Valla en kötü ihtimal oturma odası dediğimiz yere çekyatların odaya konsol ve vitrini koyup tv ünitesini salona alacağız. Babam ikna olsa ferah ferah yaşasak daha iyi ama bakalım

canım o vitrini koltukların arasına köseye koy konsoluda vitrinin oldugu yere koyabilirsin birazcık sıkışık olcak ama idare et sonra göz zevkine göre degişim yaparsın;)

canım o vitrini koltukların arasına köseye koy konsolu da vitrinin olduğu yere koyabilirsin birazcık sıkışık olcak ama idare et sonra göz zevkine göre değişim yaparsın

bencede vitrini köşeye koltukların arasına koyabilirsin canm gerçekten gerksz olmuş vitrin bnde sadece yemk masası aldım ki odam sennknden büyük ilk resim daha şık duruyo ama daha sıkışık gibi sanki yada berjerleri düz koysan gsel olur

canım o vitrini koltukların arasına köseye koy konsolu da vitrinin olduğu yere koyabilirsin birazcık sıkışık olcak ama idare et sonra göz zevkine göre değişim yaparsın
Ctesi diğer eşyalar gelidğinde gidip dediğiniz gibi deniycem kızlar çok sağolun yeni resim atıcam o zaman.
bencede vitrini köşeye koltukların arasına koyabilirsin canm gerçekten gerksz olmuş vitrin bnde sadece yemk masası aldım ki odam sennknden büyük ilk resim daha şık duruyo ama daha sıkışık gibi sanki yada berjerleri düz koysan gsel olur
Evet ama işte malesef annem aldırdı tatsızlık çıkmasındansa almayı tercih ettik etmez olaydık :(

berjerlerden bitini oturma odasına alabilirsin veya yatak odana. vitrini de bi mobilyacıya söktürme şansın var mı? daha rahat muhafaza edersin. baya yer açılır.

Öncelikle üstünüzden düğün öncesi stresini atın bence, evin m2sine göre fazla mobilyalar alınsada,mobilya tercihleriniz güzel. konsolu hole çıkaramazsınız 110cm gibi gözükmekte resimlerde.salon kapısının önünü tıkar ve yan yan geçmek zorunda kalırsınız. bir berjer veyahutta sandelyeyi odadan çıkarmak daha kolay.
minimum salon ölçüleri 21-22 m2. rahat yerleşim olabilmesi için.
Buradan göz kararı baktığımda 15m2lik bir oda mevcut sanki.
minumum ölçekte,basit tabirde herkesin anlayacağı gibi.size çizgisel konumlandırma ekliyorum. kolon -oda ebatlarını bilmediğim için,varsayım olarak fikir sunabilirim.Eklediğim konumlandırma 15m2lik bir oda örneği. berjerlerinizin birini oturma odanıza ilave edebilirsiniz.Örnekte 4 sandalye mevcut,konsol kapakları açılması için,kalan 2 sandalyenizi sıfıra sıfıra olarakta yemek masanıza koyabilirsiniz.Ve yahutta mutfak masası varsa yanına ilave edebilirsiniz.Canınızı sıkmayın.Mutlu bir ömrünüz olsun.
minumum salon.webp

Back
X