eveT dert oldu.

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Varlığına bin defa şükür bebeğimin. Ama 19 aylık bebeğim gece 30 defa kalkıyor. Yoğun tempoda Tam gün çalışıyorum. Artık bir yerde uykusuzluktan pat diye düşüp kalacağım. Koş koş koş. . Hayatım bundan ibaret.
Emerek uyuduğu için mi uyanıyor. Tecrübesiz anneyim lütfen akıl. Verin. İnek sütunu de kabul etmiyor. Onu aglatmak ta asla.istemiyorum. ne yapacağım bilmiyorum gerçekten yoruldum artık. Hiçbir şeye konsantre olamıyorum çünkü 19 aydır uykumu hiç alamadim.

Aslımda 19 aylık olmuş gece bu kadar sık kalkmaması gerekir.

Benim oglum sadece sekiz ay emdi. Gece süt verirdim biberonla. Sade sütü sevmiyordu evde muzlu süt yapıyordum, onu içti mi saatlerce uyuyordu.

Sende bir dene. Sütü ılıt içine olmuş sarı muz koy. Blender ile ez. Ver. İnan ki tok tutuyor. Sizin memede doymuyordur cocuk.

bence her ağlamasına meme verdiğiniz için meme arıyor. o kadar kısa aralıkla acıkıcağını sanmıyorum. çok küçük de değil.
yeğenimle aynı yaşta gece bir defa besliyor annesi.

Evet Memeyi alışkanlık haline getirmiş .. gece yatmadan yoğurt yedirseniz , eşinize söyleseniz , birkaç gece ağladığında o baksa ama siz meme vermeseniz , alışması lazım her istediğiniz meme vermemenize .. açlık değil onunki ..

10 aylıkken bebeğim emmeyi kendiliğinden bıraktı zaten memeye de çok düşkün değildi o kadar emmesi bile mucize gibi bir şeydi..
Emdiği dönemlerde ya bir kere kalkardı gece ya da hiç kalkmazdı..
Normalde gece beslenmesini 6 Aydan sonra kesin diyorlar kaliteli bir uyku için bu şartmış..
Şu an 12 aylık bebeğim gece uyandığında su verip piş piş yapıp tekrar yatırıyorum etrafımdakiler gece biberon yap yedir diyorlar ama ben dinlemiyorum uykusu bölünmesin diye.. yemek ne kadar önemliyse uyku da o kadar önemli.. ki o aydaki bi çocuk gece 10 saat çok rahat aç kalabilir..
Bence sizin bebeğiniz onu huy edinmiş memeden kesmediğiniz sürece böyle devam edecek gibi görünüyor..

Benim kızımda aynıydı.tüm gece emzirirdim uyku uyumazdım.2 yaşında memeden ayırdım.azaltarak değil ama birden kestim.1 2 ay da gece 3 4 gibi uyanır 1 2 saat otururdu öyle.sonra rahatladım.bir arkadaşımda benim gibiydi oda memeden ayırınca düzeldi.bence sizde ayırın küçük değil zaten yeterince emmiş vicdan azabı falan çekmezsiniz.

Artık zombi gibiyim . Yoruldum perişan haldeyim. Herkese çatiyorum. Kesmek te istemiyorum. Gece emmesin diyeceğim ama çalışıyorum bu sefer de beni Özler kalkar düşüncesi var
Çıkamadım işin içinden

Gece emzirmesini birden keseceksiniz. Başka yolu yok . Özleminizi işten gelince giderirsiniz. Gelince yatana kadar emzirin. Alışkanlıktan kalkıyor.

Bende gecen ay bu sebeple memeden kesmeyi dusundum hatta doktora gittim falan ama kiyamadim hala emziriyorum , 22 aylik oldu benimki de , bu sabah 5 ile 7 arasi 2 saat emdi
Benim ilk cocugum da boyleydi , 30 ay emmisti , 30 ay zombie gibiydim simdi yine boyleyim
Esimde birak artik emzirmeyi diyor ama kiyamiyorum , o uykusunda gelip yapisip emerken onu seyretmeye bayiliyorum
Emzirmeyi birakmak istemiyorsaniz daha cekeceksiniz bu durumu cunku ben anlafim ki bazi cocuklar boyle
Mesela benim oglum da kizim da asiri duygusal , bana cok bagli tipler , sanirim o yuzden bu kadar emiyorlar , emin olmamakla beraber bulabildigim tek neden bu

Bahsettiğiniz dönemlerde doktora da danışarak gece emmelerini bıraktırmıştım ben bir kaç gün ağlamıştı ama sonra düzene girdik. Bu dönemde emmesinden ise kesintisiz uyuması gelişimi için daha faydalı ayrıca sizin durumunuz için de.

Bebegim de ayni oyleydi. Sayisini bilmezdim artik kalktiginin 30 mu 40 mi. Ve cok aglardi geri uyutamazdim. 7.aydan sonra uyku egitimi verdim. Simdi gece 1 2 kere uyaniyor. Bazen hic uyanmıyor

Her akşam uyumadan banyo yaptır, bir kase de yoğurt yedir. Bende ise yaradı.

Yatmadan önce sütlaç ya da muhallebi yedir tok tutar , uyanmaz artık büyümüş :)

Evet sorunun cevabı yazınızda, emerek uyuduğu için ve hala emdiği için yapıyor bunu.. Meme bu çocuklar için el kol gibi birşey..
oğlum 22 aylıkken sizin yaşadığınız durumu yaşadım gündüzler çok emmesine rağmen iyi ama geceler bi felaketti.. en son arkadasım memesine limon sürünce oğlunun emmek istemediğini söyledi ben hiç inanmadım:) ama aynısını yapınca ben şok meme bağımlısı oğlum hiçbi şekilde istemedi ve ilk gece akşamdan sabaha kadar uyudu hiç kalmadı.. sabah 7 gibi uyandı su içirdim geri yattı 8 buçuk civarı uyandı sanırım.. tek sorunumuz emerek uyuduğu için nasıl yatıracaktım sallama falan kabul etmiyordu.. bende inat ettim deli dana gibi evde gezdi en son bir iki derken halının üstünde yüz üstü uyumaya başladı öğrendi yani uykusu gelince uyumayı..
Naçizane bi deneyin derim istikrarlı olun.. ilk gece benim oğlum kalkmadı ama sizinki 10 kere kalksa dahi meme vermeyin taş çatlasın 1-2 güne alışıyor.. ben inanmıyordum , ama inanıp deyince oldu..

bebek kesinlikle alışkanık yapmış
o yaşta bir çocuk artık meme için kalkmaz ,
sen memden kes ve artık bir düzzene oturt ,
sende insansın kimse kusura bakmasın , çocuguna daha iyi bakmak için sağlıklı olmak zorundasın

Bir de eğer inek sütü içiyorsa ballı falan içirmeye çalışın benim oğlum hala içmiyor ayran veriyorum yapacak bişey yok:)
Akşam yemeğini sizle güzel yiyorsa belki bi ev yapımı çorba, yahut bi iki tane kraker, kurabiye verebilirsiniz hem atıştırmış olur yahut meyve.. muhallebi ben oğluma hiç vermedim ama meyveli muhallebi yapabilirsiniz hem süt hem meyve yemiş olur sağlıklı en azından..
Siz bi yerden başlayın vakti gelmiş zaten..

Artık gece beslenmesinin olmaması gerekiyor. Sizin uykunuzun bölünmesini geçtim hadi o çocuğun deliksiz uyuyup dinlenmeye ihtiyacı var. Gece o kadar sık uyanıyorsa uykunun vitamini de kalmaz. Biraz ağlatarak da olsa yavaş yavaş azaltın. Mesala gecede 10 kere uyanıyorsa ilk başta 5 inde vermeyin, süt falan da vermeyin, pışpışlayın yada sırtını okşayın nasıl uyutmak istiyorsanız işte, uyuyana kadar da bırakmayın. Sonra yavaş yavaş o beşi sıfıra düşürün. Her uyanmasında aynı şekilde uyutun ve ağlarsa da vermeyin. Sonuçta açlıktan ağlamıyor alışkanlıktan ağlıyor, bunu bilip sabırlı olmanız lazım. Bir de bunun çocuğunuz için sağlıklı olan olduğunu bilip kararlı olmanız. Hadi çabuk uyusun ağlamasın falan diye bozmayın düzeni.

umarım yaşadığımı yaşamazsınız, sizin gibi tüm gün ve çok yorucu bir işim var, kızım 4 yıl hiç uyumadı, bazı geceler kaç defa kalktıgını artık sayamazdım, ruhen fiziken bitmiş haldeydim, ama dediğim gibi benim ki çok istisna, 4 yastan sonra normal çocuklar gibi gece uykusu uyumaya başlamıştı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…