Evet geçen ay ki ilginç adetten sonra bugun doktordan çıkan sonuç...

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Gecen ay gordugum silik testler tiroid ilaci kullanimi , erken adet olma ve az olup bitme gibi sorunlardan sonra c.tesi doktora gittim..
Doktor vajinal ultrasondan bakti.
Yumurtlamamin oldugunu
Kist yara vs bulunmadigini
Cok az mantar geçiriyor oldugumu soyledi...
Zolax ve gyno verdi. Zolaxi adet olursan kullan dedi...
Ve kan tahlili yapti.
Adetin 21.gunu degerlerim şöyle ;

Fsh: 3.75
T3: 3.52
T4 : 1.22
Tsh : 4.22
Lh : 10.45

Prolaktin: 25.16

Evet 1 ay kullandigim troid hapi işe yaramamiş sanirim bunu hep kullanmam gerekicek. Cok uzuldum tsh ve prolaktine...

Kasik ve bel agrilarimdan da umudumu kestim. Yani bu ay hamilelik olasiligim yok uzgunum kizlar..
Doktor tiroid hapimi kullanip 2 ay sonra gel dedi..

Doktor biraz afalladi ve adetlerin duzensizmi dedi Ilk defa degerlerden anlamadim bu degerler normalmi ?

Prolaktin yüksek. Ben bunun için dostinex kullanıyorum.

Doktorun dediginw gore tsh prolaktini etkilermiş... eger ki tsh duzelirse prolaktin sorun cikarmazmiş...
Bende o yuzden tiroid hapi aldim gecen ay sonra biraktim. Dusup dusmedigini bilmiyorum.
Birde o ilacin cok yan etkisi oldugunu duymuştum...

troidi doktor mu yazdı yoksa kafana göre mi aldın anlamadım.

Kizlar bisey daha. Simdi ben 3 aydir ovu testi yapiyorum. Yumurtlamiş olmama cift cizgiyi gormeme ragmen adete 3 gun kala tekrar pozitif cikiyor.
Hemen sonraki gun silikleşiyor... ???
Bunun nedeni ne olabilir. Tahminen yine reglden 3-4 gun once yaptirdm kan tahlilini...

Canım benimde prolaktin seviyem yüksekti ama tiroidim normaldi hayıt suyunun mucizesine gerçekten inanır oldum çünkü benim prolaktin seviyemi düzelttiğine de inanıyorum yoksa mümkün değil hamile kalamazdım

Normal cikiyordu bu ay ne olsuysa boyle cikti bnde anlamadim gercekten. Bu ay yumurtlamisim ama pko yumurtalarin gelismemesi ve yumurtlayamamak degilmi
Evet. Benim de hep normal çıkardı. Son iki ay fsh ın 2 katı çıkıyor. Bu da yumurtlama bozukluğu demek

Prolaktin çok yüksek degil ama sinirdasin dikkat et.26dan sonrası yüksek kabul ediliyor.

lh değerinden dolayıdır.
kaçıncı gün verdin sen bu kanı?

Canım benimde prolaktin seviyem yüksekti ama tiroidim normaldi hayıt suyunun mucizesine gerçekten inanır oldum çünkü benim prolaktin seviyemi düzelttiğine de inanıyorum yoksa mümkün değil hamile kalamazdım

Cnm hayit tohumu içtim bende 1 ay ama sonra midem bulandi icemedim.
Benimki tsh tan yukseliyor eski testlerime baktim tsh firlayinca prolaktinde yukseliyor.

Cnm ama yumurtam gelişmiş ve catlamiş oldugu halde lh fsh boyle cikti doktorda sasirdi. Acaba 21.gunde yaptirdim diyemi boyle oldu
21.gün yumurtlama döneminiz değilse, yani o günler civarında yumurtlamıyorsanız düşük çıkması lazım. Çünkü lh sadece yumurtlama döneminde tavan yapıyor

Kasik ve bel agrilarini prolaktin mi yapiyor simdi cok uzuldum gercekten ya...
32 de cikmisti bir ara ama o zaman boyle agrilarim olmamisti
Ben ondan olduğunu sanmıyorum çünkü ben prolaktin yüksek olduğunu n hiç farkında değildim normal adet zamanı nasıl bel ağrısı vs olursa o oluyordu çok sıkıntı vercek bi ağrım sizim olmadı şükür. Ben sadece adet düzensizliği 'nden dolayı gittiğimde öğrendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…