evet kızlar ufaktan bahar temizliğine başlayalım ve paylaşalımmı??

arkadaşlar benim hamileliğimde doğumumda riskli biraz yani çok güzel örneklerde var hemde azımsanamıycak kadar ama yinede eşim korktuğu için istemiyor yoksa çocukları çok sever.

slm kızlar....güneşin rengini yavaştan görür olduk...bahar geliyor ufak ufak bahar temziliğimize başlayalımmı??
ben bugün bismillah dedim....çok acele etmeteden sindire sindire bahara tertemiz mis gibi merhaba demeyi nasip etsin allah hepimize...
ne kadar erken başlarsam baharda okadar rahat ederim diye düşündüm...geçen sene geç kalmıştım ve baharın o güzel güneşli günlerini temzilikle heba ettim...şimdiden yavaş yavaş yapayım bitsin de baharda allahın izniyle güneşin tatilin gezmenin balkon sefasının tadını çıkaralım diye düşünüyorum :)

bugün başladım demiştim evet, oturma odamdan başladım...
önce perdelerimi söküp makineye attım, ardından camları sildim.....duvarlarda ola ki örümcek ağı falan varsa diye süpürgeyle çektirdim dört tarafı :) ardından halıyı süpürdüm...sildim bi güzel...arap sabunu ve bulaşık deterjanı karışımı harika bi leke çıkarıcı unutmayın...azcık da çamaşır suyu ekledim...
tabloları saati tv masasını, rafları yerleri kısacası gördüğüm her şeyi sildim....ben bunları bitirirken perdelerim yıkandı...mis gibi bi yumuşatıcı kokusuyla astım hemen perdeleri...bembeyaz olmuşlar koku odaya yayıldıkça içime ferahlık çöktü :) ardından akşam yemeği ve birazdan çayımı içecem sizinle de paylaşmak istedim...bugünlük bu kadar dedim....yavaştan günde bir oda gitmek istiyorum....

benim gibi düşünen varsa birlikte paylaşalımmı baharın temizilik safhalarını :) herkese kolay gelsin...:)

Şimdi ne zaman çamaşır suyunu elime alsam suçluluk duygusuna kapılıyorum:( Çünkü zehirli.
Sanırım ben yakında atacağım evdeki hazır temizlik malzemelerini.

"Marketlerden satın aldığımız temizlik malzemelerinin yapay renkleri ve parfümleri dahi içlerindeki tehlikeli kimyasallar hakkında şüphelenmeye başlamak için yeterli ipucu sunuyor. Örneğin çamaşır suyu ve benzeri güçlü temizleyicilerin içindeki amonyak ve asit gibi kimyasallar, “iç mekan hava kirliliği” adı verilen, özellikle ciğerlerde ve gözlerde yarattığı rahatsızlıkla gözlemlenebilen toksik gaz zehirlenmelerine neden olabiliyor. Bu durumdan en çok etkilenenler de çocuklar ve ev hayvanlarıdır.
Yine pek çok temizlik malzemesinin içinde bulunan antibakteriyel ajanlar, aslında bakterilerin daha çok güçlenmesini sağlayarak zarara neden olabilmektedir."

Cam sil, cif vs hepsi toksik maddeler içeriyor. Aşağıda bunların yerine kullanabileceğimiz şeyler anlatılmış:

>>> Evinizde doğal temizlik malzemelerininizi kendiniz yapabilirsiniz. | AHDER | Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği

merhaba hanimlar ;) butun temizlik ustalari burada diye tahmin ederek sizden yardim isticem lutfen yardim edin noooolllllluuuuurrrrr cok zor durumdayim .fransadayim burada hali yikamak icin hic bir yer yok bulundugum yerde halilarim berbat bende temizlik hastasi biriyim cok care aradim yaptigim seyleri anlatsam bana acirsiniz ama yinede temizlemeye yerim olmadi yikamak zaten imkansiz silmek istiyorum ama hali silmekten hic anlamam biz hep yikardik turkiyedeyken ama burada oyle bi sansim yok.nasil temiz bi sekilde silebilirim lutfen yardim edin :(

merhaba hanimlar ;) butun temizlik ustalari burada diye tahmin ederek sizden yardim isticem lutfen yardim edin noooolllllluuuuurrrrr cok zor durumdayim .fransadayim burada hali yikamak icin hic bir yer yok bulundugum yerde halilarim berbat bende temizlik hastasi biriyim cok care aradim yaptigim seyleri anlatsam bana acirsiniz ama yinede temizlemeye yerim olmadi yikamak zaten imkansiz silmek istiyorum ama hali silmekten hic anlamam biz hep yikardik turkiyedeyken ama burada oyle bi sansim yok.nasil temiz bi sekilde silebilirim lutfen yardim edin :(

canım kosla halı varya ondan kullandınmı gerçekten pırıl pırıl oluyor....kosla halıdan önce ben bi kaç ürünü karıştırıp silerdim onu yazayım sana...
arap sabunu bolca dök kovaya sıcak su olsun, bulaşık deterjanı dök birazda, azcık da çamaşır suyu dök ace kullan.. az dök ama fazla dökersen ağartabilir.... iyice köpürt, halıyı bi güzel sil...biraz bekle 15 dakka kadar...bekledikçe kirler yumuşar..
sonra normal suyla durulayarak sil...
çok güzel olucak emin ol kolay gelsin..

hafta sonu yine sildim camlarımı bahar temziliğim hiç bitmiyo benim ya
anlamadım gitti
millet hiç silmiyo ben 15 güne bir nasıl oacak bilmem bu hastalık mı
kışlıkları kaldırıdım hafta sonu mevsimliklerimi çıkarttım
ama bu geçiş döenmlerini sevmiyorum dolap hep yaz kış karışık oluyor

sırada balkonum var
çiçekelrim dikilecek
bitsin paylaşıcam sizlerle

ben aspirin diye bişey buldum bence güzel temizliyor
camlara falan kullanıyorum
birde micro term diye doğal üürnler var aldım hepsini kullanıyorum

tsk ler cvp lariniz icin denicem ins guzel olur eskiden o kadar onem semiyordum ama birde yenni surunen bi bebegim olunca yerleri paspasliyo resmen temizlik onemli onun icin ;)

herkese merhabalar
diğer sayfanın sıkı takipçilerindendim ama yazmak nasib olmamıştı.Baktım bahar temizliğine başlanmış bende katılmak istedim:)çalışıyorum ve haftaiçi inanılmaz yoruluyorum .Ancak haftasonu yapabiliyorum ,temizlik yapmak benim için mutluluk kaynağı hele bittikten sonra ohhhh missss:)Hava yağmurlu ama yarın ufaktan ufaktan genel temizliğe başlamak istiyorum en azından salon ve oturma odasını.hepinize kolaylıklar diliyorum evlerimiz pırıl pırıl parlasın inşallah

güya ben bitirdim bahar temziliğimi ama nerdeeee :(
görseniz sanki hiç yapılmamış gibi...tekrar yapıcam....biraz üstünkörü yapıcam ama tekrar etmem lazım...çok battı heryer yine :(

selam herkese
genel temizlik yapamadım ben bugün.Süpürge açıp sildim toz bile alamadım.oğluma oda aldık odayı toparlamaya çalıştım,odadaki kanepeyi ve dolabı gönderdim.ama oda o kadar dağınık ki oğlumun yazlık kışlık bütün kıyafetleri sepetlerde.yarın orayla uğraşırım herhalde.camı silinecek perdesi yıkanacak birde uygun halı bakılacak. dağ gibi ütüm var,pazartesi okul var hazırlık yapılacak .kolaylıklar hepimize

Merhabalar...
Ben de çalışan bir bayan olduğum için haftaiçi normal, haftasonları daha genel bir temizlik yapıyorum. Bu hafta Cuma günü de izinli olduğum için C.tesi ve Pazar ile birleşince 3 günlük iznimi bahar temizliği ile değerlendireyim dedim. Yani dinlenmek vs başka haftasonuna kaldı :(
Perşembe akşamı kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkardım. Bu arada ilk kez vakumlu hurç kullandım ve iyi sonuç aldım kazaklar için.

Cuma günü sabah erkenden oturma odamın tülünü yıkadım, camları sildim, süpürme, toz alma ve silme işlemi ile odam mis gibi oldu. Zaten küçük bir oda olduğu için uğraştırmıyor fazla.
Aynı gün mutfağımın camını silip tülünü yıkadım. Beyaz eşyalarımı iç-dış temizledim.

BUgün ise salonumun iki camını da sildim, tül-perdeleri yıkadım. Koltuklarım deri olduğu için onları tek tek baştan aşağı sildim, süpürme toz alma vs derken epey yordu beni ama bitti :) Şimdi ise mutfağımdayım ve mutfak dolaplarımı siliyorum. Yarın da kısmetse yatak odamın camını silip bahar temizliğimi bitireceğim. Ayrıca nasipse çocuk odası olarak kullanacağımız ufak bir odamız daha var. Orayı da eşime devrettim :)

Back
X