evi almak mantıklı mı?

biz de ilk evimizi o şekilde aldık,kredi falaln yoktu o zamanlar.üstelik,verenler dolar veya altın olarak vermişlerdi.bir şekilde ödendi bitti.yakınlardan almanın iyi yönü,banka gibi sıkıştırmıyorlar,birkaç ay opsiyon tanıyorlar.nihayetinde dolar veya altın olarak verdikleri için,onlarında paraları değer kaybetmiyor.

konu sahibi,evinizi seviyorsanız ve bu evde uzun yıllar otururum diyorsanız ben ce alın kaçırmayın.bakın biz istanbulda oğluma ve gelinime,400000 tl ye adam gibi bir ev bulamadık.135000 çok iyi bir fiyat.
400000 tlye ev bulamamak istanbulda ..?bence siz luks bi yerde ev aradiginiz icin bulamamissinizdir yani

Çünkü herkes uzun vadede kredi çekiyor, bitiş zamanını göremedik daha kimsenin...

Kendi anne ve babanızın dışındakileri bir daha düşünün derim ben. Ben onların dışında kimseye fazla güvenmem mesela...

Ama kredi olayına çok da soğuk bakmayın. Millet eşya düzmeye, düğüne vs. bile 50-60 bin kredi çekiyor. Sonuçta siz ev alacaksınız, bu çok ciddi ve elzem birşey.

Gelirinize güveniyorsanız, annenizden gelecek para+sizin altınlarınız+kredi düşünebilirsiniz...
Hiç birine o kadar para çekmedim
Zaten pek bir eşyamda yok
Babamda para yokmuş
Arabamı satın diyor
Onuda biz yapmak istemiyoruz
Yani insanları bu kadar sıkıştıracak kadar önemli mi onu bilmiyorum inanın

aldıınız borçlarla birlikte tüm parayı karşışayabiliyorsanız neden olmasın ben olsam kesin alırdım. boşuna kira veriyorsunuz. faiz ödemesi de yok. hem de rahat satabileceğiniz bir yerde. konut fiyatları da artıyor sürekli.
borçlar tam karşılamıyorsa da arabayı satmak yerine kredi çekin, ev kredisi normal krediden daha farklı kira öder gibi düşünün artık herkes bu şekilde ev alıyor. ben 3 sene önce aldım alırken korkmuştum ama iyiki yapmışım diyorum ev değeri 2 katına çıktı, şimdi o kadar parayı hayatta biriktiremezdim bankadan kredi çekmeseydim..

Ben olsam ne borca girerim ne de krediye..elinizde hazir birikmis paraniz var ne guzel borcunuzda yok elinizden geldigince biriktirirsiniz ve borca girmeden ya da cok az bi borcla ev alirsiniz bu kadar aceleci davranmayin derim..

Hep lojmanlarda kaldigimiz icin hep tayin gordugumuz icin bizim hic evimiz olmayacak gibi;(

Ben olsam ne borca girerim ne de krediye..elinizde hazir birikmis paraniz var ne guzel borcunuzda yok elinizden geldigince biriktirirsiniz ve borca girmeden ya da cok az bi borcla ev alirsiniz bu kadar aceleci davranmayin derim..
Doğru diyorsunuz
Biz sırf evden taşınmamak için bunca sıkıntıyı çekiyoruz
5 ay olmuştu daha taşınalı

Bence alın evi kaçırmayın derim . Borc verecek olanlardan alın borçları. Tamamlanmazsa da kredi çekin. Mecburen yani.

çok yanlış bir düşünce. bizim 4 sene önce 80 bin gibi bir paramız vardı. 140 binlik evi aynı bu şekilde düşünerek kacirmıştık. Şimdi 160 binimiz var. kaçırdığımız ev 370 bin.Artık bizim için hayal.Bence borç verecek kimseniz varsa mutlaka alın.

Aslında bizde bir kaç yıla buradan gideceğiz :KK43:
Canim orda gidecekseniz almayin oturmayacaginiz evi almak mantikli degilki..bende memlekette cok uygun fiyatlarda cok guzel evler vardi cok zorladilar alin diye 1.si biz zaten borcluyuz
2.hic borcuma olmamis olsa kesinlikle borca girip ev almazdim hele oturmayacagim evi hic almazdim..

çok yanlış bir düşünce. bizim 4 sene önce 80 bin gibi bir paramız vardı. 140 binlik evi aynı bu şekilde düşünerek kacirmıştık. Şimdi 160 binimiz var. kaçırdığımız ev 370 bin.Artık bizim için hayal.Bence borç verecek kimseniz varsa mutlaka alın.
Dogrudur ama dusuncem size gore yanlis ama bana gore cok dogru ..

biz de ilk evimizi o şekilde aldık,kredi falaln yoktu o zamanlar.üstelik,verenler dolar veya altın olarak vermişlerdi.bir şekilde ödendi bitti.yakınlardan almanın iyi yönü,banka gibi sıkıştırmıyorlar,birkaç ay opsiyon tanıyorlar.nihayetinde dolar veya altın olarak verdikleri için,onlarında paraları değer kaybetmiyor.

konu sahibi,evinizi seviyorsanız ve bu evde uzun yıllar otururum diyorsanız ben ce alın kaçırmayın.bakın biz istanbulda oğluma ve gelinime,400000 tl ye adam gibi bir ev bulamadık.135000 çok iyi bir fiyat.

Aynen biz de markla almıştık mark vardı o zaman :)

Aslında bizde bir kaç yıla buradan gideceğiz :KK43:
olsun yatırım olmuş olur... krediyi bir sorun bankalara isterseniz fiyat 135e düşmüş, bikaç yılda borcu öder ev sahibi olarak ayrılırsınız ordan. satar gittiğiniz yerde üstünü tamamlayıp daha güzelini alırsınız. fiyat düşünce ben de krediye sıcak baktım :KK45:

Borc odemekten yorulduk artik hayatimiz borla geciyor bir tatile bile gidemedik borcumuz bitsin zaten hayatta borca girip is yapmam cok yiprandik..

yatırım olarak güzel olur. alın bence de.

kredi ödemeniz aylık ne kadar olur onu hesaplayın
ve kirayı çıkartırken o miktarıda çıkartabileceğinizi düşünün

borçsuz ev köy sahibi olunmaz rahata ermek için er ya da geç borçlanacaksın

not: şuanki ev kredileri faizi%80 buluyor bankayla konuşunca şok geçirme

Bence alın. Çünkü ev fiyatları çok çok arttı. Artmaya da devam ediyor. Evin yerini, konumu seviyorsanız, ileri de iyi prim yapar diye düşünüyorsanız, alın. Malesef ülkemizde enflasyon var, hazır para değer kaybediyor.. Eriyor.. Ama ev fiyatları sürekli yükseliyor. İleri de farklı bir yere de taşınsanız, evinizi ya satarsanız, yada kiraya verirsiniz. Yine zarar etmezsiniz. Fırsatı kaçırmayın.

Back
X