Evi bir anlık sinirle terk etmişsiniz ama eşiniz geri gelir , özür diler , pişman olup tekrar yapmayacağını söyler ve geri dönersiniz diye düşünmüşsünüz. Yani aslında evi terk etmek istememişsiniz gibi hissettim ben. Eşiniz de muhtemelen devamlı aramanıza, daha önce de aile evine gidip geri gelmenize dayanarak rahat davranıyor gibi. Böyle şeyler ailelere yansıyınca daha da büyüyor. Burada başka okuyanlar olursa diye yazmak isterim, boşanma niyetiniz yoksa evi terk etmeyin, fevri bir şekilde ailelere sorunlarınızı hemen taşımayın (sağlıklı karar almak adına).
Konu sahibi öncelikle sakin olmaya çalışın, eşinizi devamlı aramayın, mesaj atmayın. Zaten şuan aile evindeymişsiniz, durumu aileniz biliyor. Eşinizin ailesi de durumu bilsin artık. Konuşursunuz etraflıca. Dediğiniz gibi ailesi bildikten sonra eşiniz boşanmak isterse yeni bir yol alırsınız. Eğer ki ailelerin yuva yıkılmaması adına eşinizle konuşması vs bir işe yararsa ve eşiniz yapıcı olmaya çalışırsa tekrar denersiniz. Ancak devam etseniz dahi borsa gibi işleri tamamen biteceğini sanmam. Aile ekonomisini etkilemeyecek şekilde devam etmesi belki ikiniz için orta yol olur. Yoksa eşiniz yalan söyleyerek devam eder. Bilemedim ne diyeceğimi.
Aslında teorik olarak boşan demesi çok kolay ama yuva yıkmak kolay olmuyor gerçek hayatta. Rabbim yardımcınız olsun ve inşallah hayırlısı neyse o olsun.