Evim cennet ama mahallemi sevmiyorum.

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
35.998
598
Merhaba herkese,

Sıkıntım hemen şu an çözülebilecek bir şey değil, sadece içimi dökmek istiyorum, okuyanlara şimdiden teşekkür ederim. Dört sene önce Beylikdüzü tarafından Maltepe’ye taşındık,evimiz sahile yakın eşimin annesi aldı bu evi bize ve evimi gerçekten çok seviyorum yuvam benim. Ama dört senede Maltepe o kadar değişti ki anlatamam. Pandemiden önce fark etmiyorduk belki de ama şu an bazen dayanılmaz oluyor. Evimin tam karşısında belediyenin ısrarla yerini değiştirmediği iki tane çöp konteyneri var ve günde geçmiyorsa 10 tane kağıt toplayıcı geçip bu çöpleri alaşağı ediyor. Kadın pedinden, maskeye, bebek bezine, ayakkabıya kadar herşey ortaya saçılıyor! Manzaramız her sabah bu. Gürültü merkezde olması nedeniyle çok fazla, seyyar satıcı geçiyor sürekli bir gürültü kirliliği ve pencelereden taşan soğan kokusu. Soğana bayılırım ekmek arasına bile koyar yerim ama 7/24 de kavurmazsın! Belediyeyle temizlik konusunda Cimer’e kadar taşıdık sorunu ama onlara göre sorun yok. Delimiz de var ilaveten gece 2’lerde darbukasıyla geziyor ve kimse evet kimse ne bu deliden ne çöplerden ne başka şeyden şikayet etmiyor! Zombi mahallesinde gibiyiz. Gece yarısı bir taciz ve tecavüz girişimi yaşadık yaz başında, neyseki orada tepki verdiler sapığı linç ederek. Bağcılar’a döndü güzelim ilçe tanıyamıyorum. Ve çok mutsuzum, evden elbette şu şartlarda çıkamayız dediğim gibi yazmak istedim sadece. Ha bu arada apartman da full çocuklu gecemiz gündüzümüz de yok ama çocuklardan değil ana babalarından! Bir tane Masumlar Apt. Safiye var gece 00:00’da temizliiğe başlıyor manyak! Yanisi tek dileğim huzur. İstanbul’da ancak müstakil evde olur biliyorum ama umut fakirin ekmeği işte. Belki ileride burayı kiraya verme / daha sakin en azından kuralları olan bir siteye çıkma imkanımız olur. Ya da elimiz olur da rahatlarsa aynı şeyi satarak yaparız. Bana bol sabır ve dua lütfen. Okuduğunuz için teşekkürler.

Allah yardımcınız olsun, bende benzer durumdayım okuyunca kendimi gördüm. Evimin içi kutu gibi kullanışlı seviyorum ama çevre beni öyle boğuyor ki keşke imkan olsa hemen gidebilsek diyorum. Apartmanımızın karşısında boş arazi, kağıt toplayanlar sürekli orda ateş yakıyorlar ne zabıta ne polis umursamıyor kimi kime şikayet edeceğiz. Geçen yaz yaktıkları ateşten arazi tutuştu otlar kül olunca camlardan evim perdelerim halılarım kapkara olmuştu. İllallah ettim artık ama sabretmekten başka çarem de yok. Kendi evimizdeyiz kira vermiyoruz diye şükrediyoruz şuan sadece. Tek amacımız da bir kaç sene daha birikim yapıp gönlümüze göre başka bir yere taşınabilmek. İstanbulda geçim zaten zorken kalabalık çeşit çeşit insan daha da zorlaştırıyor. Allah maddi manevi güç kuvvet versin hepimize

Ne diyeceğimi bilemiyorum..
Maltepe’deyim.. Muhtemelen farklı mahallelerde ama o kadar benzer hislerdeyiz ki..
Aynı sebeplerden camı açasım balkona çıkasım yok..
Öğle uykusuna yatan bebeği 2 kez uyandırdı mikrofonla geziyorlar bir de..

Sarmısakçı var bir tane var mesela Aman Allahım o ne bitmez anons! Belediye zabıtayı arayın diyor ama o da tıs! Zaten belediyenin de tüm işleri göstermelik.

Allah yardımcınız olsun, bende benzer durumdayım okuyunca kendimi gördüm. Evimin içi kutu gibi kullanışlı seviyorum ama çevre beni öyle boğuyor ki keşke imkan olsa hemen gidebilsek diyorum. Apartmanımızın karşısında boş arazi, kağıt toplayanlar sürekli orda ateş yakıyorlar ne zabıta ne polis umursamıyor kimi kime şikayet edeceğiz. Geçen yaz yaktıkları ateşten arazi tutuştu otlar kül olunca camlardan evim perdelerim halılarım kapkara olmuştu. İllallah ettim artık ama sabretmekten başka çarem de yok. Kendi evimizdeyiz kira vermiyoruz diye şükrediyoruz şuan sadece. Tek amacımız da bir kaç sene daha birikim yapıp gönlümüze göre başka bir yere taşınabilmek. İstanbulda geçim zaten zorken kalabalık çeşit çeşit insan daha da zorlaştırıyor. Allah maddi manevi güç kuvvet versin hepimize

İnşallah alırsınız gönlünüzdeki evi. Ben nankörlük de yapmak istemiyorum yeni ve güzel bir evim var ama korona zamanı anladım ki çevre de önemliymiş. Yeni ev alamayız zaten ama belki kiralar biz de kiraya çıkarız ileride. Ne diyim İstanbul eski İstanbul değil.

İnşallah alırsınız gönlünüzdeki evi. Ben nankörlük de yapmak istemiyorum yeni ve güzel bir evim var ama korona zamanı anladım ki çevre de önemliymiş. Yeni ev alamayız zaten ama belki kiralar biz de kiraya çıkarız ileride. Ne diyim İstanbul eski İstanbul değil.

Kesinlikle çevre de çok önemliymiş. Bende evlenince yerleştim buraya bilmediğim bir yerdi, yaşadıkça gördük ne olduğunu. Kira işi de çok zor evi kiraya versen insanlarla uğraşmak düzgün kiracı bulmak ayrı dert, kiraya çıkınca desen aynı. Bu da kolay değil. Şuan hamile halimle karşıdaki araziden leş gibi olan storlarımı nasıl temizleyeceğimi düşünüyorum. Yazın cam açmaya çekinir olduk bunun yüzünden. İstanbulun hiçbir yeri eskisi gibi değil artık, gitsek gidemiyoruz kalsak kalamıyoruz garip bir durum..

Bizim de tam tersi evimiz eski ve bakimsiz. Ama semti çok seviyoruz. Geçen mesela bir gürültü ile uyandık. Aradık evde ne ki bu diye. Tuvaletin duvardaki fayanslar yere düşmüş çatır çatır. Dusakabinin içinde kirik fayanslar var. Bir tanesi basdıkça içe göçüyor nasıl oluyorsa. Böyle şeyler işte. Demem o ki her aradığını bulmak zor. Biri olursa diğeri olmuyor

Ben de aynı şeyi yaşıyorum. Evimi çok seviyorum ama mahallem leş. Her yere ters, yakınlarda yürüyüş için doğru dürüst bir yer yok (olsaydı bile it kopuktan girilmezdi.) Arka tarafında halı saha var. Her gece içiyorlar arabanın içinde. Yürünmüyor bile. Ama evim yeni, temiz, kutu gibi. İmkanım el verse direkt taşınırım başka bir mahalleye.

Bizim de tam tersi evimiz eski ve bakimsiz. Ama semti çok seviyoruz. Geçen mesela bir gürültü ile uyandık. Aradık evde ne ki bu diye. Tuvaletin duvardaki fayanslar yere düşmüş çatır çatır. Dusakabinin içinde kirik fayanslar var. Bir tanesi basdıkça içe göçüyor nasıl oluyorsa. Böyle şeyler işte. Demem o ki her aradığını bulmak zor. Biri olursa diğeri olmuyor

Sizinkini tercih ederim. Yapılır hepsi zamanla ama muhit çok önemli.

Maltepeyi çok severim orda büyüdüm,ailemde orda yaşıyor.
Şimdi tayin vereceğiz nasipse zorunlu görevim bitti.Sırf bu yüzden iç anadoluda olan eşimin memleketine gidelim dedim.Zaten orda yaşıyordum zorunlu görevden önce.
Eşim çok istedi istanbulu ama yaşyan bilir.Çocuklarımı beton arasina hapsetmek istemedim o gürültü o trafik.
Parki bahçesi oyun alaninolan çok güzel bir siteden ev akdik.Nasipse tayin bekliyoruz şimdi dört gözle.
şuan çok eski bir lojmanda yaşıyoruz yaklaşık 3 yıldır.eski ve kücük evde insanı boğuyor bazen.Ama sık sık disari çikiyoruz.
horoz sesleriyle uyaniyoruz.dogal yaşam mis hava.bunları elbet özleyecegim zaman zaman ama yinede aliştiğimiz hayata dönmek için sabırsızlanıyorum

Sizinkini tercih ederim. Yapılır hepsi zamanla ama muhit çok önemli.
Ev kira zamanla yapamayız yani. Kendi evimiz olursa artık yine ayni semtten olması için bakımsızi alırım başka yerden aynı fiyatlı bakimli ve yeni yerine. Dediginiz gibi zamanla yapılır. Ama istanbul da evin biraz daha yeni olması gerekiyor deprem bölgesi olduğu için o zaman farklı düşünebilirdim

Satin ve tasinin..Istanbulu cok bilmiyorum ama ankarada sehirden biraz uzak buyuk siteler daha huzurlu geliyor bana..Ben de cadde ustu merkezi yerdeyim ama bu ses olayi iki yildir beni de bitirdi..Bir de cocuklarin, park haric, disarda oynamasina siddetle karsiyim..Kimse senin veledinin sesini cekmek zorunda degil..Yil olmus 2020 ankaranin merkezinde overlokcu geciyor yav..Ve ben onun sesine uyaniyorum..Boyle bisey vwr mi??Ben tasinacagim siz de kafayi yemeden tasinin.Kolay gelsin

Benimde üs katımda Samara gibi kadın gündüz yerine gece yapiyo temizliği.

Hurdacılar var birde onlar zaten tepemin tasini attırıyor
Yok sarımsak ci yok halıcı gürültülü bir yer.
1 yıldır bu sehirdeyim ama geldiğim yeri özlüyorum
Bende sessizliği çok seviyorum
Allah yardımcımız olsun inşallah 🤗

Keşke üç kuşak, yani dededen beri doğma büyüme İstanbullu olmayan herkes köyüne dönse. Bunu sağlayacak ekonomik durum olabilse.

İşte İstanbul o zaman, apartmanı soğan kokutmayan, kapının önünde ayakkabı bırakmayan, çocukları ciyak ciyak bağırmayan saygılı insanların yaşadığı elit ve güzel bir şehir olurdu..

Satin ve tasinin..Istanbulu cok bilmiyorum ama ankarada sehirden biraz uzak buyuk siteler daha huzurlu geliyor bana..Ben de cadde ustu merkezi yerdeyim ama bu ses olayi iki yildir beni de bitirdi..Bir de cocuklarin, park haric, disarda oynamasina siddetle karsiyim..Kimse senin veledinin sesini cekmek zorunda degil..Yil olmus 2020 ankaranin merkezinde overlokcu geciyor yav..Ve ben onun sesine uyaniyorum..Boyle bisey vwr mi??Ben tasinacagim siz de kafayi yemeden tasinin.Kolay gelsin

Kafayı kırmama az kaldı zaten. Eşim şu an işsiz keşke gidebilsek başka bir şehre. Ama o zaman ben bu maaşla çalışamam şu an maaşım iyi. Zaten herkes iş yüzünden katlanmıyor mu?

Ev alırken öncelikle muhitini sevmem lazım, evin içini saray yavrusu bile yapabilirsin çünkü.
Yaklaşık 1,5 sene önce eşimin yoğun isteği ile daire yaşamından müstakil hayata geçiş yaptık. Çok merkezi bir yerden, sessiz sakin bir hayata yani. İlk zamanlar alışamadım, eyvah dedim.
Ama şu pandemi sevdirdi bana evimi, büyük bir site olduğundan site dışına çıkmadan yürüyüş yapıp, bisiklete binebiliyorsun. Her sabah balkonda yeşilllikler içinde kahvaltı, rengarenk çiçeklerim, bahçede köpeğimiz, mangalını yak yanına masanı kur pikniğe bile gitmedik iki senedir. Komşularla herkes kahvesini yapar bahçelerden sohbetimizi yapardık. Pandemi bize tatil gibi geldi kısacası.
İlk zamanlar belki alışamayız diye kiraya geldik, şimdi ev almaya çalışıyoruz. Kısacası imkanınız varsa huzuru bulacağınız yere gidin, erteelemeyin derim.

Vallahi Allah sabir versin.
Bu tarz cevresel faktorler de insani guzelim evinden sogutuyor gercekten.
Surekli sogan kokusu nereden geliyor ki?

Teşekkür ederim. Günde iki kez apartmandan biri kavuruyor ama nasıl keskin bir koku anlatamam. Ben de evimde kavuruyorum bırakın sokağa taşmasını ev bile kokmuyor.

Ev alırken öncelikle muhitini sevmem lazım, evin içini saray yavrusu bile yapabilirsin çünkü.
Yaklaşık 1,5 sene önce eşimin yoğun isteği ile daire yaşamından müstakil hayata geçiş yaptık. Çok merkezi bir yerden, sessiz sakin bir hayata yani. İlk zamanlar alışamadım, eyvah dedim.
Ama şu pandemi sevdirdi bana evimi, büyük bir site olduğundan site dışına çıkmadan yürüyüş yapıp, bisiklete binebiliyorsun. Her sabah balkonda yeşilllikler içinde kahvaltı, rengarenk çiçeklerim, bahçede köpeğimiz, mangalını yak yanına masanı kur pikniğe bile gitmedik iki senedir. Komşularla herkes kahvesini yapar bahçelerden sohbetimizi yapardık. Pandemi bize tatil gibi geldi kısacası.
İlk zamanlar belki alışamayız diye kiraya geldik, şimdi ev almaya çalışıyoruz. Kısacası imkanınız varsa huzuru bulacağınız yere gidin, erteelemeyin derim.

Sakıncası yoksa nerde hangi sitedesiniz ? Anadolu yakasında mı? Güle güle oturun sahibi de olun inşallah, tam istediğim gibi bir ev.

Back
X