Evim cennet ama mahallemi sevmiyorum.

Bizim iki üstteki manyak da kuruyemişçi, eve gelmesi 12’yi geçiyordu. Çocukları da onu bekliyormuş o saatten sonra oyun, zıplama, koşma. Adama rica ettiğimizde bize kusura bakmayın ben çocuğuma 12’den sonra koşma diyemem dedi. Şaka gibi :KK43:
Gulunuyor aglancak halimize. Boyle yetisiyor onlarda oyle yetistirecek kısır döngü. Aslinda yasa gelecek ses kaydi yapacaksin. O kisiler 1 hafta ya da ne kadarsa ahirda yasayacak belki ogrenirler.

İnşallah alırsınız gönlünüzdeki evi. Ben nankörlük de yapmak istemiyorum yeni ve güzel bir evim var ama korona zamanı anladım ki çevre de önemliymiş. Yeni ev alamayız zaten ama belki kiralar biz de kiraya çıkarız ileride. Ne diyim İstanbul eski İstanbul değil.
Dilerim daha iyi bir muhitte seveceğiniz ve huzurla oturacağınız bir eviniz olur, İstanbul maalesef gerçekten artık oturulacak gibi değil, ilçeleri genelleyemem ama ne yazık ki çoğu semti çok bozuldu, taciz, tecavüz, gasp vakaları da arttı, toplu yaşam kurallarına uymayan insanlar da arttı.

Her yer böyle midir bilemem de bizde sizden pek farklı değiliz, çok şükür bizde tecavüz gibi çirkin olaylar yok denecek kadar az, en azından günün istediğiniz saatinde istediğiniz kıyafetle gezebiliyorsunuz dönüp bakan olmaz, abuk sabuk şeyler yapanlar ya dışarıdan gelmiştir ya da uçuşa geçecek kadar kendini bilmez halde biridir, ki aşırı sarhoş olan 100 kişiden ancak 1 tanesi densizlik yapar fakaaaat iş gürültüye gürültü ne ki kavgaya gelince görüp görebileceğiniz en çılgın mahalle, aksiyon bizim göbek adımız:KK70:

Emniyet bile artık bizim sokağı mimledi, buraya özel şube açarlarsa da şaşırmam zira çoğu mesailerini bizim sokağa harcıyorlar, gündüz çıkan seslere, gece yarılarına kadar süpürge çalıştırıp evde ne varsa silkeleyip 5 çocuğuna fa notasından başlayıp si notasında biten ses tonuyla 7/24 bağıran komşuya, çevresindeki evlerin penceresi balkonu açık mı umursamadan mangal dumanını mahalle semalarına gönderen komşuya alıştık da gece 3'te mahalleyi sokağa döken kavgacılara, gece 3'te başlayıp 5'te bitirdiği ve tüm mahalleye naklen telefon görüşmesi yayınlayan komşulara alışamadık:)))

Mahallede akli melekeleri olmayan biri var demişsiniz, valla bizim sokakta normal insan sayısı az, bir çalgıyla gezen akli melekeleri yerinde olmayan insana razıyım gerçekten, en azından hasta derim kimseye zararı yok kendi kendine konuşuyor, flüt çalıyor, darbuka çalıyor derim ama bizdekiler sağlıklı olduğunu iddia edip kapı pencere indiren, gece yarısı kavga krizleri tutup ellerine geçirdikleri her şeyi sokağa fırlatıp küfür eden, bıçak çekip avazı çıktığı kadar bağıran tipler ve maalesef çoğunluğu kadın, kavgaları karı-koca kavgası değil, hani desem ki kadınların canına tak ediyor da kocasıyla kavga ediyor öyle değil, ya başka bir komşu kadınla ya da ergenlik çağındaki çocuklarıyla kavga ediyorlar.

Elbette böyle bir ortamda büyüyen çocuklarda annelerine küfür ediyor, onlarda kapıları yumruklayıp kapıları çerçeveleri kırıyor, bağırış çağırış kıyamet kopuyor, burası ne güzel küçük bir yerdi, biz geldiğimizde doğru dürüst ev bile yoktu ama artık her yer insan kaynamaya başladı, biz buraya açık hava tımarhanesi diyoruz:))) kiracı olanlar kaçıyor bir daha bu sokaktan geçmek bile istemiyoruz diyorlar :))))

Ege demişken biz egedeyiz ama maalesef bu tür insanlar her yerde aynı. Kedi besliyorsun laf ediyorlar, biri geliyor meraktan hemen ellerine bir şey tutuşturup gelip kim gelmiş diye öğrenmeye çalışıyorlar, karşı komşumuz sinekliğin arkasından bizi gözetliyor görüyorum görmemezlikten geliyorum, baskı kuruyolar insanın üzerinde. İlk başlarda çok sık geliyolardı neyseki mesafe koyunca gelmiyolar. Karşı komşumuz durmadan telefonla bizi ariyodu. Neyseki biraz kurtulduk. Ben de memnun değilim, nereye gitsen var. Sürekli dedikodu, gürültü çekilecek gibi değil. Kafam kaldırmıyor. Birileri taşındı hergün müzik açıp şarkı söylüyolar, konser veriyolar filan sdfghjkl

Istanbul ne yazikki pekcok semti bu sekilde. Yalniz degilsiniz. Ben de evim kutu gibi olmasina ragmen seviyorum ama apartmani ve daracik caddeleri, gecenin korunde hali silkeleyen cagnim ust komsumu, arabalarin ustunde tepinen cocuklari, pencereden baktigimda karsi apartmanin salonunu gormeyi hic ama hic sevmiyorum.
Hepimize gonlumuze gore evler nasip olsun insallah

Teşekkür ederim. Günde iki kez apartmandan biri kavuruyor ama nasıl keskin bir koku anlatamam. Ben de evimde kavuruyorum bırakın sokağa taşmasını ev bile kokmuyor.

Bu yemek işi biraz hüner istiyor, annem neredeyse kokusuz kızartma ve kavurma yapabiliyor, ama komşumuz çok fena kokutuyor. Aspiratörden desem ben de denedim yemek benimki de koktu, sanırım kokusuz yapmayı bilmekle ilgili.

Alt katımda oturan ev sahibi 40 yaşlarında aşırı playboy bir adam gerçi şimdi sabit biri var cunkı hep aynı bağırış sesi apartman adamın seks hayatıyla yıkılıyor öyle böyle değil arkadaşlar 🤦‍♀️ Üstümdede 20 yaşlarında iki çocuk annesi bir kızcağız kocası 40 li yaslarda bıryere çıkarmaz cocukları kızı eve hapıs edıyor ıkı kız çocuğu ağlama krizleri oluyor babası dövüyor kız aşagıya örtü silkelıyor sanırım zeytin cekırdeklerı ekmek parçaları balkonuma dökülüyor bir kere konustum aradan bıraz zaman gectı tekrar aynı manzara neyseki pandemide başka bir yere gittiler 6 ay yoklardı gelmişler şimdi🙄 Bu benım 3.taşındığım ev konumu güzel yeni bir binada değil kullanıslı eşimin ve benım işime yakın ama gel gelelim ki hepsi biarada olmuyor apartman hayatında yaşadıkça böyle insanlar her daim olacak.Evler değişiyor binalar yenileniyor ama insanoğlu gene öküz gene öküz 😤

Son düzenleme:
O bahsettiğiniz çöp olayı aynı şekilde benimde yaşadığım yerde var.Evin karşısında tam.Bi tane karı koca var gece gündüz kağıt topluyorlar (öyle öyle 2 tane ev almışlar) plastikleri filan ben ayrı poşete topluyorum onlar için komşuların çoğuda öyle yapıyor fakat ısrarla çöp poşetlerini yırtıyorlar.Apartmanın altında 4 tane dükkan var gece gündüz açıklar müşteri yoksa bile dükkan sahipleri kapının önündeler sürekli,bir gün yine böyle çöp attım herkeste oturuyordu kapının önünde.Balkondan gördüm bende bu karı koca geldi tamda benim attığım poşeti yırttılar,içinde pedler vardı ve yolun ortasına saçıldı resmen,herkesler gördü,2 gün başımı çıkartamadım evden utançtan...Karşı mahalle roman mahallesi,her Allahın günü Teksas gibi,geçen sokağın köşesinde adamın birini vurdular,sürekli bir olay...Sonradan büyükşehir olmuş küçük bir ilde yaşıyorum,ilçeleri tatil cenneti ama merkezinin Bağcılar’dan bir farkı yok (semt aşağılamak için söylemiyorum kesinlikle sadece tabaka o tarz bir tabaka)...Zamanla görmezden gelmeyi öğrendim.

Bu yemek işi biraz hüner istiyor, annem neredeyse kokusuz kızartma ve kavurma yapabiliyor, ama komşumuz çok fena kokutuyor. Aspiratörden desem ben de denedim yemek benimki de koktu, sanırım kokusuz yapmayı bilmekle ilgili.
Bizde de birisi her akşam abartısız her akşam kızartma yapıyor. 🤭

Velhasıl M meredithgrey yalnız değilsiniz, memleketin dört bir köşesinde komşusunu çıldırtmak üzere programlanmış marslılar mevcut, kimi yere bolca, kimi yere nispeten az sayıda gönderilmişler, herkes payına düşen nispette çılgın komşuyla yaşamaya çalışıyor işte :)))

Teşekkür ederim. Günde iki kez apartmandan biri kavuruyor ama nasıl keskin bir koku anlatamam. Ben de evimde kavuruyorum bırakın sokağa taşmasını ev bile kokmuyor.
Ben o isi cozdum.Bir arkadasin annesinin evinde de Allahim oyle sogan kokardi ki hamileyken bile bukadar tiksinmedim sogandan.
Kadin soguk ve genelde islak tencereye yagi sogani atiyor,oyle ocaga koyuyor.
O buharlasirken cikiyor o korkunc koku...

Merhaba herkese,

Sıkıntım hemen şu an çözülebilecek bir şey değil, sadece içimi dökmek istiyorum, okuyanlara şimdiden teşekkür ederim. Dört sene önce Beylikdüzü tarafından Maltepe’ye taşındık,evimiz sahile yakın eşimin annesi aldı bu evi bize ve evimi gerçekten çok seviyorum yuvam benim. Ama dört senede Maltepe o kadar değişti ki anlatamam. Pandemiden önce fark etmiyorduk belki de ama şu an bazen dayanılmaz oluyor. Evimin tam karşısında belediyenin ısrarla yerini değiştirmediği iki tane çöp konteyneri var ve günde geçmiyorsa 10 tane kağıt toplayıcı geçip bu çöpleri alaşağı ediyor. Kadın pedinden, maskeye, bebek bezine, ayakkabıya kadar herşey ortaya saçılıyor! Manzaramız her sabah bu. Gürültü merkezde olması nedeniyle çok fazla, seyyar satıcı geçiyor sürekli bir gürültü kirliliği ve pencelereden taşan soğan kokusu. Soğana bayılırım ekmek arasına bile koyar yerim ama 7/24 de kavurmazsın! Belediyeyle temizlik konusunda Cimer’e kadar taşıdık sorunu ama onlara göre sorun yok. Delimiz de var ilaveten gece 2’lerde darbukasıyla geziyor ve kimse evet kimse ne bu deliden ne çöplerden ne başka şeyden şikayet etmiyor! Zombi mahallesinde gibiyiz. Gece yarısı bir taciz ve tecavüz girişimi yaşadık yaz başında, neyseki orada tepki verdiler sapığı linç ederek. Bağcılar’a döndü güzelim ilçe tanıyamıyorum. Ve çok mutsuzum, evden elbette şu şartlarda çıkamayız dediğim gibi yazmak istedim sadece. Ha bu arada apartman da full çocuklu gecemiz gündüzümüz de yok ama çocuklardan değil ana babalarından! Bir tane Masumlar Apt. Safiye var gece 00:00’da temizliiğe başlıyor manyak! Yanisi tek dileğim huzur. İstanbul’da ancak müstakil evde olur biliyorum ama umut fakirin ekmeği işte. Belki ileride burayı kiraya verme / daha sakin en azından kuralları olan bir siteye çıkma imkanımız olur. Ya da elimiz olur da rahatlarsa aynı şeyi satarak yaparız. Bana bol sabır ve dua lütfen. Okuduğunuz için teşekkürler.
Çocuğunuz yok sanırım 2 tane olursa cevreyi bu kadae gozlemlemez ve sizde gece 12 de safiye gibi temizlik yapar hatta ertesi aksamin yemegini pişirirsiniz. Mahallede degistireceginiz bir sey yok gibi tek care dağ basina taşınmak.

Aman amannn beterin beteri sizinki. İşte bizim ev de aynen sizin gibi bir sokak sonra sahil, pazar, market dibimde ama gitgide bozdu muhitimiz. Çocuklar zaten bağırmıyor anırıyor, oyun oynayan çocuk sesi kulağa tatlı gelir ama anırınca gelmiyor malesef. Özellikle erkek çocukları çok fena. Arka çaprazda sucu var bizim de onlar gece yarısı boş damacanaları indiriyor araçtan dan dun atarak. Allahım deliricem!
Ahhh bende ilk zamanlar ay bu su sesi çocuk sesleri ne kadar güzel derdim şimdi kusucak gibi oluyorum 😅
Sizin bide kendi eviniz sanırım. Allah sabır versin.
Eşim müstakil ev hayali kurar hep. Ben aman napıcaz şehrin dışında, apartman olsun merkez olsun derdim. Ay tövbe. Yıldım yeminlen.

Canım nezih bir semtteyim ama inan satıcılar buradan da geçiyor hatta yasaklar varken ekmekçiler geçiyordu biri almış eline mikrofonu şarkı söylemediği kaldı adamın içinde ukdeymiş resmen 😀 her neyse bir gün kızım yeni yürüyor bahçeye indik yine bunlar geçiyordu çok ses yapıyorsunuz hastalar yaşlılar bebekler var 500 kere söylemeyin dedim sonra başka bir adam da sert bir uslupla bağırma bu kadar ayıp ne bağırıyosun dedi sesini kesti😂😂 ondan sonra geldiklerinde sessizlerdi sarımsakçılar da bu ara arada geçiyor yani büyükşehirdeysen illa ki ses oluyor

Benzer sebeplerden dolayı taşındım bir ay önce. Evim daha 1.5 senelikti ama yapamadım. Daha düzgün bir muhite, kurallara uyulan düzgün yönetilen bir siteye taşındım. Bazen gözünü karartmalı.

O bahsettiğiniz çöp olayı aynı şekilde benimde yaşadığım yerde var.Evin karşısında tam.Bi tane karı koca var gece gündüz kağıt topluyorlar (öyle öyle 2 tane ev almışlar) plastikleri filan ben ayrı poşete topluyorum onlar için komşuların çoğuda öyle yapıyor fakat ısrarla çöp poşetlerini yırtıyorlar.Apartmanın altında 4 tane dükkan var gece gündüz açıklar müşteri yoksa bile dükkan sahipleri kapının önündeler sürekli,bir gün yine böyle çöp attım herkeste oturuyordu kapının önünde.Balkondan gördüm bende bu karı koca geldi tamda benim attığım poşeti yırttılar,içinde pedler vardı ve yolun ortasına saçıldı resmen,herkesler gördü,2 gün başımı çıkartamadım evden utançtan...Karşı mahalle roman mahallesi,her Allahın günü Teksas gibi,geçen sokağın köşesinde adamın birini vurdular,sürekli bir olay...Sonradan büyükşehir olmuş küçük bir ilde yaşıyorum,ilçeleri tatil cenneti ama merkezinin Bağcılar’dan bir farkı yok (semt aşağılamak için söylemiyorum kesinlikle sadece tabaka o tarz bir tabaka)...Zamanla görmezden gelmeyi öğrendim.
Bizim kağıtçıların hepsi yabancı afgan sanırım hiç dağıtmazlar kağıt varsa alırlar yoksa poşet yırtma falan olmuyor

Bizim kağıtçıların hepsi yabancı afgan sanırım hiç dağıtmazlar kağıt varsa alırlar yoksa poşet yırtma falan olmuyor
Yani bu karı koca sadece kağıt plastik falan toplamıyor sanırsam..çöpten hani işe yarar bir şeyler çıkartma derdiyle yırtıp dağıtıyorlar..burada pazar günleri bir pazar kuruluyor eskici,çöpe atılan sağlam/defolu tabak çanak neler neler satılıyor,çöpe attığım melamin tabakları görmüştüm gezerken,aynısıydı çünkü birinin köşesinde pembe defo vardı 🤭

Ben de kendi semtime has sanıyordum bu durumu. Yeni bebeğim oldu. Önceden de seyyar satıcılar geçerdi sokaktan ama bu kadar çok muydu yoksa bebekten sonra malum en ufak sese uyanması nedeniyle benim algıda seçiciliğimle mi alakalı bilmiyorum ama bitmiyorlar asla. Hurdacı bitiyor kastamonu sarımsakçısı başlıyor, o bitiyor overlokçu başlıyor, o bitiyor bir başkası... derken kendimi cinnete 5 kala halde buluyorum. Ben artık apartmandaki sesleri, çocuk çığlıklarını, üst komşumun çocuklarının dana gibi tepinmesini hepsini geçtim. Ama şu seyyar satıcılardan geçemiyorum. Aynı sokakdan günde 20 kez neden geçilir yani? Biri alır belki diye geçiyorlardır ama yaktıkları mazot benzin her neyse ne olacak peki nasıl bir fayda zarar hesabıdır bu anlamış değilim

Keşke üç kuşak, yani dededen beri doğma büyüme İstanbullu olmayan herkes köyüne dönse. Bunu sağlayacak ekonomik durum olabilse.

İşte İstanbul o zaman, apartmanı soğan kokutmayan, kapının önünde ayakkabı bırakmayan, çocukları ciyak ciyak bağırmayan saygılı insanların yaşadığı elit ve güzel bir şehir olurdu..
istanbulun sorunu değil sadece Ankara da aynı durum da İzmir de Antalya da maalesef.ülkemizin bir çok şehrinde var her tür insan ve beraber yaşamak zorundayız iyi semtte oturarak az görüyoruz ama devlet dairelerinde okul da sokakta merkezi yerlerde mesela kızılay gibi karşılaşmak zorundayız garipliklerine .ben alışamadım sevemedim ama tepki de vermiyorum çözümü yok çünkü

Çocuğunuz yok sanırım 2 tane olursa cevreyi bu kadae gozlemlemez ve sizde gece 12 de safiye gibi temizlik yapar hatta ertesi aksamin yemegini pişirirsiniz. Mahallede degistireceginiz bir sey yok gibi tek care dağ basina taşınmak.

Üç kedim var, çocuğum yok. Öneriniz dağ başına taşınmak ya da iki çocuk doğurmak mı?

Velhasıl M meredithgrey yalnız değilsiniz, memleketin dört bir köşesinde komşusunu çıldırtmak üzere programlanmış marslılar mevcut, kimi yere bolca, kimi yere nispeten az sayıda gönderilmişler, herkes payına düşen nispette çılgın komşuyla yaşamaya çalışıyor işte :)))

Mune son cümlende gizli aslında derdim. Ve bu muhitle, şehirle de alakalı değil ülkeyle alakalı. Yaşamaya çalışıyoruz hepimiz. Ne acı değil mi? Cennet gibi coğrafyada, eskiden sınırsız olan kaynaklarla bu güzel ülkede ne hale geldik. Sinirlenmemek, dayanmak, duymamak için insanüstü çaba gösteriyoruz ve kendi adıma bu çok yorucu. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, dilerim herkes evinde ve dışarıda istediği huzuru bulur.

Back
X