• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evim e ateş düştü. ..

Canım evi sat borcu kapa annelerin yanına gidebilir sen yerleşim esin gündelik bakar zor durumda sakin ol başa gelmiş bi kere allah insana tasiyamayacagi yükü yüklemeyin buda senin sınavın sakin ol panik yapma...malesef planlarını çoğu zaman gerçekleşiyor. ..ben çok sıkıntı yaptığında üniversitede hocam ya jozefin başımıza taşddüşse öleceğiz neyi bu kadar dert edip çıkmaza sokuyosun derdi bugün yaptığın sıkıntılar ilerde onarılması zor hastalıkları getiriyor o yüzden ani yasa ...bakalım allah bi kapıyı kapat diğerini acar

dili iyi olmasa da garsonluk temizlik boyacilik gibi isler yapamaz mi. benim yasadigim yerde dilin iyi olmasa da en azindan bu gibi isler yapiliyor

Sizin kadar esinizde cok uzgundur bu gerginlik uzgunlukle sakina sakin ona catmayin zaten erkek icin issiz kalmasi zor bi durum parayla ilgili hersey zamanla yoluna girer onemli olan siz esinizle birlikte olun sevgi saygi yok olmasin boyle gunlerde onun size daha cok ihtiyaci var ben olsam ne kadar uzulsem kahrolsamda esimi teselli eder birlikte her zorlugu asariz canin saolsun derdim..

Esinizin meslegi nedir?
Is bulana kadar temizlik firmalari ve fastfood retaurantlarin da calisabilir. Hangi ülkedesiniz?

Yapılacak olan şu.

Madem tek maas ve krediyi odeyemeyeceksiniz; once evi satip kredi borcunu odeyecek, geri kalan nakdi bankaya yatiracaksiniz. Eger evi sattiginiz kisiyle anlasirsaniz o evde kiraci olarak ya da anlasamazsaniz baska bir eve kiraci olarak gececeksiniz.

Anne baba da zengin olsa kredi borcunu cart diye odeyemez. Sanirim 50.000 den fazladir borcunuz. Kimse kimseye yuklu bi mebla vermez, veremez. Borc kapiya dayanmadan cikis yolu bulmalisiniz. Banka gozunuzun yasina bakmaz.

Odeyemediginiz taktir de evinizi elinizden alir ve harac merac satilir. O zaman elinizde hic para kalmaz.

Yurtdisinda biraz farkli oluyor. Bankalar bizdeki gibi insanin boynuna cökmüyorlar. Yeni ödeme plani vade uzatma falan yapiyorlar. Ayrica issizlik maasi bizdeki gibi asgari ücret degil. Maasin % 80'i ödeniyor. Konu sahibinin yazdigina göre Almanya'da süre 1 sene ama Isvicre'de hatta 3 yil ödeniyor. Ayrica is bulma kurumlari cok profesyönel calisiyor. Banka tüm gelir gideri gösteren evraklari istiyor ve ona göre yeni bir plan yapiyor. Okul kres ücretleri bile sabit degildir, kisinin gelirine göre herkes farkli ücret öder. Yani dürüst ve net bicimde durumunu belirtince kimse bogazindan lokmayi almaz.

Konu sahibi ben de abarttiginizi düsünüyorum. Ocagimiza ates düstü falan. Ölü mü cikti evden?
Benim arkadasim da ev aldi burada. Bizim tam tersimiz kredi ödemesi kiradan 3/1 daha az hatta bazen yarisi kadar oluyor. Mesela atiyorum ben oturdugum eve 1.500 ödüyorsam krediyle satin alsam 900 ödeyecegim. Tabi evin 1/5 gibi bir rakamini pesin ödüyorsun önce. Arkadasim yine de kiraya ödedigi kadar para ayiriyor ve kalan rakam her iki ayda bir falan elinde birikiyor. Ne olur ne olmaz en azindan 3-4 ay rahat öderim diyor. Bu arada eve bir civi bile cakmadilar biraz ödemesi azalsin o zaman yaptiririz eksikleri veya istediklerimizi dediler. Bu gösteris, en lüks en yeni olsun meraki bir bizim millette var. 30.000 € nerden baksan 1,5 - 2 sene idare ederdi sizi. Esinizinki cahil cesareti. Dil bilmezsin, havada kapilacak bir durumun yok, sanki babanin isyeri. Birikmis parayi tut elinde ne olur ne olmaz. Bak aklina gelmezdi ama issiz kaldin.

Yurtdışında 3 yıl kalıp da o dili öğrenmek zor değildir yalnız Çince mi bu?Biz Türkiye'de kalıp da bir yabancı dil öğrenmemeyi kendimize dert edinmişiz,yurtdışında yaşayıp da dili geliştirmemek çok rahatmış gerçekten.Babanız da onca paraya mala mülke ''dert etme yapacak bir şey yok'' diyorsa çok ayıp.Nasıl aileler var ya.Çocuk yapmayın bari şu sorun çözülmeden.

Babaniza da odeyemeyeceginizi soyluyorsunuz? Demek ki siz borcla borc odeme taraftari da degilsiniz. Ama yardim olsun diye verse ve geri odemezseniz hersey tamam gibi konusuyorsunuz. Ayrica basliginiz cok abartili. Evime ates dustu deyince sehid yakinlarindan birisiniz zannettim. Gosteris icin ev doseyip sonra onu satmayi kabullenenmeniz biraz zaman alir elbet. Dusmez kalkmaz bir allah. O da saglik versin gerisi hallolur..

Evin içine de 30 bin euro masraf yapmak ne neyin kafası anlamadım, 100 milyar yapar nereden baksanız.Ayranı yok içmeye atla gider s...maya diye çok güzel bi atasözü var cuk oturmuş. Malikane mi dekore ediyosunuz.Yaşanılan yer de ya Almanya'dır ya da Fransa zaten.

i$sizlik parasi sizi bi sure idare eder
esin gedligi gibi ise baslami$^olmali yoksa 30.000 e birikmezdi 3 yilda
e direk ise baslayip kursa gitmeyincede zor dil ogrenmek, yurt disina ayak absinca beyin kendine format atiyor saniyor heerhalde buraya yazanlar
ne kadar ogrenirse ogrensin illaki aksani yanlsi vardir,
3 yilda o ulkede yetismis biri gibi dil olmaz kimsede

esine gelince anladigim kadariyla avrupadasiniz, restoranlardan tut in$aat a kadar bellli i$lerde çalisabilir
babanin yaninda i$ yokmu orda çalisssa idar etseniz

galiba ayligi yuksekdi esiyin o yuzden senin maa$in olmadan oluyor ama onun maaa$i olmadan olmuyor diyorsun

eşim 3 yıldır burda 3 yılda öğrenebilecegi kadar öğrendi ama çok iyi dil bilmeden burda iş bulmak çok zor. ..
o kendine hala güveniyor ben inanmıyorum iş bulacagina. .
tam hersey düzene oturmuş tu tepetaklak döndük...

"Ogrenebilecegi kadar ogrendi" yani ancak bu kadar mi ogrenebiliyor? Benim arkadasim kiz basina cat pat iki kelime ingilizceyle Amerika ya gitti ve 1 yilda akici ingilizceyi konusmayi birak, deyimleri, aksanlari bile ogrendi. Surekli yabancilarla diyalog kurdu, herseyi sordu. Icinde istek vardi cunku. Yabanci ulkede olupta dil ogrenememek ayip yani.

arada şükretmek lazım
eğer türkiyede bu iş başınıza gelseydi neler olurdu bi de onu düşünün

Öncelikle olayi bukadar dramatik hale getirme cok karamsarsin

Basligi okuyunca n
eler geldi aklima.

Tek maasla kredi ödeyemeyiz diyosun , ama isten cikacaktim bebek düsünüyorduk diyosun. Ozaman tek maas olmuyormu??

Yurt disinda kaliyorsan sen bebek isini erteleyeceksin ve calismaya devam edeceksin , esin zaten devleten maas alacak onun maasiyla gecinirsiniz , senin maasinida krediye verirsiniz kira ödüyosunuz gibi yani bukadar felaket senaryolari yazmaya gerek yok ..
Hala cift maasiniz var sadece devleten alacak esin...

Başlığı okuyunca ben de diğer arkadaşlar gibi bir şehit haberi ya da yine ölümlü bir şey var sandım. Okumaya devam edince, herhalde ev yandı, yıkıldı filan dedim... dert bambaşka bir şey çıktı. Ne kadar abartmışsınız. Benim matematiğim tutmadı, şimdi siz zaten işten çıkacakmışsınız çocuk düşündüğünüz için. E yine tek maaşa kalacaktınız? Bir de üstüne çocuk masrafınız olacaktı? E bunları yaparken tek maaş her şeye yetiyor da, şimdi bir kredi ödemeye mi yetmiyor tek maaş? Anlayamadım orayı. Ya sizin matematik zayıf, ya benim. İnsan eve masraf yapmadan önce ilerisini de düşünür, bir de o var.
1 yıl işsizlik maaşı varmış bir de. Öyle tamamen tek maaşa da düşmüyorsunuz. E ona da sadece 1 yıl, dahası yok diye burun kıvırıyorsunuz. Pardon ama siz kaç yıl boyunca iş bakmayı düşünüyordunuz? 1 yılda insan 10 tane iş bulur yahu.

Konunuz bana fazlasıyla tutarsız ve garip geldi açıkçası. Mantığa oturtamıyorum yani.

Neyse. Fazla şikayetçi ve karamsarsınız. Yapacak şey belli. Eşiniz iyi kötü demeden iş bulacak çalışacak. Gerekirse siz de 2. işi bulup çalışın.

Başlığı görünce korktum birine birşey oldu diye
Zor bir durum evet ama çok sukur sağlığınız yerinde inş bir kapı kapanir bir kapı acilir

Allah sağlık versin en fazla evi satarsnız.. bende sağlıkla ilgili bişey sandım

Allah herkezi ev sahibi etsin insallah uzulmeyin is yine bulunur sizde bebegi erteleyin sizin isiniz var sanirim esinizde bulunca bu sorun cozulur allah yardim eder

Allah yardımcınız olsun, dilerim eşiniz iş bulur kolayca. Başka ne denir bilemedim. Umudunuzu yitirmeyin.

Back
X