• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evim ve eşyalarım küflendi

salincaksevdam

Bilemedim şimdi :))
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.925
981
373
34
Arkadaşlar daha 4aylık evliyim haliyle eşyalar yeni kirada oturuyorum ev parke yalnız misafir odamin parkesi ve eşyalarım küf tuttu cam kenarında masam var ona bisi olmamış ama duvar tarafı parke kabarmış ve koltuğumun altı küflenmis oturma odamdaki cam tarafındaki koltuğumun altı da devamlı nem yapıyordu ben siliyordum şimdi bi baktım misafir odasındaki parke kabarmış ve koltuk altı küf napcam nasıl temizlicem daha eşyalarda yeni off yardım edebilecek olan var mi ?

Parkeler sizmi yaptırdınız? Öyleyse aldığın yere tekrar gidip durumu bildir. Degilse, ev sayibi hemen bildir!

nem rutubet yüzünden olmuştur..Dış cephe yoktur muhtemel..Kuzeye bakan taraf ise maalesef kaçınılmaz son :S

odayı sık sık havalandır bir de mümkünse elektrikli ocak yak içerde. benim evimde de aynı problem var ve ben bu yöntemi kullanıyorum. 1800lü yıllardan kalma kitaplarım vardı, onlar küflenmişti, dolapta olduğu halde. Kitapların geri dönüşümü olmadı ama havalandırmak çok faydalı oldu.

Odalarını sık sık havalandır
Kullanmadığın oda varsa peteğini kapat
Yerleri güzelce bi sil
Isıdan ve havasızlıktan rutubet daha da artar

Eşyalarının içinde yorgan battaniye vs. varsa onları da havalandır

Evin alt katsa veya üst kat bile olsa bi odan cephe nedeniyle bi odan rutubete meyilliyse çözümü yok ama azaltman mümkün

Rutubettendir, birde parkelerini silince kurutursan daha iyi olabilir. Havalandırmak bir bakıma çozüm olabilir. Ev sahibine de bilgisini ver. Sonra senin üstüne kalmasın küf.

Odalarını sık sık havalandır
Kullanmadığın oda varsa peteğini kapat
Yerleri güzelce bi sil
Isıdan ve havasızlıktan rutubet daha da artar

Eşyalarının içinde yorgan battaniye vs. varsa onları da havalandır

Evin alt katsa veya üst kat bile olsa bi odan cephe nedeniyle bi odan rutubete meyilliyse çözümü yok ama azaltman mümkün

Kullanmadığım oda orası petekte yok canım yani oda soğuk havalandıriyorum ama ne yalan soyliyeyim herzaman değil silincede ıslak bırakmadım hiç ayrıca oda da strafor da var ev sahibini de çağırdım gösterdim çok şaşırdı olmaması lazım daha önce hiç olmadı dedi
Bilmiyorum artık ya ama koltuğumun altını bi kaldırdım ters çevirdim bildiğin küf yemyeşil iyi ki farkettim yoksa çürücekti ya bi de cam tarafında olsa anlarım da cam tarafındaki duvar değil evin iç tarafındaki duvar yani

Rutubettendir, birde parkelerini silince kurutursan daha iyi olabilir. Havalandırmak bir bakıma çozüm olabilir. Ev sahibine de bilgisini ver. Sonra senin üstüne kalmasın küf.

Haber verdim gösterdim canım

Çamaşır suyuyla hem koltuğun altını hemde parkeyi sildim camlari açtım kurusun bi kaç gün koltuk artık

Büyük ihtimal rutubet vardır canım. Üniversitedeyken benim evimde de aynı sorun vardı.

Ya duvarlarımda bi tane leke yok sadece koltuk arkası süpürgelikte küf olmuş ve koltuğa vurmuş iyi ki farkettim ne ara oldu temizliyorum devamlı bugünde temizlik yaparken farkettim giren çıkılan oda değil petekte yok orda

Back
X