Evim yakin diye ! Imdat...

peki o o zaman ona annecim ben hergün evden çıkmak istemiyorum evde daha çok vakit geçirmek istiyorum alışabilme açısından ama istersen sen bana gel kahve içeriz diyin laf arasında. o sitem edip hiç gelmiyorsun derse.
yada bugün uğramadın gibi laflarına evdeydm çıkmadım gibi kestirme cvplar versen.

eşin nasıl peki bu durumda?

Valla esim sanirim bana hak verdi ki sustu sadece ama evim anneme yakin olsaydi da bu durumda susan ben olurdum yani oyle bir mantik yok yakin diye her gun gitmemiz bekleniyor tamam onlari da anlarim belki de isterler bizleri hep gormek ama su da bir gercek biz de farkli bir aileyiz yani aile adi ustunde ayri planlar yapmamiz da normaldir yani ne olur buyukler biraz daha anlayisli olunuz lutfen genclere gelinlerinize karsi zira siz lafi soyluyorsunuz olan gelinlere oluyor benim gibiler sabaha kadar uykusuz kalip eslerini de istemeden uzuyorlar yapmayin etmeyin.:gitme:

kaynanan otoriter,sende sessiz bir gelin, tam kaynananın istediği türden bir gelin,
Bu tip kaynanalardan mümkün olduğu kadar uzak dur, yoksa seni emireri gibi görmeye başlar,sen üzülürsün canım. Daha yeni olduğun için kırmaya korkuyorsun, ama o seni çok kırar bence,
nasıl alıştırırsan öyle gider.
o yüzden nasıl olmasını istiyorsan şimdiden öyle hareket etmeye başla,
geç olmadan. Üzmekten korkuyorum demişsin ama seninki pek üzülmez madenki her lafa bir cevabı var.
söyler bir laf her seferinde seni üzer.
napacakmış seni her gün,
kocan eğer ki senden yanaysa, hergün gelemeyeceğini, evinde oturmak istediğii söyle.
fazlada sessiz kalma tepene çıkarma.

bence sen olayı çok abartıyorsun..bizde dib dibe yaşıyoruz..banada ilk başlarda neden gelmiyorsun ,gel falan diye çok dediler..bende arada gittim kırılmasınlar diye..haftada 1 gidiyordum ama yetmiyordu..hergün geleyim falan isteniyordu..hatta bütün gün onlarda kalsam sorun olmazdı onlar için..kayınpeder bile gel gel diyip duruyordu..bende hıhı diyordum yada vaktim olmuyor falan diyordum..öyle öyle hsftada 1 gittim..sonra oldu ayda bir..şimdide en son bayramda uğradım..sonra hiç gitmedim..hatta aylarca gitmediğim bile oldu..başta derler ama sonra sonra alışırlar...sende fırsatım olmadı .işim var ,yorgunum falan filan de..bi iki söylenirler sonra alışırlar..

ay ben anlamıyorum bu erkek annelerini yaa, senin annen de size yakın otursa her gün ona gitmene ne der acaba.. güzel yurdumda böyle bir mantık var maalesef kadın evlenince ailesi erkeğin ailesi oluyo, ne alaka ya senin de bi düzenin bi ailen var kaç yaşına gelmiş insanlarla dip dibe yaşamanın nesinden zevk alıyo bu kayınvalideler anlamıyorum gerçekten. tamam oğlu her gün uğrasın da seni her gün istemeleri çok abes sakın gönülleri olsun diye alıştırma onları sonra çok başın ağrır. ayrıca madem sana laf sokacak kadar cesaret buluyo kendisinde, ne diye seni her gün yanında istiyor onu da anlamadım.. gitmeni istemesi seni çok sevdiği yere göre sığdıramadığı için değil bence, asıl mesele oğlu evlendi diye ondan uzaklaşmaması.. bence safa yat, konuşmaya falan da kalkma her şey daha kötü olabilir, yaşlı insanlar mantıklı konuşmalardan pek anlamıyor bence. ararsa niye gelmiyorsun dersen de yaa anne şöyleydi böyleydi gelicem işte falan de geçiştir, haftada 2-3 uğrarsın biraz, sonra onu da azaltırsın. eşin gidebildiği kadar gitsin ama sonra kabak senin başına patlar

bence bu konuyu eşinle konuşman ve bi orata hale koyman gerekiyoo
yoksa böle giderse evliliğinin tadını çıkartamayacak ve ilerleyen zamanlardada bu konu senin iyice psikolojini bozacak
zaten yeni evliymişsin evine alışmya eşine alışmaya b, düzen kurmaya çalışıyosunn

eşin anlatsın annesine
kaynananın sana laf sokması şu an için saygımdam bişi demiyorum diyosun ama
ilerleyen zamanlardada bu sana hi böle gelmiycek çünkü sende dolmuş olacaksın kafamçokkarıştı

Cevabını vermeye çekinme canım ben kendi annem bile iğmnelese laf soksa cevabını veriyorum o sayede artık birşey diyemiyor. O teklifini yapar ama sen ona hergün gitmek zorunda değilsin arkadaşlarıyla olsun çok yalnızsa. Bunu kendi annen söylemedi mi sana hergün gitmek zorunda değilsin diye.Bir de terbiyemden susuyorum demişsin bu çok yanlış .Gereken yerde kendi mutluluğun için kendini savunup herkese cevabını verebilmelisin. Eğer bunu yapmazsan insan doğası senin tepene çıkarlar. Bu kötü bir insan oldukları anlamına gelmiyor ama insanların yapısı böyle bence kendi ailen de dahil kimseye kendini ezdirmemelisin. Kendi mutluluğun için bu şart yoksa aman o kırılır aman bu küser diye diye insanları tepene çıkartırsın ve mutsuz bir hayat süren taraf sen olursun. Unutma bunun terbiyesizlikle alakası yok senin isteklerine saygı göstermeyen insanlara karşı kendini savunmaktır bu sakın unutma. Hayatta güçlü ol yoksa herzaman ezilirsin.Kimseye hakaret et demiyorum ama bugün evde işim var anne veya bugün canım dışarı çıkmak istemiyor anne diye diye alıştır. Surat asarsa da hiç takma. Çünkü herkes önce kendi mutuluğunu düşünmeli hayatta sen kayınvalidenin emireri değilsin.

malesefki bende aynı dertten muzdaribim kaldıki çok yoğun çalışan bi bayan olmama rağmen hergün gidelim isteniyo gitsek yatıya kalalım..eşimle tek tartıştığımız konu bu.bana hak veriyo ama ailesine söz geçiremiyoki!eşim bile kendi ailesini görmek istemiyo artık onu bile ben zorluyorum gitmeye ısrarla anlamıyolar ne söylersek söyleyelim kendi düşündükleri dışında duymuyolar da!
her gidişimizde bi sitem bi fırça! gittiğinize de pişman ediyolar böyle..arayada soğukluk giriyo haliyle,ah keşke bi çözüm olsa...imkanımız olsa hiç durmaz hemen terkederdim bu şehri!

ya allah aşkına sizin bi özel hayatınız, bi arkadaş ortamınız ayrı bi dünyanız yok mu, dünya kaynananın etrafında mı dönüyorda ben gitmesem bile eşim hergün gitsin diyorsun
ne gerek var her gün her gün
bence haftada bir gitmeye alıştırın, yada daha uzak bi yere taşının
ama benim şahsi fikrim bir bahaneyle daha uzak bi yere taşınmazsınız ne kadar güzellikle konuşursanız konuşun bu laf sokmalar bitmez, o yaştaki insanların hayata bakış açılarının genişlemesini, değişmesini beklemeyin, konuşmakla falan olmaz yani bu iş
tatlılıkla bi bahaneyle başka yere taşınmakla olur anca

ya arkadaşlar bu kadarda kafanızda büyütmeyin..aynısını bende yaşadım..hehe diyip geçin..1-2 laf söylerler sonra o da biter..yada işimiz var diyin bişi uydurun..

sen böyle sessiz durdukça onlarda seni istediği gibi yönetir canım.bence eşinle konuş annesine söylesin olmuyor böyle diye.niye böyle yaparlar anlamıyorum illaki kavga çıkarmaya çalışırlar.seninde bir dayanma gücün var nereye kadar susacaksın.tatlı komşu olmak yerine niye bu zorlama anlamıyorum.

Neden hergün görmek isterlerki bunu anlamıyorum herkesin özel hayatı olduğunu bir kabullenseler herşey yoluna girer aslında.
Güzellikle tatlı dille anlatın sizde evime alışma dönemindeyim deyin işlerim var deyin umarım bir gün anlarlar bunu.

ya arkadaşlar bu kadarda kafanızda büyütmeyin..aynısını bende yaşadım..hehe diyip geçin..1-2 laf söylerler sonra o da biter..yada işimiz var diyin bişi uydurun..

öylede hehe deyip geçmekle çözülmüyoki akşam işten gelişimiz 7 yemek yememiz 8 mutfaktı ıvır zıvır derken 9 oluyo zaten bide o saatten sonra onlara git ertesi sabah kalk işe git..kendileri çalışmadıkları için öğlene kadar uyuyolar bizi anlayan yok!

her defasında aynı problem!her gidişimizde bi fırça hele bi keresinde kayınpederim nerdeyse üstümüze yürüyodu 1 haftadır görüşmemişiz diye Çok üzgünüm çoook

4 ay oldu evleneli benim aileme 2 kere gidebildik ki o bile büyük sorun oldu arkamızdan bissürü konuşuldu..kaldıki ailem bi kere bile gelmiş değil bize..o kadar ince düşünüyolar ki annem der hep siz yeni evlisiniz kocana yuvana alış bizi düşünme diye..bi yanda düşünceli ailem bi yanda da çektiğim bu durum sorun etmek istemesemde büyüdükçe büyüyo işte!

öylede hehe deyip geçmekle çözülmüyoki akşam işten gelişimiz 7 yemek yememiz 8 mutfaktı ıvır zıvır derken 9 oluyo zaten bide o saatten sonra onlara git ertesi sabah kalk işe git..kendileri çalışmadıkları için öğlene kadar uyuyolar bizi anlayan yok!

her defasında aynı problem!her gidişimizde bi fırça hele bi keresinde kayınpederim nerdeyse üstümüze yürüyodu 1 haftadır görüşmemişiz diye Çok üzgünüm çoook

4 ay oldu evleneli benim aileme 2 kere gidebildik ki o bile büyük sorun oldu arkamızdan bissürü konuşuldu..kaldıki ailem bi kere bile gelmiş değil bize..o kadar ince düşünüyolar ki annem der hep siz yeni evlisiniz kocana yuvana alış bizi düşünme diye..bi yanda düşünceli ailem bi yanda da çektiğim bu durum sorun etmek istemesemde büyüdükçe büyüyo işte!

Koskaca insan nasıl yapar böyle birşeyi anlmıyorum zaten kimse mecbur değilki her dakika ziyarete gitmeye hep söylüyorum burada erkeğe çok iş düşüyor onların anlayacağı bir dille anlatmaları lazım herkesin bir hayatı vardır biraz anlayış gösterseler herşey yoluna girer aslında.

eeee Canım neden böyle bişey isitoyr hangi hakla yani :kızgın:
Çok saçma yeni bi hayata giriyorsunuz :bbo::bbo:
Bazen böyle sorun yaşamaktan korkuyorum
ne kendi anneme nede kaynanama hergün her gün gidemem :olmaz:

eğer eşin sana kızmıyorsa zırt pırt anneme gideceksin gibi sacma sapan konuşmuyorsa
bence çok düşünüpte kendini üzme
önemli olan eşinin tavrı
canın istediğinde gidersin bi laf duysanda he der gecersin
1 söyledi 2 söyledi derken değişmediğini taviz vermediğini gören k.validen bence susar
yada o susmasa bile sen kulak ardı etmeyi öğrenmiş olursun
oda olmazsa taşınırsın
çok yıpratma kendini bunun için

ooohaaaaaa...nasıl üstünüze yürüyorlar ya..1 hafta görüşmediniz diye kıyametmi kopar..onlarda nasıl davranacaklarını bimliyorlarmış..tamam banada bizede laf diyorlar ama üstüne yürüme ,bağırma çağırma falan yok..akşam 9 dan sonra onlarda ne işiniz var ya..hayret bişi..valla ne diyim bilemedim..kişiliklerini bu şekilde ortaya koymamaları lazımdı..siz yinede dediklerini umursamayın..bildiğinizi yapın..bu şiddetin zamanla söneceğini düşünüyorum yoksa yıllar geçtikçe işiniz daha zor olur

Son düzenleme:
yani yakınsan tabiki her gün değilde hafta iki gün gitmeni isterim kendin için değilse eşin için gitmelisin:)
ya bu kaynanlar hepside ham diye gelinlerini yemezler korkmayınnn
ben gelinimle uzun bi sürede aynı evde oturmayı düşünyorumm
--------------------------yorumları okudukcada irkildimmm::(

Yeni evli biri olarak kayinvalideme yakin oturacak olmam oncesinde benim icin problem degildi aslinda bunun faydalarini d gorurum yalniz hissetmem diye de dusunmustum.Simdi evlendik aradan aylar gecti, ben alisma surecindeyim hala ...yani oyle hissediyorum ama kayinvalidem yakinim diye hergun ona ugramami yada ona gitmemi istiyor!!! bense kendimi onun yaninda pek rahat hissedemedigim icin gitmek icimden gelmiyor ama bu onu sevmedigim anlamina gelmez seviyorum saygimda sonsuz ama surekli bana evlerin yakin olmasindan ve her firsatta gitmedigim icin (ayrica oglunu ilk firsatta onlara goturuyorum hem de buyuk zevkle umarim bunun da farkindadir diycem ama Allah bilir )laf sokmasi beni artik cok kiriyor bana fikir verin ne olur evlerimiz yakin diye her gun gitmek gibi bir zorunlulugum var da ben mi bilmiyorum !!!yada bu boyle midir cildircam yahu ne olur fikirlerinizi paylasin bu kardesinizleCADIARZU

ben de iki yıl kayınvalidemlerle bir sokak ara ile oturdum ve ailem yurtdışında idi benim de ilk başta çok hoşuma gitmişti bu fikir annem yerine koyacaktım. işe de yaradı ilk başta bilmediğim yemek vb şeyler öğrendim pratik kazandım.. torununa bakıyordu yardım ettim... ama sonra beklentiler çoğaldı.. bazen kullanmaya yönelik oldu.. görümcemler yemek yiyip toplamadan gezmeye giderdi kayınvalidem beni çağırır yenmiş kirli sofraya yemek yiyoz diye çağırır.... ve açık açık söyler bana kim yardım eder diye düşündüm seni aradım diye.. onun gözüyle bakınca yaşlı ve yardım istiyor.. ama yeni evli genç gezmek isteyen biri için de.. beni neden gezmeye çağırmadılar toplamaya çağırdılar diye bozuluyon tabi.. ama yaş ilerledikçe insan anlıyor ki.. şimdi 2 oğlum var.. ben de yorgun olsam gelinimi bana destek olmasını isterim sanırım.. yaşla ilgili.. kuşak çatışması diyorlar buna.. yapmam dediğiniz çok şeyi bir bakmışsınız 10 yıl sonra yapmışsınız...

onun gözüyle bakın biraz... siz o yaşta olsanız falan diye düşünün...
ve kırmadan anne temizlik yapıyor falan bir bakmışım zaman geçmiş uğrayamadım dün falan deyin...
arada uğradımı bugün işlerimi çabuk bitirdim geldim falan gibi cümleler o da alışacaktır...
kayınvalidem ben eve gelin girdiğimde hüngür hüngür ağlamıştı... hem de bir sokak var iken aramızda.. anlayamamıştım ilk başta.. beni sevmediğini bile düşünmüştüm...

ama evlenince onca emeklerle büyüttüğün çocuğunun yakında olsa başka evde yaşaması kolay değil anne olunca anlıyor insan...ilk başta hep gelmenizi istemesi normal... yavaş yavaş alışacaktır...

Oooohh amma çok alıştırmışsın benim kaynanam gel demeyi değilde her akşam bizde alırlar soluğu yemek yemek için karşılarında hizmetçimi var bende koydum tavrımı bi yerde yeter yani her akşam her akşam olmazki şimdi ben davet etmedimmi gelmiyorlar...

boşver arada bi git tavrını koy
hergün sana gelipte başında durup senin evinde kalmasından iyidir bence...

sen dua etde hergun hergun sana gelmıyorlar
senın kıde dertmı yanı arkadasım, cozumu cocuk oyuncagı

Back
X