• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evimde fosile benzeyen bir sey buldum!

Merhabalar, bugun evimde salonda konsolun uzerinde balik, kertenkele fosiline benzeyen bir sey buldum. Hic kimse bir anlam veremedi. Bayagi gozleri var. 2 - 3 santimetre boyunda. Fotografini da paylasiyorum. Bir fikri olan varsa yazabilir mi lutfen? Endiselendim.

aman dostum yaa..ölmüş gitmiş,boşver,neyse ne:) ayrıca ben çok şirin buldum :PPP bi daha bulursan o zaman şüphelen bence yoksa ne uğraşacaksın yahu..at gitsin:) ya da sakla:)

Bir kac sekilde fotolarini cekseniz anlayabiliriz. Yandan sagdan soldan onden ve arkadan yakinlastirarak ceker misiniz? Yardimci olmaya calisirim.

Açılın ben kertenkele sahibiyim : )

Eğer bu keler/gecko türü bir kertenkeleyse, bu tip hayvanlar derilerinin nemli kalmasına ihtiyaç duyar. Aksi takdirde ölürler ve nem ihtiyaçları yüksek hayvanlar olduğu için, özellikle sıcak havalarda çok çabuk kuruyorlar.

Gözleri bir gecede gider mi emin olamadım ama eviniz sıcaksa kısa zamanda bu kadar kuruyabilir.
:) evim yazin bile cok serin olur. O kadar ki ben yazin bile havanin cok serin oldugunu zannediyordum, evde oldugum zaman. Kuyrugu balik kuyrugu ama kafasi ve tek kolu, 3 parmagi kertenkeleye benziyor. Bir de konsolun uzerinde olmasi, gece hicbir sey yokken sabah birden peyda olmasi... ne bieyim. Rengi de koyu yesil. Kafasinin bir kismi sarimtrak. Ve oradan ici gorunuyor.

Bu benim velet mesela. Sizin bulduğunuz hayvanla bayağı benziyorlar (benimki Türkiye'de doğada bulunan bir tür değil ama yapı olarak çok benzerler)
1505510_10151764361815518_1625819922_n.jpg

1489273_10151764360285518_1000543511_n.jpg

İçi etli gibi dolu mu yoksa sadece deri mi?

Deriyse evinizde kertenkele deri değiştirmiş olabilir. Bütün olarak değiştiriyorlar derilerini ve bıraktıkları deri kılıf gibi kalıyor böyle.

Bu da yeni fotografimiz. :)

Eklentiler

• 1410543174165.webp
    1410543174165.webp
    191,3 KB · Görüntüleme: 282
sıcaktan ve havasızlıktan kurumuş yavru kerten keleye benziyor,konsolun üzerinde bulmaznızın sebebi de,bulmadan önce kapı pencere açtıysanız onun esintisiyle konsolun üstüne düşmüş olabilir.

İçi etli gibi dolu mu yoksa sadece deri mi?

Deriyse evinizde kertenkele deri değiştirmiş olabilir. Bütün olarak değiştiriyorlar derilerini ve bıraktıkları deri kılıf gibi kalıyor böyle.
Sert kabuk gibi. Icinden de sadece arkasi gorunuyor.

Bu da baska bir fotografi.

Bakin hemen esrarengiz seyler aramayin. Benim annem bi ara hamsi almisti ve posetin icinden kertenkele çıkmıştı. Aslinda birbirine yapisiklardi. Kertenkele kurumustu. Ablam saklamisti. Yani aslinda esrarengiz bir olay degil. Yakin zamanda bakik yaptiniz mi?

Bakin hemen esrarengiz seyler aramayin. Benim annem bi ara hamsi almisti ve posetin icinden kertenkele çıkmıştı. Aslinda birbirine yapisiklardi. Kertenkele kurumustu. Ablam saklamisti. Yani aslinda esrarengiz bir olay degil. Yakin zamanda bakik yaptiniz mi?
I ih , henuz evimde hic balik pismedi. Hic hazzetmem de. :) balik olsa kolu olmaz, parmaklari olmaz, kertenkele olsa kuyrugu balik kuyrugu olmaz.

Evet baliktan ziyade kertenkeleye benziyor. Ama bu hale ne kadar da gelir olusu acaba? Uzerinden asir gecmis gibi duruyor ve konsola nasil gelebilmis? Ben once umursamadim ama esime gosterdim o cok korkunca ciddiye aldim ben de,
Fosil olması imkansız bence, çünkü fosil oluşumu için belli bir basınc altında yuzyıllar boyunca kalması gerek, bu tarz canlıların ölüleri bir kaç günde bu hale gelebiliyor, bizimki 2 günde böyle olmuştu buldugumda.Merak uyandırıcı olması konsolda ne işi var? Çocugunuz var mı belki o koymuştur yerde bulup.

Minigimizin baska bir profilden cekilmis fotografi.

Eklentiler

• 1410543553629.webp
    1410543553629.webp
    174,9 KB · Görüntüleme: 288
Back
X