• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evimde fosile benzeyen bir sey buldum!

Fosil olması imkansız bence, çünkü fosil oluşumu için belli bir basınc altında yuzyıllar boyunca kalması gerek, bu tarz canlıların ölüleri bir kaç günde bu hale gelebiliyor, bizimki 2 günde böyle olmuştu buldugumda.Merak uyandırıcı olması konsolda ne işi var? Çocugunuz var mı belki o koymuştur yerde bulup.
Cocugum yok. Benim kafama takilan hadi bir yerden geldi de bu kertenkele olsa balik kuyrugu olmaz, balik olsa kolu ve 3 parmagi olmaz.

Ben değiştirilmiş deri olabileceğini düşünüyorum. Bir gecede komple deri değiştirebiliyorlar. Bazen sizinkinde de olduğu gibi bir bacak eksik çıkabiliyor deri.

Bu benim velet mesela. Sizin bulduğunuz hayvanla bayağı benziyorlar (benimki Türkiye'de doğada bulunan bir tür değil ama yapı olarak çok benzerler)
1505510_10151764361815518_1625819922_n.jpg

1489273_10151764360285518_1000543511_n.jpg
Töbe bismillahh:KK57::KK57::KK57:
Sayfada aşağa doğru iniyordum birden görünce kocaman bi tırstımmm:KK53::KK53::KK53:

2. fotoğrafta kafa tarafında bir kese var. O kısım bana kurbağayı anımsattı. Kuyruk kısmına gelince, şayet bu bir kurbağaysa kururken bacakları bitişmiştir kuyruk gibi gözüküyordur.
Bu ya kurbağa ya kertenkele ölüsü bence. Ama nasıl geldiği konusunda bir fikir yürütemicem

üniversiteye götür. ankaradaysan ergi beye götür hacettepe.

O neydi gııızzzz :KK57: diyesim geldi :-)

Bir cok arkadasin dedigi gibi bende kertenkele diye dusunuyorum.muhtemelen kalmis orda ölmüs karincalar falan yemis

fosil olsa yerin baya altından cıkması gerekmezmi:KK69:bu kurrumus duvara yapısmıstır yda kuslar getirmiş olabilir cam kenarına falan fosil degil bence hayvan ölüsü belli:-)

Ben değiştirilmiş deri olabileceğini düşünüyorum. Bir gecede komple deri değiştirebiliyorlar. Bazen sizinkinde de olduğu gibi bir bacak eksik çıkabiliyor deri.
Kertenkelenin boyle balik kuyrugu gibi kuyruk cikarmasi mumkun mu yani? O halde olabilir.

Benim evimde olmus olmasina imkan yok. Bocek fobim oldugu icin cok dikkat ederim. Karinca bile gelmedi henuz evime cok sukur. Bu disaridan gelmis, birinin ustune yapisik gelmis belki. Dun gece esim ve kardesim hali saha macina gittiler, belki onlarin uzerine yapismistir.

Belki o kuyruk gibi görünenler arka ayaklarıdır birbirine yapışmıştır deforme olmuştur anlaşılmıyordur :KK17: ben de merak ettim yetkili bir yere götürüp gösterin bence

Belki o kuyruk gibi görünenler arka ayaklarıdır birbirine yapışmıştır deforme olmuştur anlaşılmıyordur :KK17: ben de merak ettim yetkili bir yere götürüp gösterin bence
S shot adli arkadasimiz soyleyecek bunu. Onun cok tatli bir kertenkelesi var. :) bacaklar o hale gelebilirse kertenkeledir.

Bak böyle bir sey buldum. Bu da güneşte kurumus bir kertenkeleymism galina seninkide eve kacarken güneşte kurumus. Ayaklarini falan evin bi yerlerinde bulabilirsin

Eklentiler

• Screenshot_2014-09-12-20-54-04.webp
    Screenshot_2014-09-12-20-54-04.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 155
Bak böyle bir sey buldum. Bu da güneşte kurumus bir kertenkeleymism galina seninkide eve kacarken güneşte kurumus. Ayaklarini falan evin bi yerlerinde bulabilirsin
Aslinda daha cok kertenkeleye benziyor zaten. Sadece kuyrugu neden balik gibi? Eger deri degistirirken kuyrugunun da degismesi normalse kertenkele bu.

Kertenkelenin boyle balik kuyrugu gibi kuyruk cikarmasi mumkun mu yani? O halde olabilir.
Deri atarken arka ayaklarının derisi deforme olmuş olabilir.

Yani aklıma gelen tek ihtimal atılmış deri olması, başka türlü orada ölüp kurumasına imkan yok diyorsunuz çünkü.

Aslinda daha cok kertenkeleye benziyor zaten. Sadece kuyrugu neden balik gibi? Eger deri degistirirken kuyrugunun da degismesi normalse kertenkele bu.

Evet evet belli kertenkele bu ama saklayin bence. Atmayın sakin. Böyle seyleri cok severim..

Back
X