Canım kaç yaşındasın bilmiyorum. Genç bir annesin diye düşünüyorum. Yaşadıklarını bilmiyorum. Hayat tecrübelerimden sana şunu söyleyeyim. Eğer eşin seni sen eşini seviyorsan, ister onun ailesi olsun ister senin ailen olsun yaşam enerjini söndürmelerine izin verme. Geçen zamanı bir daha yaşamayacaksın. Hele ki çocuğunun bu yaşlarını.... Biz de bir laf vardır. "Ay seninle olsun da yıldızın kuyruğuna çak" derler. Eşin seninle olsun da gerisini boşver. Sabah erkenden kalk bir soğuk duş al kendine gel. Eşine pratik bir kahvaltı hazırla yada sandviç, tost gibi bir şey hazırla işyerinde yesin. Önemli olan onun için bir şey yapmış olman. Onu keyifle işe gönder.Eğer eşini gönderdiğinde çocuğun uyuyorsa, ortalığını topla, balkonunu, lavabo- wcleri yıka. Çocuğun uyandıysa onu neşeyle karşıla kahvaltınızı yapın. Masayı toplamadan onunla yarım saat başbaşa oyun oyna. Daha sonra onunla konuşarak işlerini yap. Tekrar uyutmadan evini süpür. Çocuğunu uyut. Sesten uyanmasın. Sonra yemeğini hazırla. Çocuğun uyanınca karnını doyur ve onunla oyun oyna, boyama falan yap. Ona kitap oku. Parka falan götür. Eşinin gelmesine yakın sofranı hazırla, güzelce yemeğinizi yiyin, sohbet edin. Eşin çocukla oynarken sen mutfağını topla. Bir kahve yapın balkonda için. Akşam 15-20 dk. yürüyüşe çıkın. Birlikte film izleyin.
Her zaman bakımlı ol. Eşini de bakımlı olması için destekle. Eğer fazla kilon varsa, yemene içmene dikkat et vermeye çalış. Asla kendini salma. Saldıysan topla. Dünyaya bir kere geliyorsun. Ne olursa olsun kendini boşverme. Gereksiz insanları boşver. Zamanla herşeyin daha iyiye gittiğini göreceksin.