Evime ne alsam göz yaşı döküyorum :(

Evet öyle dedi sabahtan beri telefonlarıma bakmıyor. Demin cep telefonunu aradım meşgule aldı:2:

anneler de bazen ısın dozunu kacırıyor yanı...hayret bırsey arama sende cnm bıde esıne gdıp neler demıs bnm annem olsaydı degıl onun bana kusmesı coktan kavga edıp bn kusmustm agzının payını da verırıdım
yanı sızı dusunuyo olablır tmm ama bı kere soyler ınsan sonra karısmaz sızınkı abartmıs

Canım birşey alırken büyüğüm olarak onunda fikri alma istiyorum.Anne şu modelimi alsam bu modelimi diye :(

Annen birşey alırken,kimseye danışıyor mu ? Danışmış mı ?
Bana kalırsa,annende kontrolcülük var,kontrolü elinde tutmak istiyor.
Birşey almadan önce,haberi olmasa iyi olur yoksa kendisinden izin alınıyor modundan kurtulmayacaktır.

Eşine sitem etmek yerine,bu sorununu uygun bir dille anlat.Yani anneni şikayet etmeden,annenden soğutmadan...
Alışveriş konusunda asla annenle fikir alışverişinde bulunmasın.
Zaman zaman Ahmet (eşinin adı olsun mesela) öyle istedi,Ahmet görüp beğenmiş gibi sözlerle kesip atarsın.

* Ev konusunu yazmışsın,ne çıkaracağımı bilemedim.Alakası var mıdır bilemiyorum.
Yani acaba annen orayı kiraya verip,kirayı kendisine vermenizi mi düşünmüştü ? Veya sizden başka maddi beklentisi olabilir mi ?
Maddi beklentisi yoksa,yukarıda yazdığım gibi kontrolcü olduğu fikrindeyim. *

Garip, siz ikinci arabayı 1000 lira krediyle alabilen bir ailesiniz anneniz baza için evlatlıktan reddecek neredeyse ?
Ya eksik anlatıyorsunuz yada annenizin ruh sağlığı iyi değil
.

benim annemde öyle kizima bisey aliyorum evin ici oyuncak dolu niye aldin bisey aliyim hemen kiyafete mi yatirim yapiyorsun ama ben sormadan alirim öyle konustugunda da seni ilgilendirmez diyorummm kocam sag olsun diyorumm

Garip, siz ikinci arabayı 1000 lira krediyle alabilen bir ailesiniz anneniz baza için evlatlıktan reddecek neredeyse ?
Ya eksik anlatıyorsunuz yada annenizin ruh sağlığı iyi değil
.

Her şeyi tam tamına anlatıyorum canım.Bana bu şekilde tepkiler vermesi dışında hiç bir anormal durumu yok yani.Ruh sağlığı gayet yerinde.

Her şeyi tam tamına anlatıyorum canım.Bana bu şekilde tepkiler vermesi dışında hiç bir anormal durumu yok yani.Ruh sağlığı gayet yerinde.

Hmm savurgan biri misiniz? Geleceği düşünmeyen bugün ne varsa yiyen,parasının hesabını bilmeyen ?
Ya da annenize maddi olarak yardım etseniz mutlu olur mu ihtiyacı var mı ?
Kendine de cimri midir,kendi içinde birşeyler alırken zorlanır mı ?

Hastanelik oluyor kalbini kırmak istemiyorum demişsiniz. Ama normal bi şekilde uyarabilirsiniz. Bağırıp çağırmayıp evinizden kovmayacağınıza göre kalp kırılacak bir durum olmaz ortada. Bizim evimizin hesabı ayrı, ödeyecek olan biziz. Sen neden bu kadar müdahil oldun olaya anlamadım. derdim ben olsam...

Anlamadığım durum; neden herşeyi annenizle paylaşıyorsunuz ?
Tamam fikir almak için yapıyormuşsunuz ama bu konuda sizi üzüyorsa paylaşmayacaksınız hepsi bu.
Aramamak çare değil, hatır sormak gerekir zaten. Siz sadece evinizde olanları paylaşmayın.

Bu kadar inatla ''annen yok'' dedirtecek kadar neden kızıyor acaba ?

Hmm savurgan biri misiniz? Geleceği düşünmeyen bugün ne varsa yiyen,parasının hesabını bilmeyen ?
Ya da annenize maddi olarak yardım etseniz mutlu olur mu ihtiyacı var mı ?
Kendine de cimri midir,kendi içinde birşeyler alırken zorlanır mı ?

Asla savurgan değilimdir canım.Annemim durumuda oldukça iyi.Kendi gidip dün 250 liraya spor ayakkabı almış kendine cimri değildir yani.Birde bana siz ucuz ayakkabı alıp durmadan yenisini alıyorsunuz ben bi kere para verip iyisini alıyorum dedi.Bende ama biz bu sayede değişik modeller giyiyoruz dedim konuyu kapattım.Kendi birşey alınca arayıp ballandırara ballandıra anlatır yani.

Anlamadığım durum; neden herşeyi annenizle paylaşıyorsunuz ?
Tamam fikir almak için yapıyormuşsunuz ama bu konuda sizi üzüyorsa paylaşmayacaksınız hepsi bu.
Aramamak çare değil, hatır sormak gerekir zaten. Siz sadece evinizde olanları paylaşmayın.

Bu kadar inatla ''annen yok'' dedirtecek kadar neden kızıyor acaba ?
İşte bunu bir anlasam:26:

Asla savurgan değilimdir canım.Annemim durumuda oldukça iyi.Kendi gidip dün 250 liraya spor ayakkabı almış kendine cimri değildir yani.Birde bana siz ucuz ayakkabı alıp durmadan yenisini alıyorsunuz ben bi kere para verip iyisini alıyorum dedi.Bende ama biz bu sayede değişik modeller giyiyoruz dedim konuyu kapattım.Kendi birşey alınca arayıp ballandırara ballandıra anlatır yani.

O zaman kontrol delisi,kontrol sürekli onda olsun istiyor.
Hayatınızı diğer noktalarını da karışıyorsa yani işte şuraya gitmeyin şunu yapmayın gibi annenin ruh hali bu.
Maalesef yapacak birşey yok ,iş sana düşüyor .
Annene bildirmeyeceksin paylaşmayacaksın evine gelip görecek muhtemelen o zaman da eşinin üstüne atarsın suçu.
Yalnız eşin gerçekten annene şikayet etmiş mi yoksa onu da mı annen uydurmuş bilemedim.
Kıskanıyor diyeceğim dilim varmıyor :/

Anne /kız ilişkiniz malesef sağlıklı değil gibi, yani siz annenize 16/17 yaşında gibi bir ilişki kurmussunuz oysa siz evli barklı kadınsınız gerçi kaç yaşındasınız çokmu küçüksünüz bilemiyorum ?

bir alışveriş merkezine gezmeye gidiyorsak
annem dünyadaki en tuhaf şeyi söylemişim gibi bakar yüzüme
üstümde her gördüğünü bunu yenimi aldın der
cık cık lar sizinki kadar abartmaz tabi

bunun sebebi borcumuz var ve annem küçükte olsa arada yardımlar yapar böyle yapıncada
her harcadığımız kuruşa ,aldıgımıza, gezmemize karışma hakkını görüyor sanırım kendinde

sizdede aynı durum olabilirmi.size ev almış örneğin

annene söylemeyeceksin direkt alacaksın ne istiosan.o da seni büyüdüğünü anlar artık.

Diger konularini hatirliyorum .

Hala nikahsizsaniz hayat arkadasinizla harcamak yerine biriktirmenizi istiyordur belkide
Allah korusun ne olucagi belli olmax

Son düzenleme:
seni çok iyi anlyıorum canım bekarım ben ailemle yaşıyorum ama bende bişey almaya kalktıgımda ilk önce anneme danışırım san ki o na danışmasam içime sinmiyor :) ama benım annem senin ki gibi yapmıyor çok şükür bence senın annen zamanında çok darlık çekmiş o yüsden sizinde har vurup harman savurmanızı istemıyor bunu kötülük için yapmıyor tabiki seni üzmek için hele asla... Tipik anne işte konuş ama sakın darıltma kendine o anne senin kötülüğünü asla istemez sen alttan alttan istediğini yap işte kocam istedi de o alalım diyor de at onun üstüne onada bişey diyemez zaten :33:

Konu baslıgını okudugum anda aklımdan herseye karısan herseye laf soz eden bır kayınvalıde sanmıstım.ne yazıkkı annenızmıs bence bu daha kotu ,kayınvalıde olsa pek kaıleye almaz umrunuzda olmazdı cunku netıcede kayınvalıde sızın eve hakımıyetı olamaz .nıtekım soz konusu annenız ıse ısler degısıyor ,kımı anne pek meraklıdır kızının evıne duzenıne alıcagına verecegıne karıssın kızının uzerınde bır egemenlıgı olsun ıster, boyle anneler yonetmeyı severler onların dedıgı olsun ısterler.bence sızın annenız sızı yonetmek ve yonlendırmek amacında.. allah kolaylık versın ısınız bayagı zor..

Back
X