Evimi çok seviyorum ama

Akşam yemeği için gelmeyi versinler canım. Beş çayı gibi bir şeye çağırabiliyorsan çağır. Teyzemlerin evi küçücüktü kız istemede bir ordu insan eve geldi. Bir şekilde herkes yemeğini yedi. Maksat gönüller bir olsun. Ben düşünce tarzını çok beğendim. Her şeyin bir gösteriş show olduğu günümüzde böyle insanların kaldığını bilmek bana iyi geldi. Benim kendi öğrenci evimden ütüm var. Evlenince onu kullanmaya devam ederim dediğim zaman arkadaşlarım saçmalama onu mu götürüceksin aldırırsın kendine yenisini demişlerdi.
İstemeyi de burada yapacağım onu düşünüyorum. Alt komşudan sandalye alıp bi şekilde sığdırmam lazım. Yalnız perde önünde masa atıp ellerimizi havaya kaldırıp nişanlımla birbirimize bakacağımız bir ortamımız yok 😄

🤣🤣 ay taşın yazacaklar diye çok korktum neyse ki farklı düşünmüyormuşum.

Zaten bizim ulkede evlenirken uc arti birleer dort arti birler tutulur dayanir dosenir o tabaklar alinir o hic kullanilmayan koca porselen corba kasesi yillarca elin altina gelir sove sove ordan oraya tasinir. Eskiden bir de sadece misafire acilan kapisi kilitli oda olayi vardi.
Sizinki en guzeli inanin.

Katlanır ucuz yollu bir masa alırsınız. Örtü örttükten sonra fark etmiyor zaten 😅. Yine katlanır bir iki tabure ya da bank alırsınız, çare çok. Ayda yılda bir misafir gelecek diye ev değiştirmeyin daha neler 😅

Zaten bizim ulkede evlenirken uc arti birleer dort arti birler tutulur dayanir dosenir o tabaklar alinir o hic kullanilmayan koca porselen corba kasesi yillarca elin altina gelir sove sove ordan oraya tasinir. Eskiden bir de sadece misafire acilan kapisi kilitli oda olayi vardi.
Sizinki en guzeli inanin.

Bugün iş yerindeki ERKEK arkadaşa misafir için ayrı yemek takımı almayacağım dedim öyle bir şaşırdı ki suplası vs olması lazım diye. Kötü hissettim kendimi. Ben o kocaman konsolu salonumda istemiyorum içinde sadece tabak var gelen misafirlere pembe tabaklarımda servis etsem ayıplarlar mı ki

Bugün iş yerindeki ERKEK arkadaşa misafir için ayrı yemek takımı almayacağım dedim öyle bir şaşırdı ki suplası vs olması lazım diye. Kötü hissettim kendimi. Ben o kocaman konsolu salonumda istemiyorum içinde sadece tabak var gelen misafirlere pembe tabaklarımda servis etsem ayıplarlar mı ki
Yav ayiplayan ayiplasin. Bende gelin evindeki yarışmacıları ve evlerini ayipliyorum mesela, bu onların umurunda mı? Değil. 1 saat sonra ben onları hatırlıyor muyum? Hatırlamıyorum. 😂 Bosverin herkesi

Ayıplayan gelmesin bir zahmet.Elalem ne der?,diyerek bir ömür geçmez .Hem evime gelecek hem de ayıplayacak .Kovarım valla 😂Hoş sohbete mi geliyor,sinsi sinsi açık aramaya mı?

Abimlerin evi de küçük.günün çoğunu işte geçirirler akşama da onlara yeter.bir çocuk var ona anaannesi bakıyor.eve kalabalık sığmadığı için doğum gününü de annesinde kutlarlar yeğenimin.maksat beraber olmak.arkadaşlarıyla da dışarda buluşurlar.bi şekilde hall oluyor işte.tek sorun yıllardır ben gidemiyorum.(yatıcak yer yok)daha böyük bir eve geçmeyi düşünüyorlar.aynı şeyi siz de yaparsınız işte duruma göre.takmayın bu kadar.

Yakın zamanda hayatımı biri ile birleştirmeyi düşünüyorum.
Benim ailem öyle köklü kalabalık bir aile değil. 4 5 yıldır bu evimde yalnız yaşıyorum evi gönlüme göre sade bir şekilde döşedim Merkezi bi konumda ve en güzeli işime yakın. Ben evlendikten sonrada burada yaşamaya devam etmek hatta mobilyalarımı bile değiştirmek istemiyorum. Çünkü daha 3 4 yıllık
İki kişiye yetiyor.

Fakat erkek arkadaşımın üç ablası yeğenleri kuzenleri vsvs çok kalabalıklar

Benim sorum şu ev iki artı bir mutfağa iki kişilik bir masa sığıyor sandalyeyi 4 yaparsam geçecek yer kalmıyor oturma odasında yemek masası koyacak yer yok.

Gelen insanlar akşam yemeği için nasıl bir çözüm bulabilirim ? Bulabilir miyim?

İki kanepe bir koltuk tv ünitesi kitaplık tam dolduruyor.

Sırf akşam yemeği işi için evi taşımak eziyet geliyor insanlara gelme denmez. Gelseler nasıl çözeceğim bilemedim.
Akıllı sehpalardan alın, açınca işe yarayacak bir yemek masası oluyorlar. Salonun ortasına koyarsınız çok da hoş modelleri var

Evinizin durumundan dolayı yemekli davet işine hiç kalkışmazdim. Çaya davet edersiniz kekli borekli. Yazın piknik organizasyonu yaparsınız dışarda cumhur cemaat eglenirsiniz. Yani şartta değil ama istiyorsanız tabiki. Evinizden tasinmayin çok sevdiğiniz belli oluyor

Yakın zamanda hayatımı biri ile birleştirmeyi düşünüyorum.
Benim ailem öyle köklü kalabalık bir aile değil. 4 5 yıldır bu evimde yalnız yaşıyorum evi gönlüme göre sade bir şekilde döşedim Merkezi bi konumda ve en güzeli işime yakın. Ben evlendikten sonrada burada yaşamaya devam etmek hatta mobilyalarımı bile değiştirmek istemiyorum. Çünkü daha 3 4 yıllık
İki kişiye yetiyor.

Fakat erkek arkadaşımın üç ablası yeğenleri kuzenleri vsvs çok kalabalıklar

Benim sorum şu ev iki artı bir mutfağa iki kişilik bir masa sığıyor sandalyeyi 4 yaparsam geçecek yer kalmıyor oturma odasında yemek masası koyacak yer yok.

Gelen insanlar akşam yemeği için nasıl bir çözüm bulabilirim ? Bulabilir miyim?

İki kanepe bir koltuk tv ünitesi kitaplık tam dolduruyor.

Sırf akşam yemeği işi için evi taşımak eziyet geliyor insanlara gelme denmez. Gelseler nasıl çözeceğim bilemedim.
Erkek arkadaşınızın ailesini boşveriyorum, aile sorun değil bir şekilde yemek yenir ama hiç mi arkadaşınız gelmeyecek, evde arkadaşlarınızla yemek yiyip bişeyler içmeyeceksiniz? Şimdiye kadar hiç kimse gelmedi mi evinize mesela? Bu anlattığınız şekilde 2 kişi bile çağırsanız yemek yiyecek masa yok. Yemek masasız ev benim algımın dışında kalıyor, nasıl olur nasıl olur diye kendimi yiyorum 😂 Cidden yemek masasız ev mi olur yav 🙄

images (4).jpeg

Yemek masası puflari var, uygun boyutta alın, kullanmadığıniz zaman masanın içinde dursun.
Ayrıca katlanır banklar var.
IMG_20220203_205430.jpg

Bu bahçe mobilyası için ama bunların benzeri ev mobilyası için olanlar da var. Katlanınca incecik oluyor, atarsın bazanin altına,misafir gelince açarsın.
Ele göre yaşamaya hiç gerek yok. Benim ablam mesela sırf adettendir diye salon takımiyla masa aldı, evin ortasında salak ,hantal bir eşya. Sonra 'misafir için evimi kucultemem' diye düşünüp kaldırdı masayı, şimdi evine geldiğimiz zaman sehpaya boregimizi kekimizi çayımızı alıp koltukta yiyoruz. Doğumgünü vs olduğunda mutfaak masasını getirip acikbufe yapıyor, isteidgimizi alıp koltukta oturuyoruz.
Hiç de gelen giden için evini kucultmeye gerek yok. Alsın tabağını yesin sandalyede, koltukta. zaten kaç kere gelecek ki misafirliğe?

Ekleme; Çorba vs nasıl olur demişsin, kolayı var. Yer sofrasi.
Babalarının evinde de mi hep masada oturmuşlar, kirsinlar bacaklarını yesinler, dert mi?

Son düzenleme:
Evinizin durumundan dolayı yemekli davet işine hiç kalkışmazdim. Çaya davet edersiniz kekli borekli. Yazın piknik organizasyonu yaparsınız dışarda cumhur cemaat eglenirsiniz. Yani şartta değil ama istiyorsanız tabiki. Evinizden tasinmayin çok sevdiğiniz belli oluyor
Ayyy en sevdiğimmmmm yemek derdi yok😂😂 kötü gelin gibi oldum ama cidden içim rahatladı

Babalarının evinde de mi hep masada oturmuşlar, kirsinlar bacaklarını yesinler, dert mi?
Valla babamın evinde de hep masada oturdum ben, yer sofrasında yemek yemeyi beceremiyorum.

Bir de kusura bakmasın kimse ama bu devirde yer sofrasında misafir ağırlamak da ne bileyim... İşi gücü olan, eğitimli, kültürlü falan insanlar bir de. Olmaz yani 80’lerde köy yerinde yaşamıyoruz. Hiç davet etmesin daha iyi.

Back
X