Bunun ancak pufu sığar şuraya salondaki tek boşluk alan:)
Eki Görüntüle 3000477
Mutfak masası kaç cm? Mutfak masasının içine girecek şekilde puf yaptırabilirsin. Ya da mutfağa normalde küçük,açılınca büyük olan masalardan alabilirsin. Şu tarz bak
Normalde kapalı kullanırsın, misafir gelince kanatları açarsınız masaya göre 6-8 kişilik hale gelir. Sandalyeleri de katlanır sandalye alır,bazanin altına tikarsiniz. Bazalar bu günler için var.
Valla babamın evinde de hep masada oturdum ben, yer sofrasında yemek yemeyi beceremiyorum.
Bir de kusura bakmasın kimse ama bu devirde yer sofrasında misafir ağırlamak da ne bileyim... İşi gücü olan, eğitimli, kültürlü falan insanlar bir de. Olmaz yani 80’lerde köy yerinde yaşamıyoruz. Hiç davet etmesin daha iyi.
İyi de kırk yılda bir adamın kuzeni, kardeşi gelecek diye ev mi taşınır? Gelen ya yemeğe gelmez çay oturmasina gelir, sehpaya alır tabağını yer (masayı evinden kaldıran ablamın evine misafirliğe gittiğimizde yaptığımız gibi). İlle de yemeğe geliyorlarsa da ya mutfak masası salona getirilip açılır, 8 kişi oturur yer. Ya da rahat rahat yensin diye yer sofrası açılır..zaten gelen kişiler en yakinlari,bence sorun olmaz.
Biz mesela ablamda sehpada yiyoruz, hiç rahatsız olmadık. Çorbaya vs cagirmaz da çağırdı diyelim yer sofrası kurar, ondan da rahatsız olmayiz. Ben Kardesiyim,annem annesi yani, neden rahatsız olalım ki aile arasında? Zaten çok da misafir sevmez yakın olmadıkça. Öyle evi suzecek akraba vs davet etmez,etse de yemekli vs zahmete girmez, bu yüzden mesele yok:)
Bana kötü gelmiyor ya yer sofrası fikri. bayram seyran kalabalık misafirliklerde çok defa yer sofrasında yemek yemisimdir, kalabalık misafirlerde doğal bir şey (İstanbul'da yaşıyorum) zaten yılda kaç kere yemeğe gelecekler ki? Yilda bir iki, ev kalabalık olunca bence pekala yenilir.
İran'da, Japonya'da Kore'de şu tarzda restoranlar var ayakkabını cikartip dizini kırıp yemek yedigin:)
Gerçi bizde Antalya'da Dim Çayinda falan da var yer sofrali kafeler. Bence samimi bir havası var. Ben gitsem kinamam yani, 'eline sağlık çok lezzetli olmus' derim
şu büyük 8 kişilik yemek masamdan bile kurtulasım var kaç senedir.
Kaldır rahat et, evin hangar gibi genisleyecektir o gidince, emin ol:)))
Olmadı kolay demonte olan cinstense sökünp kaldırın, kalabalık misafir geldiğinde montelersiniz.
Bu upuzun mesajımi şöyle bitireyim, konu sahibi;
Netflixin varsa
Tiny house Nation programını izleyebilirsin.
Ayrıca youtubeda never too small kanalı var. Onlar dışında 'tiny house' yazarsan da pek çok seçenek var.
Bu evler metrekare olarak minicik ama zekice dekorasyonla evlerde yok yok.
İzleyip izleyip kendi evin için fikir sahibi olabilirsin