Evimi düzene sokamadım bir türlü yardım lütfen :(

foreveryours

Çınar'ım....
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2010
1.091
88
363
Kızlar merhaba ben 3 ay eşimin ailesiye oturduktan sonra evimi ayırdım..
Ve inanki evimde bir sandlye dahi yoktu çok şükür aldık..1+1 çatı katında oturuyorum..
Odalarım küçük,mutfağım büyük..Fakat bir türlü düzene sokamadım malesef..
Çok dağınık duruyor..Mesela uzun bir hol var..yaz diye küçücük halı almıştım şimdi pişman oldum nasıl bir halı alsam diye düşünüyorum..
Evimde deseniz 2 kişiyiz ama her gün kalktığımda savaş alanı resmen..
Her gün dip köşe temizliyorum ama yok gene dağınık duruyor..Mutfağımı özellikte ne yapsam bilmiyorum..
Karanlık duruyor biraz..Halı,avize,aksesuar vs. ne alabilirim düşünüyorum..
Daha doğrusu nasıl renklendirebilirim..
Resimlerimi yüklüyorum biraz dağınık k.bakmayın..
Taşınalı çok olmadı.Ama görün çok dağınık duruyor..Daha şirin olsun istiyorum..
Bide masam var yuvarlak..Yardımcı olun lütfennn Çok sıkıntı yapıyorum..

Işığı açmadan çekmişim karanlık oldu biraz k.bakmayın..

Eklentiler

• $020120134101.webp
    8,5 KB · Görüntüleme: 675
  • $020120134103.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 602
  • $020120134098.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 638
oncelikle ev sizin mi?kira mi? uzun sure mi oturmayi dusunuyorsunuz?pencere-teras odada mi kaliyor?mutfakta yok mu?daha detayli fotograf koysan iyi olur aslinda.birde tavanlar nasil?aydinlatma?
saglikla mutlulukla oturun:)

mutfagin tam olark görünmüyor..

ama buzdolabinin yanindaki sepet tarzi seyi kullanma,

daha kapali birsy olsun gerekliyse,tam bütün olarak göremediigmden birsey diyemiyorum..

perden koyu renkliyse acik yap daha karanlik olmaz..

mesela bir dolap yap ahsaptan enine uzunlukla olur,boyuna uzunlukla olur

bu ivir zivr ortada olan seyleri oraya koy..su buzdolabinin yanindaki sey hic güzel durmuyor yani daginik gösteriyor....

oncelikle ev sizin mi?kira mi? uzun sure mi oturmayi dusunuyorsunuz?pencere-teras odada mi kaliyor?mutfakta yok mu?daha detayli fotograf koysan iyi olur aslinda.birde tavanlar nasil?aydinlatma?
saglikla mutlulukla oturun:)

Canım kiradayım ama şimdilik buradayım..Pencerem var üçgen.Mutfakta cam var tabikidee :).Tavanlarımm da yüksek.

Çok teşekkürler cevabınız için dedim ya işte tam olarakda yerleşemedim daha..Evet galiba kaldırsam daha güzel olur.

hani neresi dağınık yahu ben görmedim dağınıklık.
aydınlık olsun istiyorsan açık renklere yönel.
duvarları beyaza boyatabilirsin mesela.

Canım yükledim tekrardan ışığı açıp şu an biraz dağınık kusuruma bakmayın acele çektim..

Eklentiler

• $020120134104.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 606
Canım kiradayım ama şimdilik buradayım..Pencerem var üçgen.Mutfakta cam var tabikidee :).Tavanlarımm da yüksek.

kisa sure oturmayi dusunuyorsan sadece birkac kullanisli ve cok begendigin parca al.dolap iyi fikir.birsuru seyi icine alip ferahlatir toplar evini.kalici degilsen duvar boyatmak,yerleri kaplatmak,perde degistirmek,avize,yeni ortuler fazla gelebilir

cnm uzun süre kalcaksan

mutfak dolaplarına renki çicekli stıcer ( adını doğru yazdımmı bilmiyorum ) 1 lira 1,5 lira civarı onlardan al yapıştır

eğer imkanın varsa

fırınların varya mikrodalga herhalde teki

onlar için 3 katlı bi raf yaptır tek katına televizyonun koyarsın sıcağın dolabı yakmaması için alimünyum folyo serebilir yada mermer koyabilirsin altlarına

orda sebzeli gibi bişey var ben açık sebzelikkullanmıyorum

soğanlarım kiler gibi bi yerim var

orda duruyor
mutfağıma 5-6 tane getiriyorum onlarda peynir kutusunda ağzı kapalı çekmecenin içinde duruyor :) açık olunca koku yapıyor çünkü aynı zamanda sarımsaklarım peynir kutusunda ve çekmecede

komidinler var plastik onlardan alıp sağda solda duran döküntüleri onun içine koyabilisin

resimlerden gördüğüm kadarını yazdım

ALLAH kolaylık versin

bende lojmanlarla ve dar evlerle uğrastığım için anlıyormu seni
şu anki lojmanım bana göre küçük saray be 7 ay önce yani ben taşınmadan

bende belkim yarın fotolarını koyarım

daginkligin çaresi dolaptir bence
karanliginda açik renk duvar ve perdeler herhalde ama geçiciysede çokda masraf çikarmamaya çali$
gule gule otur saglikle huzurla
in$alalh daha iyilerine kavu$ursun canim
kv deden sonra saraydir zaten burasi sana :)

canim tezgahin oraya yapilacak birsey yok anladigim kadariyla makina filan icin yer yok mutfak dolabinin alt kisminda,oraya birsey yapamazsin

ya simdi masayi düsünüyorum,buzdolabi olan duvarin oraya oda hersey tren gibi dizilmis mi olur,

oradada masa pek olmaz camin önüne koy diyecegim bu seferde orda camasir makinasi var:)

bosver senin evin olsa yiktiri etirir birseyler yapardin..

simdi ne diyecegimide bilemedim.

banada çok dağınıkmış gibi bi izlenim verdi.öncelikle, buzdolabının yanındaki dolap tarzı şeyi kullanma.kapalı bişey alki derli toplu dursun.

tam emin değilim ama örtüler var galiba.fırının üstünde falan.bence onlarıda kaldır.

tezgahın üzeride çok kalabalık.bazılarını dolaplara koysan görünmese daha iyi olur die düşünüyorum.

renk uyumlarınada dikkat edersen daha düzenli olur die düşünüorum

benim çok eşyam vardır ama temizlik yapmamış olsam bile hep derli toplu durur.temiz gibi görünür.yani öyle söylerler..sizinde hergün dip köşe yapmanıza gerek kalmaz.

Evet biraz dağınık duruyor. Mesela mutfakta neden 2 tane fırın var? Bir tanesi mikro dalga mı? Buzdolabının yanındaki sepeti tamamen kaldır. Kapalı birşey kullan. O çok dağınık göstermiş. Bir de fırınlardan kullanmadığın varsa sürekli, onu da dolaba falan kaldır. Ya da başka bir yere. Buzdolabının üstünde durmasın. Tezgah da biraz karışık sanki. Mesela bulaşıklar tamamen kaldırıldıktan sonra tezgahın üzerinde bulaşık sepeti, bulaşık deterjanı, sünger ve çay-şeker-kahve kutularından başka birşey kalmasın (Eğer varsa). Böylece derli toplu görünür. Bir de renk uyumu. Resimlerden anlaşılmıyor, ama duvar saati, perde, varsa masa örtüsü ve halı birbiri ile uyumlu olsun. Bir de uyumlu bir sarkıt alabilirsin İKEA ya da Koçtaş'tan.

Kolay gelsin!

Benim de dikkatimi 2 küçük fırın çekti.Birinden kurtulmak lazım gibi :)
Birisi mikrodalga ise,ben olsam mikrodalgadan kurtulup minifırınla idare ederdim.

Buzdolabının üstü boş kalırsa daha güzel görünür.Ve tabii kapağı da boş kalsa iyi olur.
Fotoğraflarınız için,başka bir duvara,güzel bir çoklu çerçeve asabilirsiniz.

Aynı şekilde,mutfak dolaplarının üzeri de boş olabilir.
Lavabo kenarında,bulaşık deterjanından başka deterjan bulunmasına gerek yok.Diğer temizleyiciler,lavabonun altındaki dolapta durabilir.
Çamaşır makinasının üzerine açık renk bir örtü serilebilir.Veya elma,çilek,üzüm deseni gibi hoş desenli örtü olabilir.

Yerdeki halı,tezgahın dikine değil,enlemesine serilebilir.
Taş (çakıl) desenli bir halı şık durur diye düşündüm.Sade şapkalı tekli bir avize.

Tv'nin altındaki açık dolap,balkon varsa orada değerlendirilebilir.
Onun yerine kapalı bir dolap ve yer varsa açık bir raf kullanılabilir.

Son olarak,ben olsam duvarları açık bej yapardım.
Bir haftasonu,eşinle birlikte boya yapabilirsiniz.Çok zevklidir,garanti veriyorum :)

canım bence tezgah üstünü sadeleştir orda bulaşık sepetini sadece bulaşık yıkadıgında kullansan sonra kaldırsanda dağnıklık yapmasa bide plastik çekmeceli komodin edinebilirsin...
koridorun gayet iyi duruyo
ayrıca kv. kurtulmuşsun evinde öle dagnık falan diil zaten kiracısın o evde bence orayala burayla çok ugraşma ona harcıycan parayı biriktir daha verimli işlerde kullan biliorum özeniosun bende çok özeniodum evim yokken bekarken yani ama herşeyin en güzeli olur kocana sarıldıgında için ısınıyomu? gözlerine baktıgında kocaman sevidiğini hatılıomusun tamam bitti
ya süper lüx bi evde otursadydında kocan olmasaydı yada hala kv. ile beraber otursaydın?
biri evinle ilgili bişe derse sakın tınlama moralini bozma orası senin evin diil yuvan...
yuva evden faklıdır... ev taşdır betondur camdır... yuva sevgidir aşkdır huzurudur... biri evin şöle böle derse burası ev diil yuva ben sizden farklı görüorum de yada ne bilim uygun cevabını ver sende sıkma canını yuvan çok tatlı bu haliyle bile çok sevimli yıllar sonra düşününce özlemle hatılıcaksın o evi
orası senin ilk özgür oldugun yer:))) tadını çıkar :)))

aynen öyle valla ne yapsam bende şaşırdım öyle yapsam olmuyor...Şu anlık bu evdeyim daha yeni taşındığım için..bişeyler düşünüyoruz ama bakalım

Tezgah üzerindeki fazlalıkları kaldırarak başlamalısın işe. Ortada minimum eşya bırakırsan
dağınıklık da minimum olur. Rafları yetersiz olduğu için tezgah üzerine koymak zorundayım
diyorsan raf içini bölen mini raflarla alan yaratabilirsin. Şu meşhur 'evimizin herşeyi' mağazasında
var ve gayet de şıklar.

Sonra yine o mağazadan alacağın şık kutularla o açık sebzeliği kapalı hale dönüştürebilirsin.

Meleknaz'ın dediği gibi halını da tezgaha paralel kullanman daha hoş olur sanki.

Baharat takımını da duvara monte edeceğin bir rafa yerleştirebilirsin.

Aslında evin çok şirin. Sadece belki ilk kez kendi düzenini sağlayacak olmanın şaşkınlığı
içindesindir. Zamanla gayet güzel olur herşey. Sağlıkla ve huzurla oturun inşallah :)

Aslında çok fazla abartıcılacak bir durum yok ortada ama mutfak tezgahının üstü biraz fazla dolu geldi gözüme fazla olan eşyalarını dolabın içine koy arkadaşım eger imkanın varsa küçük çekmeceli dolaplardan al fazla eşyalarını onun içine koy 2 fırından birisi biraz fzla gibi birisi kaldır ordan en azından daha ferah olur.

Canım yükledim tekrardan ışığı açıp şu an biraz dağınık kusuruma bakmayın acele çektim..

Ev dekorasyonunda küçük maliyetsiz değişikleri severim. En azından sıkıldığın zaman değiştirmek için çok fazla düşünmezsin ya da modası geçtiğinde kaldırıp atmak daha kolay olur. Bu her şey için geçerli değil tabi.
Senin evini ele alırsak mali konuları göz önünde bulundurarak mutfak dolaplarını yapışkanlı folyoyla kaplayabilirsin, hem bakarsın bir hobi edinmiş olursun. Ben evimde kaliteli ayakkabı kutularını kaplamıştım şimdi içine ıvız zıvır koyuyorum..
zaten bu dekorasyon işine bir kere kendini kaptırdığın zaman yaratıcılığın gelişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…