Evimi nasıl düzene sokarım..

parkbyull

Başlangıç:104 Güncel :65
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
21.404
32.064
598
38
kızlar merhaba ben yapı olarak çok tembelim yemeğimi yapıyorumda ev temizliği konusunda çok üşengecim çok ta becerikli değilim etrafım topludur ama o kadar toz almak yer silmek ev süpürmek heleki ütüler dağ oldu...pratik yollar var mı beni ayaklandıracak biraz hareket istiyorum evim tertemiz olsun yemek konusunda sıkıntım yok...elektrikli düdüklü tencerem var koyuyorum en geç yarım saate yemeğim hazır oluyor tatlımız tuzlumu yaparım sadece ev temizliği konusunda çok tembelim...pratik yollar nelerdir...çalışan bayanım bu arada beyin yorgunluğundan oluyor hep böyle..

kızlar merhaba ben yapı olarak çok tembelim yemeğimi yapıyorumda ev temizliği konusunda çok üşengecim çok ta becerikli değilim etrafım topludur ama o kadar toz almak yer silmek ev süpürmek heleki ütüler dağ oldu...pratik yollar var mı beni ayaklandıracak biraz hareket istiyorum evim tertemiz olsun yemek konusunda sıkıntım yok...elektrikli düdüklü tencerem var koyuyorum en geç yarım saate yemeğim hazır oluyor tatlımız tuzlumu yaparım sadece ev temizliği konusunda çok tembelim...pratik yollar nelerdir...çalışan bayanım bu arada beyin yorgunluğundan oluyor hep böyle..

canım ben çalışmıyorum ev hanımıyım ama sen çalışıyormuşsun nasıl ayarlarsın bilmiyorum ama ben büyük temizlik yapacaksam önce çamaşırları yıkarım sonra gardolap içlerini düzenlerim mutfağı temizlrim fazla eşyayı sevmiyorum ben onun için işim biraz daha kolay oluyor bence önce düzen gerekli sonra sil süpür kolay olur canım aklıma gelen şu anda bunlar kolay gelsin size

Kendine bir temizlik günü, bir ütü günü belirle. Bi kaç hafta üstüste yaparsan yapmadığında suçluluk duyarsın. Ben pazartesi ütü, salı temizlik yapıyorum. Çamaşırları hafta sonu yıkıyorum. Ama şu an çalışmıyorum tabi. Çalıştığım zaman haftalık gelecek bir yardımcı tutmayı düşünüyorum.

ben de çalışıyorum 2 yaşında kzım var üstelik

herşeyini düzenli yaparsan birikmez
haftalık dip köşe temizlik yap
hafta içi de bi üstünden süpürge tutarsın
çok fazla batmaz bence.

Temizliğe başlamadan önce ortalığı toparlayıp her şeyi yerine koy. Ondan sonra oda oda süpürüp silip toz almaya geçebilirsin. Ütüleri de detaylı temizlik yapmayacağın bir güne bırakıver. :42:

Ben ayda bi yardımcı alıyorum cam,kapı işte dip köşe bi temizlik oluyo haftada 2 kerede süpürüp siliyorum. Çamaşırıda haftasonu yıkayıp hemen ütülüyorum yoksa dağ oluyo gerçekten ben böyle bi düzen kurdum kendime:)

Aylık kadın alabilirsiniz bütçeniz uygunsa. Onun dışında diğer arkadaşların da dediği gibi biriktirmedne yaparsanız gözünüzde büyümez. Eşinizden de ufak yardımlar alabilirsiniz. Bizde ütüler eşimde mesela :12: Ortak hareket ederseniz hem siz yorulmazsınız hem de gözünüzde büyümez.

Son düzenleme:
Kırıntıları halının altına ittir :1:

Şaka bir yana bende çok üşengecim. Ben önce her şeyi yerine koymaya çalışıyorum sonra toz alıp süpürüyorum :)
Genelde toz aldıktan sonra biraz dinleniyorum çünkü alerjim var
Temizliği daha çekici hale getirmek için salondaysam televizyonu açıyorum.
Onun haricinde hep müzikle topluyorum başka türlü olmuyor bende :24:

Bazen sırf güç bulabilmek için misafirler gelmeden 1 saat önceye bırakıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
çok sağolun valla bende her tarafı toplar süpürüp çıkarım genelde ama çamaşır katlama ve ütü biriktiği için sıkıntı oluyor şu an bir dünya yıkanacak çamaşırım ütüm ve kurumuş çamaşırım var..gözümde dağ oldular .ha bide boynumda fıtıklarım var nur topu gibi hep ağrım var bu da bende tembellik yapıyor..ayda bir bazen iki ayda bir temizlikçi çağırıyorum ama son çağırdığım beni dolandırdı biraz annemler sen temizlikçi tutma diye kızdılar.:18:

Son düzenleyen: Moderatör:
benimde 1.5 yasında kızım var benim evim küçük ama iş bitmiyor bu cadıyla oturma odasıyla mutfak birleşik olduğundan durmadan dolapları acıp tencereleri kasıkları falan cıkarıp yerlere atıyor hışım çıkıyor akşama kadar bende bazen evi temizliyeceğim zaman sadece oturma odasını yaparım tozunu alırım düzlerim süpürrüm silerim ondan sonra yatak odasına gecerim orayıda aynı sekilde tozunu alırım süpürrüm silerim sonra diger odayıda öle yaparım en son zamanım varsa yorulmadıysam balkonları yıkarım sonrada tuvalet banyoyu hallederim. allah yardım etsin simdi kızı uyuttum gene temizlik beni bekliyor :14: (yeter artık yav bi bitmiyor su işler )

Senin derdin galiba en çok ütü...

Televizyonda sevdiğin birşey varsa ütü masasının kısalt hem otur hem tv izle. Normal temizliğide ben artık hafta sonuna pek bırakmıyorum. Cuma günü genelde işten geldiğim gibi işe koyuluyorum .
Ohhh haftasonu kafa rahat oluyor. Sen galiba sadece kafanda büyütüyorsun çünkü işe başladınmı bitiyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

en pratik yol kesinlikle biriktirmemek. her akşam yatmadan önce ya da sabah kalkar kalkmaz ortalığı toparlamak :34:

evet işe başladığımda yarım saatimi almıyor evi toplayıp süpürmem ama benim derdim gardolap ütü ve çamaşırlar daha çok..bide gözümde büyüyor acayip tembelim..ama ev hanımlığını öğrenmeliyim çocuk istiyorum bi düzene oturtmalıyım kendimi...

baştan ben tembelim diye şartlandırmışsın kendini,önce öyle olmadığına inan.Bütün işleri biriktirme,biriktirdin mi hiç yapasın gelmez.Hergün ufak da olsa yap bir şeyler.Oturduğumuz yerden ev temiz olmuyor malesef.Bir gün toz al,öbür gün süpür.Öbür gün sil.Günde yarım saatini alır.Ütüyü de akşam tv seyrederken 3-5 tanesini yap,biter gider.

Bu ev temizliğinin çok da pratik yolu diye bir şey yok bana göre. Sadece herkesin kendine göre el yatkınlığı var. Sürekli aynı şekilde yapınca pratikleşip gözünde büyümemeye başlıyor işin özü. O işler bir şekilde yapılıyor zaten.

Ben temizliği cumartesi yapıyorum çalıştığım için. Çamaşır için belli bir günüm yok biriktiğini görürsem akşam işten gelince de yıkatırım.
Ütüyü de bir akşam tv izlerken yapıyorum.

Ütü konusunda ipten aldığın gibi ütüle. Bir iki üç kaç tane varsa..
Ben kızımın bir tshirt ü dahi olsa tek parça ütülüyorum.
Hem görsel olarak kırışık bir şekilde dışarıda durması hoşuma gitmiyor hem de birikmemiş oluyor. 1 dakikamı alıyor..

bu akşam tv nin karşısına alıp bi kaç ütü yapayım cumartesi sınavdan çıkıncada gardolaplara el atayım pazarda evimi süpüreyim o zaman çamaşır ve ütü bitip gardolap düzene girerse gözümde büyümez hiçbir şey birde benim muhabbet kuşlarım bu ara çok tüy atıyolar birde onların pisliği stres yaptı bende bu sıcaklarda heralde..

Bende düzene sokamayan kısımdanım
Ama dert etmiyorum
Toplasan da dağılıyo mantığıyla kendime züğürt tesellisi veriyorum :37:
Pratik değilim evi toplar mutfağı temizler yorulurum, süpürge erkek işi gibi geliyo kaldır indir koltuk arkalarına vs.
Her hafta silemiyorum bi hafta sonum var onda da illa nişan, düğün bişey çıkıyo 15 günde bir dip köşe temizlesem yetiyo bana
En ayar olduğum şey de camları silmek

merhaba ben cakısmıyorum ufak vı cocugum var cocukla halıyle evde dagınık oluyo ama genel larak her sabah kalkınca yaptıgımı anlatıyım kalkıyorum kahvaltı sonra mutfaga gecıp bulasıkları halledıyorum sılınecek yerlerı sılıyorum masa fln sonra yatak odasında yatagı topluyorum cocugumun ve bızım dıger oda temz zaten hıc gırmıyoz ve tuvalet banyoyu yıkıyorum ılaclıyorum sonra süpurge tutuyorum evın her yerıne 3 gune bı falanda bunları yaparken toz alıyorum ayrıca balkonumu hergun yıkıyorum bunun dısında tamam zaten halılarımda yıkamaya gıdıyor boyle yanı ayrıca camasırı ben bırıktırmem sepet ne zaman doldu o gun yıkar yerlerıne kaldırırım sız bence bu konuda yanlıs yapıyosunuz camasır kuruduktan sonra bı gun bıle beklese kırıs kırıs kalıyo busefer hepsıne utu basmak zorunda kalrsınız

Back
X