Evimin önünde oynayan çocuklar!

• Konu Sahibi Konu Sahibi nancyl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nancyl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2025
6
-21
1
26
Bebeğimi zar zor uyutmaya çalışıyorum sağ olsunlar çığlıklarıyla, gürültüleriyle tüm çabamı çöp ediyorlar. Eşim de, ben de kaç kez güzelce uyardık "Burada ses yapmayın çocuklar bakın bebek uyuyor" bariz ve net değil mi? Dün annesi gelmiş bir tanesinin "burası sokak tabi oynayacaklar" diyor hanımefendi "başımdan sağıyorum iyi oluyor yan gelip yatıyorum" diyemediği için böyle demeyi tercih etti galiba!!! Gerçekten sinir bozucu mahallece aynılar bu mobbing değilde ne? Taşınmak dünya para, tartışmak nereye kadar... Zamanında bizde oynadık ama rica edildiğinde gitmesini bildik. Benim durumumu yaşayanlar var mı?

Çocuk onlar. Tamam derler susarlar 2 dk sonra unutup yine ses yaparlar. Anneler de haklı. Sokak yani orası. Benim kızım da çıt sese uyanırdı, yoldan bangır bangır müzikle arabalar geçerdi, korna çalanlar, motor patlatanlar. Mecbur camı pencereyi kapatıyordum. Ben de sinirleniyordum ama elden bir şey de gelmiyor. Yarın bir gün sizinki de büyüyecek o da oynayacak. O kadar kolay olmadığını göreceksiniz kontrol etmenin.
Gürültüden etkilenmemesi için beyaz gürültü deneyebilirsiniz.

Çocukların sokakta oynaması kadar doğal bir şey yok. Ne güzel ki oynayacak güvenli bir sokakları var. Kızmayın. Sizi de anlıyorum, bit anne olarak zor oluyor ama orası sokak, karışamazsınız. Üzgünüm ama böyle. Oğlum bebekken alt komşum çok ses yapardı ama çocuk yani ne yapabilirsin. Kaldi ki aramız çok iyiydi, sürekli görüşürdük. Ben onu hoş görürdüm, başka odaya geçirirdim bebeğimi. Bir de geceleri çok ağlardı benimki. Hiçbir komşumdan bir kere olsun sızlanma vs görmedim. Düşün çığlığı ile iki üst katımı uyandırırdı. Ama ne yapabilirsin bebek bu Ağlar. Aynı şekilde onlar da çocuk, sokakta oynayacaklar.

Çocukların dışarıda oynaması başından savmak olmuyor. Keşke imkan olsa da oynayabilse bütün çocuklar. Kızım üç yaşına yaklaştı son zamanlarda evde gerçekten çok sıkıldığını anlayabiliyorum bir enerji patlaması oluyor artık. Sitenin parkına indiriyorum ama max 1 saat o da. İmkanı olan oynayabilen oynasın yarın sizin çocuğunuz da büyüdüğünde anlayacaksınız. Gürültü kaçınılmaz benim kızım da kaç kez seyyar satıcı sesine uyandı ne yapayım camdan bağırıp burdan git burda satma mı diyim adamlara ilginçsiniz

Tabikide çocuklar sokakta oynayabilirler . Ekran vermek istemıyor kimse çocuğuna doğal olaraktan . Napacak bu çocuklar parklar sapık dolu yada eve uzak olabilir kapısının önünde de oynamasınlar mı havalar sıcak evler boğuyor .
cocuğunuzu sokaktan öte odada uyutun yada camlar ses gecırmesın die fitillerini falan yenileyin eski ahşap pencere ise macunlarını tazeleyin . Yani evi taşımayı çözüm zannediyorsanız daha beter komşulara Deng gelip gece gündüz ugrasmayı da göze almalısınız buda bi ihtimal çünkü . Kapınızın önü parkta olabilirdi o zaman napacaktınız ? Sizin zamanınızla şimdiki zaman aynı mı kapısının önünden 1 adım bile uzaklaşmamalı çocuklar ne demek gitmesini bilirdik nereye gitmelerini istiyorsunuz

Ayrıca 18 yaş altı çocuklara söz atmanız suç eşinizde sizde yanlış uyarı yapıyorsunuz . ben olsam sizi şikayet ederdim çocuğumu taciz ediyor die . Yorumum size ters gelebilir ama gerçekten de velisi olmayan çocuğa yada yanında olan çocuklara gerek söz gerek dokunulması şu dönemde bi anne olarak bilmeniz gereken bi kural . Biri çocuğunuza bisey dese yada gelip sevmek için dokunsa rahatsız olursunuz ama başkalarının çocuklarına eşinizle müdahale etme cüretleri göstermişsiniz .

Çocukların oyun yerleri sokaklar değil parklardir.Benim de çocuğum var ve parka götürüp oynatiyorum.Sizin bebeğiniz olur , diğerinin hastası olur.Dikkat edilmesini söylediğiniz zaman siz haklısınız.baska sokakta oynasınlar eğer müsaitse.Ama insanlar bencil ve avam olduklari için ne isine geliyorsa o doğru.Bundan kurtuluş yok.Cozumu siz bulacaksınız malesef.

Bu arada benim sokağında oynayan çocuklar beni rahatsız etmiyor ama ben de böyle bir durum yok.Pencereyi kapattigimda çok ses gelmiyor.Yoksa oynasınlar.Ama durum belirtildigi halden anlamayan insanda maldır

Yani sokaktada oynamayacaksa ne yapsın bu çocuklar.benim.oglum bebek iken apartmanın tüm çocukları apartman boşluğunda top ta oynadı ciglikta attı tepindi.asansorde küçük bebegimle iken sarteli attirdiklari için Kaldim bagiriyorum seslerinden sesim duyulmuyor.kabus gibi idi.yonetici hep guruptan yazdı komşuların çoğu şikayetçi idi.cunku evet evde ses etmesinler evde diye apatmana saliyorlardi.ama sokakta oynamalrina karismadim karisamam.kimse karisamaz cami kapattım geçtim arka odaya.benim çocuğum dünyanın merkezi değil.sokaga saliyorlar lafı kadar saçma bir laf daha duymadım

Çocukların oyun yerleri sokaklar değil parklardir.Benim de çocuğum var ve parka götürüp oynatiyorum.Sizin bebeğiniz olur , diğerinin hastası olur.Dikkat edilmesini söylediğiniz zaman siz haklısınız.baska sokakta oynasınlar eğer müsaitse.Ama insanlar bencil ve avam olduklari için ne isine geliyorsa o doğru.Bundan kurtuluş yok.Cozumu siz bulacaksınız malesef.

Bu arada benim sokağında oynayan çocuklar beni rahatsız etmiyor ama ben de böyle bir durum yok.Pencereyi kapattigimda çok ses gelmiyor.Yoksa oynasınlar.Ama durum belirtildigi halden anlamayan insanda maldır
Çocuklara yapılan uyarı için siz çocuklara maldır diyemezsiniz ! Konusunda eşimde bende çocukları uyarıyoruz diyor halden anlamadı die çocuklar mal olmuyor bu durumda 😡

Bitanesinin annesi sokağa karışamazsın dediği içinde insanlara mal yakıştırması yapamazsınız kadın doğruyu söylemiş öyle veya böyle sokak orası . Çocuk yetiştiren bir birey olarak hakaret içerikli cümleyi bu kadar rahat dile getirebilmeniz şaşırtıcı gerçekten .

Park evıne uzak olabılır yada çoğu anne park etrafında satıcılar var die gitmek istemıyor artık çünkü çocuklar ağlıyor istiyor insanlar bir var bi yok yaşıyor yetmıyor . Alabilende şüpheyle alıyor çocuklara şeker içinde kenevir ugusturucu tarzı ürünler satılıyor . Size uzak gelebilir bu konu ama var benım , sırf çocuklar parkın orda market die ağlıyor die çocuğunu götüremeyen komşum ay sonunu zor getirdiği için çıkarıyor kapının önünde Azcık oynatıyor alıyor evine

Burasi sokak dediginde evet iste sokak diyin bir dahakine. Evi, parka bakan ve gurultuden rahatsiz olanlari asla anlayamam. Rahatsiz olmaya haklari yok cunku orasi park. Ama sizinki sokakmis. Bir uye de seyyar saticiyi ornek vermis, seyyar gecer gider evet o an bebek uyanabilir ama bu tolere edilir. Sokakta oynayan cocuklar ise anlik bi sey degil. Ikisi ayni sey degil.
Toplumumuza laf anlatmak cok zor hele ki o kisi "anne" sifatina sahipse ve sorunun temeli onun cocuguysa... hicbi sey yapamazsin konu sahibi maalesef. Hic tartismaya girme, laf anlatamazsin, sinirlendiginle kalirsin. Izolasyon gibi cozumlere harca enerjini

Burasi sokak dediginde evet iste sokak diyin bir dahakine. Evi, parka bakan ve gurultuden rahatsiz olanlari asla anlayamam. Rahatsiz olmaya haklari yok cunku orasi park. Ama sizinki sokakmis. Bir uye de seyyar saticiyi ornek vermis, seyyar gecer gider evet o an bebek uyanabilir ama bu tolere edilir. Sokakta oynayan cocuklar ise anlik bi sey degil. Ikisi ayni sey degil.
Toplumumuza laf anlatmak cok zor hele ki o kisi "anne" sifatina sahipse ve sorunun temeli onun cocuguysa... hicbi sey yapamazsin konu sahibi maalesef. Hic tartismaya girme, laf anlatamazsin, sinirlendiginle kalirsin. Izolasyon gibi cozumlere harca enerjini
Sokağa kafayı takmış zihniyetler yüzünden birileri sürekli öldürülüyor sokakta yürüme gece geç saatte sokağa çıkma onu giyme bunu yapma surdan geçme yan baktı . Herkes kapısını kapatıp eviyle ilgilenmeli . O sokaktan hıc araba geçmiyor galiba gücü küçücük çocuğa mı yetıyor arasın polisi hadi sokakta ses var çocuklar oynuyor desin . Kimse Kimsenın çocuğuna laf söyleme hakkına sahip değildir .konu sahıbıne çocuklara eşiyle söz attığı ıcın kızıyorum bakış acınızı değiştirin

Bebeğimi zar zor uyutmaya çalışıyorum sağ olsunlar çığlıklarıyla, gürültüleriyle tüm çabamı çöp ediyorlar. Eşim de, ben de kaç kez güzelce uyardık "Burada ses yapmayın çocuklar bakın bebek uyuyor" bariz ve net değil mi? Dün annesi gelmiş bir tanesinin "burası sokak tabi oynayacaklar" diyor hanımefendi "başımdan sağıyorum iyi oluyor yan gelip yatıyorum" diyemediği için böyle demeyi tercih etti galiba!!! Gerçekten sinir bozucu mahallece aynılar bu mobbing değilde ne? Taşınmak dünya para, tartışmak nereye kadar... Zamanında bizde oynadık ama rica edildiğinde gitmesini bildik. Benim durumumu yaşayanlar var mı?
Başından savmak ? Çocuk bunlar tabikide oynamak isteyecekler napsın çocuklar bütün gün eve tıkılıp kalsınlar mı? Bebeğiniz küçük şuan bilmemeniz çok normal düye düşünüyorum. Ne güzel ki çocuklar güvende mahallede çıkıp oynuyorlar. Bazen bizdede çok ses oluyordu arka odalardan birinde uyutuyordum kızımı. Kendinizin çözüm üretmesi lazım. Çocuklara mahallede oynamayın ses yapmayın çocuğum uyuyor demeye hakkınız yok maalesef.

Çocukların sokakta oynaması kadar doğal bir şey yok. Ne güzel ki oynayacak güvenli bir sokakları var. Kızmayın. Sizi de anlıyorum, bit anne olarak zor oluyor ama orası sokak, karışamazsınız. Üzgünüm ama böyle. Oğlum bebekken alt komşum çok ses yapardı ama çocuk yani ne yapabilirsin. Kaldi ki aramız çok iyiydi, sürekli görüşürdük. Ben onu hoş görürdüm, başka odaya geçirirdim bebeğimi. Bir de geceleri çok ağlardı benimki. Hiçbir komşumdan bir kere olsun sızlanma vs görmedim. Düşün çığlığı ile iki üst katımı uyandırırdı. Ama ne yapabilirsin bebek bu Ağlar. Aynı şekilde onlar da çocuk, sokakta oynayacaklar.

Binada yapılan gürültüyle sokakta olanı lütfen karıştırmayalım. Çocuklar sokakta oynayınca ses çıkar bu dünyanın en doğal şeyi, aynı şeyleri biz de yaptık çocukken. Ama binada yaşamak öyle bir şey değil ve kuralları var. Annem bizim ev içinde koşmamızı çok sınırlardı

Sokağa kafayı takmış zihniyetler yüzünden birileri sürekli öldürülüyor sokakta yürüme gece geç saatte sokağa çıkma onu giyme bunu yapma surdan geçme yan baktı . Herkes kapısını kapatıp eviyle ilgilenmeli . O sokaktan hıc araba geçmiyor galiba gücü küçücük çocuğa mı yetıyor arasın polisi hadi sokakta ses var çocuklar oynuyor desin . Kimse Kimsenın çocuğuna laf söyleme hakkına sahip değildir .konu sahıbıne çocuklara eşiyle söz attığı ıcın kızıyorum bakış acınızı değiştirin
Ne alaka simdi. Sokaga kimse cikmasin demedim ki. Herkes edebiyle takilsin sokakta. Ama sokak herkesin diye o zaman biri de ciksin, sarhos olsun, nara atsin :))
CArpitmayin lutfen yazilani.
Bakin seyyara bi sey demedim hatta dikkat ederseniz.
Cocuga da laf soylenmemis ki. Uyarilmis kibarca. Siz bence bakis acinizi degistirin, biraz etrafa anne sifatiyla degil, genel bakin. Cocuktur bu, olur oyle tavrindan cikmaliyiz toplumca. Hadi burada konu sahibi bebek uyutamiyor diyip konuyu basite indirgeyelim. Peki ya o bolgede oturan hasta veya yaslilar ne olacak. Milletin cocugu yuzunden kimse zora girmemeli. Cocuk kisisel bir seydir. Sokakta bagirmadan oynamasi ogretilmeli cocuga en kotu.

bizde çocukken oynardık ama sanki böyle değildik ,şuanki çocuklar çok hareketli
Ayrıca sokakta çocuk olmamalı,eskiden bu kadar araç yoktu, şimdi ara sokaklarda bile çılgınca araba süren insanlar oluyor
Nasıl güvenip salıyorlar çok ilginç tv de görüyoruz neler oluyor..

Ne alaka simdi. Sokaga kimse cikmasin demedim ki. Herkes edebiyle takilsin sokakta. Ama sokak herkesin diye o zaman biri de ciksin, sarhos olsun, nara atsin :))
CArpitmayin lutfen yazilani.
Bakin seyyara bi sey demedim hatta dikkat ederseniz.
Cocuga da laf soylenmemis ki. Uyarilmis kibarca. Siz bence bakis acinizi degistirin, biraz etrafa anne sifatiyla degil, genel bakin. Cocuktur bu, olur oyle tavrindan cikmaliyiz toplumca. Hadi burada konu sahibi bebek uyutamiyor diyip konuyu basite indirgeyelim. Peki ya o bolgede oturan hasta veya yaslilar ne olacak. Milletin cocugu yuzunden kimse zora girmemeli. Cocuk kisisel bir seydir. Sokakta bagirmadan oynamasi ogretilmeli cocuga en kotu.
Benım bakış açım tektir kimse benım çocuğuma kocasıyla camdan kafasını sündürüp laf atamaz ! Birileri hasta birileri yaşlı birileri çocuk uyuttu die dışarda hayatı devam eden insanların yaşama haklarını kısıtlayamayız . Kapımın karşısı park gece 11-12 ye kadar çocukları 12 den sonra gençleri dinliyoruz ve şükrediyorum elhamdülillah hâlâ çocuklarımız çıkılabiliyor kapı önüne die .

Siyah Palto Siyah Palto konu sahibi giriş katta falan oturuyorsa uzaktan kibarca daha az sesli oynamalarını ya da uzaklaşmalarını rica edebilir eşi de kendi de. Bence bu kadarı taciz değil. Ancak ses yükseltmek, hakaret, fiziksel temas tabi ki yanlış. Geçenlerde tanımadığım çocuklar daire kapıma vurup vurup kaçmaya çalıştılar. Kapıyı açıp bön bön bakacak halim yoktu ya çocuklar kapıma tıklamayın, görüyorum siz yapıyorsunuz dedim. Yanında bir büyüğü olsa zaten yapacağı hareket değil.

Binada ses yapan komşu çocuğuna eğer beni evimde rahatsız ediyorsa müdahale ederim, çünkü apartmanda yaşamanın kuralları var. Çıksın sokakta oynasın oyununu, atsın enerjisini derim mesela annesine. Bu çocuk şimdi evde ses yapmasın diye sokağa çıkarsa sokakta da biri gelip bebeğim uyuyor susun diye çocukları uyarırsa çok saçma olur yani. Çünkü zaten apartmanda koşmamaları gerektiği için sokağa çıkıyorlar

Back
X