Evimin önünde oynayan çocuklar!

• Konu Sahibi Konu Sahibi nancyl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sokak kamusal bir alan tabiyki de çocukların oynaması normal, kesinlikle o konuda konu sahibine hak vermiyorum. Ama ben sizin anlattığınız profilde çocukların sokağa salınmasını garip buldum. anne babasının koyduğu sınırları dinlemiyor ve sokağa çıkarıldığında çil yavrusu gibi dağılıyorsa ailesinin kontrol alanından çıkmaması için hiçbir sebep yok sonuçta. Tüm gün oturup başında bekleyemeyeceklerine göre nasıl emin oluyolar çocuğun çekip başka yerlere gitmediğinden?
Ben yine bunu kendi çocukluğum gibi düşüneyim gerçi ozmana daha güvenliydi ama yinede sınırlarımız vardı evden çok uzaklaşmamak asıl kuraldı mesela. Hı şimdi diyecek olursak çocuklar yine sınır koruyor arkadaşımın çocukları o şekilde birde artık akıllı saatler var adım adım takip

Bebeklerim var ikisinide gündüz ses ve gün ışı ile uyutmaya alıştırdım.uykuları gelince uyurlar.Sokaktaki oynayan çocukları eve tıkamazssınız.90 larda sokaklarda tüm çocuklar hatta ailelrimizle oynayarak büyüdük.Hiç kimsede sessiz olun demedi.Çocuklara oynayacak alan mı kaldı günümüzde? Çocukluklarını yaşayacaklar elbet.Sizin de bebeğiniz büyüyecek ve oynayacak.Keşke daha fazla çoçuklara oynayacak alan kalsa.Heryer bina ve taş.

Sokak kamusal bir alan tabiyki de çocukların oynaması normal, kesinlikle o konuda konu sahibine hak vermiyorum. Ama ben sizin anlattığınız profilde çocukların sokağa salınmasını tehlikeli buldum. anne babasının koyduğu sınırları dinlemiyor ve sokağa çıkarıldığında çil yavrusu gibi dağılıyorsa ailesinin kontrol alanından çıkmaması için hiçbir sebep yok sonuçta. Tüm gün oturup başında bekleyemeyeceklerine göre nasıl emin oluyolar çocuğun çekip başka yerlere gitmeyeceğinden?
Peki başında beklemediklerine biz nasıl emin olduk?

Benim de çocuğum küçükken penceremin önünde sitede top oynardı çocuklar gülüşür bağırışırdı. Giriş kat sayılırdı evim. Çocuğum adlarını sayar oynuyorlar derdi. Tüm pencereleri kapatıp o şekilde gündüz uykusuna yatırırdım. Yine de sesleri duyardı tamam annecim biz uyuyup dinlenelim yanlarına gideriz derdim. Buna da alışmak zorundaydı. Alıştı da. Bir çocuğun sokak oyunundan güzel bir şey yoktur. O sesi güzel algılayıp alışmalıyız.

Bun

Çözümünü siz bulacaksiniz o zaman.Ben sokakta gürültü yapılmasını doğru bulmuyorum.Ne korna, ne davul , ne düğün, ne hoparlör
Şehir hayatı böyle siz ister doğru bulun ister bulmayin.sehir dışına müstakil ev yaptırıp gideceksiniz.evime yakın düğün salonu var yazın her gece 12 civarı havai fişek atılıyor.larsimiza park yapıldı değişik değişik tipler türedi eşime burada yasanmiyor artık dedim başka yere taşınmayı ciddi ciiddi düşünüyorum toplumu kendime değil ben topluma ayak uydurmaliyim

Peki başında beklemediklerine biz nasıl emin olduk?
Yani buna mı takıldınız? Kimse tüm gün sokakta mobese kamerası gibi bekleyemez. Yemek yapar, temizlik yapar, başka çocuğu varsa onunla ilgilenir, tuvalete gider, başka işi varsa yapar. Laftan, sözden anlamayan bir çocuksa o ara gider kafasına göre.

Yani buna mı takıldınız? Kimse tüm gün sokakta mobese kamerası gibi bekleyemez. Yemek yapar, temizlik yapar, başka çocuğu varsa onunla ilgilenir, tuvalete gider, başka işi varsa yapar. Laftan, sözden anlamayan bir çocuksa o ara gider kafasına göre.
Aşko şuan mevzu o değil gerçekten çoçuğunu dışarıya çıkartan elbette yalnız bırakmıyor şu devirde merak etme yani

Tamamda sizde bebeğinizin rahatlığı için çocukların sokakta gündüz vakti özgürce oynama haklarına mobing yapıyorsunuz.
Baştan salma nedir? Tam tersi evde tablet telefona boğmayıp sokakta güzel vakit geçirmelerini sağlıyorlar.
Çocuklar heykel değil,evde öyle oturmuyorlar bebeğiniz henüz ufak.
3 yaşından sonra sürekli solak park isteyecek .
Beyaz gürültü ile büyüttüm ben 2 çocuğumuda benzer sebeplerden.
hepimiz çektik yani.
Hayatın akışında hep olacak bunlar.

Bun

Çözümünü siz bulacaksiniz o zaman.Ben sokakta gürültü yapılmasını doğru bulmuyorum.Ne korna, ne davul , ne düğün, ne hoparlör
Şehir hayatı böyle siz ister doğru bulun ister bulmayin.sehir dışına müstakil ev yaptırıp gideceksiniz.evime yakın düğün salonu var yazın her gece 12 civarı havai fişek atılıyor.larsimiza park yapıldı değişik değişik tipler türedi eşime burada yasanmiyor artık dedim başka yere taşınmayı ciddi ciiddi düşünüyorum toplumu kendime değil ben topluma ayak uydurmaliyim
Bebeklerim var ikisinide gündüz ses ve gün ışı ile uyutmaya alıştırdım.uykuları gelince uyurlar.Sokaktaki oynayan çocukları eve tıkamazssınız.90 larda sokaklarda tüm çocuklar hatta ailelrimizle oynayarak büyüdük.Hiç kimsede sessiz olun demedi.Çocuklara oynayacak alan mı kaldı günümüzde? Çocukluklarını yaşayacaklar elbet.Sizin de bebeğiniz büyüyecek ve oynayacak.Keşke daha fazla çoçuklara oynayacak alan kalsa.Heryer bina ve taş.
90 lar çocuğuyum.ne yıllardı 🥹 saabahtan akşama kadar dışarıda idik.tuvalet ihtiyacı için girerdik eve.aksam yemeğinden sonra tüm mahaller dışarı çıkardık aileler balkonda otururdu.bagiris cagisiris saklambaç kuka.birkez bile sessiz olun demedi hicbirimizin ailesi bütün balkonlarin ışıkları yanardı.camiye Kur'an'a giderdik.cami hocası halıları verirdi herkes yikasin getirsin diye camiden halı tasirdik komsularda isterdi bizede getirin diye.anlatsam sığmaz buraya.keske o yıllara tekrar dönsek

Yani böyle Türkiye hiçbir şehir planlaması yok, evler direkt sokağa bakıyor, duvarlar çok ince hiçbir ses yalıtımı yok, üstüne sokaklar çok gürültülü. Bunların hiçbiri olmazsa ya korna çalan araba oluyor, ya sokaktan geçen biri bağıra çağıra telefonda konuşuyor, ya komşular balkondan balkona konuşuyor ... Bunları yurtdışına taşındıktan sonra fark ettim, evde huzurla sukunetle oturmak mümkün değil ille de gürültü olacak. Tabi ki haklısınız, herkesin evde huzurla oturmaya hakkı var ama çözümüm yok maalesef.

90 lar çocuğuyum.ne yıllardı 🥹 saabahtan akşama kadar dışarıda idik.tuvalet ihtiyacı için girerdik eve.aksam yemeğinden sonra tüm mahaller dışarı çıkardık aileler balkonda otururdu.bagiris cagisiris saklambaç kuka.birkez bile sessiz olun demedi hicbirimizin ailesi bütün balkonlarin ışıkları yanardı.camiye Kur'an'a giderdik.cami hocası halıları verirdi herkes yikasin getirsin diye camiden halı tasirdik komsularda isterdi bizede getirin diye.anlatsam sığmaz buraya.keske o yıllara tekrar dönsek
Yazdıklarınızın aynısı ve daha fazlasıyla ben de yaşadım.Çok güzel günlerdi.O günlerin kıymetini yaşayanlar bilir.büyüdük ve bugün o güzel çocukluğun mutluluğunu hala yaşıyoruz.Mutlu bireyler için mutlu bir çocukluk gerek.Bunu çocukluğunu yaşayanlar anlar

Daha birkaç gün önce yazdım, yeni nesil anneler çocuklarını sınırsız büyütüyor. Çocuğuna biraz sessiz oyna bile demiyor ve bu çocuklar kendisini tanrı gibi görerek büyüyor, her şeye hakları var. Büyüyünce ise maalesef bu sınırsızlık duygusu ile bazıları tv haberlerindeki psikopatlara dönüşüyor. Çocuklara topluma saygı duymayı öğretin. İçgüdüsüyle hareket eden hayvan değil onlar, toplum zararlısı yetiştirmeyin.

Bu durumun sizde ve bebeğinizde yarattığı olumsuzlukları tahmin edebiliyorum ama en azından geçici olduğunu düşünün.Eylül ün ilk haftalarında okullar açılıyor zaten ,sokaklarda oynayan çocuk kalmaz .Asıl,alt kat ,üst kat komşularınız dikkatli ve saygılı insanlarsa sevinin ,çünkü onların dikkat etmezlerse sesleri daim oluyor .Taşınmak masraf demişsiniz, biz şu an sırf üst kattan 2 senedir çekmediğimiz gürültü kalmadığı için taşınıyoruz .Tam 2 sene sabır ettik biz.7/24 Gürültü.Maddi ,manevi çok zorlanarak taşınıyoruz.Psikolojimiz,huzurumuz kalmadığı için 7/24 ve 365 gün.Sokaktaki çocuk dönemi kısa ,onun için mi taşınacaksınız ?

Daha birkaç gün önce yazdım, yeni nesil anneler çocuklarını sınırsız büyütüyor. Çocuğuna biraz sessiz oyna bile demiyor ve bu çocuklar kendisini tanrı gibi görerek büyüyor, her şeye hakları var. Büyüyünce ise maalesef bu sınırsızlık duygusu ile bazıları tv haberlerindeki psikopatlara dönüşüyor. Çocuklara topluma saygı duymayı öğretin. İçgüdüsüyle hareket eden hayvan değil onlar, toplum zararlısı yetiştirmeyin.
Sessiz nasıl oynayacaklar işaret dili ilemi.ayrica topluma saygıdan bahseden biri öncelikle kendisi uygulaması gerek.buradaki üyelere olan tavriniz ile celisiyor cumleniz

Sessiz nasıl oynayacaklar işaret dili ilemi.ayrica topluma saygıdan bahseden biri öncelikle kendisi uygulaması gerek.buradaki üyelere olan tavriniz ile celisiyor cumleniz
Kendileri hiç çocuk olmamış gibi yazıyorlar.

Çocuk pek sevmem, çocuk gürültüsü de sevmem. Sevsem kendime yapardım. Mümkün olduğunca kendime çocuksuz alanlar yaratırım. Çocuksuz oteller, restoranlar seçerim. Ama sokakta oynayan çocuğa laf söyleyecek kadar da kendimi kaybetmedim.

Annem çocukların ruhu büyük, bedeni küçük, ruhları bedenlerine sığmadığı için yaramazlık yaparlar, bağırarak konuşurlar der. Komik ama tatlı bir bakış açısı bence.

Binada yapılan gürültüyle sokakta olanı lütfen karıştırmayalım. Çocuklar sokakta oynayınca ses çıkar bu dünyanın en doğal şeyi, aynı şeyleri biz de yaptık çocukken. Ama binada yaşamak öyle bir şey değil ve kuralları var. Annem bizim ev içinde koşmamızı çok sınırlardı

Tabii ki. Öyle at koşturur gibi evde koşturmaya gerek yok. Ama bu evden eve de değişir. Her evin yalıtımı aynı değil ne yazık ki. Benim bahsettiğim yerin yalımı çok kötüydü. Üst katta biri tuvaletteyken alt kattan duyulurdu, benzer şekilde biri horlasa, bitişik duvardaki asla sesten uyuyamaz vs. O yüzden ses gelmesi de normal. Apartmanları da tamamen sessizleştiremiyorsun sonuçta.

Sokağa ne diyebilirsiniz ki gece olsa neyse ama bazı çocuklar da evlat olsa eldivenle sevilecek halde aşırı derecede şımarık saygısız sevimsiz pis. geçen arkadaşıma gittim pahalı bir sitede pturuyor ama insan kalitesi kötü herhalde balkondayız akşam 10 11 aman allahım bir küfür bir küfür o çocukların ağzında şok oldum bir de yanında kız çocukları var benim kızım olsa böylr biriyle onu muhattap etmek istemem güvenlik çağırmıi mıy mıy mıy uyarı. Başka bi arkadaşım daha vardı kız çıktı dışarı bunların ağzına etti o küfürü senden duyayım polis çağırıyorum kızlara da azarı çekti sizi takip edip ailenizi bulup bunları anlatacağım diye arkadaşımı balkonda görünce kaçar olmuşlar. Biz de çocuktuk eve girince annem yollamayacak diye çiçek yerdik ya da komşudan su isterdik apartmanda oynardık ne bileyim baya da gürültülüydük ama annemsiz çıktığımı hatırlamıyorum evim parkın yanındaydı annem de parkta diğer annelerle otururdu. Bizim çocuklara alan vermemiz lazım çocuğumuzu da iyi yetiştirmemiz lazım ki sınırını saygısını bilsin. Onlar sizin bebeği umursamak zorunda değil valla

Bebeğimi zar zor uyutmaya çalışıyorum sağ olsunlar çığlıklarıyla, gürültüleriyle tüm çabamı çöp ediyorlar. Eşim de, ben de kaç kez güzelce uyardık "Burada ses yapmayın çocuklar bakın bebek uyuyor" bariz ve net değil mi? Dün annesi gelmiş bir tanesinin "burası sokak tabi oynayacaklar" diyor hanımefendi "başımdan sağıyorum iyi oluyor yan gelip yatıyorum" diyemediği için böyle demeyi tercih etti galiba!!! Gerçekten sinir bozucu mahallece aynılar bu mobbing değilde ne? Taşınmak dünya para, tartışmak nereye kadar... Zamanında bizde oynadık ama rica edildiğinde gitmesini bildik. Benim durumumu yaşayanlar var mı?
Dünya benim etrafımda dönüyor demenin başka bir yolu da bu galiba.
Eminim çocuklar çığlık çığlığa bağırmıyordur, normal bir şekilde oynuyorlardır ve arada sesleri yükseliyordur ama size battığı için bu kadar abartıyorsunuz. Camı kapatır, arka bir odada uyutursunuz bebeği, ne var bunda?
Çocuklar gerçekten tüm sokağı rahatsız edecek bir ses çıkarmıyorsa bu tepki manasız.

Back
X