Evimin önünde oynayan çocuklar!

• Konu Sahibi Konu Sahibi nancyl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tam su an yaşıyorum bu durumu ama onlarda nerede oynayacak, evden cikmasinlar o zaman, çözümü yok bu işin, çocuklar anlamaz malesef... Ufacık parklara bahçelere de sigilmiyor, her sokakta park bahcede yok, o yüzden bazı şeylerin çözümü yok..

Türkiye’de son yaşadığım yerde oğlumu 27 ayda 5 kez bile parka götürmedim açıkçası. Çünkü mahalledekiler köpeklerinin kakalarını yaptırıyordu salıncağın etrafındaki kuma. 🤮 hatta birinde belediyeye fotoğraf atmıştım, kumu değiştirsinler diye ama ağaçları kesip gittiler. 😅 5 aydır Almanyadayım. Burada min. haftada 2 defa parka gidiyoruz. Türkiye’ye göre çok çok daha temiz kesinlikle.

Binalardan, arabalardan, iş yerlerinden, motorlardan çoçuklara yaşam alanı bırakmadılar ki onların da hakkı koşup oynamak ama sustan anlamaz çoğu çoçuk o yüklenen enerjıyı atması lazım siz de haklısınız ama çocuklar da haklı hepimiz çoçuk olduk dışardan eve dilim dışarda girerdim ben bile.

Çocukların oyun yerleri sokaklar değil parklardir.Benim de çocuğum var ve parka götürüp oynatiyorum.Sizin bebeğiniz olur , diğerinin hastası olur.Dikkat edilmesini söylediğiniz zaman siz haklısınız.baska sokakta oynasınlar eğer müsaitse.Ama insanlar bencil ve avam olduklari için ne isine geliyorsa o doğru.Bundan kurtuluş yok.Cozumu siz bulacaksınız malesef.

Bu arada benim sokağında oynayan çocuklar beni rahatsız etmiyor ama ben de böyle bir durum yok.Pencereyi kapattigimda çok ses gelmiyor.Yoksa oynasınlar.Ama durum belirtildigi halden anlamayan insanda maldır
Parklar her eve yakın değil ve yeterli de değil. Aşırı doluluk var ne yazık ki.

Şehir hayatı böyle siz ister doğru bulun ister bulmayin.sehir dışına müstakil ev yaptırıp gideceksiniz.evime yakın düğün salonu var yazın her gece 12 civarı havai fişek atılıyor.larsimiza park yapıldı değişik değişik tipler türedi eşime burada yasanmiyor artık dedim başka yere taşınmayı ciddi ciiddi düşünüyorum toplumu kendime değil ben topluma ayak uydurmaliyim
Müstakilden bildiriyorum: buralar da öyle değil :D

Bütün sokak müstakil ev, dolayısıyla çocuklar kendi evlerinin önünde ama sokakta oynuyor. E üç dört erkek çocuğu iki ev yanda sokakta top oynarken haliyle yine çocuk sesi oluyor.

Hatta daha kötü haber vereyim, bazı çocuklar kendi bahçelerinde, havuzlarında çığlık çığlığa oynuyor ve kendi evi olduğu için gık diyemiyorsunuz :D

Türkiye’de son yaşadığım yerde oğlumu 27 ayda 5 kez bile parka götürmedim açıkçası. Çünkü mahalledekiler köpeklerinin kakalarını yaptırıyordu salıncağın etrafındaki kuma. 🤮 hatta birinde belediyeye fotoğraf atmıştım, kumu değiştirsinler diye ama ağaçları kesip gittiler. 😅 5 aydır Almanyadayım. Burada min. haftada 2 defa parka gidiyoruz. Türkiye’ye göre çok çok daha temiz kesinlikle.
Sadece hayvanlar olsa, bizim buradaki parkta yetiskinler piknik yapacağız diye çocuklara alan bırakmıyor ağaç altlarında, çocukları oradan kov buradan kov nereye gidecekler yazık gunah

Son düzenleme:
Karşı sitenin çocukları gece 12ye kadar dışarıdalar. 9 yaşındaki oğlum erken kalkmak zorunda olunca çıkamıyor, erken yatıyor. Çok rahatsız olursak camı kapatıyoruz. Bazen de sesle uyuyoruz. Yapacak birşey yok. Zaten okul açılınca çıkamayacaklar. Oğlum oynayamıyor , onlar oynasın en azından.

Başka çare bulun. Biraz büyüyünce sizin bebek de oraya çıkacak

Yazık yeni nesile daha ne kadar eve tıkılacaklar park park diyorsunuz da parkın tadı başka mahalle oyunu başka. Ayrıca bebekler süreklilik gösteren seslere alışırlar uyuyacağına hiç inanmadığım oğlum evde tadilat sesinde hiç olmadığı kadar uyumuştu,kızım düğünde aynı şekilde. Evin içinde koştursalar komşu rahatsız olur,kapı önünde oynasalar komşu rahatsız olur ver eline tableti telefonu sussun mu çözüm? Başka türlü durmuyorlar çünkü. Laf anlayabilecek yaş grubuna dikkat etmesi söylenir ama küçükler idare edilmelidir sokağın tadına en cok bakan neslin halden anlamaması çok saçma.

Şimdi o sokakta oynayan cocuklara oynamayın evınızdr oynayın dediniz ve gıttıler evlerınde oynadılar dıyelım. E her yer bına. Alt katı -üst katı rahatsız olacak bu sefer. Nerde oynayacak bu çocuklar? Çocuk adı üstünde enerjisini atması gerekiyor. Bebeğin büyüdüğünde anlayacaksın. Evde tv tablet versen bile sessızce yerınde durduramayacaksın.

Ki ben çok seviyorum sokakta oynayan çocukları. Mahallede yazın çocuklar cıkıyor hep cıvıl cıvıl.Markete giderken çocuklar oynuyorsa hepsıne bişeyler alır verırız eşimle. Oturur yerler devam ederler.(aıleler tanıyor) Benımde bebeğim var bazen oda sese uyanıyor bu sorun değil alıssın sese bı yerde. Onuda indirip oynatıyorum uyanınca. Kkya derdim var yazacak kadar çocuk sesıne katlanamıyorsun ve bebek buyutuyorsun. Allah bebeğine yardım etsin.

Topu topu yapılacak şey o sokakta değil biraz ilerdeki sokakta oynamak.Bu zor değil.Benim çocukluğumda köyde sokakta oyun oynamakla geçti.Karsi komşumuz yaşlıydı.Kizardi.Biaz de 100 m ilerde oynardık.Bu sorun annenin ve bebeğin sorunu değil ayrıca.Sokakta gürültü yapmamak gerekiyor rahatsız olan varsa.

Ve evet herşey siyasidir.Hersey oyla ilgilidir.insnalarin talepleri zamanında böyle olsaymis da ona göre sekillenmseymis.Sizlik bir durum yok.Ama malesef bir zamanlar yapılan yanlışlar şimdinin acısı
100 metre ötede başka çocuk veya hasta varsa ne olacak? uzaya falan çıksınlar isterseniz?

Konu sahibinin haksız bulmakla birlikte sizin yorumunuzu bu cümle yüzünden eksiledim. Çocuklar sadece dürtüsel davranır, laftan anlamaları mümkün değil diye düşünüyorsanız çocuğunuzu okula da göndermeyin lütfen. Abartmayın artık
Ama hanımefendi onu demek istememiş ki, grupça ve hareketli oynayan çocuklar illa ki birbirilerinin gazıyla ve oyunun heyecanı ile yine yüksek sese çıkarlar. Dürtüsellikle ilgisi yok bunun, oyuna kendini vermek ve grup dinamiği ile ilgili. Okula vermeyin falan biraz garip bir yorum olmuş.

Bizim sitenin orta yerinde Park var .parka bakan evlerde oturan çoluk çocuk büyütmüş amcalar teyzeler yönetimde bir kısmı çocuklar oynayamasin diye sürekli yasaklar getiriyorlar. Yürüyüş yoluna birakilmis bisiklet tekmeleyip geçenler bile var.simdi çocukları evlendi acilen torun sahibi olmalarını bekliyorum 😊😊😊. Ben çocuğumu çok zor uyutuyordum ama görevli amcanın çim bicesi tutuyordu mesela insanları susturamazsiniz özellikle çocuk ise.bu arada hala sokakta oynayan nesil kaldı mı yahu

Burasi sokak dediginde evet iste sokak diyin bir dahakine. Evi, parka bakan ve gurultuden rahatsiz olanlari asla anlayamam. Rahatsiz olmaya haklari yok cunku orasi park. Ama sizinki sokakmis. Bir uye de seyyar saticiyi ornek vermis, seyyar gecer gider evet o an bebek uyanabilir ama bu tolere edilir. Sokakta oynayan cocuklar ise anlik bi sey degil. Ikisi ayni sey degil.
Toplumumuza laf anlatmak cok zor hele ki o kisi "anne" sifatina sahipse ve sorunun temeli onun cocuguysa... hicbi sey yapamazsin konu sahibi maalesef. Hic tartismaya girme, laf anlatamazsin, sinirlendiginle kalirsin. Izolasyon gibi cozumlere harca enerjini
Malesef . Kutsal çocukları ağzımıza sıçsa yalayıp yutmalıyız . İşte böyle ailelerin çocukları herşeyi hak görüyor kendilerine ileride. 5-10 yıl sonra toplumun yetişkini olduklarında düşünemiyorum .

Malesef . Kutsal çocukları ağzımıza sıçsa yalayıp yutmalıyız . İşte böyle ailelerin çocukları herşeyi hak görüyor kendilerine ileride. 5-10 yıl sonra toplumun yetişkini olduklarında düşünemiyorum .
Burada aşırı davranışları olan çocuklardan bahsedilmiyor. Dümdüz sokakta oynayan çocuklardan bahsediliyor. Sapla samanı karıştırmayın.

Bahsettiğiniz türden çocuk konu sahibinin bebeğinin birkaç yıl sonraki hali olabilir belki. Çünkü annesi dünya etraflarında dönüyor sanıyor, çocuğu da öyle yetiştirecek belli ki.

Asıl anlamayan sizsiniz sanki. Orası sokak, sizin evinizin önü olsa da sokak. Sizin mülkiyetinizde değil, özel mülk değil kamuya açık sokak. Çocuk da oynar, köpek de havlar, araba da geçer. Çünkü sokak. Sokak olduğunu belirtmiş miydim?
Ne kadar da akıl zeka dolu 😀

Ama hanımefendi onu demek istememiş ki, grupça ve hareketli oynayan çocuklar illa ki birbirilerinin gazıyla ve oyunun heyecanı ile yine yüksek sese çıkarlar. Dürtüsellikle ilgisi yok bunun, oyuna kendini vermek ve grup dinamiği ile ilgili. Okula vermeyin falan biraz garip bir yorum olmuş.

Hanımefendi kendi çocuklar dürtüseldir laftan anlamazlar yazmış. Dürtüselliği ben yazmadım ki. Ki bu da doğru değil, annemin bir bakışıyla evde koşmayı bırakırdık biz ne kadar gaza gelmiş olsak da. Çocukların dışarıda kendini kısıtlamasına gerek yok o ayrı. Çocuklar sokakta istedikleri gibi bağırabilirler, ben asla rahatsız olmam.

Back
X