Evimin önünde oynayan çocuklar!

  • Konu Sahibi Konu Sahibi nancyl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sizde bana saldırmak zorunda değildiniz ama 8 sayfalık yorumları okuyup aradan beni bulup yorum yaptınız . Yani bana cevap verme hakkını siz sundunuz 🤣🤣🤣tuhafsınız ha iyi günler siz daha kendı yaptığının farkındalıgında olmayan birisiniz belli ki bu sevıye beni bozar . Başkasına duyamadığınız öz eleştiri özgürlük saygısını kendınıze istemeniz 🤮
Size saldırdığım falan yok hanımefendi nereden çıkardınız anlamadım size de yorum yapmayın demedim zaten herkes fikrini söylemekte özgür dedim ne var bunda neyse iyi günler
 
Burada aşırı davranışları olan çocuklardan bahsedilmiyor. Dümdüz sokakta oynayan çocuklardan bahsediliyor. Sapla samanı karıştırmayın.

Bahsettiğiniz türden çocuk konu sahibinin bebeğinin birkaç yıl sonraki hali olabilir belki. Çünkü annesi dünya etraflarında dönüyor sanıyor, çocuğu da öyle yetiştirecek belli ki.
Sapla saman ayrımını iyi biliyorum . Bahsettiğiniz azınlıkta kalan normal yetiştirilen çocuklar artık istisna . Bu da genel kaideyi bozmuyor . Geneli histerik .
 
Kurallara uymayi kücük yasta ögreniriz agac yasken egilir demis atalarimiz

Mesela örnek almanyada yaya gecidinde bisikletle gecmek yasak bisikletten inip itip gececeksin kizim bunu hep yapar

Cocuk olabilir ama öldürülen beredeyse bütün cocuklar sokakta öldürüldü kayboldu tecavüze ugradi araba carpti komsusu gürültü yapiyor diye 10 yasindaki cocugu pompaliyla öldürdü

Artik sokaklar kapinin önü park hic bir yer güvenli degil

Hala yazan var cocuktur oynar oynayamaz maalesef

Hastasi var yaslisi var

Okulda olur parkta olur ama sokakta bir zahmet kurallara uymak gerek

Ondan gelismiyor bizim memleket

Yaya gecidinde yaya ya yol veren bir insan görmedim 1 aya yakin Istanbul daydim saka gibi
 
Valla bacım kusura bakma da orda oynama burda oynama nerde oynayacak bu çocuklar
Yarın bir gün kendi çoçuğun buyuynce anlayacaksın neyin ne olduğunu
Zaten herkes çocuğunu gözetliyor ediyor yanları sıra çıkıyorlar
Keşke muhitimde sokağa çıkılacak gibi olsa da çocuğum çıksa oynasa
Cocuk parki diye bir yer var
 
Benim mahallemdekiler ne yazık ki normal çocuk değiller. Yoksa ben mutlu bile oluyorum çocuk sesinden. Ne güzel oynuyor çocuklar. Rahatsız da olmam sesinden. Biz de çocuk olduk. Hiç değilse eve kapanıp tablet oynamıyorlar derim. Ama benim mahalledeki çocukların hepsi bağıra bağıra birbirlerine ana avrat sövüyorlar. Bir büyük uyardığında da sanane ya falan diyorlar. Dün 7-8 yaşlarında prenses gibi bir kızdan ağıza alınmayacak bir küfür duydum. Gerçekten gürültü sınıfsal diyen arkadaşa katılıyorum. Gürültünün çeşidi de sınıfsal diye arttırıyorum. Çocuklarınızı böyle akranlarından nasıl koruyorsunuz sokağa çıktığında bunu merak ediyorum gerçekten.
Birakmiyorum cok kolay hayir demek benimkilere yetiyor arkadaslarini her hafta sonu davet ederim onlarda gidip arkadaslarinin evinde gün gecirirler

Sokakta asla ama parktan cikmazdik

Gercekten öyle yolluyorsun sokaga o kimle oynarsa ona dönüsüyor küfür ögreniyor zillere basip kaciyorlar ondan sonra komsu cenesi cek ne geregi var
 
Ne yapsın bu çocuklar evde otursalar ya TV tablet açacaksın ki alttaki üstteki rahatsız olmasın diye sonra da benim 3 yaşındaki oğlum gibi konuşamasın sırf alttaki ile yüz göz olmayalım diye ya da dışarıda oynayacaklar çocuk bunlar ya sizin çocuğunuzda büyüyecek o zaman anlayacaksınız
 
Bence konu sahibinin bahsettiği çocukların yaşı büyüktür diğer türlü sokakta gözetimsiz nasıl bırakabilir ki aileleri
 
Ben de çocuğumu sokağa oynamaya çıkarıyorum, 2.5 yaşında ve zıplamayı çok seviyor sokakta kapı önünde vs zıplatıyorum ama bağırmaması gerektiğini anlattım, tabi ki arada kaçırıyor gaza gelip bağırıyor ama uyarıyorum, burası sadece bize ait değil, başka insanlar da var ve rahatsız olabilirler diye uzun uzun anlatıyorum, bağırmasını usulunce engelliyorum. Diğer çocuklar da oynuyorlar, onlarla sosyalleşmesi hoşuma gidiyor, onlar da öyle bağırıp çağıran çocuklar değiller neyse ki. Top sesi oluyordur en fazla ama o da sanırım bebek uyandıracak kadar değildir. Parkta ise tamamen özgür bırakıyorum.
 
Çocuk bu yapacak diyen insanlardan ötürü dışarıda hiçbir suçu olmayan çocuklar öldürülüyor ben kapımın önüne çıkamıyorum 3 yaşında ki çocukta 13 yaşında ki çocukta ağıza alınmayacak küfürler ediyor çünkü anne de baba da evden çıksın da bi rahatlayayım kafasıyla ne peşine düşüyor ne de başka bir şey yapıyor çocuk sabah çıkıp gece eve uyumaya giriyor bağrış çığrış küfür binaya zarar verme arabana zarar verme kapına zarar verme daha nicesi ama çocuk bu tabi ki yapacak hayır efendim öğreteceksin kimseyi rahatsız etmemeyi kimsenin malına zarar vermemeyi öğrenecek. Çocuk tabiki de apartman önünde de arkasında da oynayacak sesi de olacak ama her şeyin üstürubu var. Böyle ve bunun gibi zihniyetlerden ötürü iyice geriye gidiyoruz insanlar uzayda yaşam kurmaya çalışırken biz ülke ve halkına daha çöpü yere atmamayı bile öğretemiyoruz
 
Birakmiyorum cok kolay hayir demek benimkilere yetiyor arkadaslarini her hafta sonu davet ederim onlarda gidip arkadaslarinin evinde gün gecirirler

Sokakta asla ama parktan cikmazdik

Gercekten öyle yolluyorsun sokaga o kimle oynarsa ona dönüsüyor küfür ögreniyor zillere basip kaciyorlar ondan sonra komsu cenesi cek ne geregi var
İşte deniyor ya hani bizim muhit sokağa çıkmaya uygun diye. Sapığı suçlusu yok diye çocuklar güvende sanılıyor ama esas tehlike akranları olabiliyor. Sokağa yollanıyorsa da dikkat etmek gerek. Bir insan yetiştirmek kolay değil sonuçta.
 
Bizim sitede de binanın tam önünde park var sabah akşam çocuk sesi eksik olmaz sanırsın parkı binanin önüne degil de binayı parkın içine yapmışlar ☺️ bazen insanın içinden hortumla su tutarak hepsini eve kovalamak geliyor ama çocuk deyip geçiyoruz😅

Konu sahibi seslerden rahatsız olmakta haklısın ama yapabileceğin hiçbir şey yok. İlerde senin bebek de büyüdüğünde başkalarının kafasını şişirecek. Sesin daha az geldiği odalarda uyutmayı dene ya da duvarlara yalıtım, ses geçirmez camlar vs. Ayrıca çocukların sokakta oynaması ve annelerinin bunu savunması da mobing degil gayet normal ama senin rahatsız olman da çok normal ben de çıldırıyorum ama yapacak bir şey yok☺️
 
Bebeğimi zar zor uyutmaya çalışıyorum sağ olsunlar çığlıklarıyla, gürültüleriyle tüm çabamı çöp ediyorlar. Eşim de, ben de kaç kez güzelce uyardık "Burada ses yapmayın çocuklar bakın bebek uyuyor" bariz ve net değil mi? Dün annesi gelmiş bir tanesinin "burası sokak tabi oynayacaklar" diyor hanımefendi "başımdan sağıyorum iyi oluyor yan gelip yatıyorum" diyemediği için böyle demeyi tercih etti galiba!!! Gerçekten sinir bozucu mahallece aynılar bu mobbing değilde ne? Taşınmak dünya para, tartışmak nereye kadar... Zamanında bizde oynadık ama rica edildiğinde gitmesini bildik. Benim durumumu yaşayanlar var mı?
Sizin suan bebeginiz uyusun diye gozunun icine baktiginiz icin cildirmaniz normal ama cocuklarin da sokakta istedigi yerde oynamasi normal. Yasafigim yer sessiz sakin bir yer olmasina ragmen iki cocuktan ses yukseldi mi yada yan evimde hayvan havladi mi benim de sinirlerim tavan yapiyordu, ki ne cocuk sesinden ne hayvan sesinden asla rahatsiz olabilicek biri degilim. Kendi hayvanim var bahcemde. Fakat o donem bebegimin uykulari benim icin okadar kiymetliydiki en ufak bir sese cildiryordum. Sonra da sunu farkettimki yandaki kopegin sesine bilac kez uyanip artik o sese alisinca yadsiyor ve uyanmiyor. Cocuk sesi keza oyle. Alisik olmadigi farkli bir ses duyarsa ona irkiliyor. Ve kendimi rahat biraktim. Sizin de bu konuda yapabileceginiz pek birsey yok birakin alissin seslerle uyumaya. Onlar da cocuk tamam der ertesi gun yine gelir orda gurultu yaparlar. Karismaya da hakkiniz yok. sizin bebeginiz baskasini ilgilendirmiyorki.
 
Yine Türkiyede yasamadigimiza sükrettim.
Benim cocuklarim cok sakin ,fakat oturdugumuz yerde 4-10 Yas arasi cocuklar full disarida . Bagris cagris eksik olmaz. Evim hemen parkin yaninda. Yinede ses etmem. Cocuklar kucuk iken uyuduklarinda da dert etmezdim.
 
Çocuklar parklarda, park yoksa ailesinin gözetiminde sokaklarda oynasınlar. Oynamak zorundalar. Ama sesin bir adabı, oyunun bir edebi olduğunu unutmamalılar.

Eski evimde yan binadaki asalak çocuk 3. Kattaki evimin camına top atıyordu. Uyardım yapma dedim, sanane dedi. Ortaokula giden bir çocuk. Allah tan annesini,dedesini tanıyoruzda onlar uyardı. Ne yapalım çocuk deyip geçelim mi?

Başka bir komşu çocukları gece 11 e kadar kapının önünde hemde tam yatak odası tarafında oynardı. Ses olsa bile gayet edeplice oynayan çocuklara ne denir ki. Hiç rahatsız olmadik.

Mevzu çocuk yada gürültü olması değil. O gürültünün mahiyeti. Kim ister evinin önünde ana avrat küfür duymayı, camlarına vurulmasını.

Eski evin önünde merdiven on tarafında merdiven vardı. Gece 1,2 ye kadar içeni kaçanı oradaydı. Ev sahibim Allah tan rahatsız olduda merdiveni kapattı.

Şimdi siteye taşındık. Benim evim parka bakmıyor ama komşular hep şikayetçi gecenin saat 12 basketbol oynayan çocuklar varmış. Yazık degil mi. O insanlara. Uyumak sessizce dinlenmek hakları değil mi?

Benim çocuklarım erken kalkıyor sabahın köründe çocukları siteye salsam herkes uyurken hoş olur mu mesela?


Toplum içinde yaşamanın belli kuralları olmalı. Yere çöp atmamak, insanları rahatsız etmemek. Gündüz olan normal bir çocuk gürültüsüne kimsenin sesi çıkmamalı .

Eskiden yetişkinden korkardık. Hatta psikoloji dalında bir hocam derdi ki " çocukları yetişkinlerden koruyun, çocuklardan değil." Ama artık bazı çocuklar bile cok ürkütücü. Hiç gözlerini kırpmadan cinayet işliyorlar.
 
Back
X