• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimin tavanı çöktü lütfen fikir verin 🥲

bilgeennn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2021
30
21
3
29
Arkadaşlar merhaba
Daha yeni evliyim ve bulunduğumuz şehirde merkezde oturmak istedik. Pek ev bulunmayan bir dönemde merkezle 65 metrekare de olsa 5 senelik bir eve kiracı olarak girdik. Düğünümden önce boya badanasını bile kendim yaptım evin fakat bu akşam ansızın tavanı çöktü. Allah korudu ki başımıza gelmedi. Düştü dediğim alçısı değil betonuyla düştü. Şimdi sizlere sorum şu bu evin kirası uygundu malum yeni evliyiz borçlar var. Siz olsanız başka eve çıkar mısınız ?

Peki evin neresinde oldu banyo ve mutfaklarda bu şekilde oluyor diye biliyorum. Benim alakasız evin girişinde oldu 😞
Salonun ortasında oldu 😔
Ben en üst katta oturuyorum.tam üstümuzde kalorifer kazanı var devir daim yapması lazımmış hep oradamis.
Kazancı abi kazana su basıyor ve suyu açıp bırakıp gidiyor bizim evi su basiyor.
3 kez yaşadık bunu en son eşim kazanciyi kovalayacakti ki kazancı suyu açıp gitmiyor.
Ayrıca yatak odası da bu kadar olmasa da tavan hasar gördü.

Gercekten verilmis sadakaniz varmis. Ben de ogrenciyken kaldigim evde okuldan geldigimde kartonpiyerin tam da yastigimin uzerine düştüğünü görmüştüm. Gece uyurken olsa ölürdüm herhalde. Surekli bu korkuyla orada nasil yasayacaksiniz? Bence taşının. Evden eve tasimacilar her seyi kendileri topluyor zaten. Siz ozel eşyalarınızı, kıyafetlerinizi falan toplayin yeter

Salonun ortasında oldu 😔
Ben en üst katta oturuyorum.tam üstümuzde kalorifer kazanı var devir daim yapması lazımmış hep oradamis.
Kazancı abi kazana su basıyor ve suyu açıp bırakıp gidiyor bizim evi su basiyor.
3 kez yaşadık bunu en son eşim kazanciyi kovalayacakti ki kazancı suyu açıp gitmiyor.
Ayrıca yatak odası da bu kadar olmasa da tavan hasar gördü.
Size de çok geçmiş olsun insan tedirgin hisseder haliyle. Umarım bir daha yaşanmaz 🤗

Gercekten verilmis sadakaniz varmis. Ben de ogrenciyken kaldigim evde okuldan geldigimde kartonpiyerin tam da yastigimin uzerine düştüğünü görmüştüm. Gece uyurken olsa ölürdüm herhalde. Surekli bu korkuyla orada nasil yasayacaksiniz? Bence taşının. Evden eve tasimacilar her seyi kendileri topluyor zaten. Siz ozel eşyalarınızı, kıyafetlerinizi falan toplayin yeter
Sanırım onların fiyatları da bir hayli yüksek. Evet ya şu an hala uyuyamıyorum tedirginim

Hadi bunda başınıza bir şey gelmedi ve kopan parça salonda yada antrede, bir dahakinde gece uyurken başınıza düşebilir, veya uyanık olsanız bile oanda kendinizi koruyamayabilirsiniz.
Sağlam olmadığını bildiğiniz halde O evde oturmaya devam etmek bile bile ileride olabilecekleri kabul etmek demek olur. Taşındığınızda ortaya çıkacak masraf sağlığınızdan önemli olmamalı.

Hadi bunda başınıza bir şey gelmedi ve kopan parça salonda yada antrede, bir dahakinde gece uyurken başınıza düşebilir, veya uyanık olsanız bile oanda kendinizi koruyamayabilirsiniz.
Sağlam olmadığını bildiğiniz halde O evde oturmaya devam etmek bile bile ileride olabilecekleri kabul etmek demek olur. Taşındığınızda ortaya çıkacak masraf sağlığınızdan önemli olmamalı.
Bende öyle düşünüyorum haklısınız

Geçmiş olsun, çok korkutucu olduğunu kendi başıma geldiği için biliyorum.

Düşen şey beton değil yalnız, kaba sıva. File kullanmadıkları, ve yaptıkları sıvayı düzgün yapmadıkları için böyle bir şey başınıza gelmiş. Evin taşıyıcı sistemi ile ilgili fikir vermez. Mobilyacı da duvara bakıp bu ev çürük diyemez. Zaten betonarme evlerde duvarların taşıyıcı özelliği yoktur. Evleri taşıyan kolon ve kirişlerdir.

Tekrardan başka yerde kaba sıva düşer de ev kirlenir veya eşyanız çizilir zarar görürse bilmiyorum. Ama elinize aldığınızda görürsünüz ki hafif bir malzemedir.

Özetle, ben olsam oturmaya devam ederim. Bu söyledikleriniz evin sağlamlığı ile ilgili hiçbir fikir vermez.

Not: Ev sahibine söyleyin tamir ederken mutlaka file kullansınlar. Yoksa tekrar düşer.

Düşen şey beton değil yalnız, kaba sıva. File kullanmadıkları, ve yaptıkları sıvayı düzgün yapmadıkları için böyle bir şey başınıza gelmiş. Evin taşıyıcı sistemi ile ilgili fikir vermez. Mobilyacı da duvara bakıp bu ev çürük diyemez. Zaten betonarme evlerde duvarların taşıyıcı özelliği yoktur. Evleri taşıyan kolon ve kirişlerdir.

Tekrardan başka yerde kaba sıva düşer de ev kirlenir veya eşyanız çizilir zarar görürse bilmiyorum. Ama elinize aldığınızda görürsünüz ki hafif bir malzemedir.

Özetle, ben olsam oturmaya devam ederim. Bu söyledikleriniz evin sağlamlığı ile ilgili hiçbir fikir vermez.

Not: Ev sahibine söyleyin tamir ederken mutlaka file kullansınlar. Yoksa tekrar düşer.

Diğer odalar da aynı durumda yaşanmaz mı sizce ?

Çok Geçmiş olsun yani kış günü taşınılmaz ama ben olsam çıkarım belki tavanın her yeri öyle çökecek.
Yani sonuçta inşaat olacak evin içinde yine kış günü hem de olacak değilmi.
Eğer ev varsa çıkın derim .

Çok Geçmiş olsun yani kış günü taşınılmaz ama ben olsam çıkarım belki tavanın her yeri öyle çökecek.
Yani sonuçta inşaat olacak evin içinde yine kış günü hem de olacak değilmi.
Eğer ev varsa çıkın derim .
Ev var zaten yaza daha büyük eve geçecektik şimdi geçmiş oluruz çok teşekkür ederim 🤗

Ev sahibi sabah gelecek zaten yaptıracakta ama 2 aylık evliyim mobilyalarım kurulurken bir duvar rafım vardı mobilyacı ağır kitap koyma dedi bu evin duvarları sağlam değil çöker dedi
Can güvenliği daha önemli, bu şartlarda oturmanız çok riskli :(

Back
X