- 17 Şubat 2015
- 282
- 402
- 103
- Konu Sahibi vuslata hasretim
-
benım gibi,alakasız olcak bişey sormak istiyorum,15gündür farklı ınsnalarla tanıştım,iş gereği,kadın erkek,yenı modamı bu merak ettim,bir kadında nişanlandım de,sonra eşim diye söz etti,dedim evlendınızmı,yok nışan,sonra bır erkek doktor,iş arkadşaı bayanın sevgisili ile ilgili konuşuyor,arada kızın eşi dıyor,bırıde sevgilis için seşim diyor arada,tamda sneın sözün bunun üstüne geld,artık ölemi,cahıllığıme ver,15 gündür çok duyar oldumtam benlik bir konu olmus. esim (esimdiyorum nisanlim) tv asla izlemez izleyemez bir,ben yokken de izlemez benim iki dizi var persembe cuma onlari izlerim. tvye kafasini kaldirip dahi bakmaz.zaten bakamaz ama bakmaz da kendisi merak etmez.arada der su macin ozeti var beraber izleyelim mi canim isterse tamam derim yoksa hayir.o da izleyemez bu tv konusunda her konuda oldugum gibi cok katiyim
merhaba:) estağfurullah ne cahilligi insanlari bilemiyorum ama muhtemelen ayni bizim gibi bir cok sey yasamis uzun sureli iliski yasayan insanlar ayni evde yasayan insanlar oyle diyor olabilir.kisaca esim yani sevgilim nisanlim demek basit kaciyor ya biraz ondan herhalde:) benim icin hicbi onemi yoktu ama ilk zamanlar bile esim cevresine nisanlim diyordu simdi de benim hanim diyor..benım gibi,alakasız olcak bişey sormak istiyorum,15gündür farklı ınsnalarla tanıştım,iş gereği,kadın erkek,yenı modamı bu merak ettim,bir kadında nişanlandım de,sonra eşim diye söz etti,dedim evlendınızmı,yok nışan,sonra bır erkek doktor,iş arkadşaı bayanın sevgisili ile ilgili konuşuyor,arada kızın eşi dıyor,bırıde sevgilis için seşim diyor arada,tamda sneın sözün bunun üstüne geld,artık ölemi,cahıllığıme ver,15 gündür çok duyar oldum
çok mutlu ol canımmerhaba:) estağfurullah ne cahilligi insanlari bilemiyorum ama muhtemelen ayni bizim gibi bir cok sey yasamis uzun sureli iliski yasayan insanlar ayni evde yasayan insanlar oyle diyor olabilir.kisaca esim yani sevgilim nisanlim demek basit kaciyor ya biraz ondan herhalde:) benim icin hicbi onemi yoktu ama ilk zamanlar bile esim cevresine nisanlim diyordu simdi de benim hanim diyor..
Kumanda elbette bizim elimizde faydalı progeamlar elbette var ama insan bi süre sonra saçma sapan dizileri izlerken buluyor kendini. Tv bütün günümüzü işgal ediyor. Eş eve gelince bütün gece tv başında pinekleyebiliyor. Bir de ilerde çocuk olunca durum daha da zorlaşıyor. Bunun sonucunda en mantıklı karar eve hiç sokmamak. Ha bi de bazı insanlar tv almak istemem fikrime oldukça şaşırıyorlar sanki hayatımızın olmazsa olmaz bir parcasiymis gibi o olmazsa yasayamazmisiz gibi!evet maalesef tv deki çoğu yapım böyle ben de bu durumdan çok şikayetçiyim (özellikle de dizilerden) ama sonuçta kumanda sizin elinizde. yararlı programlar da bulup izleyebilirsiniz. eve televizyon almamak çözüm değil bence.
cok tesekkur ederim:) siz de cok mutlu olun insallahçok mutlu ol canım
Aynen oyle hatta hiç gereği yok tamamen zaman israfı.ckam46, post: 44272682, member: 551719"]Tv ve benzeri teknolojik aletler,insan ilişkilerini kısıtlıyor. Özellikle eşler arasındaki. Ahlaksızlık diz boyu. Çocuklar da varsa,bunun etkileri çocuklarda daha fazla etkisi oluyor maalesef. Özellikler diziler berbat. Şehvetten başka bir şey yok.. ! Ya dizi edinmicez kendimize ya da evimizde süreklı daha yararlı kanalları açıcaz . Dizi izliceksek,çocuklar uyuduktan sonra internetten izlicez :) (çokta bir gereği yok ya neyse..)
Kendinizce haklı olabilirsiniz ama bana göre tv bilinçsiz kullanıma davetiye cikariyor. Dünyaya açılmak faydalı şeyler öğrenmek istedigimde kitaplara basvuruyorum. Zira bence insanın ufkunu daha çok genisletiyor.Tercihlerinizi doğru yapamamanızın nedeni, televizyonun 'şeytan icadı' olması değildir.
Dünyadaki en yaygın kitle iletişim aracı olan tv, nasıl kullandığınız ile yarar sağlaması doğrudan ilişkilidir.
Açıp pembe dizi izlemek ya da bilim kanallarını izleyip, dünyayı keşfetmek sizlerin elinde.
Ahlaksızlık diye nitelendirdikleriniz de unutmayın ki, kendi ahlak anlayışınızdır.
Bir başkasına örneğin bana ahlaksız bir şey gibi gelmiyor, çünkü seyretmeyi seçtiklerim, dünyaya bakış açımla aynı doğrultuda.
Kısaca, tü kaka yapmadan önce, seçimlerinizi gözden geçiriniz.
Hanım kardeşlerim ne zamandır aklıma takılan bir meseleyi konuşmak istiyorum sizlerle. Hemen hemen hepimizin evlerinde televizyon var. Türlü türlü sapıklıkları, ahlaksızlıkları salonumuzun orta yerinde sergiliyoruz. Eslerimiz belki de tv de gördüğü taş hatunlarla kıyaslıyor bizi(evli değilim henüz). Çocuklarımız asla gormelerini istemedigimiz manzaralar izliyor her gün. Ha belki diyeceksiniz tv olmasa da dışarda zaten görüyoruz aynı şeyleri. Evet maleesef doğru ahlaksizliklar her yere yayılmış durumda. Ama en azından bunları evimize sokup sokmamak bizim elimizde. Kısmet olur da evlenirsem evime televizyon almamayı dusunuyorum. Çünkü kendi elimizle haramlari normellestirmeye, masum görmeye başladık.
Sizler ne dusunuyorsunuz bu konuda merak ediyorum açıkçası. Son olarak alıntı yaptığım şu yazıyı paylasiyorum sizlerle. Umarım durumun önemini anlayıp dikkate alırsınız. Sevgiler...
Sizin bu tezinize gore tvnin icatindan önce yaşayan insanlar komple cahil hic bisey bilmeyen insanlar. Geçmişte yaşayan düşünürlere bi göz atın derim.office .!.:evet evinize tv almayın.. olup bitenlerden, haberlerden, hayattan bağlantınızı kesin.. 4 duvar arasında, kendi dünyanızda yaşayın.. çocuğunuz olduğu zaman hiçbir şey bilmeyerek büyüsün, ilgisini arkadaşlarının anlattığı yalan- yanlış bilgilerle tatmin etsin..
Dünyaya açılmak demedim, dünyayı keşfetmek dedim.Kendinizce haklı olabilirsiniz ama bana göre tv bilinçsiz kullanıma davetiye cikariyor. Dünyaya açılmak faydalı şeyler öğrenmek istedigimde kitaplara basvuruyorum. Zira bence insanın ufkunu daha çok genisletiyor.
Herkesin kendi gorusu tabi saygı duyuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?