Evet galiba çantası da var çok belli olmuyor görüntüden ama. Çok ilginç şeyler öğrendik alt kata da girmiş meğerse ama onların sadece bi bileklik varmış altın onu çalmış. Adam diyor ki evden çıkarken kapıyı bir kez kilitlemiştim girerken 3 kez. Eşi de şehir dışında o sırada. Polisin geldiği gün de söylemişti bunu ben sallıyor sanmıştım açıkçası boş konuşmayı seven birisi biraz. Ama gerçekmiş evde çekmecelerini falan kırmış ararken. Dediği şekilde olduysa anahtar kopyalanmış demek ki, onların eve gireyim derken şansa benim eve de girmişler gibi olmuş bence
Nasıl yani adam evden çıkarken 1 kez kilitliyor dönünce 3 kez kilitli mi buluyor? Bir de onların anahtarı kopyaladiysa sizin eve nasıl giriyor şansa? Oraya girmişken sizin eve de kartla falan mi girdi yani ? Valla bence siz ne olur ne olmaz kilidi değiştirin ben bile huylandım o apartmandan. Siz tatilde falan olsanız neyse de tam evden çıkınca olması beni korkuturdu.
Bizim eve de iki kez hırsız girdi korkunç bir duygu. Bizden bir şey alınmamıştı çok şükür ama o evde yabancı birinin dolaşmış olması hissi çok kötü. Asla karşılaşmak istemem. İlk girdiğinde liseye gidiyordum hiç unutamıyorum o günü. Haftalarca eve tek giremedim. Gece camlar açık uyuyorduk. İçime bir kötü his geldi uyuyamadım, ertesi gün din dersi sözlüsü vardı hatta hiç unutmuyorum uyuyamayınca bildiğim tüm duaları okuyup ezber tazelemistim.
Cok sıcak bir ağustos akşamiydi camlar açık, dışarıda da birinin yürüme sesini duyuyorum ama ergenlik cesareti hiç korkmuyorum. Evde abim ve annem üçümüzüz. Dışarıda birisi sürekli dolaşıyor ama sarhoşun teki herhalde diyorum. Evimiz de ikinci kat bu arada ama camlarda demir falan yok. Doğalgaz borusuna falan basarak çok rahat çıkılacak mesafe. Nasıl bir kafayla camları açık unutmuşuz inanamıyorum şu an.
Neyse sonra ben sıkıntıdan uyuyamayınca bu dolaşan adamı bahane yapıp annemi uyandırdım, maksat annem de uyansın aksiyon olsun. Annem hemen ciddiye aldı kalktı camdan bakmaya koştu. Adamı görmüş tinerci gibi bir tipti diyor, ayağında terlikler. Kadıncağız korkup içeri girdi. O sırada ben çıktım bakmaya adam yok. Arka cama koştuk, salon camı sokağa daha yakın arka taraf yatak odaları daha yüksek kot farkı var binada. Salondan bakıyorum sokakta çıt sesi yok. O an salak gibi camı açık unutup annemin olduğu yatak odasına geçtim arka tarafa.
Sonra annem abini kaldıralım artık derken "aa abin kalkmış zaten" dedi ve bir anda abimin uyuduğu odanın kapısı açıldı, "amma gürültü yaptınız bu saatte ya" dedi

annem çığlığı bir bastı. Abin buradaysa o kim!

Adam odadaki ışıklar yanmasına rağmen ve bizi görmesine rağmen içeri girmiş

Annem holdeki karanlıkta adamı abim sanmış salonun orada görünce. Ben annem çığlık attığı an o tarafa hiç bakmadan annemi tuttuğum gibi abimin odaya sokup kapıyı üzerimize kilitledim. Annem camı açıp nasıl bağırıyor imdat hırsız var diye

şu an gülüyorum ama inanılmaz trajik bir olay.
Saat sabahın 3'u falan. Bir anda bütün mahalle ayaklandı. Hatta eve gelen polisler sivildi ellerinde sopalarla gelmişlerdi annem güvenip onları bile eve alamadı. Parmak izi vs aldırmadık yani zaten adam annemin sesine hemen camdan geri kaçmış. Sonra polisler gelince öğrendik bizden önce iki eve daha girmiş. Evine girilenlerden biri de bizim evin oraya geldi, adam bütün cüzdanları bizim evin bahçeye atmış içindekileri alıp. Gelen adam cüzdanını bahçede buldu hatta. Adam diyor ki duştaydım, salonda eşim annem oturuyor, ışıklar yanıyor tv açık. O durumda balkondan girmiş holde cüzdan, telefon falan ne varsa almış diğer taraftan çıkmış
Pislik artık ne çektiyse o cesaretle açık bulduğu her yere gitmiş. Allahın işi beni o gece uyutmadı. Uyurken girse, bizim odaya gelse ve ben adamla karşılaşsam dilim falan tutulurdu herhalde

ya da adam beni susturmak için elinde kesici bir şey varsa bana saldırabilirdi Allah korudu.
O yüzden evden bir şeylerin çalınması çok kötü ama bu korkuyu yaşamak daha kötü inanın. O yüzden vakit kaybetmeden önleminizi alın ve kilitleri değiştirin. Sonra kapınıza kamera alın. Xiaominin çok güzel uygun fiyatlı kameraları var. Kapıya alarm vs de alabilirsiniz caydırıcı olur. Şu anki evimizde var sizin dışınızda biri şifresiz açınca alarm çalıyor korkudan kaçar