- 11 Aralık 2015
- 2.039
- 6.215
- 158
- 41
Şüpheleneceğiniz insana anahtar bırakmayın kimseyi de zan altında bırakmayın.Kadrolu kedi bakıcısı olarak mesajınız beni çok tedirgin etti. Zira kim tatile gitse bana anahtar bırakır ve kedisine ben bakarım.
Birkaç sene önce çatıda iş yaparken alt komşum evden çıktı. Çıkarken konuştuk sonra ben çatıyı temizlemeye çıktım. İki katlı müstakil bir apartmanda oturuyorum. Komşum gitti 10 dakika sonra apartmana iki genç kız girdi. Giriş kapısı asla açık olmaz zaten komşum kapattı gördüm ve kapanma sesini duydum. Hemen bağırdım dışarı çıktılar yok demir kapı açıktı vs dediler ki mümkün değil kapalıydı kapı nasıl açtılar hala anlayamıyorum.Bayağı münakaşa ettik ama çalınan bi şey yok yardm toplamak için geziyorduk diyip çıktılar işin içinden... konu sahibine gelince kapıyı kilitlememiş zaten... kilitsiz kapı kartla çok rahat açılıyor açıp dedektörle altınları bulup alıp çıkmışlardır malesef... Ben tanıdık olduğunu düşünmüyorum kimsenin günahını almayın...Bunu bilen biri yapmıştır. Sen çekmece dağınık diye bakıp araman sonucu bulamaman onu gösteriyor. Sana kısa bişey anlatayım.
Annemin senin gibi 15 senelik arkadaşı vardı. Tabi olay farklı da olsa insana güvenmemesi gerektiğini tekrar tekrar gösteriyor. Anahtarı izine gidiyor diye posta kutusuna bakarmısın yokken diye veriyor o gün de telaşla ucağa yetişecekler diye bizimkiler bi anda evden çıkıyor ve babamın alyansı banyoda el yıkarken aynanın önünde kalıyor söylene söylene gidiyoruz biz yolcuyuzbabam tutturdu alyansım alyansım annemde bişe olmaz evimizde ne olsa gelince takarsın yine diye babamı yatıştırdı yazık
sonra biz izinden bi geldik babamın alyansı yok çok basit yerde banyoda lavabo tezgahın üstündeydi buhar olup gitmedi ya anahtarda annemin arkadaşındaydı.. anlatabildim mi kuzum güvenme kimseye zaten böyle şeyler neden anlatılır ki. Ne gerek var...
Bende bikere çok değerli bişeyimi evin içinde kaybettim benim hatamdı çok saçma yere saklamıştım ara ara bul deli olmuştum evin içinde sonunda buldum.
1. Birinden şüphe etmeden önce tekrar ara tara evi
2. Bu arkadaşa bidaha güvenme birqz mesafeli olabilirsin bu olay çok taze günah almayalım ama güven olmaz bu devirde
Annemin arkadaşı da alyansı çaldıktan sonra gelmeyi hiç kesmedi saçma sapan. Ağzından kaçırdı bide yoo ben hiç yukarı çıkmadım diye afalladı.