Öyle gerçektenMutlaka gidin , ihmal etmeyin.
Hayat kalitenizi ciddi anlamda etkilemeye başlamış bu durum .
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öyle gerçektenMutlaka gidin , ihmal etmeyin.
Hayat kalitenizi ciddi anlamda etkilemeye başlamış bu durum .
Evet sürekli düşünüyorum en ince ayrıntısına kadarTamam sıkıntı ama hepsi değil. Bir sürü görüntü var deprem bölgesinden. Altı dükkan olan bir sürü bina ayakta. Sizin bölge olarak da çok tehlikeli değil. Binanız da yeni. Bunlar kaygı bozukluğundan oluyor.
Böyle de yaşanmaz ama. Psikiyatriye randevu alın. Gidene kadar da telkinle, sarı kantaron gibi çaylarla rahatlamaya çalışın.Ben gittiğimde kolon duruyordu girişte ki kolonların aynısı bodrumdada vardı ama işte aklıma ta şimdi yoksa gibi geliyor
Gidicem yoksa bu takıntı bitirecek beniBöyle de yaşanmaz ama. Psikiyatriye randevu alın. Gidene kadar da telkinle, sarı kantaron gibi çaylarla rahatlamaya çalışın.
Evet binanın projesini Alacağım harç yatırıp en koda zamanda vaktinizi ayırıp yazdığınız için Allah razı olsun1.Önce binanız kaç yıllık.Şayet 2007 den sonra yapılmış ise yeni deprem yönetmeliğine uygun yapılmıştır.Bu bakımdan çok endişe etmenize gerek yok.
2.Kolon kesme konusu.Ne yazık ki bizim ülkemizde çok rastlanan bir konu olduğunu bize bu depremler gösterdi.Aslında 99 depreminde de çok konuşuldu kolon kesmenin çok yanlış olduğu binayı yıkıma götüreceği.Ben bizim ülke insanını bir türlü çözemedim inanın, bu nasıl rahatlık vurdumduymazlık kolon kesmek nedir.Biz bunu hala nasıl yaparız ve yaptık.
3.Siz neler yaparsınız.Önce bağlı olduğunuz bld imar müdürlüğüne bir dilekçe ile gidin .Şu adreste yaşıyorum.Tapu fotokopim ektedir.Bulunduğum taşınmazın mimari ve b.arme projesinden bir suret istiyorum diye dilekçe verin.Böylece binanızın projesi her zaman sizde olsun.Orada binadaki tüm kolon yerleri gözükmektedir.
4.Bundan sonra isterseniz;
5.Bulunduğunuz şehirdeki İnş.Müh Odasına bir dilekçe verirsiniz.Elinizdeki proje ile binanın tüm kolon kirişlerinin yerinde kontrol edilerek bir rapor düzenlenmesini isteyebilirsiniz.Bu ücret karşılığı düzenlenir.Tam doğru sonucu alırsınız.
Veya yine bir dilekçe ile bu kontrolu Belediyenizden ister ve dilekçenizde yazılı olarak cevabı istediğinizi belirtirsiniz.
Endişenizi ancak bu dediklerimden birini yaparsanız kurtulursunuz.
hayatınızı etkileyecek dereceye gelmişse takıntı destek almanızı tavsiye ederim. diğer yandan.ben maraş depremini merkezinde yaşadım maalesef. Evinize dayanıklı dendiyse size düşen de her odada hayat üçgeni düşünmeniz. ben küçükken de burada deprem söylentisi vardı olacak diye çok korkuyordum.çocuklarım olduktan sonra her odada hayat üçgeni düşündüm. başınızda su,düdük ulaşabileceğiniz yerde çantanız mutlaka hazır olsun..Kızlar merhaba biz evi alalı 7 sene oldu 4 katlı aşağısı dükkan olan bir bina evimi çok severek aldım eşim nişanlıyken sırf ben istedim diye aldı ama deprem olayından sonra psikolojim bozuldu Kocaeli Gebze tarafında oturuyoruz eşim aile Apartmanı’nın da oturmak istemedi burayı aldı hala kredimiz devam ediyor 3 sene falan kaldı şimdi bizim aşağımız tekstil atölyesi olarak tutuldu kesim ve depo olarak kullanılıyor yan tarafımızdaki bina ise dikiş yaşıyor ben depremden sonra sürekli korkuyorum acaba kolon mu kestiler diye yemek yiyemiyoruz dükkan açılalı bir sene oldu kiralayan dükkan sahibi korkmayın lütfen ben İzmir depremi yaşadım kolono çivi bile takma taraftarı değilim dedi ama ne kadar inanırsan tabi …neyse için rahat etmedi geçen haftalarda belediye çevre ve şehircilik başvurdum gelip mühendisler bakmışlar evinizde rahatça oturun herhangi bir kolon kesme durumu yok dedi ama bir belge vermedi fotoğraflarını çektik sorun yok dediler sadece o kadar Kızlar şimdi sürekli dükkana girip kontrol de edemem adım deliye çıkacak yakında çünkü iki üç defa girdim müsade ettiler öğretmenim çocuğum ilgilenemez hale geldim yediğimden içtiğimden tat almıyorum rüyalarıma kolon kesmişler gibi giriyor eşim gececi şuan yarın sabah bende gidicem işe öğrencilerime odaklanamıyorum çok sevdiğim evimden bir anda soğudum iş bile yapmak istemiyorum bana bişey söyleyim lütfen kafayı sıyırıcam yoksa
Belediye zaten gidip kontrol etmiş. Bir daha iş yerine ekip giderse olay çıkabilir. Konu sahibinin adı da çıkabilir hatta.1.Önce binanız kaç yıllık.Şayet 2007 den sonra yapılmış ise yeni deprem yönetmeliğine uygun yapılmıştır.Bu bakımdan çok endişe etmenize gerek yok.
2.Kolon kesme konusu.Ne yazık ki bizim ülkemizde çok rastlanan bir konu olduğunu bize bu depremler gösterdi.Aslında 99 depreminde de çok konuşuldu kolon kesmenin çok yanlış olduğu binayı yıkıma götüreceği.Ben bizim ülke insanını bir türlü çözemedim inanın, bu nasıl rahatlık vurdumduymazlık kolon kesmek nedir.Biz bunu hala nasıl yaparız ve yaptık.
3.Siz neler yaparsınız.Önce bağlı olduğunuz bld imar müdürlüğüne bir dilekçe ile gidin .Şu adreste yaşıyorum.Tapu fotokopim ektedir.Bulunduğum taşınmazın mimari ve b.arme projesinden bir suret istiyorum diye dilekçe verin.Böylece binanızın projesi her zaman sizde olsun.Orada binadaki tüm kolon yerleri gözükmektedir.
5.Bulunduğunuz şehirdeki İnş.Müh Odasına bir dilekçe verirsiniz.Elinizdeki proje ile binanın tüm kolon kirişlerinin yerinde kontrol edilerek bir rapor düzenlenmesini isteyebilirsiniz.Bu ücret karşılığı düzenlenir.Tam doğru sonucu alırsınız.
Veya yine bir dilekçe ile bu kontrolu Belediyenizden ister ve dilekçenizde yazılı olarak cevabı istediğinizi belirtirsiniz.
inşaat mühendisleri odasında yaklaşık ne kadara kontrol ederler biliyor musunuz?1.Önce binanız kaç yıllık.Şayet 2007 den sonra yapılmış ise yeni deprem yönetmeliğine uygun yapılmıştır.Bu bakımdan çok endişe etmenize gerek yok.
Bu kadaKesilse kesilse ortadaki kolon kesilir. İş yerinin içi görünüyordur kapı açıkken. Olmadı bir göz atın. Sadece içiniz rahat etsin diye. Şu depremden sonra da aklı kıt olan kolon keser. Tespitinde ceza yerler. Hadi onu geçtim. Altında kendileri de kalır, varlıkları da gider.
Belediyenin yalan söyleyecek hali yok. Sonuçta yalan beyanda bulunsalar başları yanar. Bu şekilde kaç kişi emniyete götürülmüştür.
Bulunduğunuz ildeki İnş Müh odasını arayarak öğreneceksiniz.Ben bedellerini inanın bilmiyorum.Afaki rakamlar olduğunu sanmıyorum.inşaat mühendisleri odasında yaklaşık ne kadara kontrol ederler biliyor musunuz?
Çok haklısnızhayatınızı etkileyecek dereceye gelmişse takıntı destek almanızı tavsiye ederim. diğer yandan.ben maraş depremini merkezinde yaşadım maalesef. Evinize dayanıklı dendiyse size düşen de her odada hayat üçgeni düşünmeniz. ben küçükken de burada deprem söylentisi vardı olacak diye çok korkuyordum.çocuklarım olduktan sonra her odada hayat üçgeni düşündüm. başınızda su,düdük ulaşabileceğiniz yerde çantanız mutlaka hazır olsun..
Tamam çok teşekkür ediyorumBu kada
Bulunduğunuz ildeki İnş Müh odasını arayarak öğreneceksiniz.Ben bedellerini inanın bilmiyorum.Afaki rakamlar olduğunu sanmıyorum.
1. Maddeye istinaden söylüyorum 2007 sonrası yapılan, deprem yönetmeliğine uygun oldugu söylenen fazla bina yıkıldı Hatay'da. Ben de 2 deprem bölgesinde ( İzmir ve İstanbul) yaşayan biri olarak bu şekilde rahatlatıyordum kendimi ama maalesef çok geçerliliği yok artık benim için bu kriterlerin. Ve insanın nerede depreme yakalanacağı da belli değil. Yapılabilecekler kısıtlı. Konu sahibi için en doğrusu psikolojik destek almak olacaktır.1.Önce binanız kaç yıllık.Şayet 2007 den sonra yapılmış ise yeni deprem yönetmeliğine uygun yapılmıştır.Bu bakımdan çok endişe etmenize gerek yok.
Belediye zaten gidip kontrol etmiş. Bir daha iş yerine ekip giderse olay çıkabilir. Konu sahibinin adı da çıkabilir hatta.
Haklısınız.Deprem bölgesinde yapı kalitesi eski yeni inanılmaz kötüymüş.Biz hala hallederiz inşallah maşallah peşindeyiz. 99 Depreminde kaltesiz yapıların ne olduğunu gördü tüm millet iyi bir ders alındı diye düşünürken ne yazık ki pek ders almamışız .Hala kolon kesen milletiz.İnanın 5 10 sene sonra bunu da unuturuz.Bugün haber vardı medyada .Evladını kaybeden anne enkaz başında bekleyerek kesilen kolonu bulmuş.O bölgede çoğu katlarda fazladan yani projeye aykırıymış.Ege4 p
1. Maddeye istinaden söylüyorum 2007 sonrası yapılan, deprem yönetmeliğine uygun oldugu söylenen fazla bina yıkıldı Hatay'da. Ben de 2 deprem bölgesinde ( İzmir ve İstanbul) yaşayan biri olarak bu şekilde rahatlatıyordum kendimi ama maalesef çok geçerliliği yok artık benim için bu kriterlerin. Ve insanın nerede depreme yakalanacağı da belli değil. Yapılabilecekler kısıtlı. Konu sahibi için en doğrusu psikolojik destek almak olacaktır.
Merak ettim bu asansör bld izinli olarak mı yapıldı.Asansör için döşeme kesildi miİmalathane tarzı yerler hiç öyle kolonla tadilatla uğraşmaz. Bir yıl da yeni bir süre. Kolon kesilmemiş. Kesilse anlaşılırdi plandan. Bizim alt katta büyük marketlerden market var. Kolon Kesmeseler bile asansör yapıldı yapının statiği bozulmuş olabilir. Genelde satış yapan dükkan galeri market gibi yerler kolon kesiyor. Üretime engel değil onlar uğraşmaz kesmekle.
Dükkanla 3 oluyorSiz kaçıncı katta oturuyorsunuz peki?