evin düzenini sağlayamıyroum, önerilerinize açığım

Cherry01

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
343
73
643
Temmuz'un sonunda evlendim ama eşimin hali hazırda yaşadığı eve yerleştiğim için tam düzenimi oturamadım sürekli eşya attım çöp attım eve ama istediğim gibi asla olmadı çok yorulduğumu da hissediyorum. Eşim istiflemeyi seviyor ben de istif konusunda fena sayılmam ama kendimi frenliyorum sürekli düzenlemeye çalışıyorum olmuyor. Tek düzenleyebildiğim yer mutfak, mutfak biraz daha derli toplu ve yemek yapmayı öğrendim ama salon, yatak odası, yatak odası ve salonda heryer heryerde en büyük sorunum küçük küçük ıvır zıvır var heryerde atıyorum topluyorum topluyorum olmuyor inanılmaz mutsuzum sürekli aklımda yer ediniyor. Çok yoğun da çalıştığımız için yoruluyorum. Ev düzeni konusunda önerilerinize ihtiyacım var ben de temiz tertipli bir evde yaşamak istiyorum :(

Öncelikle hayırlı olsun. Bir ömür boyu mutluluklar dilerim.
İşe fazlalıkları atmakla ya da eşiniz atma taraftarı degilse deponuz varsa depoya indirmenizi öneriyorum.
Ortada işe yaramaz eşyalar oldukça ne kadar derleyip toplasanız da dagınık durur.
Minimal yaşam tarzını seviyorsanız az eşya ile ferah bir ortam oluşturabilirsiniz.
Ama çok eşya seviyorsanız da çoktan ziyade uyumlu eşyaları yerlerine koyup yine fazlalıklardan arındırmanız gerek.

Bu konuda çok kötüyüm. 4 yıllık evlilikte odamızın biri hala çok fena :KK70: ancak daha iki ay yenice olmuş. Kendiniz o kadar kasmayın. Benim en büyük sorunum eşimin çalışma odasındaki notları kitapları kaldırılması gerekenleri kaldırmaması ile ilişkili. Ben kaldırsam o lazım o lazım diyor. Ben de evdeki fazla olduğu için gözden çıkardım. Eskiden çamaşır asıyordum oraya o yüzden dağınık olduğunu söylüyordu. Şimdi kurutma aldım o da hala dağınık. :D

Kucuk esyalarin hepsini atin kim ne derse desin yok odada komodin yok makyaj masasi yok bosverin . büyük esya kalsin komodin konsol tv uniteleri gitsin halilari kismen degistirin. erzak dolabi yaptirin tezgah ustu ne varsa oraya tikin tost makinesi blendr setleri vs vs .sonra salonda masanizi Kucuk alin acilir masa olsun .camasir kurutucusu deneyin ve utu dolabi netten bakin bayagi ivir zivir aliyor icine aklima gelen bunlar supurgeyi dikey bakin. agir agir olur paraniz varsa hemen olur kurutucu ve büyük erzak dolabi elzem seyler acik tonlar kullanin evi buyuk refah gösterir .ev icinde renk uyumsuzligi varsa oda gözünüzü yorar.intg dekor dizayn sayfalarina bakin acayip guzel doseniyor evler

Öncelikle hayırlı olsun. Bir ömür boyu mutluluklar dilerim.
İşe fazlalıkları atmakla ya da eşiniz atma taraftarı degilse deponuz varsa depoya indirmenizi öneriyorum.
Ortada işe yaramaz eşyalar oldukça ne kadar derleyip toplasanız da dagınık durur.
Minimal yaşam tarzını seviyorsanız az eşya ile ferah bir ortam oluşturabilirsiniz.
Ama çok eşya seviyorsanız da çoktan ziyade uyumlu eşyaları yerlerine koyup yine fazlalıklardan arındırmanız gerek.
bir odamız resmen depo gibi oldu orayı da temizlemem gerekiyor düşündükçe ruhum sıkışıyor bizim fazla eşyalarımız minik minik şeyler öyle bir yere gidebilecek türden değil. o kadar seyahat etmişki thynin seyahat çantalarından galiba 80 100 tane vardı evde, evden torbayla götürdüm.

Benim eşim de istifçı. Çok çok zor işiniz. Yani özellikle başta bu kadar bunalmanız normal. İkea'dan falan ev düzenleme ürünleri var, kutular dosyalar vb. Onlardan alın ev kaç oda bilmiyorum ama eşinize bir oda ayırın eşyaları da oraya kutular ve düzenleyiciler ile yerleştirin. Yerleştirdiniz dimi, eşiniz orayı da dağıtacaktır, yine kutlardan çıkartıp oraya buraya bırakacaktır siz de sabırla aldığı şeyi yerine koyması konusunda onu eğiteceksiniz. Size sabır ve kolaylıklar diliyorum. Salonda ve ortak alanlarda minimum eşya olsun. Bir de portmantoda ya da salonun bir köşesinde, girişte falan çekmeceli dolap çok işe yarar anlık dağınıklıkları toplamak için. Bir de böyle anahtar, posta zarfı vb şeyler koymak için cicili bicili duvara asılan şeylerden var. Onlar da kapıdan girer girmez atılan, anahtar, bozuk paralar vb şeyleri toplamaya yarar.

Fazla esya hiç sevmem salonunda koltuk takımı sehpa dışında bişey yok tv duvara asılı mutfakta tezgahta sace kahve makinem bide küçük masam var diyer yerlerde fazla şeyleri düzenleyici kutu hurç içine koyup dolap baza altlarına koydum ortada bisey yok temizliğim ćok rahat fazla ne varsa at gjtsin

Temmuz'un sonunda evlendim ama eşimin hali hazırda yaşadığı eve yerleştiğim için tam düzenimi oturamadım sürekli eşya attım çöp attım eve ama istediğim gibi asla olmadı çok yorulduğumu da hissediyorum. Eşim istiflemeyi seviyor ben de istif konusunda fena sayılmam ama kendimi frenliyorum sürekli düzenlemeye çalışıyorum olmuyor. Tek düzenleyebildiğim yer mutfak, mutfak biraz daha derli toplu ve yemek yapmayı öğrendim ama salon, yatak odası, yatak odası ve salonda heryer heryerde en büyük sorunum küçük küçük ıvır zıvır var heryerde atıyorum topluyorum topluyorum olmuyor inanılmaz mutsuzum sürekli aklımda yer ediniyor. Çok yoğun da çalıştığımız için yoruluyorum. Ev düzeni konusunda önerilerinize ihtiyacım var ben de temiz tertipli bir evde yaşamak istiyorum :KK43:
Günlük azar azar yapabilirsiniz.Not alın.
Bir gün cam silin.Bir gün evi silin supurun vs.

Düzenli olmanın yolu eş eşya.
Küçük dediğiniz şeyler ne mesela?
Onlardan kurtulmadikca rahatsız edemezsiniz.
Eşinizin atmak istemediği eşyaları da müsait odaniz varsa oraya koyun ama yine eleyerek.

Temmuz'un sonunda evlendim ama eşimin hali hazırda yaşadığı eve yerleştiğim için tam düzenimi oturamadım sürekli eşya attım çöp attım eve ama istediğim gibi asla olmadı çok yorulduğumu da hissediyorum. Eşim istiflemeyi seviyor ben de istif konusunda fena sayılmam ama kendimi frenliyorum sürekli düzenlemeye çalışıyorum olmuyor. Tek düzenleyebildiğim yer mutfak, mutfak biraz daha derli toplu ve yemek yapmayı öğrendim ama salon, yatak odası, yatak odası ve salonda heryer heryerde en büyük sorunum küçük küçük ıvır zıvır var heryerde atıyorum topluyorum topluyorum olmuyor inanılmaz mutsuzum sürekli aklımda yer ediniyor. Çok yoğun da çalıştığımız için yoruluyorum. Ev düzeni konusunda önerilerinize ihtiyacım var ben de temiz tertipli bir evde yaşamak istiyorum :KK43:
Cok basit işinize yaramayan eşya vs biriktirdiğiniz cer çöp ıvır zıvır ne varsa atın inanın attıkça rahatlicaksiniz ve az eşya mükemmel düzen demek benim sadece gerekli kadar esyam var evet 3 + 1 evimin bütün odalarında eşya var ama kullandığım kadar ıvır zıvır ufak tefek aksesuarim bile yok bir kaç tane canlı çiçek dışında birde küçük bebeğim var ona rağmen gayet derli toplu evim.

o evin işi bitmez ki ve çok yorar istiflemeyin atın çöpe işe yaramayanı yada çatı depo vs kaldırın

Ben her ay dolap çekmece gardrop ne varsa indirip düzenliyorum her ay boyunca battal boy poşet atacak eşya çıkıyor 🤣🤣🤣🤣 nerden çıkıyorlar anlamiyorum 🙈🙈

Gereksiz eşya almamakla başlayın işe. Bir bardak ya da bir çatal dahi olsa, gerek yoksa sırf güzel buldunuz diye almayın mesela..
Onun dışında hepsini bir anda yok edemezsiniz fazlalık olan ıvır vızırların. Hergün bir kaç parça eksiltin. Hem göze çarpmaz hem yorucu olmaz.
Bir eşya ya gereklidir ya da gereksiz.. Sonra kullanırım diye kaldırılan şeyler yıllarca kalır orada..

cıncık boncuk ne varsa at.sus esyasi sevmem ben mesela sadece duz mobilya hali perde var sadece evimde. ayrica internette milletin evine bakip hayiflanma canim.herkesin evi duzenli guzel gozukcek diye bise yok.takma kafana ilk yil boyle hissetmen normal.sadece ivir ziviri at evden yeterli

Back
X