• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin Satilmamasi

mutlucicek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2019
1.446
2.429
133
32
Iyi aksamlar herkese,
Oturduğumuz evi satmak istiyoruz bir kaç aydır da ilanda ancak henüz bir gelişme olmadı. Kapanmalar, sokağa çıkma yasağı, ramazan derken kendime normal olduğunu söylüyorum ancak stres olmaya başladım. Bu evi cok seviyorum satilmamasina degil üzüntüm ama satmaya karar verdiğimiz için eve cerceve takmıyorum misafir odasına dolap alamiyorum kendi evimde kiracı oldum resmen canim sıkılıyor;) her yer duvar kağıdı, gelecek olan kişiye ayip olmasin 3 ay daha beklerim diye evime bir çivi dahi çakmıyorum. Bu dönemde ev satma alma işleri cidden durdu mu? Bizde mi var bi şanssızlık? Sizlerden ev alma satma durumlarında olanlar var mıdır? Ek olarak, biz emlakciya vermedik,zincir şirketler arasa bile sözleşme kısmı hosuma gitmedigi icin isteyen acar netten bakar daha avantajlı olur diye düşündük. Zincir emlakcilara verip sorun yaşayan veya satilmasini hızlandıran oldu mu acaba aranızda?

Bu ara herkes ekonomik krizde maalesef. Biz de memleketten satmaya çalışıyoruz yok olmuyor satılmıyor. Yalnız değilsiniz. Biraz işler yoluna girerse o zaman belki satılır. Ama kendi eviniz keyfini çıkarın. Çivinizi çakın, ne istiyorsanız asın yani. Gelen illaki badana boya yaptırır onu düşünerek bir şey yapmazsanız iyice bunalırsınız.

Bu ara herkes ekonomik krizde maalesef. Biz de memleketten satmaya çalışıyoruz yok olmuyor satılmıyor. Yalnız değilsiniz. Biraz işler yoluna girerse o zaman belki satılır. Ama kendi eviniz keyfini çıkarın. Çivinizi çakın, ne istiyorsanız asın yani. Gelen illaki badana boya yaptırır onu düşünerek bir şey yapmazsanız iyice bunalırsınız.
Aslında gecen gun eşime aynisini söyledim,duvar kagitlarinin yedekleri evde mevcut cunku evjmjz yeni 2 senelik bir ev. Gelen istediği yeri degistirir diye düşünüyorum. Eşimde taşınan insana masraf oluyor madem satacağız biraz daha bekleyelim dedi kaldım yine oyle :)

Faizler böyleyken insanlar ev almıyor ki. Çok arttı fiyatlar. Zaten bu ev ve araba işlerinde her şey çok garip.

Sabredin bir kaç ay. Hem masraf açısından hem kalıcı değilsiniz.

Valla ben de kiralık bulamıyorum.
Acelem yok diye beklemeye devam.

Fiyatlar çok saçma sapan noktalara gitti, önceki sene 1200 olan yere geçen sene 1500 dediler, bu sene 2000 bulsam taşınayım dedim. Son güncel ilanda kira 4000 tl. Baktığım yerde iki mahalle tamamen birbirine çok benzer site şeklinde 20 25 senelik eski evler. Yani minimum 1000 belki 3 5 bin ev arasından alt tarafı kiralık bulamıyorum. (fiyatlar böyle çünkü Allah’ın dağında bakıyorum linçlemeyin :D)

Arkadaşım da ofis bulamıyor.

Bence kimse şu an yatırım yapmıyor ya da taşınmıyor.

Faizler böyleyken insanlar ev almıyor ki. Çok arttı fiyatlar. Zaten bu ev ve araba işlerinde her şey çok garip.

Sabredin bir kaç ay. Hem masraf açısından hem kalıcı değilsiniz.

Valla ben de kiralık bulamıyorum.
Acelem yok diye beklemeye devam.

Fiyatlar çok saçma sapan noktalara gitti, önceki sene 1200 olan yere geçen sene 1500 dediler, bu sene 2000 bulsam taşınayım dedim. Son güncel ilanda kira 4000 tl. Baktığım yerde iki mahalle tamamen birbirine çok benzer site şeklinde 20 25 senelik eski evler. Yani minimum 1000 belki 3 5 bin ev arasından alt tarafı kiralık bulamıyorum. (fiyatlar böyle çünkü Allah’ın dağında bakıyorum linçlemeyin :KK70:)

Arkadaşım da ofis bulamıyor.

Bence kimse şu an yatırım yapmıyor ya da taşınmıyor.
Bir kaç ay önce bir ev beğendik, istedigimiz gibi. Bizim evi satma amacimizda gençken ustune ne koysak kafası aslında. Ev biraz büyüsün siteye gidelim, cocuk olmadan yatırım yapalim. Beğendiğimiz ev hala ilanda 50.000 koymuşlar üstüne. Biz evin değerini hiç arttirmadjk ama insanlar her hafta 10 bin üstüne çıkıyor, şoktayım artik. :(

"Sahibinden" olan ilanlar güven vermiyor. Ben erkek arkadaşıma kiralik daire ararken nerdeyse her 'sahibinden' ilan dolandırmaya kalkmıştı, kaç tanesi 'sehir dışındayım,kaporanin birazını gönderin anahtari gondereyim' dedi, kaç tanesi bir sebeple para istedikten sonra teleofn numaralari kullanılmaz oldu. En son 'sahibinden ilanlar haric' diye aramaya başladık.
Yani bence emlakciya verseniz hizlanabilir. Ama yine de daha çok siteye koyun,öncesinde.
Yani sadece sah...den 'e değil de mesela aynı ilani em...jet, zin..t, hürr....t emlak'a falan da koyun.
Ayrıca ilanda sorulan her soruya doğru yanıt verin ki aramalarda çıksın. Mesela dikkat ediyorum, çoğu ilan tapu kısmını bos bırakıyor. Oysa 'kat mülkiyetli' olarak doldursa ,aratanlarda esas o zaman çıkacak, çünkü alıcı insanlar özellikle o tapu kısmını filtreliyorlar, zaman kaybetmemek için . Siz doldurmadiysaniz sizin ilanınizi görmemişlerdir bile. Doldurabildiginiz her yeri doldurmaya çalışın, apartman yaşı, doğalgaz mi değil mi,asansör var mı yok mu,krediye uygun mu...
İnsallah yakın zamanda satarsınız,şimdiden hayırlı olsun.

Bir kaç ay önce bir ev beğendik, istedigimiz gibi. Bizim evi satma amacimizda gençken ustune ne koysak kafası aslında. Ev biraz büyüsün siteye gidelim, cocuk olmadan yatırım yapalim. Beğendiğimiz ev hala ilanda 50.000 koymuşlar üstüne. Biz evin değerini hiç arttirmadjk ama insanlar her hafta 10 bin üstüne çıkıyor, şoktayım artik. :KK43:
Bizim ev de 9 aydır ilanda biz de satmadık henüz.

"Sahibinden" olan ilanlar güven vermiyor. Ben erkek arkadaşıma kiralik daire ararken nerdeyse her 'sahibinden' ilan dolandırmaya kalkmıştı, kaç tanesi 'sehir dışındayım,kaporanin birazını gönderin anahtari gondereyim' dedi, kaç tanesi bir sebeple para istedikten sonra teleofn numaralari kullanılmaz oldu. En son 'sahibinden ilanlar haric' diye aramaya başladık.
Yani bence emlakciya verseniz hizlanabilir. Ama yine de daha çok siteye koyun,öncesinde.
Yani sadece sah...den 'e değil de mesela aynı ilani em...jet, zin..t, hürr....t emlak'a falan da koyun.
Ayrıca ilanda sorulan her soruya doğru yanıt verin ki aramalarda çıksın. Mesela dikkat ediyorum, çoğu ilan tapu kısmını bos bırakıyor. Oysa 'kat mülkiyetli' olarak doldursa ,aratanlarda esas o zaman çıkacak, çünkü alıcı insanlar özellikle o tapu kısmını filtreliyorlar, zaman kaybetmemek için . Siz doldurmadiysaniz sizin ilanınizi görmemişlerdir bile. Doldurabildiginiz her yeri doldurmaya çalışın, apartman yaşı, doğalgaz mi değil mi,asansör var mı yok mu,krediye uygun mu...
İnsallah yakın zamanda satarsınız,şimdiden hayırlı olsun.
Merhabalar, uzun cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de tam tersine sahibinden verirsek daha hızlı satılır diye düşünüyordum hep. Bizde beğendiğimiz evlerde sahibinden olsun diyr baktigimiz icin sanirim. Bana farklı bir bakış açısı kattınız. Tesekkur ederim. Açıkçası ilanda çok açıklayıcı yazmamış olabilirim. Giyinme odası ebeveyn banyosu veya merkezi ısıtma falan gibi ek özellikleri işaretledim ama tapu veya otobüs durağı gibi seyleri pek sallamamjstim. Ilani bir guncelleyeyim

Bu aralar zor. Maddi yönden durumlar kötü + kredi de çok zorluyor insanları.

Bir kaç ay önce bir ev beğendik, istedigimiz gibi. Bizim evi satma amacimizda gençken ustune ne koysak kafası aslında. Ev biraz büyüsün siteye gidelim, cocuk olmadan yatırım yapalim. Beğendiğimiz ev hala ilanda 50.000 koymuşlar üstüne. Biz evin değerini hiç arttirmadjk ama insanlar her hafta 10 bin üstüne çıkıyor, şoktayım artik. :KK43:
Biz geçen sene ev almak istiyorduk, konuşmuştuk da adamla sonra tapuyu bulamıyorum gelmem lazım şu bu zamanı uzattı, zaten satmamak için bahane aradığı belliydi. Neyse biz de alamadık kaldı. Adam da evin fiyatını 70 bin artırmış. Yani insaf. Kaç ay kaldı elinde. Sonunda bize dediği fiyata sattı, emlakçıya verdiği de sayılırsa ucuza bile gitti + bu süreçte altının fiyatı arttı, parası da değerden düşmüş oldu.

Biz geçen sene ev almak istiyorduk, konuşmuştuk da adamla sonra tapuyu bulamıyorum gelmem lazım şu bu zamanı uzattı, zaten satmamak için bahane aradığı belliydi. Neyse biz de alamadık kaldı. Adam da evin fiyatını 70 bin artırmış. Yani insaf. Kaç ay kaldı elinde. Sonunda bize dediği fiyata sattı, emlakçıya verdiği de sayılırsa ucuza bile gitti + bu süreçte altının fiyatı arttı, parası da değerden düşmüş oldu.
Ev alana da stres evi satana da. Bizimde suan oturdugumuz binamızda bir daire kaldi satılmayan. Dairenin fiyatını pandemide 950 den 1080'e çıkardılar. Ev satılmadikca değeri dusurursun bu insanlar pat pat ev fiyatlarını yükseltiyor. Evin bir değeri vardır, alana da günah yani. Biri bakmisti daireye anlamislar ya adamları beğenmedik diyip bozdular, ertesi gün pit ilandaki değeri yukselttiler. Insanlar çıldırmış.

millet alamıyor.
biz de bakıyoruz ama doluya koysak almıyor, boşa koyunca da dolmuyor.
hani vazgeçme noktasına bile geldik.
faiz yüksek, evler pahalı.
paranın alım gücü eriyor.

Back
X