• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evinde huzur olan,sabırlı hanımlar??

ben senin ne yapmak istediğini pek anlamadım..
hem hatalıyım diyorsun,
hemde çene tutmak nedemek kan beynine çıkınca diyorsun,
hemde kan beynime çıkıcak şeyler söylemiyor aslında diyorsun..
valla anlamadım:uhm:
Hayır tabiki sinirlendirecek seyler söylüyor her zaman..Tabiki bende bu durumda susamıyorum...
Sonucta hatasını anlayan herkes anladığı an o hatadan vazgecebiliyor mu?
Bu biraz da yapısal işte...

Mathildacim benim anladigim kadariyla senin icten ice esine cok büyük kizginliklarin var, sanki sen ona söylemeden birseyleri anlamasini istiyorsunm ve sürekli huzursuzluk yaratan sen olarak gösterildigin icin sinirlenip bagiriyorsun....fakat bence burdaki huzursuzlugun en önemli kaynagi esinle konusamaman...:delphin:

Konusaniz bile kavga cikiyor ve iyi olanda bitiyor icinde gibi!!

Sana tavsiyem ne olursa olsun bir erkegin sen ona söylemeden birseylerin anlamasini ümit etme, böyle bir kabiliyetleri yok malesef!! :mymeka:
Konusmaktan söylmekten usansandan baska türlü anlamiyorlar cogunlukla:kızgın:

Icten ice kin duymakla huzursuz olmakla hic bir yere varamasin, al karsina güzelce konus ve ayirca her lafin altindada birseyler arama...Gecinmek isteyenler gecinir ben hep bunu der bunu bilirim!!:kahve:

Birde su atasözü vardir: Yigit harpte, dost dertte, olgun insanda kavgada belli olur....

Olgun ve ilimli yaklastiktan sonra ben bazi istisnalar haric her insanla konsarak sorunlarimiz halledebilecegimizin kanatindeyim...Umarim sizde cözersiniz....:teselli:

Bide şu var kızlar eşimin annesi çok sabırlı ve sessiz sakin biri...Eşimin babasına
karsı sesini bile cıkaramaz ve eşim doğu kökenli...
Yani onların ailesinde kadın pek öyle kocaya kafa tutamaz...
Bizim tarafda da kadınlar herseyin içindedir..Babam cok seyini anneme danısır...
Film malesef burada da kopuyor...
Bu konuda sorun teskil ediyor malesef...kültür farkı sanırım..

bence siz sinirinizi kontrol edemiyorsunuz, sinirlenince de kendinizi kontrol edemiyorsunuz. bu zamana kadar kendi başınıza çözemediyseniz uzman yardımı almanızı tavsiye ederim.
hem kendinizi,hem eşinizi hem de evliliğinizi yıpratıyorsunuz.

eşinize hatalarını, kırgınlıklarınızı konuşarak anlatmayı deneyin.ikiniz de düzenlemek için çaba harcayın.
3 sene iyi dayanmışsınız.

evlendiğinizden beri evde iseniz onun verdiği stres de olabilir, işe girmek fayda sağlayabilir.

bence tek suçlu sen değilsin...ikinizde de suç var...sen bayramda ne yapalım yerine ne yapmayı düşünüyorsun dememelisin bence, o da senin kızdığını bile bile seni kızdıracak şeyler söylememeli...
bazı arkadaşlar gibi benim de görüşüm senin eşine karşı içten içe kızgınlıkların olduğu, belki eşin sana yalan söylediği için,başkalarının yanında seni eleştirdiği için,seni önemseyen davranışlar göstermediği için kızgın olabilirsin eşine...belki yapı olarak sinirli birisin bilemiyorum ama eşinin bu davranışları sürdükçe sen daha da sinirli olacaksın,sen sinirlendikçe o inadına daha çok o şekilde davranacak ve aranız giderek açılacak...tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan misali..
ayrıca çocuğunuz var mı bilmiyorum amam çocukların bu durumdan çok etkilendiklerini söyleyebilirim, bu durumun yaşandığı bir ailenin çocuğu olarak...

gerçekten huzur bir evlilikte olması gereken en önemli faktörlerden biri.ancak,bu sizin tek başınıza başarabileceğiniz bir şey değil.sizin kadar eşinizinde davranışlarına dikkat etmesi gerekiyor.size sabır eşinizede anlayış diliyorum.bazen alttan almak insana çok şey kazandırabilir.deneyin

Son düzenleyen: Moderatör:
selam eşinizin burcunu ve tabı sızın burcunuzuda cok merak ettım sebebıne gelınce hıc tasalanmana gerek yok bır eşide bende var:) dı...

tam 14 yıl gectı artık ne ben nede eşim eskısı gıbı sorunlar cıkarmaz cıkaramaz olduk başka sorunlarla karşılaşınca ıster ıstemez bu tur soz duellolarını rafa kaldırıyorsun:)

sen ne kadar sabretmeyı ogrenmeye calışsanda hem arkadaşların yanı senın ve bızım gıbı sınırlerıne hakım olamayan arkadaşlarından uzak durmadıkca hemde başına şu durumdan daha vahım bırşey gelmedıkce (umarım gelmez)olayları cozemeyeceksın gıbı.

aldatma,kayınvalıde,kayınpeder,gorumce,akraba,evladınızın olup olmaması ve saglık ıle ılgılı sorunlarınız yoksa ne ıstıyoruz ALLAH tan bır duşunelım ne dersınız.

yukarıda yazdıgım sorunların hepsı olmasada bırılerı muhakkak yaşanıyor kımılerıde sorunları ust uste yaşıyor başa cıkmaya calışıyor bızde bır eşimizi ıdare edemıyoruz aslında olumlu bakmak hıcte zor degıl ne ıckısı var ne kumarı nede dışarıya akıttıgı parası ben oyle sanıyorum ne dersın..

aıle uzerıne kıtaplar okumanı tavsıye ederım,goreceksın hal ve hareketlerınde hemen olmasada zamanla duzelmeler olacaktır bır dıger kıtap bıter bır dıger kıtap gelır tek bır kıtapla herşey duzelemez onuda belırtmış olayım zamanla yeşerecek evlılıgınız, senın ıcın kıtap okumak zor olmasa gerek ev hanımıymışsın fırsat bu fırsat oku derım ben ve okudugun kıtaplarıda yaz kı herkes gorsun ve alıp okusunlar alacagın kıtaplar tek bır yazardan olmasın şimdıkı zamanda evlılıkler,ıslamıyette evlılıkler vs uzerıne bırcok yazarlarımız var cunku. kımbılır belkı nıce senın ve benım gıbıler vardırda acıklayamıyorlardır:)

zaman zaman sıtrese gıreceksın tabı kolay degıl yapıda olan sınırı kaldırmak,belkı azıcık yıpranacaksın (şimdıkınden daha fazla olamaz sanırım ne dersın:))ama sonuc her ıkınızede cok ıyı gelecek.

konuyu noktalasam ıyı olacak. zamanında banada boyle nasıhatlarda bulunulsaydıda yaşanan acı olayları gormeseydım ama olsun olen yok ya,şimdılık saglıgım yerınde ya.allah beterınden korusun kımbılır belkıde ben yıne aynı ben kalırdım bu durumda yuvam kalmazdı kalsada aynı evde ıkı yabancı gıbı yaşardık..

okuyorsun degılmı yazdıklarımı ne kadar pışmanlık doluyum lutfen herşeyı kendın ıcın yaptıgını unutma evlılıkte araya başka bır kadın ve kufur gırmedıkce gurur olmaz sabırlı olman senın mutlulugun ıcın bunu sakın unutma sevgıyle kal mutlu kal :)

canim ayni sorun bendede var.esim cok iyi ama ben kavga cikariyorum surekli.onu cok incitiyorum.ortada bir sey yokken.idare etmeyi bilmiyorum maalesef.ama bundan sonra kendimi duzeltecegim cunku bu boyle gitmez

aynı sorunlar bizde de vardı 6 senemiz bitti 7 seneye gircez allah nasip ederse.
evliliğimiz oturduğunu hissediyorum. daha doğrusu artık insan her duruma alışıyor ve
çok normalmiş gibi dvranmaya başlıyor tıpkı bende olduğu gibi.
ben oturup konuşmadım hep tartıştım ve elime geçen bişi olmadı bence arkadaşım otur konuş kavga etmeden analiz yapın göreceksinki çok şey değişecek. ben bunları yapmadım ama şimdi elimde olmadan herşeyi kabullenebiliyorum.

Arkadaşlar konu başlığımda da belirttim...Huzurlu evliliği olan eşiyle uyumu yakalamış
arkadaşlara sorum;ben bir türlü bu huzuru evimde yakayalamadım malesef..
Hemen hemen hergün ufak da olsa bir tartısma cıkıyor evimizde..
Çok ama cok üzülüyorum..evet eşimde de kusur var fakat,
daha cok ben sinirlenip bağırıp cağırıyorum...Malesef sabırlı,olgun olmayı beremiyorum :(
Eşime karşı sabrı nasıl öğrenicem kızlar yaa..
Aniden sinirleniyorum eşimin de kalbini cok kırıyorum ve kavgaları bitiremiyorum...
Hep bi huzursuzluk eşime karşı güvenim yok..Aslında sebepszi de değil..Eşim beni dısarda kötüler,biraz yalan da söyler vede eşim çok mantıklıdır pek duygusal değildir...
Ne yapmalıyım ya evde sorun cıkmaması için...Artık cok caresiz kaldım...
Biraz gamsız ve relax olmayı istiyorum ama olmuyor :(
Tavsiyelerinizi bekliyorum ...
yalan söylemesi sinirli halinizden kaynaklanıyor olabilir mi?tepkinizin ölçüsünü bilmediği için huzursuzluk olmadıgı için bunu söylüyor olabilir.
dışarda kötülemek olarak değilde tıpkı sizin bizimle paylaştıgınız gibi her evlilik böylemdiri paylaşımı olabilir.
bence sizi sinirlendiren şeyleri maddeleyin.önce sorunu bulmak çözüm konusunda daha rahatlatıcı olabilir.
bir de siz ve tepkileriniz değişmeden eşinizin değişmesi pek mümkün gözükmüyor.ayrıca barışın ondan gelmesi onun adına bir adım olarak hanesine artı puan olarak kaydedilmeli:)
ben kendi yöntemimi söylersem.eşime kızdıgım zamanlarda genelde ona teşekkür etmem gereken yanları getiriyorum aklıma.o zaman öfkemi bastırmak çok daha kolay oluyor.
mutsuzluğunuzun sebebi yalnızca evliliğiniz değildir muhtemel.bence kendi içinizde braz acıtıcıda olsa bir bilinçaltı turu yapmalısınız.davranışlarınızın tepkilerinizin nedenleri daha kolay ortaya çıkar.bunları boşuna yazmıyorum.evlendikten sonra daha sakin olabilmeyi bu yönetemlerle başarmış biri olarak yazıyorum.mutluluklar dilerim....

yalan söylemesi sinirli halinizden kaynaklanıyor olabilir mi?tepkinizin ölçüsünü bilmediğinden huzursuzluk olmasın diye yalan söylüyor olabilir.
dışarda kötülemek olarak değilde tıpkı sizin bizimle paylaştıgınız gibi her evlilik böylemdiri paylaşımı olabilir eşimizin insanlarla konuşması.o da kendince çözüm arıyordur kimbilir.
bence sizi sinirlendiren şeyleri maddeleyin.önce sorunu bulmak çözüm konusunda daha rahatlatıcı olabilir.
bir de siz ve tepkileriniz değişmeden eşinizin değişmesi pek mümkün gözükmüyor.ayrıca barışın ondan gelmesi eşinizin hanesine artı puan olarak kaydedilmeli:)
ben kendi yöntemimi söylersem:eşime kızdıgım zamanlarda genelde ona teşekkür etmem gereken yanları getiriyorum aklıma.o zaman öfkemi bastırmak çok daha kolay oluyor.
mutsuzluğunuzun sebebi yalnızca evliliğiniz değildir muhtemel.bence kendi içinizde braz acıtıcıda olsa bir bilinçaltı turu yapmalısınız.davranışlarınızın tepkilerinizin nedenleri daha kolay ortaya çıkar.bunları boşuna yazmıyorum.evlendikten sonra daha sakin olabilmeyi bu yönetemlerle başarmış biri olarak yazıyorum.mutluluklar dilerim....

cümlelerimin anlaşılır hali:)))

valla tam ben huzuru yakaladım sanada anlatayım diyecektim ki,huzurlu olmamın sebebinin eşimin bu şekilde davranmaması olduğunu anladımbenneyaptımki
yani eşin sana eşşek şakaları yapmaktan hoşlanıyor,görmezlikten gelmeye ve sakin olmaya çalış diyecektim ki,eşinin dışardada seni kötülediğini ve yalan söylediğini okudum.
bu tahammül edilebilir bişey değil.
bu durum senin kabullenmenden ziyade ikinizin oturup konuşmasıyla çözülebilir ancak.
seni kötülemek ne demek?insan güvenmediği birine nasıl hissedebilir,nasıl huzur bulabilir ki?
hep böyle genç kalmayacaksın,yaşlılığıda var bu işin.o zaman şu ankinden daha sabırlı olmayacaksın.
kesinlikle konuşmanız gerekiyor bu sorunları eşinle.
açık açık ama sinirlenmeden anlat çok kırıldığını.zira senin sinirli tavırların karşısındada böyle inat davranıyor olabilir.yapmayacaksada yapıcam der yani.
önce sakin olmayı başarmalısın.sonrada bu meseleyi hemen eşinle konuşmalısın.

Ne kadar zor bir durum. Allah sana sabir versin. Konusmayi dertlerinizi paylasiyormusunuz? sanirim paylasamiyorsunuz sinirinden dolayi.Cok sinirlenince bazen arkani donup gitmek gerekir..msl baska odaya gecersin veya disariya cikar biraz hava alirsin..Sonra sakinlesince esinle oturup konusursun..sinirli sinirli hic birsey haledilmiyor..sinirlenince susmayi ve sakinlesmeyi ogren sakinlesince de esinle konusursun..konusmadan birsey haledemezsiniz.

Back
X