Evinizi nasıl derli toplu tutuyorsunuz?

Bekarlığımı tarif etmişsiniz. Ben düzenli olmayı neyin nerede olduğunu bilmeyi severim. Her iş için ayrı şeffaf kutum vardır falan. Ama bekarken o bulaşık düşüncesi beni yorardı, bulaşık makinem de yoktu. Yani salçalı makarna için 4 kap bulaşık çıkmasına hep sinir olurdum. Neyse evlenince o düzeni oturttum. Şimdi bir de kayınvalideye yakın yere taşındım sabah ilk işim yatak yorgan toplamak oluyor resmen. Kısacası bu birine sorumlu hissetmekle alakalı bence. Beni böyle görmesinler diyerek o iş yapma gücü geliyor. Eğer ev aşırı dağılıyorsa haftada bir birini çağırın cidden. (Korona dışı zamanlar için konuşayım)

ya ben tek başıma aile evinde yaşarken her şeye üşenirdim sıkılırdım. eve gelip direkt yatağa tabakları mutfağa bırakır yatardım falan. kimse gelip gitmiyo evde yalnızım diye üşengeçlik oluyordu. ama evde bir şeyleri yapmayınca da insan depresyona giriyor iyice. Ben evlenince eve gelen gidin olunca ev toplama rutin oldu hahahhah

Kendim yabanci degilim diyerek yapmiyorsun sanirim bir donem bende oyleydim ama yalniz yasamadigimdan sürünerek yapmaya basladim (tamamen tembellikten ) motivasyonun yok mecburiyetin yok o zaman camasirlardan ve bulasiklardan kendileri yikamalarini rica etmekten baska care kalmiyor :KK53:

Ben tutamıyorum.🤦‍♀️
halbuki eşim çok titizdir, derli topludur ama sıkıntı bende galiba.😂
Her gün işleniyorum evde, asla pis,tozlu bir köşem olmaz ama toplu tutma işini çözemedim.🥲

Mesela bulaşığı hemen makineye koyarsanız dağınıklık olmaz. Yani yaptığınız her şeyi geri hemen yerine koymanız gerekiyor. Ben dağınıklık sevmem. Anneannemin bir sözü var ev temiz olsa bile dağınıksa o ev pis görünür. Ama ev toplu olup kirli olsa bile o ev temiz görünür der hep. Bence de öyle. Ben hemen yerine koyarım aldığımı. Ama dönem dönem tabi saldığım oluyor😂
Aslında kirli ev derli topluda olsa kendisini bir şekilde belli ediyor. Geçenlerde bir yakınımıza gitmiştim. Ev muazzam düzgü derli toplu, temiz duruyordu ama bebeğim emekledigi için salonda koridorda dolanıp durdu.. Eve geçtiğimizde çorabı bayağı renk değiştirmjşti. Çok şaşırmıştım bildiğiniz kirlenmişti.

Çocuk olmadan önce meğer her şey ne kolaymış diyorum.Şimdi bir bebeğim var ve gözüm dağınıklık sevmediği için yatmadan evvel evimi toplu bırakırım ne kadar yorgun olsam da.Büyük temizliğe de yardımcım gelir.

Makine boşsa koyuyorum ben de 🤣
İşin sırrı bi yerden başlamak 😂
Mesela makine boşaltırken 2 3 bardağı koyarsan hepsini boşaltmadan dönemiyorsun 😂😂
Biz de idare ediyoruz, yer iyi, okula yakın, kira makul, teras kat fifir fifir esiyor. Burdan kendi evime çıkayım artık, yeter.
O zaman inşallah kendi geniş evine çıkarsın en kısa zamanda 🥳

Ahahah bunu yaptığım oldu. Kapısı hep kapalı olan oda 😅😅
Kapısında girilmez💀 falan yazacak 😂
Benim de yatak odam biraz dağınık oluyor o da yatağı toplamadıysam ve makyaj masasında saç baş yaptıysam o
Salon toplu olur hep
Mutfakta bulaşık bırakmam pek
Bırakmışsam da çöplerinden arındırmış üst üste yıkanmayı bekler şekilde bırakırım
Bulaşık makinem hemen dolmuyor 2 kişiyiz diye 3 5 gün bekletince de midem bulanıyor elde yıkıyorum genelde
Bi keresinde çatkapı misafir geldi tek toplu yer salondu kadını hemen salona aldım kahveyi de makinesini salona getirip orda yaptım sıcak sıcak içelim diye ahaha yoksa yanıma gelirdi birşeye yardım edeyim mi diye, resmen tepsiye kahve meyve su lokum bütün ihtiyaçları aldım gittim salona bir daha işimiz düşmesin diye sdfkdjfjk 😂 berbat değildi mutfak ama bulaşık çoktu öyle anılmak istemedim 😂

Başlıktan da anlaşılabileceği gibi arkadaslar bu evi derli toplu tutmanın yolları nelerdir? 😂
Ben tek başıma yaşıyorum 3+1 evde. Tam istediğim düzende kalmıyor evim. Yorucu bir işim yok ama işten geldikten sonra pek bir şey yapasım olmuyor. Yemek yapsam bulaşığı makineye koymuyorum mesela. Yan gelip yatiyorum , bir ara vitaminlerim dusuktu hic enerjim yoktu ilacla takviye ettim. Enerji artırıcı takviye, gıda vs önerebilir misiniz?
Bir zorunluluğum olmadığı için mi böyleyim ya 🤣
En baştan dağıtmadan kullanın eşyaları. Dağılan yeri dağınıklık birikmeden hemen halledin o zaman kolay olur. Bazen küçük dağınlıklık olur ve bu bence hiç sorun değil. Dağınıklık yaşanmışlık katar eve :) bir de 3+1 evi tek başınıza nasıl dağıtabiliyorsunuz ona şaşırdım :D kocaman evde bir kişinin eşyası çok olmaz, dağınıklığı göze batmaz herhalde.

Evin içinde yürü gözüne batan her dağınıklığı topla. Mutfak düzenli olursa evin gerisi de düzenli oluyor. Mutfakta yemek yaparken yaptığın dağınıklığı yemek oluncaya kadar topla bulaşığı da elde yikamiyorsun tezgaha koymadan yerleştir makinaya. Benim en sevdiğim düzenli bir evde içilen kahve bazen çikolata.

Çocuk olmadan önce meğer her şey ne kolaymış diyorum.Şimdi bir bebeğim var ve gözüm dağınıklık sevmediği için yatmadan evvel evimi toplu bırakırım ne kadar yorgun olsam da.Büyük temizliğe de yardımcım gelir.
Ya benim annem de öyleydi. Küçük kardeşim bebekti daha, bulaşık makinesi de yoktu, gece 2'ye kadar da olsa evin işini bitirmeden yatmazdi. Öyle gelenimiz gidenimiz de yoktu.
O motivasyondan istiyorum
Ben böyle oldum 🤣

Back
X