evladın ana baba üzerinde hakkı yok mu????

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
her gün kavga her gün huzursuzluk içindeyim ben bu evde..
annem benden nefret eder çünkü annemle babam ayrı ...babamdan nefret ederdi annem o yüzden benden de nefret ediyor.şimdi başka biriyle evli ondan bir oğlu var ama onu el üstünde tutar.onun trnağına taş değene kadar senin ciğerin parçalansın der.evet bunu söyler tırnağıyla değişmem oğlumun sei der.oğlum şurda sen burdasın der.babamın ona yaptığı eziyetleri hep bana yükler.
son olarak bana ağzını açıp kızım demedi.ismimle de çağırmadı hiçbir zaman ama oğluna hep oğlum der kuzum der ismiyle çağırır.
sadece merak ettiğim bir konu var.ana babanın evladı üzerinde hakkı var da evladın ana baba üzerinde hakkı yok mu? bu arada babam da benden para ister sürekli para vermeyen evladın abana ne gereği var der.
biliyor musunuz ben ikisinden de nefret ediyorum.

27..
iki aylık yaz tatiline anamın yanına geliyorum mecburen ve her yıl kovuluyorum ...
benden maddi anlamda büyük beklentileri var..
3 yıllık öğremtenin 30 mmilyar birikmiş parası olur mu?
senin 30 milyar paran var al bir kat otur gelme benim yanıma diyor.
sürekli üniversitede bana gönderdiği paraların lafını ediyor(

1.5 yıllık öğretmenm 1 milyarım var kenarda.Sen yne iyi biriktirmişsin.Ben olsam bir daha gidemem herhalde oraya.ne anneler var.Boşuna denmiyor demek ki her kadın ana olamaz diye

1.5 yıllık öğretmenm 1 milyarım var kenarda.Sen yne iyi biriktirmişsin.Ben olsam bir daha gidemem herhalde oraya.ne anneler var.Boşuna denmiyor demek ki her kadın ana olamaz diye

aynen öyle.canım 30 milyar birikmişim yok hatta hiç birikmişim yok.ben onlar için kredi çekmiştim.onu ödüyorum(((

Yerinizde olsam tutarım kendime bir ev otururum. Kendi yağımla kavrulurum. Önce bana böyle söyleyen anneyi silerim.
Sonra da baba kız arasına para mevzusu sokan babayı.
Çocuklara kendi ayakları üzerine sağlam basmayı, kendine yetebilmeyi öğreten kişilersiniz sizler.
Önce kendinizde başlayın derim.
Eminim çok mutlu olacaksınız.

zaten öğremtenlik yaptığım yerde evim var yani kirada oturuyorum.küçük bir yerde çalışıyorum şimdi yaz tatillerinde de mi orada kalayım.aslında düşündüm ama çok bunaltıcı olur diye kalmadım.
zaten hayatta yapayalnızım inan.kimsem yok.hiçkimsem yok...kime sığınıcaM KİMe tutunucam hiç bilmiyorum.

Kesinlikle öyle annenin yanına gitmezdim bile hele yaz tatilini geçirmek için.. Kendi kendine yeter de artarsın bile,dostlar edin kendine onlarla daha iyi vakit geçirirsin.. Öyle ana olurmuymuş.. Ha annendir özlüyorum dersen yılda 1-2 kez gidersin 1 gün kalır dönersin

Olmaz olur mu hiç
Evladında anne ve babasının üzerinde hakkı var tabiki.
Onlar doğurmuş olabilir
Ama gereken sorumluluklar sadece bunla bitmiyor
Annenizin böyle söylemlerini okudugumda üzüldüm
Bir anneye hiç yakışmıyor böyle ifadeler sözler
Anne bu ya Korur, kollar,sever, kıyamaz, kendinden çok düşünür evladını
Madem anneniz böyle sizde katlanmak zorunda değilsiniz
Kendi ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz
Tutun bir ev kendi yağınızda kavrulun gitsin

Son düzenleme:

yalnızlıktan çok korkuyorum.yalnız yalnız ne zamana kadar yaşayabilirim ki..evlenin demeyin bir kez evlendim yeterince mutsuz oldum ben.

Gerekirse kal. Böyle strese gireceğime tercih ederdim ben bunu.
Yada paket turlar var onlara katıl ne bileyim çevre edinirsin kendine.
Kültür turlarına katıl, görmediğin yerleri gör gez toz eğlenmene bak.

madem istenmiyosun sen de gitme. ne demek evlat ayrımı yaa..yazın git tatiline tek basına ohhh kafanı dinle..katıl turlara gez toz, maasın var..milletin lafını sozunu niye dinliyosun da canını sıkıyosun! yarın bi gun annen yataga dustugunde biricik oglu ilgilenir onunla gorur o!!!!!

anlayamadımki....ben daha doğmamış bebeğim karnımda hereket etmediğinde ağlamaya başlıyorum acaba bişey mi oldu diye onu görmediğim halde nasıl bağlıyım....nasıl evlat ayırımı yapabilir bilemiyorumki. yaşadığı ne olursa olsun.hayatın acımasızlığını,çektiklerini nasıl sana yükleyebilir. sen istemedin ki tüm bunların yaşanmasını......
kesinlikle evimde yalnız oturur yine de gitmezdim kimsenin yanına. yiyeceğin bir lokma ekmek bir tabak yemek. onu da ağzının tadıyla yersin hiç değilse. neden istenmediğin halde ısrarla gidiyorsun? eşi nasıl davranıyor sana bilmiyorum ama rahatsız olmuyor musun onların yanında??
tayin isteyemiyor musun?

Son düzenleme:
Ben annemi kaybettim, yok artık ama seninde durumun benden faksız degil hani, anne varda ne ise yarıyor? Yazık! Dogurmakla anne olunmuyormus demek ki, eviniz de varmıs sıkılsanız da gitmeyin yapacak birsey yok, insan kendi annesinden bu tür davranıslara maruz kalacaksa ben yapayalnız kalnamyı tercih ederim eminim ki ondan duyduklarımdan daha az canımı sıkar yalnızlık..

zaten o da öyle diyor canım.yarın alırım bir tane gelin bakar bana diyor.sana ne ihtiyacım var benim diyor.

üvey babam iyi biri kızım der bana.bazen öyle isyan ediyorum ki allaha..herkesin ailesi var düzeni var anası babası kardeşleri var bir de evleniyorlar 2.bir aileleri oluyor.benim ikisi d eolmuyor.yok.yapayalnızım.adalet bu değil.

zaten beni en çok bitiren şey yalnızlık hissi.yalnızlık duygusu yıllardır kurtulamadım ben bu duygudan.

inşallah mutlu bi yuva kurarsınız ona tutunursunuz o zaman annede dışarda kalır babada kendi evin çocuğun eşin herşeyden önemli olur evliliğe karsı bu kadar kapalı olmayın eminim etrafınızda vardır size göre birileri etrafınıza bakın biraz böyle olumsuz düşünürseniz kendi ışıgınızıda kesersiniz insanların sizi görmesini engellersiniz inşallah karsınıza ii insanlar çıkar artık ne güzel işiniz var muhtaç değilsiniz bazen arkadaşlar aileden daha yakın oluyor keşke bi arkkadaşınızla tatile çıksaydınz

Bence öğretmenlik yaptığınız yerdeki evinize geri dönün ve ailenizle aranıza sağlam bir mesafe koyun. Telefonla falan konuşun işte, yüz yüze görüşmeyin. Evinde de kalmayın.

daha önceki konunda da yazmıştım. bul kendine bi arkadaş, gez toz 2 ay. yok arkadaş bulamaıyorum dersen turla git. yani tmm borç ödüyorum diyosun da teksin, ilçede kira azdır, yine paran olur tatil için. tatile git. gitme annenlerin yanına. tatile gitmeden bi de psikoloğa gitsen olur çünkü ailenle ilgili çok büyük problemlerin var ebnce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…