• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat edinme hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Merhaba . Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Depremden çok şükür sağ kurtulduk evimiz yıkıldı ama kendimizi toparladık gibi . Uzun zamandır aklımda olan bişey , eşimde bende memuruz , bir çocuğumuz var çok şükür 6 yaşında , ben ikinci bir çocuk dünyaya getirmek yerine , depremde bizim gibi zarar görmüş , ailesini kaybetmiş bir çocuk evlat edinmek istiyorum. Yakın çevrem zaten bunu pek doğru bulmadı , ama ben başvuru yaptım , şartları sağlıyoruz , geri dönüş yapacaklarını söylediler, bu yollardan geçmiş bir arkadaşımız var mu ? Bizi neler bekliyor?

Öz çocuğunuz varmış ben çok tasvip etmiyorum , öz kardeşte bile sorunlar yaşanıyor diğer çocuk kendini kötü hissedebilir siz ne kadar hassas olursanız olun bunun önüne geçilmez siz kendi çocuğunuzu severken o anne babasını kaybetmiş buruk bir çocuk içi gider , hiç çocuğu olmayan biri almalı..

Merhaba . Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Depremden çok şükür sağ kurtulduk evimiz yıkıldı ama kendimizi toparladık gibi . Uzun zamandır aklımda olan bişey , eşimde bende memuruz , bir çocuğumuz var çok şükür 6 yaşında , ben ikinci bir çocuk dünyaya getirmek yerine , depremde bizim gibi zarar görmüş , ailesini kaybetmiş bir çocuk evlat edinmek istiyorum. Yakın çevrem zaten bunu pek doğru bulmadı , ama ben başvuru yaptım , şartları sağlıyoruz , geri dönüş yapacaklarını söylediler, bu yollardan geçmiş bir arkadaşımız var mu ? Bizi neler bekliyor?
Muhtemelen küçük bir bebek alacaksınız. Şuan için belki size sorun gözetmez ancak ileriyi düşünün. Eşit şartları verecek misiniz, kendi doğurduğunuzdan ayırmayıp eşit sevebilecek misiniz, aynı şekilde mirasta eşit tutacak mısınız ? Çocuğa üveylik hissetirilecek ise bence hiç kalkışmayın. Ağır bir durum bu. Şahit olduğum da oldu, evlatlık aldılar, sonra çocuğu oldu. Çocuklar büyüdü. Eşit şartlar altında büyümediler, mirasa ortak tutmadılar. Öylece ortada kaldı. İyi düşünün

Sizin evliliginiz kötü degil miydi? Siz de evliliginiz kötü diye istemiyordunuz 2. çocuğu, bana kalırsa sadece çocuğum yalnız kalmasın düşüncesindesiniz:

Bir de psikolojiniz de pek sağlıklı degil sanki:

Adam gibi bakmayacaksanız almayın, doğru sebeplerden istemiyorsunuz zaten çocuğa oyun arkadaşı arıyorsunuz. Çocuklar büyüyünce diğer çocuğun görevi de bitmiş oluyor o zaman ne yapacaksınız?? Başkasının çocuğunu kendinden saymak için çok çok sağlam maneviyat ve psikolojiye sahip olmak gerekiyor, siz zaten orda değilsiniz asla.

Muhtemelen küçük bir bebek alacaksınız. Şuan için belki size sorun gözetmez ancak ileriyi düşünün. Eşit şartları verecek misiniz, kendi doğurduğunuzdan ayırmayıp eşit sevebilecek misiniz, aynı şekilde mirasta eşit tutacak mısınız ? Çocuğa üveylik hissetirilecek ise bence hiç kalkışmayın. Ağır bir durum bu. Şahit olduğum da oldu, evlatlık aldılar, sonra çocuğu oldu. Çocuklar büyüdü. Eşit şartlar altında büyümediler, mirasa ortak tutmadılar. Öylece ortada kaldı. İyi düşünün

Adam gibi davranmayacak olan almasın, yazacak başka şey bulamadım🙄😑 çocuğa çok yazık etmişler.

Öz çocuğunuz varmış ben çok tasvip etmiyorum , öz kardeşte bile sorunlar yaşanıyor diğer çocuk kendini kötü hissedebilir siz ne kadar hassas olursanız olun bunun önüne geçilmez siz kendi çocuğunuzu severken o anne babasını kaybetmiş buruk bir çocuk içi gider , hiç çocuğu olmayan biri almalı..

Eksilemişler ama ben katılıyorum buna. Konu sahibesi zaten mutsuz evliliği olan bir insan , kendisine hiç hiç verilmemeli.

Travma geçiren insanların böyle radikal kararlar almasını doğru bulmuyorum. Evlat edinme elbette çok güzel ve saygı duyulan bir şey. Ama çok çok büyük sorumluluk. Sağlam ve kritik kararları alabilecek sağlam bir psikolojiye ihtiyaç var. Hele eşinizle sorunlarınız varmış, ileride ayrılma ihtimaliniz varsa evlat edineceginiz çocuğa bir de boşanma travmasını mı ekleyeceksiniz?

yapmamaya karar verdim, artı eksi hepsini bi kenara koydum ve olmamasının , olmasından daha iyi olabileceğine inanıyorum.
Alınacak risk değil .. şu anda kızıma karşı sakin, ilgisi yetebilen bir anneyim ama ikinciden sonra herşey değişir.. maddi olarak ta kızımın imkanlarını kısıtlamak istemiyorum.. eşim konusunda da evet bir defa biz o bitiş çizgisine doğru gittik . Şu anda aramızın iyi olması, geçmişte olanları değiştiremez . Beni bu ikinci çocuk meselesi yüzünden bırakacaksa da bıraksın artık kendi içimde bu konuyu da açılmamak üzere kapatıyorum . herkese teşekkür ederim.
Beddua algılanmasın ancak umarım sizinle görüşme olumsuz olur ve alamazsınız.

Evlat edinme süreci çok zor bir süreç. Hiç evladı olmayan birilerinin almasını daha doğru buluyorum. Şöyle ki depremden sonraki süreçte eşimle çok arzu ettik, ailelerimiz de makul buldular. (hamileliğim çok zordu, kızım kardeşsiz kalsın istemedik)
Ancak eşimle daha derinden düşününce bir aile evlatsız kalmasın diyerek başvuru yapmadık.

Başvuru yaptınız mı gerçekten?? 2 hafta önce 2. Çocuk konusu açmıştın. Ne ara 2.çocuk yapıp yapmamaya karar verip evlat edinme gibi büyük bi kararı alıp başvuru yaptınız? Çok ilginç.
Hanımefendı insanların damarına basan konular açıp sonra zıt görüşleri olanları birbirine düşürüp tek cevap yazmayan biri

Siz doğurmayinca ikinci çocukla ilgili endişeleriniz yok mu olacak?
Daha yeni konu açıp yeni bir çocuk konusunu kapadım demiştiniz ne çabuk karar veriyorsunuz böyle önemli bir meseleye?
Ben sizin sağlıklı düşünebildiginizi sanmıyorum.
Depremzede çocuklar kimsenin oyuncağı olmayacak kadar hassaslar.
Sinir oluyordum zaten deprem sonrasi önüne gelenin doğru düzgün düşünmeden bizde alalım bir tane deme muhabbetine sanki marketten karpuz alacaklar.
Prosedür öyle kolay ilerlemiyor, inşallah evlat falan edinemezsiniz.

Instagramda kalpten baba diye bir sayfa var kendisi tüm prosedür ile bilgi veriyor isterseniz bir göz atın derim . Bu arada bence bu dünyada bir çocuğun hayatına dokunmak kadar güzel bir durum olamaz. Allah razı olsun sizden ve eşinizden

2 çocuğu yapmamaya kızımın imkanlarindan kismamaya karar verdim demişsiniz şimdi mesajlarda gördüm siz evlat edinmek falan değil canınız sıkılınca ortaya muhabbet olsun diye yazıp insanları birbirine düşürup,mutsuzlugunuzu insanların kavga ettiğini görerek mutlu oluyorsunuz

Siz eşinizle ayrılmıştınız, sonra geri barıştınız. Daha senesi dolmadı olayların. Bir de evlat mı edineceksiniz şu durumda?
Bu arada başvurdum, haftaya kucağıma çocuğu verdiler gibi bir durum asla yok. Bir kere ciddi incelemeler yapılıyor, eviniz imkanlarınız vs. inceleniyor. Bir de başvuruların hepsinin sırası var, sıraya konuluyor. Bir tanıdığım 2 yıl bekledi.
Valla açtığınız konulara dayanarak sizin böyle bir süreci kotarabileceğinizi düşünmüyorum. Hiç yeltenmeyin bile. Çocuk bu, oyuncak değil.

Bu işler basit değil. İnce eleyip sık dokunmak lazım. Yuvadaki bebek ve çocuklar maalesef çok üzücü ama travmalı oluyorlar ve ekstra ilgi, alaka, destek istiyorlar. Kendi doğurup büyüttüğünüzle kıyaslamayın. Gerçekten o gücü kendinizde görüyorsanız düşünün bunları.

Mesela bir arkadaşım 4 yaşında aldı. Çocuk aylarca geceleri uyumayıp çığlık çığlığa bağırıyordu. Çok uğraştılar, yıprandılar. Çocuk şu an 6 yaşında hala psikiyatri destekli ilerliyorlar. Bir diğeri bebek aldı. Tam 2 ay ağladı bebek hiç susmadan. Meğer karşı tarafı denermiş bebek, sınırlarını zorlarmış. Gerçekten beni koruyup sahip çıkacak mı vs diye. Yani bu örnekler çoğaltılabilir. Bunları göze almak ve ekstra güçlü, sabırlı olup gerekli destekleri alıp ilerlemek gerekiyor.

Ha eğer gerçekten elimden geleni yapmaya hazırım ve çocuğumdan ayırmam diyorsanız tabiki alın. Ancak bunu bilip hazır olmanız lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X