Evlat edinme

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.959
3.742
333
Merhaba Annem 60 babam 55 yaşında sizce evlat edine bilir mi ,?

En sağlıklı bilgiyi ilgili kurumdan öğrenebilirsiniz.

Evlat edinme ya da korucu aile protollerini incelemeniz lazım. Ya da en yakındaki çocuk esirgeme kurumuna gidip bilgi alacaksınız. En sağlıklı yol bu olur herhalde. Anne babanız çok genç değilse de bir masum yavruya yeni bir hayat sunabilecek kadar iyi bir yaştalar bence. İnşallah gönlünüze göre ilerler süreç.

Kırk yaş sınırı var. Yani 43 yaşındaysan 3 yaşında çocuk evlat edinebilirsin. Senin ebeveynlerinde en küçük Birey 55 yaşında, süreç bitene kadar 57 olur, size 17 yaşında kız gelir. Ki çok saçma zaten bir sene sonra reşit olacak.
Bence yersiz bir hayal. Madem böyle bir dusunceniz var neden koruyucu aile gibi daha gerçekçi bir plan yapmıyorsunuz? Hem devlet de yardımcı oluyor - ekonomik olarak. Hem cok daha hızlı işliyor süreç.. ille de evlat edinmek isterlerse çocuk 18 olduğunda kendi istegiyle ailenize katılabilir - böylece yasal mirasçı olur

Öncelikle 40 yaş sınırı yok, onu düzeltelim. Eskiden vardı ama kaldırıldı. Ama tabii ki çocuğun ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yaşta olmak gerekiyor. En doğru bilgiyi kurumlardan alırsınız.

Neden evlat edinmek istiyorlar?

Yanlış anlamayın ama yeterince karışık, kalabalık bir aileniz varken evlat edinme düşünceleri garip geldi fazlasıyla.

Yaş olarakta uygun değiller zaten.
Ben de buna katılıyorum. Ayrıca evlat edinmeyi gec koruyucu aile bile çocuğa iyi bir gelecek sunacak insanlar başvursun diye var. Konu sahibinin babası kendi öz kızının liseye gitmesine izin vermeyip okuldan alan birisi, annesi desen kaç defa konu açtı - takıntili ,hayatı zehir ediyor diye .
Böyle bir aile,sanki kendi doğurduğu çocuğuna çok guzel bakmış gibi neden bir de başka çocuğa bakmak ister ki?
Kızı evlenme çağında, kurumda sıra bekleyene kadar birkaç sene sabretsinler,zaten torun bakarlar

Bu yaştamı derler
Yeterince yorulmadılarmı
Anne ve babanızın bütün dosyaları 40 kurum Tarafından incelenmeye alınır
Ve karar verilir

Ben de buna katılıyorum. Ayrıca evlat edinmeyi gec koruyucu aile bile çocuğa iyi bir gelecek sunacak insanlar başvursun diye var. Konu sahibinin babası kendi öz kızının liseye gitmesine izin vermeyip okuldan alan birisi, annesi desen kaç defa konu açtı - takıntili ,hayatı zehir ediyor diye .
Böyle bir aile,sanki kendi doğurduğu çocuğuna çok guzel bakmış gibi neden bir de başka çocuğa bakmak ister ki?
Kızı evlenme çağında, kurumda sıra bekleyene kadar birkaç sene sabretsinler,zaten torun bakarlar

Belki erkek cocuk istiyorlar 🤷‍♀️

Neden evlat edinmek istiyorlar?

Yanlış anlamayın ama yeterince karışık, kalabalık bir aileniz varken evlat edinme düşünceleri garip geldi fazlasıyla.

Yaş olarakta uygun değiller zaten.
Ben ailenin tek kızıyım hep bir kız çocukları olsun istiyorlar

Bende aynı şeyleri Aneme söyledim , bana çok güzel baktılar ya ,

Eee bu kadar olumsuzluğu kurum araştırıp ortaya çıkarmıyor mu?

Yok kız çocuk evlat edinmek istiyorlar ,Annem kız çocuklarını çok sever

Yalnis anlamayin ama kardeslerinizin bir cok isi ile siz ilgilenip durmussunuz zaten. Annelik duygusu yeni mi cikti ortaya. Sizin yerinizde olsam karismazdim. Size hayati zindan etmisler zaten

Ben ailenin tek kızıyım hep bir kız çocukları olsun istiyorlar
Evet tek kızlarına çok güzel bir hayat sunmuş,imkan tanımıslar gibi başka kızların canını yakma derdindeler demek istiyorsun.

Başta sen bu saçma düşünceye karşı çıkmalısın, evlat edinebilirler mi diye sormak yerine.

😯 cidden umarim vermezler.. ben cok sicak bakarim halbuki bu islere bi cocugun hayati kurtulur diye ama kendileri zaten problemliyse bi cocugun daha hyatini karartmasinlar

Evet tek kızlarına çok güzel bir hayat sunmuş,imkan tanımıslar gibi başka kızların canını yakma derdindeler demek istiyorsun.

Başta sen bu saçma düşünceye karşı çıkmalısın, evlat edinebilirler mi diye sormak yerine.

Ben bu konuda sinsi olurdum. Her basvurduklari kurumu sonradan arar, görevlige olup biteni anlatirdim. :KK53:

Back
X