Evlat Edinme Evlat edinmenin zorlukları var mıdır?...

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

enesveannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2012
439
2
48
benimkinin adı evlat edinme olabilirmi henüz bilmiyorum.konuyu kısaca anlatıyım.kuzenim var.cahilce bi evlilik yaptı ve sonuç olarak yürümedi.işi gücü yok karısı sorumsuzun önde gideni ve bi çocukları oldu.anne başka bi şehre gitti gezmeye die ve orda kaldı baba kiraları ödeyemedi bakkal borcunu ödeyemedi v.s çocuk başta annedeydi sonra kuzenin çocuğu almak istedi karısınında döneceği umuduyla...ama düşündüğü gibi olmadı ve kaarısı dönmedi.kuzen ev kirasını ödeyemezken bakıcıya para veremedi çocuk ortada kaldı.yaşadığı yerde çok akrabamız var ama hiçbiri bi çocuğa bakamadı.utanıyorum bunları yazarken.en son diğer kuzenin karısına bırakmış bakması için.bi kaç gün sonra kadında gidip karakola şikayet ediyo anası babası bıraktı kaçtı die gerizekalı.inanın zor tutuyorum kendimi.neyse oradan çocuğu alıyolar ve yetiştirme yurduna veriyolar.ordanda bi aile çıkarsa evlatlık vereceklermiş.bende daha eşimin bile haaberi yok ani ve sinirli bi kararla bana gönderin ben bakarım ama babası etrafımda dolaşmasın dedim.gönderseler gerçeten bakarım ama yinede soru işaretleri var kafamda.acaba zorlukları varmıdır nelerle karşılaşırım eşimin sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum ama ya çıkarırsa?ne yapmalıyım ya.vicdanım el vermiyo.en azından kendi kanından birinin yanında olmalı.sizce napıyım ???*

senin çocuğun olmama ihtimaili yok anladığım kadarıyla,şu durumda sahip çıkman çok güzel canım ama çocuk küçükse seni anne eşini baba bilecek bu sorumsuz ailede sen çocuğu büyütünce sahip çıkmaya kalkıcak bu durumda kim olsa senin gibi düşünür sahip çıkardı.yazık günah.çocuk ortalarda heba oluyor.Allah rızası için sahip çık canım umarım anne babası ayağına dolanmaz,bizim komşumuzun zihinsel engelli kızı var 35 yaşında baba öldü anne ise tüm varını yoğunu güçsüzler yurduna bağışladı ben ölünce oraya göndersinler diye annemleri tembihledi 1 ağbisi var sadece oda erkek yarın evlenir yenge istemez diye düşündü.duydumki kadın ölmüş almaya gelmişler kızı benim bile iççim gitti ablam ben bakardım vermeyin dedi anneme, ağbisi yollamadı bunu duydum bütün dünya benim oldu okadar çok sevindimki annesi oğluna güvenmedi ama o sahip çıktı

Son düzenleme:
Ben olsam ben de aynı tepkiyi verirdim..
Hem çocuklara çıldırırım hem de yakınım canım kanım, kıyamazdım..
Eşiniz de sorun etmezse neden olmasın diye düşünüyorum..
Ama çoook çok ince düşünülmesi gereken bir konu...

benim allaha şükürler olsun 4 yaşında bi oğlum var ama içim almıyoo o çocuğun öyle ortalarda kalmasına.nasıl bi zorluk yaşarım bilmiyorum.ilerde karşıma dikilirlermi onuda bilmiyorum.hiç bişey bilmiyorum yalnızca ağlamak istiyorum çok üzülüm çok.çocuk 2.5 yaşında yiyeceği 2 kaşık yemek kime ne batıyo anlamadım

Allah senin oğluna uzun ömür versin insan anne olunca duyguları bastıramıyor.sahip çıkmaya kalkarlarsa bu şartlarda alamazlar senden ayrıca çocukta aklı ermeye başladığında durmaz zaten tanımadığı kişilerde senin çocuğun başkasının yanında sen yada eşin olmadan dururmu,sofraya 1 tabak yemek oğlunun da kıyafetleri yeter kardeş gibi büyürler inan çok üzüldüm

Son düzenleme:
doğru bişey yaaptığımdan yavş yavaş emin olmaya başladım teşekkür ederim çok moral oldu.sanki herşey olup bitmiş gibi.sanalda olsa arkamda birilerinin varlığını hissetmek güzeldi.tekrar teşekkürler

Allah o çocuğun yardımcısı olsun ve sana sabır selamet versin...

Öncelikle eşin ile bu konuyu etraflıca konuşmalısın. Çocuk anladığım kadarı ile daha çok küçük ve yapmak istediğin şey mükemmel birşey.
Seni bu konuda herkes desteklemeli, fakat bir arkadaşın dediği gibi, bir çocuk evlat edinmek o kadar kolay birşey değil malesef.
Kendi nüfusuna geçirebilirsin, zaten akrabalık yakınlığından dolayı da yabancı birine vermektense sana vermeyi yeğleyebilirler.
Ama durum şu ki, sen evlat edinirsin, büyütürsün yetiştirirsin öz anne - babası çıkar ortaya bir çuval inciri berbat eder.
Sen bu sorunlara, gelecekte olabileceklere göğüs gerebilecek misin?
Ani verilecek bir karar değil bu ama en sağlıklı kararı verebilmek için eşinle konuşmalısın.
Onun bu konudaki görüşleri de çok önemli olacak.

Hayırlısı olsun inşallah...

işte bende o kolay olmayan şeyleri bilmek istiyorum daha önce yakınlarımda olmadı görmedim evlatlık filan ne gibi bi sorun yaşayabilirim acaba?

canım ben senin yerinde olsaydım o çocuğa sahip çıkardım velayetinide kimliğinide üstüme alırdım ve kendi çocuğumdan ayırt etmezdim sonuçta öyle yada böyle kanın canın ben bugün sokakta bi çocuk bulsam asla gidip polislere teslim etmem bişekilde nufus kaydını üstüme yaptırırım ve asla vermem oda benim çocuğum olur eşinle önce bu konuyu konuş derim eğer kendinden eminsen çocuğundan ayırmayacağını düşünüyorsan almanı öneririm nufusunuda tabiki mahkeme kanalıyla üstüne almanı öneririm rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin inşallah...

yetimhanelerde kalan çocukların ne hale geldiğini biliyorsunuz
tabii her yer bir olmaz ama en iyi yurt bile olsa sevgiden, maneviyattan uzak olacak
o garip bir çocuk
annesiz ve babasız gibi
onu alıp sahip çıkmak ne kadar büyük bir iyilik
eşinizi ikna edip sahip çıkın bence
yetim çocuğa sahip çıkan sıkıntı görür mü hiç
çocuk bakmanın zorlukları vardır tabii ama size ne kadar büyük bir hazine getirir aslında
üstelik yetime sahip çıkanla ahirette yan yanayız diye ayet de var
Allah yardımcınız olsun, inşallah başta Rabbimin sonra sizin ve eşinizin merhameti sayesinde çocuk kurtulur

tabii çocuk kendi anne ve babasının kim olduğunu bilmeli
çünkü öz ailesini saklamak çok büyük bir günah

Son düzenleme:
tabii çocuk kendi anne ve babasının kim olduğunu bilmeli
çünkü öz ailesini saklamak çok büyük bir günah

kendi çocuğumdaan ayırmayacağımdan şüphem yok.ayırmam tabi kendime güveniyorum.akşama eşimle konuşmam lazım işten gelince ve ben çatlıcam heyecandan sitresten.bugün akşam olurmuki

öyle birini tanıdım aynı mahalledeydik.kardeşi pek iyi yollu değildi derken yaşlı başlı bir adama verdiler sonra bir kız çocuk oldu. adam bunu ve kızını bırakıp gitti.kadında başkasına gitti ablası baktı çocuga.sonra dayısı baktı yani teyze ve dayılar sahip çıktı.arada sorarım ne oldu diye evlenmiş bile.

dayıları bilmiyorum ama teyzenin tuttugu altın oldu onu çok iyi biliyorum.

Son düzenleme:
tebrık ederım sızı cesaretınızı vıcdanınızı annesı babası oz evladına bakmazken sız bakmak ıstıyorsunuz gercekten takdır ettım bn olsam yapamazdım ıns hersey yolunda gıder bı yavruyu kurtarmıs olursunuz

Arkadaşım yaşayacağın sorunlar sadece ailesinin bir şekilde senin önüne çıkmasından ibaret.Ama sen kıyamadığın için bu bebeği almak istiyorsun ve sadece senin bu durumla bir gün karşılaşıp canın sıkılması sebebiyle bu karardan vazgeçilir mi bunu düşün.Bence birde eşinle konuş kafandaki eksileri ve artıları bir araya getir.bu işin hukuki kısmını da iyice öğrendikten sonra bu yüce gönlünün sesini dinleyerek hayatına devam et...Allah yardımcın olsun

yazdığınız cevaplar için teşekkür ederim gerçekten bana cesaret ve moral verdiniz.olay bu sabah gerçekleşmişti.yurt alacaktı bende orası almadan ben alıyım demiştim.şimdi yurttan bilmiyorum böyle bi teklif olurmu yada kendi uydurmasımı para teklif edilmiş.yurda vermek istemiyorsan 600 lira verelim çocuğuna kendin bak demişler.dediğim gibi güvenmiyorum ona biraz sorumsuzluk var.herneyse ben yinede teklifimi yaptım.söyledikleriminde arkasındayım ve vicdanım rahat.aslında anne baba ehliyeti olacak insanların sürücü ehliyetinden önce buna ihtiyacımız var.bu tür kazalar malesef daha çok oluyor.şimdiden hazırlamıştım kendimi hayallere başlamıştım gelecek diye neyse sağlık olsun.allahım hepimizin çocuklarını korusun içinde bizimkileride.AMİİİNN..(kusura bakmayın bu arada boşyere heyecana kapılıp vaktinizi aldım.hakkınızı helal edin)

canım o 2,5 yaşındaki yavruyu çocuk esirgeme kurumuna verditme...yavrum benim senin sıcaklığın kadar kimse ona bakamaz bağırıverirler kızarlar büyükbir ihtimal agladıkçada vuracaklar.o yavruya bu eziyeti ettirme.....
ben böyle sorumsuz ailelerden nefret ediyorum.ya bir anne nasıl olurda yavrusunu bırakır gider ya aklım almıyor.resmen ağlayarak yazıyorum sunada bunları benimde 18 aylık oğlum var onu bırakıp asla bir yere gidemem.ölürüm ben onsuz ya.....
lütfen arkasını ara ve o yavruyu ordan kurtar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…