- 4 Haziran 2018
- 2.692
- 2.425
- 83
- Konu Sahibi Durummleyla
-
Birde şöyle bir misyon yüklenmiş üstüme biz maddi yardım etmesekte bu kız bize yardımcı olur bakar küsmez istemez hep ben vericiyim bazen dogrumu yapıyorum yanlısmı diyorumBen de sizden pek farklı değilim ve bugünlerde şunu fark ettim ağlamayana meme yok ağlayacaksınız devamlı yok diyeceksiniz. Durumunuz aynı şartlarınız aynı olsa bile ağlayana hep destek çıkılırken, dik durandan hep destek bekleniyor..
Merhaba hanımlar önce kendimi anlatayım bu yasıma kadar herseyimi kendim yaptım evlenirken olsun eşya alırken olsun annemle babamın maddi hiç bir faydası olmadı istemedim istemem de sonucta yetişkin bir kadınım anneyim..2 kardeşim daha var herseyi isterler ve onlarda evli annem babam sürekli maddi yardımda bulunur...Ama bir kötü gün olsa annemin yardıma ihtiyacı olsa ben koşarım sonucta beni büyütmüş..Kardeslerim nankör yormazlar kendilerini...Bazen diyorum cokmu kendimi feda ediyorum salaklıkmı yapıyorum diyorum çünkü hep ben yardımcı oluyorum hasta olsalar ben bakıyorum ama kimsenin bana 5 kurus faydası yok bazen enayi gibi hissediyorum bazende sen evlatsın yapmak zorundasın diyorum nasıl davranacağımı şaşıyorum.Anneme sorsan aman ihtiyacı var ama onların diyo benimde maddi durumum anca kendime yetiyo
Okadar güzel ifade edip uzunca cevap yazmışsınız cok tesekkur ederm.. Çünkü kafamda hem salaklık mı yapıyorum diyorum hemde vicdan yapıyodum iki çizgi arasında hep gidip geliyormEvet enayilik ediyorsunuz. Ben bir anne olarak, evladın anne babaya sırf onlara baktı büyüttü diye minnet duygusu beslemesini doğru bulmuyorum. Kızımıda öyle yetiştiriyorum. Evlat sahibi olmak bir insanın hayatta verdiği en bencilce karar zira o evlada soramıyorsun çünkü. Hal böyleyken sırf benim yüzünden dünyaya gelen cana, bakmak benim zaten görevimken evladımın her koşulda ona boyun eğmesini beklemek çok kötü bir davranış. Ben evladıma yanlışta yapsam, hakkını da yesem , zararda versem sırf onun annesiyim diye beni hoş görmesini bekleyemem.
Sizin durumunuza gelecek olursak, siz tek evlat değilsiniz, üstelik geri planda bırakılansınız, anne babanız bile olsa size haksızlık yapıldığında açıkça bunu dile getirin. Zira anne babanız bile olsa kimse siz fedakarlık yaptığınız için sizi daha çok sevmiyor, üstelik bir defa bile fedakarlık yapmak istemediğinizde önceki yapılanlar siliniyor sizden kötüsü olmuyor. Ben sizinle benzer şeyleri yaşadım, anne babamın tek savunması, kardeşin öyle biz onu öyle kabul ettik oldu, bende aldım artık deliliği elime, bende böyleyim artık, benide böyle kabul edin dedim, canımın istemediği, içinden gelmeyen, kardeşimdem beklenmeyen tek sorumluluk almadım, şuan emin olun eskidinden bile daha iyidim ailemle bir cinnet herşeyi çözüyormuş gerçektenBence aileniz, eşiniz bile olsa kimseye kendinizi kullandırmayın.
Cok iyi anladım kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle davranın ama kendinizde kullandırtmayn diyosunuz bende hep bu iki çizgi arasında gidip geliyor mbence siz bilinçli bir kadınsınız. kendinizi enayi gibi hissetmenize gerek yok. siz ailenize düşkünsünüz ve onların dar zamanında koşmayı kendinizde zul görmüyorsunuz.
kendinizi kullandırtmadığınız sürece eğer canınız ailenizin darında koşmak istiyorsa koşun ve bunun için kendinizi başka kimse ile veya yapılanlar ile kıyaslamayın. ne yaşamak istiyorsanız onu yaşayın.
ha yapmak istemiyorsanız da bunun için kimse sizi ayıplayamaz.
umarım anlatabilmişimdir.
Biri kız biri erkekkardesler erkek mi ?
E siz istemiyormuşsunuz sorun neredeMerhaba hanımlar önce kendimi anlatayım bu yasıma kadar herseyimi kendim yaptım evlenirken olsun eşya alırken olsun annemle babamın maddi hiç bir faydası olmadı istemedim istemem de sonucta yetişkin bir kadınım anneyim..2 kardeşim daha var herseyi isterler ve onlarda evli annem babam sürekli maddi yardımda bulunur...Ama bir kötü gün olsa annemin yardıma ihtiyacı olsa ben koşarım sonucta beni büyütmüş..Kardeslerim nankör yormazlar kendilerini...Bazen diyorum cokmu kendimi feda ediyorum salaklıkmı yapıyorum diyorum çünkü hep ben yardımcı oluyorum hasta olsalar ben bakıyorum ama kimsenin bana 5 kurus faydası yok bazen enayi gibi hissediyorum bazende sen evlatsın yapmak zorundasın diyorum nasıl davranacağımı şaşıyorum.Anneme sorsan aman ihtiyacı var ama onların diyo benimde maddi durumum anca kendime yetiyo
ben hayatımda sadece bır kere sorguladım anneme karsı hakkımı aradım evlat kayırdıgı ıcın , bır abım var bır ben , bana haksızlık yapıldıgını dusundugum bır konudaEvet enayilik ediyorsunuz. Ben bir anne olarak, evladın anne babaya sırf onlara baktı büyüttü diye minnet duygusu beslemesini doğru bulmuyorum. Kızımıda öyle yetiştiriyorum. Evlat sahibi olmak bir insanın hayatta verdiği en bencilce karar zira o evlada soramıyorsun çünkü. Hal böyleyken sırf benim yüzünden dünyaya gelen cana, bakmak benim zaten görevimken evladımın her koşulda ona boyun eğmesini beklemek çok kötü bir davranış. Ben evladıma yanlışta yapsam, hakkını da yesem , zararda versem sırf onun annesiyim diye beni hoş görmesini bekleyemem.
Sizin durumunuza gelecek olursak, siz tek evlat değilsiniz, üstelik geri planda bırakılansınız, anne babanız bile olsa size haksızlık yapıldığında açıkça bunu dile getirin. Zira anne babanız bile olsa kimse siz fedakarlık yaptığınız için sizi daha çok sevmiyor, üstelik bir defa bile fedakarlık yapmak istemediğinizde önceki yapılanlar siliniyor sizden kötüsü olmuyor. Ben sizinle benzer şeyleri yaşadım, anne babamın tek savunması, kardeşin öyle biz onu öyle kabul ettik oldu, bende aldım artık deliliği elime, bende böyleyim artık, benide böyle kabul edin dedim, canımın istemediği, içinden gelmeyen, kardeşimdem beklenmeyen tek sorumluluk almadım, şuan emin olun eskidinden bile daha iyidim ailemle bir cinnet herşeyi çözüyormuş gerçektenBence aileniz, eşiniz bile olsa kimseye kendinizi kullandırmayın.
İşte o dava açma eşiği varya ben o eşiği geçtim sanırım. Benim başıma gelen durumda ailem ses çıkardığımda; ay yavrum biz bilemedik diyip bağırlarına basmadılar tabi, önce kötü niyetli olmakla sonra kıymet bilmemekle ve kıskançlıkla suçlandım, bende çektim kendimi, çıktım hayatlarından, ama hayat işte geçen zaman sonunda kardeşimden bencillikleri görmeye devam edip, birde onların arkasını toplayan ben olmayınca, anladılar bazı şeyleri, anlamasalarda çok umrumda değildi zaten. Annemim tiradı hep belliydi, anne olunca anlarsın, anne oldum ve kesinlikle anlamıyorum onu, bunu yüzünede söyledim zaten.ben hayatımda sadece bır kere sorguladım anneme karsı hakkımı aradım evlat kayırdıgı ıcın , bır abım var bır ben , bana haksızlık yapıldıgını dusundugum bır konuda
kıskanclıkta ıtham ettı benızaten hep kucukler buyuklerı kıskanır dedı yuzune fener tutulmus tavsan gıbı kaldım , ustelık benım hakkım abıme daha cok gecmıstır az malımı yemedı anlatsam nıye dava acmadın dıye kızarsınız,bana maddı manevı asırı zararı oldu mahkemeye vermedıgıme sukretmesı gerek senelerdır gorusmuyorum
acıkca evlat kayıran ebeveynlerının bakıs acıları enteresan ,onlarla hıc bır sorunun cozulebılecegını sanmam... daha cok huzursuzluk cıkarırlar
Ağlamayan bebeye emzik vermezler sen kendin istememissin bu pozisyona kendini yine kendin getirmissin ortada başka suçlu yokMerhaba hanımlar önce kendimi anlatayım bu yasıma kadar herseyimi kendim yaptım evlenirken olsun eşya alırken olsun annemle babamın maddi hiç bir faydası olmadı istemedim istemem de sonucta yetişkin bir kadınım anneyim..2 kardeşim daha var herseyi isterler ve onlarda evli annem babam sürekli maddi yardımda bulunur...Ama bir kötü gün olsa annemin yardıma ihtiyacı olsa ben koşarım sonucta beni büyütmüş..Kardeslerim nankör yormazlar kendilerini...Bazen diyorum cokmu kendimi feda ediyorum salaklıkmı yapıyorum diyorum çünkü hep ben yardımcı oluyorum hasta olsalar ben bakıyorum ama kimsenin bana 5 kurus faydası yok bazen enayi gibi hissediyorum bazende sen evlatsın yapmak zorundasın diyorum nasıl davranacağımı şaşıyorum.Anneme sorsan aman ihtiyacı var ama onların diyo benimde maddi durumum anca kendime yetiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?