evlatlığım bilgi almak istiyorum

Sinem_a

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2015
22
7
26
17 yaşındayım 14 yaşımda evlatlık olduğumu öğrendim .zonguldak tan antalya ya transfer olmuşum yurt aileme kız ailesinden şiddet görüyordu komşular şikayet etti bizde aldık gibisinden birşeyler söylemişler .önce bakıcı aileye vermişler beni sonra yurt bir yanlışlık oldu evlatlık olarak vermemiz lazım diyerek beni geri almış bakıcı ailem beni sevdikleri için evlatlık almak istemişler 2 yıl mahkeme ailemi aramış bulamamışlar bence bu hikaye birbiriyle uyuşmuyo eğer ailem şiddet uygulasaydı bakıcı aileye verilirdim .büyük ihtimalle tüm aile fertlerim öldü ki evlatlık olarak verildim . yani geçmişim bilinmiyor tek bildiğim bu aileye 3 yasında gelmem konuşmayı zor öğrenmem ve yara bere içinde gelmişim kalıcı olarak kafamda yüzüm de ve kalçamda dikiş izleri var .ailemin tahmini 1999 yılındaki depremde ki bir kazazede olabilirim her neyse sorum şu :
geçmişimi 18 yaşımda mı öğrencem ?
Geçmişimi öğrendiğim de eğer biyolojik ailemden miras veya borç benim üzerime mi kalır ?

Yazdığım yazıda çoğu insan miras olayına takılmış 18 yaşıma geldiğimde eğer borç kalırsa aileme değil kan bağı olan bana kalacak o yüzden sormustum .ben 17 yasında olabilirim ama küçüklüğimden beri zor kotu günler geçirdim bela miknatisi olarak taniliyorum simdi ise stres ve üzüntüden hastalığa sahibim evlatlık oldugumu öğrendiğimde uzulmedim sadece şaşırdım kucuklugumden beri o kadar olay yaşadıktan sonra tepki veremedim sadece sukrettim bi aile beni aldığı için aile ortamında büyüdüğüm icin kafami mirasa takcak kadar ailemin durumu kotu değil gayet iyi bakiliyorum sukurler olsun ailem iyi annem ise benim kahramanim sorularimi yanıtlamaya çalışıyorlar 17 yasında olmam beni küçük yapmaz insan yasadiklarindan olgunlaşır ben yaşadığım şeylerle güçlü olmayı ayakta durmayı öğrendim . gecmis meselesine gelince de hafıza kaybı gibi görün siz gecmisinizi arastirmazmiydiniz yaralar nerden geliyor ne yasadin nerelisin doğum tarihin ne ben sadece gerçekleri istiyorum kafamda ki soruların cevaplanmasini

Son düzenleme:
Farkındaysanız borç ta yazdım ve 18 yaşıma gelmem şartmı geçmişimi öğrenmek için

Öğrenebilirsin kurumdan hangi kurumdan alındığını biliyordur ailen sonuçta

Canim, soyadlar bile ayni degildir muhtemelen hem onlarin nufusa kayitli degilsin ki nasil olsun borc miras?

Farkındaysanız borç ta yazdım ve 18 yaşıma gelmem şartmı geçmişimi öğrenmek için

Öyle borç falan olsaydı şimdiye çoktan seni bulurlardı merak etme. Ayrıca geçmişinizi nasıl öğreneceksiniz ki? İnsan ne zaman öğrenmek isterse o zaman öğrenir, belli bir yaşa gelmenin alakasını anlayamadım..

İşte gerçek ailemi öğrendiğimde gerçek yaşamını soy adımı nufusuma gore bir kayidım vardır herhalde

Öyle borç falan olsaydı şimdiye çoktan seni bulurlardı merak etme. Ayrıca geçmişinizi nasıl öğreneceksiniz ki? İnsan ne zaman öğrenmek isterse o zaman öğrenir, belli bir yaşa gelmenin alakasını anlayamadım..
18 yasında reşit olcam 18 yaşından bi küçüğe borç ve miras kalmaz mantıken

kız haklı geçmişini öğrenince sıkıntıya düşecek mi diye merak etmişondan borç ve miras diye yazmış...
Umarım öğrenebilirsiniz, resmi mercilere başvurun bence ne yapılabilir bilemiyorum ama bir yurda gidip ordan süreçleri ve gerekli işlemlerin neler olduğunu öğrenebilirsiniz

Merhaba canım durumuna üzüldüm gerçekten okuyunca kötü oldum ama şöyle soyleyim ben okuyorum dışardan hukuk kitabımda evlatligin öz ailesinden de evlatlık alan aileden de miras alabileceği yazıyordu borç işini bilmiyorum ama bilen arkadaşlar yardımcı olurlar...inşallah kafandaki sorulara cevap bulursun canım Allah yardımcın olsun canim

Evlatlık verilmen için ailenin ölmesi gerekmiyor, onu kim söyledi bilmiyorum. Ailen izin vermişse evlatlık verilirsin, ailen sen yuvada iken hiç arayıp sormamış sahip çıkmamışsa ve kötü muamelede bulunmşsa "rızanın alınmaması" kararı alınıp gene kurum seni evlatlık verilebilir. Yani her iki şekilde de seni istemeyen bir aileyi bulup ne yapacasın ki?
Miras olayına gelince, evet alabilirsin ama biolojik ailen seni daha önce kütüğünü geçirmişse, eğer sana kimlik çıkarmamışlarsa ve hayatta değilseler malesef alamazsın. İspat etmen lazım.

Miras yada borç kalırsa size bildirilir sizde 3 ay içerisinde reddebilirsiniz

18 yaşından küçüğe de miras kalır bu bir.. İkincisi sizi bıraktıklarını düşündüğünüz kuruma dilekçe ile başvuruyorsunuz. İstediğiniz gibi şecerenizi dökmeyeceklerdir ama

Merhaba canım durumuna üzüldüm gerçekten okuyunca kötü oldum ama şöyle soyleyim ben okuyorum dışardan hukuk kitabımda evlatligin öz ailesinden de evlatlık alan aileden de miras alabileceği yazıyordu borç işini bilmiyorum ama bilen arkadaşlar yardımcı olurlar...inşallah kafandaki sorulara cevap bulursun canım Allah yardımcın olsun canim
Saol . peki 18 yaşıma gelmem gerekiyor mu

18 yaşından küçüğe de miras kalır bu bir.. İkincisi sizi bıraktıklarını düşündüğünüz kuruma dilekçe ile başvuruyorsunuz. İstediğiniz gibi şecerenizi dökmeyeceklerdir ama
Zonguldak tan antalya ya transfer oldum ama beni aldıkları yurt yıkılmış mı taşınmışmı öyle birşeyler olmuş

X