Şu an 17 yaşındayım ve evlatlık olduğum söyleniyor. Geçmişim tam olarak bilinmiyor. Yurdun söylediğine göre biyolojik ailem bana şiddet uyguluyormuş, komşular şikayet etmiş ve bu yüzden o evden alınmışım. Ancak biz bu bilgiye pek inanmıyoruz çünkü bazı çelişkiler var.
Zonguldak’tan Antalya’ya transfer edildiğim söyleniyor. Önce bakıcı aile olarak şu anki aileme verilmişim, sonra bir yanlışlık olduğu söylenerek yurt beni geri almış. Daha sonra ailem beni evlatlık olarak almak istemiş ve mahkeme iki yıl boyunca gerçek ailemi aramış ama bulunamamış.
3 yaşında evlatlık olarak verilmişim. Beni aldıklarında vücudumda daha fazla yara ve bere olduğu söyleniyor, ancak şu anda sadece üç tane dikiş ya da ameliyat izi var.
18 yaşıma girmeme 9 ay kaldı. Eğer geçmişte bir kimliğim varsa, 18 olduğumda bunları öğrenebileceğim söyleniyor. Ancak bazı şeyler kafamı karıştırıyor: Zonguldak’tan Antalya’ya gelmem, önce bakıcı aileye verilip sonra yurt tarafından geri alınmam ve tekrar evlatlık verilmem gibi süreçler tutarsız geliyor.
Gerçek ailemin bana şiddet uyguladığı ve mahkemenin iki yıl boyunca onları aradığı söyleniyor. Biz ise bu ihtimali, özellikle 1999 depremi sonrası yaşanan karmaşadan dolayı düşünüyoruz.
Şu anki ailemi çok seviyorum ve 18 yaşında gerçek ailem hayatta olsa bile onları bırakmak gibi bir düşüncem yok. Sadece gerçek doğum yerimi, doğum tarihimi, vücudumdaki dikiş izlerinin neden oluştuğunu, kardeşim ya da abim olup olmadığını ve biyolojik ailemin nasıl insanlar olduğunu merak ediyorum.
Eğer gerçek ailem vefat ettiyse ve kimlik bilgilerimde kayıtlıysa, borç ya da miras gibi şeylerin 18 yaşında bana geçip geçmeyeceğini de öğrenmek istiyorum.
Benim gibi durumda olan insanlar varsa, 18 yaşında gerçeklerini öğrendiklerinde nasıl hissettiklerini, hayatlarında nelerin değiştiğini de merak ediyorum. Buna hazır olup olmadıklarını bilmiyorum. Sosyal hizmetlerle konuştuğumda “öğrenmesen iyi olur” gibi bir şey söylediler ama bu beni biraz korkutuyor. Korkmalı mıyım?