Evlatlık almak istiyoruz nasıl ve nerden başvurmalıyız

umutolsun

umudum yine geride kaldı
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
2.465
477
648
36
ARKADASLAR EVLATLIK ALMAK İSTİYORUZ NASIL VE NERDEN BAŞVURMALIYIZ başından gecenler beni anlarlar ne olur bana bi yarıdmcı olun

kendi veya tanıdıkları evlatlık alan varsa lütfen tecrübelerini bizlerle paylaşırlarsa cok mutlu olurum

gelincik düşünüyoruz ama yaş şartı olmuyo
bide nasıl alınacak nasıl kabullencegiz kafam cok karışık

Canım öncelikle hayırlısı olsun.Evlatlık işlemlerini başlattıktan sonra sıra bekleniyor bizim bi tanıdığımız 1 sene bekledi.
Yanlız ben seni kararsız gibi gördüm yaşında genç sanırım, eşinle ileride kendi çocuğunuz olursa evlat edindiğiniz çocuğa yaklaşımınızı etkilemez mi?
Bir hikaye okumuştum evlat edinilmiş çocuk evlatlık olmanın ne demek olduğu sorulduğunda ''Annenin karnında değil yüreğinde büyümek'' diye cevap vermişti.
Sizde kabullenmekten daha fazlasını yapıp aldığınız çocuğu gerçek bir anne, baba gibi sevip sahipleneceğinize inanırsanız öyle müracat edin derim.
Hiç tanımadığınız bi çocuğu kucağınıza verecekler
doğruya doğru çocuk bile olsa sempati duymayabiliyosun için kaynamayabiliyor.
Öyle bir çocuğu verseler yinede inatla sevebilecek misin?

canım cok dogru söylüyosun ben aslında kendi cocugumun olmasını tabiki daha cok isterim ama imkansız gibi bişey tabiki allahım ol deyince oluveriri ama bu sürecte yaşımız gencken bizde annelik babalık duygusunu tatmak istiyoruz ne bileyim evliliğimiz dahammı ii olur diye düşünüyoruz istediğimiz kategoride bir bebk alma imkanımız olabilirmi aceba yani yeni doğmuş istesek

canım cok dogru söylüyosun ben aslında kendi cocugumun olmasını tabiki daha cok isterim ama imkansız gibi bişey tabiki allahım ol deyince oluveriri ama bu sürecte yaşımız gencken bizde annelik babalık duygusunu tatmak istiyoruz ne bileyim evliliğimiz dahammı ii olur diye düşünüyoruz istediğimiz kategoride bir bebk alma imkanımız olabilirmi aceba yani yeni doğmuş istesek

yazmacakaralamaca çok güzel yazmış. evlat edinmek, çocuk doğurmama kararını aldıktan sonra (belki sağlık sorunlarımız olur kendinden olmaz orası ayrı) bir gün psikolojim değişir de maddi, manevi çocuk yetiştirmeye hazır hissedersem kendimi kesinlikle evlat edinmekten çekinmem derdim. erkek arkadaşımla bu planımız yok ama hayat bu ne olur belli olmaz, benim için bu dünyada bu kadar annesiz-babasız çocuk varken, illa kendisi doğurması gerekmiyor insanın. ayrıca bunu da doğanın bir dengesi mi allah'ın bir dengesi mi ne denir bilmiyorum, herkes çocuk sahibi olsaydı evlat edinmeyi kimse düşünmezdi diye düşünüyorum bazen.

dikkatimi çeken nokta, evliliğimiz daha mı iyi olur demeniz. bilmeden bir şey yazmak istemem yanlış anlamayın lütfen, ama çevremden gördüğüm insanlar kendileri doğurdukları bebekle bile işleri rayına sokamayabiliyor ki, evlat edinme durumunda sizi daha fazla emek ve sabır gerektiren, eşler olarak birbirinize belki de en fazla desteğinize ihtiyaç duyacağınız dönem olacaktır.

yaş konusunda bir alt sınır vardı yanılmıyorsam, bu bence hem kendi çocuğunuz olabilir sonradan pişman olmayın ya da o çocuğa yazık olmasın diye, hem de insanız hepimiz ve her yıl, her yaş bize öfke kontrolünde, sabırda bir şeyler katıyor.

dilerim sizi en mutlu edecek kararı alırsınız, önceden bilgi toplamanız güzel, karar vermek için çok zamanınız var sanırım, yaşınız henüz tutmuyor evlat edinmeyi galiba.

yorgun savaşcı düşüncelerin güzel saolasın evet yaşim gence ama benim yaşım ne olursa olsun bebek olma ihtimalimiz allah bilirde düşük diye düşünüyorum o yüzden biran önce bende anne olmak istiyorum hiç yokmu evlatlık alan bana biraz tecrübelerinden bahsetsin

mücadele mücadele mücadele.... doktorlar kaderimize yön veriyor......... sonuç hiçbirşey ...... yoruldum........... hayat bu kadar tatsız.......... hayat bu kadar çekilmez......... çaresizlik bezdirdi yıktı ............... senağlama

umutolsun gercekten zor bır durum sıra beklıosun benım tanıdıgmda 3 yıl sonra alabıldı
onun sorumlulugunu almak cok zor sevabıda buyuk
hakkında hayırlısı olsun ınşş
dogal yollan hamıle kalırsında bu karardan vazgecmıs olrsun

canım benim , hirbirzaman ümitsiz olma..hayat mucizelerle doludur...
ama evlatlık çocuk almanın bunu büyütmeninde sevabı tartışılmaz...
Belki Allahta aldığın bu evlatlık çocuğun hatrına sana bir evlat verir..sende onları kardeş kardeş büyütürsün...

benim dayımların çocukları olmuyordu..belki çaresi vardı ama yıllar geçiyor yaş ilerliyor diye çocuk esirgeme kurumuna başvuruda bulundular..

orda form dolduruyosun..istediğin çocuğun cinsiyetini yaşını filan belirtiyosun..
dayımlar yeni doğmuş ve kız çocuğu istediler bu yüzden 3 yıl beklediler..cinsiyeti için farketmez deselerdi belki daha kısa sürecekti..
bebiş geldiğinde 1 aylık bile değildi...1 yıl içinde nifus kağıdını çıkardılar..şimdi 4 yaşında..adı bahar..okadar tatlı ve okadar zekiki sevmemek mümkün değil..belkide diğer yeğenlerimizden daha çok seviyoruz diyebilirim...Allah sevgisinide veriyor..

önce çocuk esirgeme kurumuna gidiyorsun..ordakiler yönlendiriyor zaten seni..form filan dolduruyosun bildiğim kadarıyla..

aylık geliriniz ve ale düzenizde çok önemli..yakın çevreye soruyolar sizi..akrabalarınıza komşularınıza filan...
gelip evinize bakıyolar inceliyolar...falan filan..birsürü buna benzer teferruat..

çok yorucu yada çok zahmetli olmadığını biliyorum..neticede herşeyle onlar ilgileniyor...

hakkında hayırlısı olsun güzelim..

arkadaşım sen bütün denemelerini yap baktın olmuyo yapacagın verecegin karar çok dogru bir karar ve çokta büyük sevabı var yaa benimde 1denemede olmadı 2.yi maısta deneyecem tüp bebekte olmadı 3.denerim ondada olamdı giderim bebek için bende başvururum oda senin canın oluyo ya düşünsene sen büyütüyosun ediyosunn ayy ne güzel önemli olan 9 ay karnında taşımak degil sonrası çok önemli kararın çok dogru tbr ederim ve kesinlikle seni destekliyorum herşey çok ii olur inşallah

Bizde eşimle bizim olmazsa 35 yaşından sonra evlatlık için başvurmayı düşünüyoruz o zamana kadar denemeye devam edeceğiz.. Çok zor aldık bu kararı ama belkide böylesi var kısmetimizde..

Kayınpederim evlatlık meselesine önceden çok karşıydı ama şimdi toruna o kadar hasret ki oda olur diyor, onuda anne baba, yuva sahibi yaparsınız alın bence de diyor. Zamanla insan herşeye alışıyor galiba.. Hep rüyalarında torun görüyor kayınpeder..

Allahım hepimize yavrularımızı kucağımıza almayı nasip et hayırlısıyla..

Eşimin yaşı 35 olduğunda başvurabilirmiyiz acaba kızlar yani eşlerin ikisininde yaşı 35 olması şart mı bilen var mı?

yıldız böle dusunme asla bence hayat herseye ragmen gusel
vede yasamaya deger
belkıde bızler ıcın suan ıcın hayırlısı olan budur
rabbımın hıkmetınden sual sorullmaz
hepımız aynı derdı paylasıoruz bılıorum evlat hasretı cok kotu bırsey
yasayan vede ceken anlar
ama halımıze bınlerce kez sukretmek lazım
aldıgımız nefes ıcın verdıgımız nefes ıcın
elımız ayagımız tuttugu ıcın
kımseye avuc acmak zorunda olmadıgımız ıcın
hersey ama hersey ıcın elhamdurıllah demek lazım
derdı vern ALLHDIR
herkese hayırlısını versın ınşşşşşşş
bır kızın olsa kotu yola dusse kacırsalar namusunla oynasalar
bır oglun olsa hırsız olsa sozunu dınlemese dahamı ıyı
rabbım beterınden sakınsın
vardır onun bır bıldıgı.......ne olursunuz böle seyler yazmayın bıktık yıkıldık tukendık dıe :(

Bizde eşimle bizim olmazsa 35 yaşından sonra evlatlık için başvurmayı düşünüyoruz o zamana kadar denemeye devam edeceğiz.. Çok zor aldık bu kararı ama belkide böylesi var kısmetimizde..

Kayınpederim evlatlık meselesine önceden çok karşıydı ama şimdi toruna o kadar hasret ki oda olur diyor, onuda anne baba, yuva sahibi yaparsınız alın bence de diyor. Zamanla insan herşeye alışıyor galiba.. Hep rüyalarında torun görüyor kayınpeder..

Allahım hepimize yavrularımızı kucağımıza almayı nasip et hayırlısıyla..

Eşimin yaşı 35 olduğunda başvurabilirmiyiz acaba kızlar yani eşlerin ikisininde yaşı 35 olması şart mı bilen var mı?

canım kayın pederini çok iyi anlıyorum benimde annem aynı şekilde idi benim annemin diğer kardeşlerimden fazlası ile torunu var ama onlarbenim olum ölmüştü 2 yıl önce o yüzden benden bi torun görmek için hergün dua ediyodu sürekli ölen olumu görüyodu rüyalarında bana olum öldüğü zaman doktora gittim gebe kalmak için 1-2 aya kalırsın dedi 2 yılı doldurdum da geçiiyorum bile yaptırmadığım test uğraşmadığım denemediğim yötem kalmadı rusyadan doktorlar aracılığıyla çeşitli şeler dendim artık türkiyeyi aştım :))))))) tık yoktu şimdi tüp bebekte ilk denememle gebneyim bunu nasıl tuttu nhemen bilmiyorum ama sadece 2 şey diyorum 1 ' i inaçlı birisimisin bilmiyorum ama ben tüp bebek olayım ortada yokken 72000 fatiha okutmuştum gebe kalmak için fatihalar bitti 1 ay sonra doktorum senin normal yolla artık bebeğin olmaz dedi aynı doktor bana daha önce kocan ceket atsa hamile kalırsın demişti vel hasıl tdavi başladı kendimi kollamadığım halde bebişim tuttu 2 si ise her gün yamadan önce eüzü besmele çekip allahım bebeğimin her türlü kötülükten ve düşük tehlikesinden koru diyip uyuya kalana kadar Lailahe illallah muhammeden resulullah diyordum sürekli allah Hz. muhammede edilen duaları kırmazmış 72000 fatihayı şuan kısa sürede okutamazsınız çünkü ne eksik ne fazla olacak ama eüzü besmele ve diğerini mutlaka deneyin evlatlık almakta güzel bişi ama herşeyden önce sonuna kadar tıbbi ve dini heryolu deneyin tabi hocaya felan gitmeyinde :))))))) sonra başınıza iş açılmasın

bebeğim olmadığı zamanlarda hep evlat alma düşüncesi ayakta tuttu beni..araştırmalar yaptım..bence önce koruyucu aile olmak en mantıklısı..sıra beklemeden olabiliyorsunuz..daha sonra koruyucu ailesi olduğunuz çocuğun ailesi falan yoksa onu evlatlık almak daha kolay oluyor..

hep şunu derim bebekleri rahimde değil,kalpte büyütmektir taşımaktır önemli olan...seni çok takdir ettim arkadaşım..

Back
X