• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlatlık olmak ve isim kargaşası?

Yani evlenirken görecek her türlü bunun nasıl görecek durumu yok ki :) Kimliğinizi vereceksiniz nikah başvurusu sırasında, evlilik cüzdanınıza falan bir bakıp incelemeyecek mi bu adam? Evlatlık olayını söyleyip söylememek tartışmalı ben olsam söylerdim ama isim olayını muhakkak görecektir. Yalan söyleyebilirsiniz ama ileride öğrendiğinde daha güven kırıcı olacaktır. Size kalmış.
şimdilik ne demeliyim o halde?

Ebruu, bunu aynı şekilde nişanlına da anlatabilirsin. Bak inan biz anladık; o şu hayatta sana en yakın olacak kişi; biz bile anlıyorsak, onun hayli hayli anlaması lazım.

Halan ile diğerleri akraba sonuçta; bir gün yine ortak akrabalardan duyar eşiniz. Sizden duyması en sağlıklısı. Böyle böyle bir durum var, ama benim tek gerçek ailem var, o da beni büyütenler demende ne sakınca olabilir ki.
işte yapmak istemıyorum sıldım anne babamı yok saydım

esiminde bi ismi daha var. ve ben evlendikten sonra ogrendim bunu :)) kimlikte yazmiyor ama herkes o isimle cagiriyor. ayni sey bence. kimlikte yazilmamis ebru ismi dersiniz ama hep ebru gamze dedikleri icin oyle alistim dersiniz. evlatlik oldugunuzu soylemek zorunda degilsiniz ayrica...

Bence cok abartiyosun canim.
Ne var yani? Hani onceki sayfalardaki gibi ayse ismini ilayda olrak anlatirsan belki derler ayni o hikayedeki gibi " pff neresinden uydurduysa" diye.
Ama sen en basta demissin zaten benim adim gamze ebru diye. Sorun ne??
Cok buyutuyosun.
Ve ben olsam evlatlik konusunu anlatmaktan cekinmezdim.
Eger iliskimizde gizli sakli olmasin diyosan bence anlat. En sagliklisi bu. Bu seni en guzeli hissettircek. Dusunuyorumki ailende cogu kisi biliyor bunu. Napicaksin evlenince esinle bi akrabaya oturmaya gidince yanindan ayrilmiycakmisin " aman birisi agzindan bisey kacirir" diye?
Boyle hayat gecmez. Bu zulmu yapma kendine.
şimdilik bunu söylemeye hazır hissetmiyorum cesaretım yok

Evlendiğinde zaten ortaya çıkacak nikah memuru gamze xle evlenmeyi kabul ediyomusunuz diyecek seninki noluyo bu kim filan diyecek
Kesinlikle söylemelisin kafasında soru işareti kalan bi adam senden vazgeçer.

şimdilik ne demeliyim o halde?

Evlatlık olduğunuzu söylemeye kendinizi hazır hissetmiyorsanız isim için söylersiniz. İlk başta Gamze için karar kılmışlar sonradan Ebru diye seslenmişler, değiştirmemişler dersiniz. Ben ekletmeyi düşünüyorum hatta falan diye de eklersiniz.

esiminde bi ismi daha var. ve ben evlendikten sonra ogrendim bunu :)) kimlikte yazmiyor ama herkes o isimle cagiriyor. ayni sey bence. kimlikte yazilmamis ebru ismi dersiniz ama hep ebru gamze dedikleri icin oyle alistim dersiniz. evlatlik oldugunuzu soylemek zorunda degilsiniz ayrica...
benımde ebru gamze facede falan herseyde ama kımlıkte sadece gamze

öyle desem beni yanlış anlar mı? anlatsam kendimi aşağılık gibi hissederim
Neden kendinizi aşağılık gibi hissediyorsunuz? Sizin ne suçunuz var ki küçücük bebekmişsiniz daha, o sizi şimdiki annenize verenlerin suçu. Şöyle düşünün yurtlarda, çocuk esirgeme kurumunda binlerce terkedilmiş bebek var, bakın başkasına da verilmemiş direkt sokağa bırakılmış. Onları görünce aşağılık olduklarını mı düşünüyorsunuz o bebeklerin? O açıdan düşünün sizin hiç bir suçunuz yok biyolojik anne babanızın yüzü kızarmıyor siz niye utanıyorsunuz?

Evlatlık olduğunuzu söylemeye kendinizi hazır hissetmiyorsanız isim için söylersiniz. İlk başta Gamze için karar kılmışlar sonradan Ebru diye seslenmişler, değiştirmemişler dersiniz. Ben ekletmeyi düşünüyorum hatta falan diye de eklersiniz.
inanır mı acaba

Neden kendinizi aşağılık gibi hissediyorsunuz? Sizin ne suçunuz var ki küçücük bebekmişsiniz daha, o sizi şimdiki annenize verenlerin suçu. Şöyle düşünün yurtlarda, çocuk esirgeme kurumunda binlerce terkedilmiş bebek var, bakın başkasına da verilmemiş direkt sokağa bırakılmış. Onları görünce aşağılık olduklarını mı düşünüyorsunuz o bebeklerin? O açıdan düşünün sizin hiç bir suçunuz yok biyolojik anne babanızın yüzü kızarmıyor siz niye utanıyorsunuz?
hep bu duyguyla yasadım ıstenılmeme duygusuyla bayramda dayı ıle yenge gelınce onları görmek bıle ıstemedım

İnanır niye inanmasın ki? Çevremde bile var kimlikte farklı isim yazıp kendine kimliğinde yazmayan başka bir isimle seslendiğimiz. İsmimden hoşlanmıyorum kendime bu ismi seçtim demişti mesela bize o arkadaş.
bence gamze guzel ısım ama aıleın ızı var dıye ıstemeıyorum ben

Back
X