Evlatlık verilen ablamı nasıl bulabilirim?

Gzm3840

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2022
13
4
1
31
Aile büyüklerinden öğrendiğim kadarıyla 1988-1991 yılları arasında Adana balcalı devlet hastanesinde annem ve babamın ablamızı bırakıp kaçmaları ile ablamızı evlatlık vermişler. Bu konuda anne ve babam asla konuşmuyor. Ben anneannemin vefat etmeden evvel ondan öğrenmiştim bu detayları. Adana balcalı devlet hastanesine ulaştım ancak Adana depreminde evrakların hepsinin kaybolduğunu söylediler 😔 nasıl bulabilirim yol yordam gösterebilir birisi var mı? Müge anlıya çıkmak istemiyorum çünkü annem ve babam ayrı ve ailemizde daha bir sürü trajik olaylar yaşandı. Ben devlet memuruyum ve bunların ulu orta konuşulmasını istemiyorum :(

Anneanneniz size itiraf ettiğine göre belki teyzeleriniz bir şey söyler. Doğum tarihini bulmaya çalışın. Daha sonra da evlatlık verilenlerin kaydı nerede tutuluyorsa o tarih veya yaklaşık doğumlu bebeğin oraya teslim edilip edilmediğini sorun. Depremde kayıtlar yok olsa da illa evlatlık verilen aile bellidir diye düşünüyorum.

Anneniz ablanızı bulmak istemiyor mu? Belki biliyordur bir şeyler.

Anne babanız kendi öz evlatlarının peşine düşmemiş siz düşseniz elinize ne geçecek? Onlar bir pişmanlık belirtisi göstermiyorlar.
Sizde unutun gitsin. 3 senelik bir tarih dilimini vermişsiniz. Doğduğu günün tarihini biliyor musunuz? Samanlıkta iğne aramak gibi.

Bende evlatlık alınmışım, ama bir gün olsun gerçek ailemi aramayı denemedim, merakta etmiyorum, bilmekte istemiyorum , benim ailem belli hayatım belli, şimdi gerçek ailemden birinin beni bulmaya çalıştığını bilsem, kendimle ilgili bütün belgeleri yok ederdim😂 bence bırakın, kadının hayatını mahvetmeyin boş yere, bu saatten sonra bulsanız nolacak ki? Zaten bulabileceğinizi de sanmıyorum da.

Bende evlatlık alınmışım, ama bir gün olsun gerçek ailemi aramayı denemedim, merakta etmiyorum, bilmekte istemiyorum , benim ailem belli hayatım belli, şimdi gerçek ailemden birinin beni bulmaya çalıştığını bilsem, kendimle ilgili bütün belgeleri yok ederdim😂 bence bırakın, kadının hayatını mahvetmeyin boş yere, bu saatten sonra bulsanız nolacak ki? Zaten bulabileceğinizi de sanmıyorum da.

Bende böyle düşünüyorum. Evet sizin bir suçunuz yok ve kan bağınız var ama çocukluktan bu güne hiçbir şey paylaşmadınız. Kadın kalkıp "canım kardeşim" diye boynunuza sarılmayacak. Belki travmatik bir geçmişi var ya da bilmiyor evlatlık olduğunu...

Bunu öğrenip (belki arada konuşursunuz) hayatlarınıza devam edersiniz diye düşünüyorum. Bulması hem zor hemde buna değer mi bir daha düşünün isterseniz.

Aile büyüklerinden öğrendiğim kadarıyla 1988-1991 yılları arasında Adana balcalı devlet hastanesinde annem ve babamın ablamızı bırakıp kaçmaları ile ablamızı evlatlık vermişler. Bu konuda anne ve babam asla konuşmuyor. Ben anneannemin vefat etmeden evvel ondan öğrenmiştim bu detayları. Adana balcalı devlet hastanesine ulaştım ancak Adana depreminde evrakların hepsinin kaybolduğunu söylediler 😔 nasıl bulabilirim yol yordam gösterebilir birisi var mı? Müge anlıya çıkmak istemiyorum çünkü annem ve babam ayrı ve ailemizde daha bir sürü trajik olaylar yaşandı. Ben devlet memuruyum ve bunların ulu orta konuşulmasını istemiyorum :KK43:
Ben bilmek isterdim ya evlatlıksam falan, bence aramak istemek en doğal hakkınız. Cimer bimer e yazabilirsiniz, böyle bir durum bar nerelerden bilgi alabilirim? Diye sorup bilgi edinmeyi seçerek yollayın onlar hangi kurumlara başvurabileceğinizi söyler iki hafta içinde

Aile büyüklerinden öğrendiğim kadarıyla 1988-1991 yılları arasında Adana balcalı devlet hastanesinde annem ve babamın ablamızı bırakıp kaçmaları ile ablamızı evlatlık vermişler. Bu konuda anne ve babam asla konuşmuyor. Ben anneannemin vefat etmeden evvel ondan öğrenmiştim bu detayları. Adana balcalı devlet hastanesine ulaştım ancak Adana depreminde evrakların hepsinin kaybolduğunu söylediler 😔 nasıl bulabilirim yol yordam gösterebilir birisi var mı? Müge anlıya çıkmak istemiyorum çünkü annem ve babam ayrı ve ailemizde daha bir sürü trajik olaylar yaşandı. Ben devlet memuruyum ve bunların ulu orta konuşulmasını istemiyorum :KK43:
Merak ediyorsunuzdur kesin nasıl kime benziyor sarılmak istiyorsunuzdur.

Zor bir karar belkide biliyordur ve çok tepkilidir o istemiyordur tanışmayı. Birde haberi yoksa büyük yıkım olur düzeni hayatı altüst olur.

Müge anlı bulur illa tv ye çıkmana gerek yokki konuşursun durumu anlatırsın ama iyi düşün taşın.

Back
X